Kršćanstvo

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
juky

#1 Kršćanstvo

Post by juky »

Pošto vidim da nema slične teme, evo nekako osjećam potrebu da otvorim jednu takvog profila.

Što mislite o kršćanstvu?
travar

#2 Re: Kršćanstvo

Post by travar »

InB4Lock :D
theTruePath

#3 Re: Kršćanstvo

Post by theTruePath »

pa 95% tema je o islamu,radi multikulti eto jedne i o krscanstvu :D ali nije originalna,sto jes jes :lol:
paja patak

#4 Re: Kršćanstvo

Post by paja patak »

juky wrote:Pošto vidim da nema slične teme, evo nekako osjećam potrebu da otvorim jednu takvog profila.

bila danas, izbrisana... svako ima svoju vjeru i nepotrebna su ovakva pitanja. dok mene niko ne dira ni ja nikog ne diram. najbitnije je postovat svoje tad ces i tudje sigurno :)
Tvrtko II Kotromanić

#5 Re: Kršćanstvo

Post by Tvrtko II Kotromanić »

cemu tema?
ako te nesto zanima ili zelis da nam pojasnis nesto u vezi krscanskog ucenja bujrum..
vako ti je bezveze; svakako da svako voli svoje a postuje tudje i to je to
beautyfool

#6 Re: Kršćanstvo

Post by beautyfool »

Da je tema par pitanja za one koji poznaju krscanstvo i da ima ko da odgovara, rado bih se pridruzila temi a ovako nemam sta reci :-? :)
osmanlija

#7 Re: Kršćanstvo

Post by osmanlija »

Pitanje je nespretno formulisano. Mislim da će ova tema otić u krivo. Neko će hvalit a drugi će kudit. Zatim slijede uvrede. Znam ja nas.
Radi međusobnog poštovanja, bolje je ne diskutovati o ovom pitanju.
juky

#8 Re: Kršćanstvo

Post by juky »

paja patak wrote:
juky wrote:Pošto vidim da nema slične teme, evo nekako osjećam potrebu da otvorim jednu takvog profila.

bila danas, izbrisana... svako ima svoju vjeru i nepotrebna su ovakva pitanja. dok mene niko ne dira ni ja nikog ne diram. najbitnije je postovat svoje tad ces i tudje sigurno :)
Pa nisam ni mislio da otimam nečiju vjeru. Forum i služi za disusiju ako nećemo diskutriram što ćemo onda ovdje?
paja patak

#9 Re: Kršćanstvo

Post by paja patak »

juky wrote:
paja patak wrote:

Pa nisam ni mislio da otimam nečiju vjeru. Forum i služi za disusiju ako nećemo diskutriram što ćemo onda ovdje?
nisam ni rekla da ces otimat' neciju vjeru :lol: , vec ovakve teme kako osmanija rece odu u sasvim drugom smjeru, doduse kao i sve ostale :-) tako da ce samo nastat problem a ne diskusija, vjeruj mi ;-)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#10 Re: Kršćanstvo

Post by dr.gog »

juky wrote:
paja patak wrote:

Dobrodoš'o novi korisniče.Možda da nam kažeš koju uvodnu riječ, npr. motiv za ovu temu, šta te interesuje i slično tome..
Prije svega, preporučujem ti da malo pregledaš ovaj podforum i tekstove stalnih forumaša kako bi stekao barem osnovu za dijalog.Treba jedno sat-dva vremena :-) , ali kad si već došao, red je i da se potrudiš više..

O kršćanstvu i mnogim stvarima vezano za kršćansku teologiju, istoriju i institucije je zaista vođeno pregršt( čuj "pregršt" :lol: ) dobrih polemika.Od raznih eshatoloških rasprava između pojedinih denominacija, do kršćansko-muslimanskih teoloških diskusija, zaključno sa opštim analizama...

Možda je najbolje da sam počneš iz određenog pravca :D ...
travar

#11 Re: Kršćanstvo

Post by travar »

Ovo je PF za ubjeđivanje :D , svaki pokušaj vođenja dijaloga rezultuje zaključavanjem teme :D

Da neko ne misli da sam ozbiljan: /šala
juky

#12 Re: Kršćanstvo

Post by juky »

dr.gog wrote:Možda je najbolje da sam počneš iz određenog pravca :D ...
Poprilično bi to trajalo da krenem s opširnom analizom. Kratko rečeno, većina ljudi nažalost ne poznaje originalno izvorno kršćanstvo pa današnje tzv kršćanstvo koje je otišlo u krivom smjeru koristi kao argument da odbaci i ono što je dobor i istinito.

Više bi se moglo saznati na mom blogu ako smijem postavit link:

http://aurora-aurea.blog.hr
Suzie Q

#13 Re: Kršćanstvo

Post by Suzie Q »

juky wrote:
dr.gog wrote:Možda je najbolje da sam počneš iz određenog pravca :D ...
Poprilično bi to trajalo da krenem s opširnom analizom. Kratko rečeno, većina ljudi nažalost ne poznaje originalno izvorno kršćanstvo pa današnje tzv kršćanstvo koje je otišlo u krivom smjeru koristi kao argument da odbaci i ono što je dobor i istinito.

Više bi se moglo saznati na mom blogu ako smijem postavit link:

http://aurora-aurea.blog.hr
ti si onda sve ovo pokrenuo radi samopromocije...

ali da tema, kad je već otvorena, ne bi bila beskorisna, evo predlažem da svi oni koji imaju neka pitanja vezana za kršćansku vjeru, ista ovdje i postave pa će se naći valjda netko od nas kršćana da pravilno odgovori. vjerujem da mnogi imaju nešto što ih zanima a ujedno molim i one koji će sigurno sve pokušati odvući na sukobe i provokacije da odustanu unaprijed.
Prozor

#14 Re: Kršćanstvo

Post by Prozor »

Imam osjećaj da želiš razne kritike na koje ćeš onda odgovarati. :D Bilo je i takvih tema o Islamu. :-) A tema ti je prilično nespretno postavljena, :roll: mislim Kršćanstvo je danas tako široka religija da bi barem morao malo više precizirati na nešto posebno o čemu želiš da diskutuješ pa onda se rasprava može voditi i u drugim pravcima(tako ovaj podforum funkcioniše :D ). Recimo centralna figura kršćanske vjere, Isus/Isa a.s., razni pogledi na njega? Na evanđelja koja govore o njemu? Na apostole? Marija/Merjema? Eto to je malo jednostavnije već, ako želiš neku široku raspravu, a ne samo da svako napiše par rečenica ličnog stava koji opet proizlazi iz vlastite religije.....
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#15 Re: Kršćanstvo

Post by dr.gog »

Kasno dizel pali.... :D .Brate "Vaso", ne može."Aurorini" internet pogromi i religijska nesnošljivost koju bizarno pakuješ/te u "naučne analize",vozdra...

Na ovom forumu se očekuje malo više otvorenosti i ozbiljnosti u predstavljanju svjetonazora.Otvori temu kako treba, i poštuj pravila foruma jedne religijski i društveno veoma raznolike sredine.Foliranja nema. :)
Locked