Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zenicablues
#1 Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
Molim sve forumaše koji mogu svojim odgovorima da mi pomognu.
Trebam iz Sarajeva ići za Goražde pa s obzirom da je vrijeme loše i najavljuju snijeg zanima me kojim putem je najbolje ići:
1. Sarajevo-Goražde (preko Romanije), išao sam ovim putem već nekoliko puta, cesta nije loša ali mislim da je sada tamo trenutno snijeg, pa se bojim problema prilikom puta!
ili
2. Sarajevo-Goražde (preko Trnova i Foče)-da li ovdje ima "brdovitih" relacija, s obzirom na trenutne vremenske jer nikada nisam išao ovim putem, i kakva je cesta. Ako je neko išao u zimskom periodu zamolio bih da odgovori.
Zahvaljujem na odgovorima.
Trebam iz Sarajeva ići za Goražde pa s obzirom da je vrijeme loše i najavljuju snijeg zanima me kojim putem je najbolje ići:
1. Sarajevo-Goražde (preko Romanije), išao sam ovim putem već nekoliko puta, cesta nije loša ali mislim da je sada tamo trenutno snijeg, pa se bojim problema prilikom puta!
ili
2. Sarajevo-Goražde (preko Trnova i Foče)-da li ovdje ima "brdovitih" relacija, s obzirom na trenutne vremenske jer nikada nisam išao ovim putem, i kakva je cesta. Ako je neko išao u zimskom periodu zamolio bih da odgovori.
Zahvaljujem na odgovorima.
- shlauf
-
sLLayer
#3 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
romanijom uvijek 
-
ibizza
-
ibizza
#5 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
Romanija
Takodje,ima jos jedan put...Sarajevo-Pale-Podgrab-Praca-Hrenovica-Bare-Hranjen-Gorazde
Takodje,ima jos jedan put...Sarajevo-Pale-Podgrab-Praca-Hrenovica-Bare-Hranjen-Gorazde
- AmADin_gospo
#6 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
informacija od prije 10 minuta, za 2 sata na putu napatalo pola metra snijega, svi šleperi blokirani na ravnoj romaniji i selu Mokro. put slabo prohodan. lanci obavezni
- Ductus Holedocus
#7 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
Zavisi odakle iz sarajeva kreces..Ako si blizu stupa,onda ti je brze preko Foce.
Inace,ljepsi je put preko Rogatice..a ni prvom ne fali nista..
A treci put,niposto!
Inace,ljepsi je put preko Rogatice..a ni prvom ne fali nista..
A treci put,niposto!
- rukfaš
#8 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
ovo tvoje pitanje skoro pa da bi bilo identično......saaaaaaa
ljudi ujutro trebam ispeči jaja u tavi sa uljem, imam veeeeeeeeliki problem, dali da jaja pečem minutu i trideset četri sekunde i minutu i trideset osam sekundi da mi ne zagore, jer ako zagore moj slabašni žđeldac koji je naviko da se hrani po hotelima švedske i novog zenlanda nebi podnio bolje pržena jaja
a jebo to ko da je palo 2,30 metara snijega pa tržiš pomoč, a ne 2, 3 cm koja su se po cesti na svim cestama još jučer istopila
idi vasionskim brodom , to ti je najbolje
ljudi ujutro trebam ispeči jaja u tavi sa uljem, imam veeeeeeeeliki problem, dali da jaja pečem minutu i trideset četri sekunde i minutu i trideset osam sekundi da mi ne zagore, jer ako zagore moj slabašni žđeldac koji je naviko da se hrani po hotelima švedske i novog zenlanda nebi podnio bolje pržena jaja
a jebo to ko da je palo 2,30 metara snijega pa tržiš pomoč, a ne 2, 3 cm koja su se po cesti na svim cestama još jučer istopila
idi vasionskim brodom , to ti je najbolje
- Ductus Holedocus
#9 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
Covjek je lijepo pitao,ako znas odgovori..ako ne znas,sikter! Ne moras sve ni komentarisati!
- rukfaš
#10 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
Ductus Holedocus.............. ako ovako nastavimo zaista ču za dva-tri dana pročitati pitanje ( temu ) na forumu, trebam ujutro krenuti na kafu sa a.polja do č.vile, namjeravao sam iči glavnom saobračajnicom , pa ako neko može da mi kaže jeli prohodna, dali ima vlage po cesti ,komaraca i buha, te da li ima mijesta u importane centru u podrumu za parkirat, htio bi jednu kurč kafu popit tamo ..........heeeeeeeeeelpppp hitnoooooooooo gori zemljaaaaaaa
- Ductus Holedocus
#11 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
rukfaš wrote:Ductus Holedocus.............. ako ovako nastavimo zaista ču za dva-tri dana pročitati pitanje ( temu ) na forumu, trebam ujutro krenuti na kafu sa a.polja do č.vile, namjeravao sam iči glavnom saobračajnicom , pa ako neko može da mi kaže jeli prohodna, dali ima vlage po cesti ,komaraca i buha, te da li ima mijesta u importane centru u podrumu za parkirat, htio bi jednu kurč kafu popit tamo ..........heeeeeeeeeelpppp hitnoooooooooo gori zemljaaaaaaa
Ti si naucio put od a.pasinog do cengic v..Gdje i ne bi..Besposleni su u sve upuceni
Dok je njemu,vjerovatno put nepoznat..!
- rukfaš
#12 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
Ductus Holedocus wrote:rukfaš wrote:Ductus Holedocus.............. ako ovako nastavimo zaista ču za dva-tri dana pročitati pitanje ( temu ) na forumu, trebam ujutro krenuti na kafu sa a.polja do č.vile, namjeravao sam iči glavnom saobračajnicom , pa ako neko može da mi kaže jeli prohodna, dali ima vlage po cesti ,komaraca i buha, te da li ima mijesta u importane centru u podrumu za parkirat, htio bi jednu kurč kafu popit tamo ..........heeeeeeeeeelpppp hitnoooooooooo gori zemljaaaaaaa
Ti si naucio put od a.pasinog do cengic v..Gdje i ne bi..Besposleni su u sve upuceni![]()
Dok je njemu,vjerovatno put nepoznat..!
pa debili poput tebe i njega trebaju sjedit kući i usisavat ženi stan,prati prozore,i suviše komplikovano objasnit tebi i njemu put od stupa do ilidže po ovakvom nevremenu kakvo je sada gdje imamo vlažnu cestu i vijetar od 1,2 m / s sa sjevera, komplikovanoi je to za tebe i njega moram vam pomoči
- Ductus Holedocus
#13 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
[/quote]pa debili poput tebe i njega trebaju sjedit kući i usisavat ženi stan,prati prozore,i suviše komplikovano objasnit tebi i njemu put od stupa do ilidže po ovakvom nevremenu kakvo je sada gdje imamo vlažnu cestu i vijetar od 1,2 m / s sa sjevera, komplikovanoi je to za tebe i njega moram vam pomoči
Vidi,nisam homoseksualka..Jos uvijek volim muskarce
I kod njega perem prozore i brisem prasinu..
A ti si ocito isfrustriran lik,pa ovdje dosao ispoljiti svoje frustracije..
Demokratija je,ima svak pravo da pita sta god hoce..
I ja pitam,jel stigo u Interex toalet papir..da ne idem dzaba po ovoj zimi..
Pozdrav za tebe Rukfo
- rukfaš
#14 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
Vidi,nisam homoseksualka..Jos uvijek volim muskarceDuctus Holedocus wrote:pa debili poput tebe i njega trebaju sjedit kući i usisavat ženi stan,prati prozore,i suviše komplikovano objasnit tebi i njemu put od stupa do ilidže po ovakvom nevremenu kakvo je sada gdje imamo vlažnu cestu i vijetar od 1,2 m / s sa sjevera, komplikovanoi je to za tebe i njega moram vam pomoči
I kod njega perem prozore i brisem prasinu..
A ti si ocito isfrustriran lik,pa ovdje dosao ispoljiti svoje frustracije..
Demokratija je,ima svak pravo da pita sta god hoce..
I ja pitam,jel stigo u Interex toalet papir..da ne idem dzaba po ovoj zimi..
Pozdrav za tebe Rukfo[/quote]
ok, pretjero sam
izvinjavam se , malo sam neurozan
al bezzze su ponekad teme pa se moram malo ispuhat............
pozdrav raji ..........
- Ductus Holedocus
#15 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
Osjetila sam da se neurozan
Nego,prestade li stucanje?
- rukfaš
#16 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
Ductus Holedocus wrote:Osjetila sam da se neurozan![]()
ma šuti...........zbog toga sam i neurozan.....ja htio mal
al proči če valjda do nove godine................
krenem utipkar slovo A štucnem........i opalim po slovu Č............pa da poludiššššššššš
-
zenicablues
#17 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
joj vidi Rukfaša što je nervozan.
Prijateljski savjet, izadji bolan nadji djevojku.
Hvala svima na odgovorima i pomoći.
Prijateljski savjet, izadji bolan nadji djevojku.
Hvala svima na odgovorima i pomoći.
- AmADin_gospo
#18 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
put preko romanije prohodan 
-
zenicablues
#19 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
AmADin_gospo, hvala mnogo.
Otišao jutros u ranim jutarnjim satima, preko Romanije put je na dosta mjesta bio sa iznenađujuće mnogo snijega, neočišćen i zaleđen-oni što održavaju ceste očigledno nisu na visini zadatka.
Po povratku u kasnim popodnevnim satima se vratio, sasvim je druga priča bila-posuli so, i led i snijeg kao da su isparili.
MNOGO HVALA JOŠ JEDNOM!
POZDRAV!
Otišao jutros u ranim jutarnjim satima, preko Romanije put je na dosta mjesta bio sa iznenađujuće mnogo snijega, neočišćen i zaleđen-oni što održavaju ceste očigledno nisu na visini zadatka.
Po povratku u kasnim popodnevnim satima se vratio, sasvim je druga priča bila-posuli so, i led i snijeg kao da su isparili.
MNOGO HVALA JOŠ JEDNOM!
POZDRAV!
-
iOS dev
#20 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
da ne otvaram novu temu, kakvo je stanje sad na putu prema Gorazdu? kuda je bolje?
- muha_sa
#21 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
sam odluciš kuda ceš--ja bih preko RomanijeiOS dev wrote:da ne otvaram novu temu, kakvo je stanje sad na putu prema Gorazdu? kuda je bolje?
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
- BarbaDue
#23 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
Put preko romanije se bolje održava. Moja preporuka!iOS dev wrote:da ne otvaram novu temu, kakvo je stanje sad na putu prema Gorazdu? kuda je bolje?
- Nabucco
#24 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
E ovako, posto na toj relaciji živim zadnjih 5 godina. Ja lično biram Romaniju. Dosta bolja, šira cesta nego preko Krupca.. Sto se tice puta preko Grepka i preko Pala, nisam probao nikad. Također put preko Romanije se puno bolje održava kako ljeti tako i zimi.. I nisam nikad ostao zatrpan zbog snijega i sl. Sto se ti planine Romanije tu sve pohvale za ekipu koja održava cestu kad je snijeg. Puno bolje očišćen taj dio nego recimo Stjenice... Također veliki plus predstavlja i veliki broj preglednih i dugih pravaca gotovo na svim mjestima. Bukvalno na 5km puta, imas 1km za preticanje.. Eh, sad ima dosta policije, otprlike uvijek 2-4 patrole budu, mada uvjek na istim mjestima pa tako nije frka oko toga ( ako te zanima mogu ti objasniti gdje su). Jedino se malo pripazi odrona ako budeš išao rano u kanjonu prače, može se naletiti na kamenje, mada nije veliko, ali može napraviti itekakvu štetu.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#25 Re: Relacija Sarajevo-Goražde-molim pomoć-hitno!!!
Ko nije navikao na Rogoj, neka ide preko Romanije