Relacija Bihać Zagreb
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
berba92
#1 Relacija Bihać Zagreb
Zanima me da li je neko putovao autom iz bihaća za Zagreb, koja ruta mi je najbolja ima li nekih problema i slicno
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2 Re: Relacija Bihać Zagreb
Bihac-Karlovac i autocestom do Zagreba 
- purgatorio
#3 Re: Relacija Bihać Zagreb
Možeš Izačić - Karlovac - Zagreb. A možeš i Cazin - Kladuša- Karlovac - Zagreb, za sightseeing 
- pustopoljina
#4 Re: Relacija Bihać Zagreb
U bihacu do izacica pazi se radara. Ne pretici bezveze. Kod slunja pozuri gdje dobijes dvije trake i u karlovcu na autoput.berba92 wrote:Zanima me da li je neko putovao autom iz bihaća za Zagreb, koja ruta mi je najbolja ima li nekih problema i slicno
-
shheff
#5 Re: Relacija Bihać Zagreb
Najbolje ti je relacija koju je najcesce spominjana Bihac-Izacic-Slunj-Karlovac-Zg, ostale ne preporucujem. Pazi se radara po gradu za pocetak, e sad prvi poslije ovih po gradu je na samom izlazu 50, zatim mjesto Papari za nekih 7-8km, zatim po Hr odnedavno: Slunj radar 50-inace u slunju I na ulazu I izlazu po ogranicenju ili iza lokalca, dva nova prije Karlovca, otprilike poslije mjesta Tusilovic pa nadalje oprez, jedan je kod neke skole velika ravnica 50, drugi je ubrzo poslije.
E sad puno sam te zabrinuo, ali to je meni super dionica za voziti I cesto mi iz Bihaca tu prolazimo, npr. voziti iza lokalca ali opet paziti jer znaju biti zastoki da ih ne mozes ni pratiti, autobusi I kamioni na toj dionici znaju biti najbrzi u odnosu na bilo koju usporedbu u mom vozackom stazu, pogotovo u nocnim satima, dozivio sam da nespustam ispod 90-100 nekih 10km konst. a autobus mi visi u gepeku, ne mozes mu pobjeci, a otpilike put jeste krivudav ali nije to toliko jako mozda kao dionica Jajce - Cadjavica ( do brda prije spustanja u Kljuc).
Na nekom 50om km od Bihaca a prije Slunja ti je dio koji se spominjan za prestizanja sa dvije trake I poslije Slunja mjesto Hrvatski Blagaj ogromna ravnica za slicne stvari I jos podosta manjih
E sad puno sam te zabrinuo, ali to je meni super dionica za voziti I cesto mi iz Bihaca tu prolazimo, npr. voziti iza lokalca ali opet paziti jer znaju biti zastoki da ih ne mozes ni pratiti, autobusi I kamioni na toj dionici znaju biti najbrzi u odnosu na bilo koju usporedbu u mom vozackom stazu, pogotovo u nocnim satima, dozivio sam da nespustam ispod 90-100 nekih 10km konst. a autobus mi visi u gepeku, ne mozes mu pobjeci, a otpilike put jeste krivudav ali nije to toliko jako mozda kao dionica Jajce - Cadjavica ( do brda prije spustanja u Kljuc).
Na nekom 50om km od Bihaca a prije Slunja ti je dio koji se spominjan za prestizanja sa dvije trake I poslije Slunja mjesto Hrvatski Blagaj ogromna ravnica za slicne stvari I jos podosta manjih
-
condy
#6 Re: Relacija Bihać Zagreb
Spremi navigaciju za Zagreb
Nije tesko vozit kroz Zagreb, ali je grad prostran i dobro dodje navigacija za naci ulicu gdje ides. U sredisnji dio grada ne mozes sa autom, moras ga ostaviti najbolje kod Zeljeznicke stanice ili kod Lisinskog, odatle je 10-15 minuta do onog starog jezgra grada.
Nije tesko vozit kroz Zagreb, ali je grad prostran i dobro dodje navigacija za naci ulicu gdje ides. U sredisnji dio grada ne mozes sa autom, moras ga ostaviti najbolje kod Zeljeznicke stanice ili kod Lisinskog, odatle je 10-15 minuta do onog starog jezgra grada.
-
berba92
#7 Re: Relacija Bihać Zagreb
hvala vam, mozete li mi jos samo reci koliko vremenski treba otprilike i kakva je situacija na granici
-
condy
#8 Re: Relacija Bihać Zagreb
Bihac Zagreb nije daleko cca oko 2 sata voznje. Isao sam jednom iz Bihaca vani preko Zg al se sad ne sjecam koliko mi je tacno trebalo. Znas kako je na prelazu Izacici, uglavnom nema guzve. Kad ja mogu iz Zenice stici za dva i po sata, a u prosjeku mi kad idem lakse sa pauzom za kafu treba oko tri sata, a tebi je dosta blize, puno blize, ja moram ici na B. Brod pa onda jos nekih blizu 200 km autoputem ici.
- Dope_Man
#9 Re: Relacija Bihać Zagreb
Kako ti vozis ako uspijes od Zenice do ZG-a doci za 2.5 sata?condy wrote:Bihac Zagreb nije daleko cca oko 2 sata voznje. Isao sam jednom iz Bihaca vani preko Zg al se sad ne sjecam koliko mi je tacno trebalo. Znas kako je na prelazu Izacici, uglavnom nema guzve. Kad ja mogu iz Zenice stici za dva i po sata, a u prosjeku mi kad idem lakse sa pauzom za kafu treba oko tri sata, a tebi je dosta blize, puno blize, ja moram ici na B. Brod pa onda jos nekih blizu 200 km autoputem ici.
- zforumas
#10 Re: Relacija Bihać Zagreb
Od Zenice do Broda ako dodje za 1,5 to je i vise nego dobro, a od Broda do ZG ako stigne za 1 sat znaci da non stop vozi 200 km/h...Dope_Man wrote:Kako ti vozis ako uspijes od Zenice do ZG-a doci za 2.5 sata?condy wrote:Bihac Zagreb nije daleko cca oko 2 sata voznje. Isao sam jednom iz Bihaca vani preko Zg al se sad ne sjecam koliko mi je tacno trebalo. Znas kako je na prelazu Izacici, uglavnom nema guzve. Kad ja mogu iz Zenice stici za dva i po sata, a u prosjeku mi kad idem lakse sa pauzom za kafu treba oko tri sata, a tebi je dosta blize, puno blize, ja moram ici na B. Brod pa onda jos nekih blizu 200 km autoputem ici.
pa dobro, nije nemoguce u teoriji...a u praksi...hmmm
- Dope_Man
#11 Re: Relacija Bihać Zagreb
U praksi bi morao da ga snimi svaki radar izmedju Zenice i Broda, a ima ih k'o gljiva poslije kisezforumas wrote:Od Zenice do Broda ako dodje za 1,5 to je i vise nego dobro, a od Broda do ZG ako stigne za 1 sat znaci da non stop vozi 200 km/h...Dope_Man wrote:Kako ti vozis ako uspijes od Zenice do ZG-a doci za 2.5 sata?condy wrote:Bihac Zagreb nije daleko cca oko 2 sata voznje. Isao sam jednom iz Bihaca vani preko Zg al se sad ne sjecam koliko mi je tacno trebalo. Znas kako je na prelazu Izacici, uglavnom nema guzve. Kad ja mogu iz Zenice stici za dva i po sata, a u prosjeku mi kad idem lakse sa pauzom za kafu treba oko tri sata, a tebi je dosta blize, puno blize, ja moram ici na B. Brod pa onda jos nekih blizu 200 km autoputem ici.
pa dobro, nije nemoguce u teoriji...a u praksi...hmmm
-
condy
#12 Re: Relacija Bihać Zagreb
Od Zenice do B.Broda u ranim jutarnjim satima kad nema saobraćaja, dođem za sat i pol, možda i prije. Do Doboja ide se brže 100-110 km/h, a od Doboja nešto sporije zbog loše ceste, koja ima dosta uvala, pa mi je ta dionica najgora.
B Brod - Zg, meni ne treba ni sat vremena, iskreno. I nije neko sad jurcanje autoputem, oko 160-170 km/h, u prosjeku svi voze do 160 km/h, pravac nema saobraćaja tad, i može se ići malo brže. Ja ne odmaram puno, kad idem vani, tek u Ljubljani stanem da popijem kafu, tako da brže pređem. Ako krenem u 3 ujutru u Ljubljani sam oko pola osam ujutru, možda i prije, ovisno koliko na granici izgubim vremena. U Austrije uveliko budem u pola deset ujutru i tako...kroz Slo vozim oko 130-150 km/h, kroz Austriju između 100-130 km/h, tako da nije jurcanje, ali ne odmaram puno...kroz De, gdje nema ograničenje oko 160-190 km/h. Najviše izgubim vremena ako ima radova, a ima ih uvijek, i na zastojima na tunelima u Au. Uglavnom dionicu od 1450 km, prođem sa tri pauze od po 20 min, za 14 sati.
Ja sam ovu diomicu prošao do sada ne znam ni sam koliko puta, tako da ako baš ne vozite ovda često možda se malo preračunate oko vremena koliko treba
B Brod - Zg, meni ne treba ni sat vremena, iskreno. I nije neko sad jurcanje autoputem, oko 160-170 km/h, u prosjeku svi voze do 160 km/h, pravac nema saobraćaja tad, i može se ići malo brže. Ja ne odmaram puno, kad idem vani, tek u Ljubljani stanem da popijem kafu, tako da brže pređem. Ako krenem u 3 ujutru u Ljubljani sam oko pola osam ujutru, možda i prije, ovisno koliko na granici izgubim vremena. U Austrije uveliko budem u pola deset ujutru i tako...kroz Slo vozim oko 130-150 km/h, kroz Austriju između 100-130 km/h, tako da nije jurcanje, ali ne odmaram puno...kroz De, gdje nema ograničenje oko 160-190 km/h. Najviše izgubim vremena ako ima radova, a ima ih uvijek, i na zastojima na tunelima u Au. Uglavnom dionicu od 1450 km, prođem sa tri pauze od po 20 min, za 14 sati.
Ja sam ovu diomicu prošao do sada ne znam ni sam koliko puta, tako da ako baš ne vozite ovda često možda se malo preračunate oko vremena koliko treba
Last edited by condy on 30/01/2017 12:36, edited 2 times in total.
-
condy
#13 Re: Relacija Bihać Zagreb
Prije mjesec sam ih izbrojao preko deset...najviše od Doboja do Broda, ali sam vozio u skladu sa ograničenjimaDope_Man wrote:
U praksi bi morao da ga snimi svaki radar izmedju Zenice i Broda, a ima ih k'o gljiva poslije kise
- zforumas
#14 Re: Relacija Bihać Zagreb
Vozim i ja bar svaka tri mjeseca Frankfurt-Tesanj i obrnuto. Najbrze sto sam stigao je 11 sati. U DE uvijek 20 preko ogranicenja a ako nema onda ide i do 230 (jbg ne moze dalje), AT 10 preko ogranicenja, SLO 130-150 i CRO 160...Od granice do Karusa mi treba 50 minuta, tako da ti do zenice dodjes za 40..pa svaka cast kad si spreman toliko rizikovati (prije sam Tesanj-Zenica vozio jednom sedmicno). I kod mene je najduza pauza 10 minuta....WC i vozi dalje...kafa, jelo ovo ono...sve u autu.condy wrote:Od Zenice do B.Broda u ranim jutarnjim satima kad nema saobraćaja, dođem za sat i pol, možda i prije. Do Doboja ide se brže 100-110 km/h, a od Doboja nešto sporije zbog loše ceste, koja ima dosta uvala, pa mi je ta dionica najgora.
Eh sad...ne znam odakle racunas da je Zagreb. Hajd dodaj jos 15 minuta na ona 2,5 sata pa da se ne raspravljamo
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#15 Re: Relacija Bihać Zagreb
Od SB do ZG ima cca 170 km autoceste,dakle,ako se vozi po ogranicenjima do nekih 150 km/h koji se tolerisu i nisu rizik od presretaca,treba najmanje 1h i 10ak min.
-
condy
#16 Re: Relacija Bihać Zagreb
Ja nista ne rizikujem....bezveze je da meni to spocitavas a hvalis se kako ides 230 km/hzforumas wrote:Vozim i ja bar svaka tri mjeseca Frankfurt-Tesanj i obrnuto. Najbrze sto sam stigao je 11 sati. U DE uvijek 20 preko ogranicenja a ako nema onda ide i do 230 (jbg ne moze dalje), AT 10 preko ogranicenja, SLO 130-150 i CRO 160...Od granice do Karusa mi treba 50 minuta, tako da ti do zenice dodjes za 40..pa svaka cast kad si spreman toliko rizikovati (prije sam Tesanj-Zenica vozio jednom sedmicno). I kod mene je najduza pauza 10 minuta....WC i vozi dalje...kafa, jelo ovo ono...sve u autu.condy wrote:Od Zenice do B.Broda u ranim jutarnjim satima kad nema saobraćaja, dođem za sat i pol, možda i prije. Do Doboja ide se brže 100-110 km/h, a od Doboja nešto sporije zbog loše ceste, koja ima dosta uvala, pa mi je ta dionica najgora.
Eh sad...ne znam odakle racunas da je Zagreb. Hajd dodaj jos 15 minuta na ona 2,5 sata pa da se ne raspravljamo
kako bolan 50 minuta ? Uvrh glave mi treba 40, kad nema gužvare ujutru mogu i za 30 min tu dionicu preć.
Zagreb računam, kod onog razdvajanja dvije trake za Ljubljanu dviji za Zg, dobro to je ulaz u Zg, al eto dodajem još 15 min
Last edited by condy on 30/01/2017 13:26, edited 4 times in total.
-
condy
#17 Re: Relacija Bihać Zagreb
Pa rekao sam da idem tom dionicom oko 160-170 km/h, i da stignem za sat vremena...mislim mogu i prije, al eto nek bude sat vremena.mali_milojica wrote:Od SB do ZG ima cca 170 km autoceste,dakle,ako se vozi po ogranicenjima do nekih 150 km/h koji se tolerisu i nisu rizik od presretaca,treba najmanje 1h i 10ak min.
- zforumas
#18 Re: Relacija Bihać Zagreb
Jarane ne mogu te pihvatat' od editovanja. Ne hvalim se a i ne stidim se, vozim kako vozim. Imam dovoljno kilometara iza sebe da sam davno prerastao mjerenje ciji je duzi.condy wrote: Ja nista ne rizikujem....bezveze je da meni to spocitavas a hvalis se kako ides 230 km/hmene bi bilo stid, ....ja sam uspio do 235 km/h nagurat ....to sto tebi treba druze vise vremena, nemoj se zbog toga nać uvređeno povređenim
![]()
kako bolan 50 minuta ? Uvrh glave mi treba 40, kad nema gužvare ujutru mogu i za 30 min tu dionicu preć.
Zagreb računam, kod onog razdvajanja dvije trake za Ljubljanu dviji za Zg, dobro to je ulaz u Zg, al eto dodajem još 15 min
Rizikujes buraz kazne, ne govorim o rizikovanju zivota ili cega vec drugog. Nisam dovodio i ne dovodim tvoje vozacke sposobnosti uopce u pitanje, govorim o kaznama.
Kazem u teoriji se to sve moze i brze nego sto si ti rekao...ali da ti kazu hajd vozi necemo ti nista.
Nece ovaj doci do ZG kako smo mi krenuli da mu pomazemo
- Optimist
#19 Re: Relacija Bihać Zagreb
Zenica-Doboj je 75 km i ti predjes za pola sata?condy wrote: kako bolan 50 minuta ? Uvrh glave mi treba 40, kad nema gužvare ujutru mogu i za 30 min tu dionicu preć.
-
condy
#20 Re: Relacija Bihać Zagreb
Brzo pisem i citam tvoje postove nemam vremena za foruma pa zbog toga editovanje...nisam odma pohvatao sve...iskreno meni od Karuše odnosno Doboja do Granice, ne treba 50 min, u vrijeme kad ja idem tom dionicom. Tako da nije neko jurcanje, eto probaj sledeći put krenuti u 3 ujutru pa vidi koliko brže prolaziš. Nema zastoja, nema kamiona, mrtvilo, ako naiđeš na neki bus, to je sve. Jeza je tad ići tim putem. Znaš koliko ja vidim auta do Doboja na cesti? Pet šest maksimalno, prazna cesta, i onda možeš ići nešto brže. Do Doboja mi treba sat i pol, kad idem u poslijepodnevnim satima, kad je špica na cesti. Dobro vijeme, se ne dobija sam velikom brzinom, ima tu i do prolaza kriz zavoje, okuke, tu sam jako opasanzforumas wrote:Jarane ne mogu te pihvatat' od editovanja. Ne hvalim se a i ne stidim se, vozim kako vozim. Imam dovoljno kilometara iza sebe da sam davno prerastao mjerenje ciji je duzi.condy wrote: Ja nista ne rizikujem....bezveze je da meni to spocitavas a hvalis se kako ides 230 km/hmene bi bilo stid, ....ja sam uspio do 235 km/h nagurat ....to sto tebi treba druze vise vremena, nemoj se zbog toga nać uvređeno povređenim
![]()
Rizikujes buraz kazne, ne govorim o rizikovanju zivota ili cega vec drugog. Nisam dovodio i ne dovodim tvoje vozacke sposobnosti uopce u pitanje, govorim o kaznama.
Kazem u teoriji se to sve moze i brze nego sto si ti rekao...ali da ti kazu hajd vozi necemo ti nista.
Nece ovaj doci do ZG kako smo mi krenuli da mu pomazemo
-
condy
#21 Re: Relacija Bihać Zagreb
Eto ga sad, to nikad nisam rekao da moguOptimist wrote:Zenica-Doboj je 75 km i ti predjes za pola sata?condy wrote: kako bolan 50 minuta ? Uvrh glave mi treba 40, kad nema gužvare ujutru mogu i za 30 min tu dionicu preć.
To 40-30 min se odnosi od Doboja do granice
Šta ja znam sad još ću moram računat i minute sekunde...do Doboja oko 50 min do sat vremena kad nema saobraćaja, u rano jutro, a kad ima poslijepodne oko sat i pol....kraj moje diskusije
- pustopoljina
#22 Re: Relacija Bihać Zagreb
petnaest godina idem tim putem i kazem ti bez ovog soferskog prenemaganja iznad da ti trebaju 3 sata (+/- 20 minuta), ako vozis normalno, bez ikakvih kazni, danju, obican dan,bez da ti se neko sjeti familije, kako bi vozio rodjeno dijete u autu.berba92 wrote:hvala vam, mozete li mi jos samo reci koliko vremenski treba otprilike i kakva je situacija na granici
nekad se potrefe kamioni, nekad nedjelja i kraj nekog praznika, pa vozis u koloni za citavom dijasporom, nekad buljuk turista, nekad kinezi na plitvicama, nekad krenes popodne pa te sunce tuce, nekad je ona kisica sto samo prasinu pokupi pa bude kao klizavo, a nekad samo sinjas, savrsena voznja...jednom smo 4,5 sata isli za zg, ali smo bukvalno 1,5-2,0 h izgubili na ulazak do zg i dolaska na tacnu adresu, imali su radove, bilo ljeto, presjekli tim radovima nekakvu aveniju...nista, sjedis u autu i cekas i crkavas od muke, svi zivcani...trube...nikad ne znas sta te moze zakaciti, 3 sata su ti realna procjena, do autobusne, zeljeznicke, lisinskog i tih nekih destinacija na vecim ulicama, a i jos pola ako se moras zavlaciti po ulicicama.
-
530i
#23 Re: Relacija Bihać Zagreb
Zenica - Doboj da se dođe za sat vremena treba na svim mjestima gdje se može voziti oko 130-140 na sat...jer sve drugo usporava saobraćaj, kamere i cesta koja ne dozvoljava brzu vožnju. Tako da te priče su vrlo nategnute...
-
shheff
#24 Re: Relacija Bihać Zagreb
Evo ovako da nastavim konkretno vezano za temu I nazalost ali I da ispravim malo neke kolege forumase, parkirati mozes na puno mjesta, ako nije u pitanju strogi centar onda mozes parkirati dzabe bez problema, trzni centri (arena..), kod zgrada, ili neke dr.dozvoljenje povrsine, e sad mozes u strogi centar parkirati od trga bana J.J.100m, gradski parking za toliki grad I poziciju parkinga je jeftin 6kn sat nedelja se ne placa, subota msm samo do 15h, a radni dani msm do oko 19, 20h, mali problem je sto iako ima tih puno parkinga gradskih oko centra uz svaku haman ulicu da su popunjeni dosta, ali nadje se, sigurna I skuplja varijanta je privatna velika i odlicna garaza Cvjetni trg, malo skuplja msm oko 10-12kn sat, znaci kao da si parkirao kod Inat kuce pod zemlju. Ili dzabe opcija kod arene parkiras ili drugi dio grada npr. Maksimir (stadion, zoo) u naselje Ravnice kod zgrada I tramvaj do centra 10-12kn.shheff wrote:Najbolje ti je relacija koju je najcesce spominjana Bihac-Izacic-Slunj-Karlovac-Zg, ostale ne preporucujem. Pazi se radara po gradu za pocetak, e sad prvi poslije ovih po gradu je na samom izlazu 50, zatim mjesto Papari za nekih 7-8km, zatim po Hr odnedavno: Slunj radar 50-inace u slunju I na ulazu I izlazu po ogranicenju ili iza lokalca, dva nova prije Karlovca, otprilike poslije mjesta Tusilovic pa nadalje oprez, jedan je kod neke skole velika ravnica 50, drugi je ubrzo poslije.
Bihac-Zagreb je 150km posto prvi puta ides msm da ne mozes duze od 2h45min nikako putovati (osim nekih ludih guzvi na granici ili izlazu sa autoputa-Lucko) I ako budes vozio iza nekih pegli po par km.
Radi se o dosta dobroj cesti prije autoputa I 50km autoputa, tako da u prosjeku ne znam kako mozes biti ispod 55km/h.
Normalno vrijeme nekog ko solidno poznaje put I zna gdje ide tacno u Zg je 2h20min(npr. Arena-rotor, velesajam, Avenue Mall)+20min centar, e sad moze se I jurcati-divljati da bude manje od 2h ili kotrljati kao govno da bude vise od 3h(racunajuci samo voznju, ne stajanje I zastajkivanje)
U strogom centru za prosetati: Cvijetni trg, Glavni trg b.J.J., Tkalciceva ulica-zg iz nekih dr.vrmena Zlatarevo zlato.., Trg sv.Marka-vlada, sabor, zaviriti u katedralu, poznata slasticarna Vincek od gl. trga pravo Ilicom sa desne strane nakon 150m, pijaca Dolac, park Zrinjevac....
I najbitnije ako mislis jesti = Heinzlova 8, Ali Kebab, jede se onako s nogu manja je radnja u pitanju kosta 30kn~7.7KM, ali bolji nisi jeo I ako uspijes pojesti javi se...