relacija Beč - Sarajevo
- desperate housewife
#1 relacija Beč - Sarajevo
Sigurno ima studenata i radnika koji se često kreću na ovoj relaciji. Možete li mi reći da li nekad putujete vozom, i kakva su vaša iskustvo (voz vs. bus)? Brzina, cijena?
- desperate housewife
#2 Re: relacija Beč - Sarajevo
Ne mogu da vjerujem, toliki ljudi naši žive u Beču a niko da ne zna ništa 
- Jazz_Junkie
#3 Re: relacija Beč - Sarajevo
Ja sam Becanin
, ali oni koji redovno putuju na toj relaciji (a najmanje ih je iz Sarajeva), putuju mahom autobusom. Nemoj se cuditi.
- Lady Agora
#4 Re: relacija Beč - Sarajevo
Kao što reče Jazzer naš svijet uglavnom putuje Autobusom. Rjeđi autom ili avionom.
Što se tiče putovanja vozom možeš provjeriti na ovoj stranici: http://www.oebb.at/
Ispadne ti Sarajevo-Beč nekih 16-20 sati.
Što se tiče putovanja vozom možeš provjeriti na ovoj stranici: http://www.oebb.at/
- desperate housewife
#5 Re: relacija Beč - Sarajevo
znači poj'o vuk magarca... haj dobro, bus pa bus 
- hogar strasni
#6 Re: relacija Beč - Sarajevo
Glasam za voz, al nikad tako isao nisam , busom ti je il Centrotransom cini mi se u 8h il Globtursom u pola 11, tamo si sa centrotransom oko cenera navece, al bome se znalo desit kad je put otezan da se dodje i poslije ponoci.
Autom si flexibilniji ali racunaj na vece troskove... gorivo-pun rezervar do Beca, putarina u HR, vinjete SL i A, parking u Becu. Ja sam znao stizat za 9h opustene voznje uz par odmaranja.
Mislim da je voz najeftinija opcija ali i najsporija, sad koliko ti to znaci..al ne volim sto se mora presjedati/ vjerovatno u ZG/ i peglat preko bosanski granica i mjenjanja lokomotiva..nidje veze.
Autom si flexibilniji ali racunaj na vece troskove... gorivo-pun rezervar do Beca, putarina u HR, vinjete SL i A, parking u Becu. Ja sam znao stizat za 9h opustene voznje uz par odmaranja.
Mislim da je voz najeftinija opcija ali i najsporija, sad koliko ti to znaci..al ne volim sto se mora presjedati/ vjerovatno u ZG/ i peglat preko bosanski granica i mjenjanja lokomotiva..nidje veze.
- Le_La
#7 Re: relacija Beč - Sarajevo
Bilo je slucajeva gdje se i duze od 20h putovalo. Nije za preporuciti!Lady Agora wrote:Kao što reče Jazzer naš svijet uglavnom putuje Autobusom. Rjeđi autom ili avionom.
-
melodija1
#8 Re: relacija Beč - Sarajevo
Da ne otvaram novu temu, zna li neko od studenata da li, dok cekam da mi se produzi studentska viza, imam pravo da izadjem izvan Austrije (ne u BiH), kao dokument imam samo vizu na kojoj je istekao datum i papir koji potvrdjuje da sam predala za produzenje vize.
Problem je sto oni imaju pravo do 6 mjeseci (
) da 'produzavaju' pa me zanima jel smijem mrdnuti bilo gdje u medjuvremenu? 
- Le_La
#9 Re: relacija Beč - Sarajevo
Ne kontam, je li ni pasos nemas? Bez pasosa ne idi nigdje!melodija1 wrote:Da ne otvaram novu temu, zna li neko od studenata da li, dok cekam da mi se produzi studentska viza, imam pravo da izadjem izvan Austrije (ne u BiH), kao dokument imam samo vizu na kojoj je istekao datum i papir koji potvrdjuje da sam predala za produzenje vize.Problem je sto oni imaju pravo do 6 mjeseci (
) da 'produzavaju' pa me zanima jel smijem mrdnuti bilo gdje u medjuvremenu?
-
melodija1
#10 Re: relacija Beč - Sarajevo
- Bilki
#11 Re: relacija Beč - Sarajevo
taj ti papir koji dobijes od magistrata koristi samo kao dokaz da si legalno u drzavi a ne za putovanja, jedino nijemci mozda ga prihvacaju kao validan dok recimo madjarima neigra nikakvu ulogu