Rektor F. Caklovica: "3godisnji studij je isto sto i raniji

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
tonymontana

#1 Rektor F. Caklovica: "3godisnji studij je isto sto i raniji

Post by tonymontana »

Dnevne novine SAN
08.07.2008.

Prva generacija sarajevskih studenata koja je zavrsila po Bolonji nezadovoljna je titulama, odnosno akademskim zvanjema koja ce im pisati u diplomama!
..........
Rektor Faruk Caklovica kaze da je Univerzitet uradio sve sto je u njegovoj moci i da je sve ostalo na Vijecu ministara.
-"Mi smo predlozili da se ova zvanja usvoje na drzavnim institucijama jer svugdje u Evropi studenti imaju zvanje bakalauerat, ali ocito je da kod nas neke politicke snage ne zele da harmoniziraju akademsko obrazovanje. Sadasnji sismem obrazovanja, odnosno 3 godine studija po Bolonji je isto sto i ranije cetvorogodisnje obrazovanje samo sto kod ovih studenata nece pisati diplomirani pravnik ili ekonomista u samoj diplomi vec u dodatku diplome. Drugi ciklus je master, a treci doktor nauka. Po tom principu funkcionise obrazovanje u Evropi i mi upravo na osnovu toga proizvodimo profesionalne kadrove".
..........
bihac-x

#2 Re: Rektor F. Caklovica: "3godisnji studij je isto sto i raniji

Post by bihac-x »

OK, ili laze - ili nije upucen, u Sloveniji nakon sto zavrsis trogodisnji fakultet i odbranis diplomski rad, dobijes zvanje DIPLOMIRANI! Dobijes i dodatak diplomi i diplomu na engleskom u kojoj pise Bachelor of... !
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3 Re: Rektor F. Caklovica: "3godisnji studij je isto sto i raniji

Post by Admir_1984 »

Majke mi meni boli briga kako cu se zvati, hocu da budem VII stepen, a naziv je manje bitan. Trubili su nam 3 godine o tome i stvarno ako nas prevare :x :x :x :x :x :x
WizzardFromBOZ

#4 Re: Rektor F. Caklovica: "3godisnji studij je isto sto i raniji

Post by WizzardFromBOZ »

zasto je tako tesko shvatiti ono sto bi mogli shvatiti i oni malo bolji iz preskolskog uzrasta...
slavkoimamodilera

#5 Re: Rektor F. Caklovica: "3godisnji studij je isto sto i raniji

Post by slavkoimamodilera »

Ma nista to, ne mozes ti sa 3 godine imat isto zvanje kao neko sa 4 godine fakulteta i vozdra.... :P
Cuj to... pa to bi bila najobicnija prevara!! :mrgreen:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#6 Re: Rektor F. Caklovica: "3godisnji studij je isto sto i raniji

Post by mIRCerka »

jel se vi pravite blesavi ili ne znate da vec ima tema :D
Locked