Dnevne novine SAN
08.07.2008.
Prva generacija sarajevskih studenata koja je zavrsila po Bolonji nezadovoljna je titulama, odnosno akademskim zvanjema koja ce im pisati u diplomama!
..........
Rektor Faruk Caklovica kaze da je Univerzitet uradio sve sto je u njegovoj moci i da je sve ostalo na Vijecu ministara.
-"Mi smo predlozili da se ova zvanja usvoje na drzavnim institucijama jer svugdje u Evropi studenti imaju zvanje bakalauerat, ali ocito je da kod nas neke politicke snage ne zele da harmoniziraju akademsko obrazovanje. Sadasnji sismem obrazovanja, odnosno 3 godine studija po Bolonji je isto sto i ranije cetvorogodisnje obrazovanje samo sto kod ovih studenata nece pisati diplomirani pravnik ili ekonomista u samoj diplomi vec u dodatku diplome. Drugi ciklus je master, a treci doktor nauka. Po tom principu funkcionise obrazovanje u Evropi i mi upravo na osnovu toga proizvodimo profesionalne kadrove".
..........
Rektor F. Caklovica: "3godisnji studij je isto sto i raniji
-
tonymontana
-
bihac-x
#2 Re: Rektor F. Caklovica: "3godisnji studij je isto sto i raniji
OK, ili laze - ili nije upucen, u Sloveniji nakon sto zavrsis trogodisnji fakultet i odbranis diplomski rad, dobijes zvanje DIPLOMIRANI! Dobijes i dodatak diplomi i diplomu na engleskom u kojoj pise Bachelor of... !
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#3 Re: Rektor F. Caklovica: "3godisnji studij je isto sto i raniji
Majke mi meni boli briga kako cu se zvati, hocu da budem VII stepen, a naziv je manje bitan. Trubili su nam 3 godine o tome i stvarno ako nas prevare

-
WizzardFromBOZ
#4 Re: Rektor F. Caklovica: "3godisnji studij je isto sto i raniji
zasto je tako tesko shvatiti ono sto bi mogli shvatiti i oni malo bolji iz preskolskog uzrasta...
- slavkoimamodilera
#5 Re: Rektor F. Caklovica: "3godisnji studij je isto sto i raniji
Ma nista to, ne mozes ti sa 3 godine imat isto zvanje kao neko sa 4 godine fakulteta i vozdra....
Cuj to... pa to bi bila najobicnija prevara!!
Cuj to... pa to bi bila najobicnija prevara!!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#6 Re: Rektor F. Caklovica: "3godisnji studij je isto sto i raniji
jel se vi pravite blesavi ili ne znate da vec ima tema