Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Izlija

#201 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Izlija »

Ja prenosim samo što mi je rečeno, dimenzije Grbavice 92 m x 54 m. Neznam kako vi ali sam obišao dosta stadiona širom Evrope i kad dođem kući ( grbavica ) i pogledam stadion vidim i svojim očima da nam je površina igrališta manja samo što nisam ni sanjao da je ovolika razlika.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#202 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by hrasno38 »

Bambino Blu wrote:
salle_eh1986 wrote:haj ti to objasni nama :D
sumnjam da bi neko tek tako odustao od igranja na grbavici da je u pitanju ta suma
konkretno šta uefa zahtjeva da se ima kako bi se igrala pretkola? i konkretno šta mi nudimo, šta nam fali ???

Nama fali istok i natkriti obje tribine i to je to i onaj dio zapada isto natkriti i dosta za mene i moju dusu
Ne mora cijeli stadion biti natkriven. Ali ako bi se nastiklao istok na sjever imao bi 70% stadiona natkriveno a to je recimo puno vise nego sto ima Kantrida. Da jos bi i onaj mali dio trebalo zaklopiti izmedju zapada i sjevera ali to bi trebalo da je najmanji problem. Dakle u istoku je kljuc svega.
salle_eh1986

#203 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by salle_eh1986 »

Izlija wrote:Ja prenosim samo što mi je rečeno, dimenzije Grbavice 92 m x 54 m. Neznam kako vi ali sam obišao dosta stadiona širom Evrope i kad dođem kući ( grbavica ) i pogledam stadion vidim i svojim očima da nam je površina igrališta manja samo što nisam ni sanjao da je ovolika razlika.
propozicije nsbih da bi klub dobio licencu za učešće u plbih (i kup) su da dimenzije terena moraju biti minimum 64X100

http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... %20pdf.PDF
stranica 27

jel ovo znači onda da se tu gleda kroz prste ?

da se razumijemo, i meni naš stadion izgleda recimo manji nego koševo ali kontam da je to vizuelni efekat atletske staze i udaljenosti tribina, jer su kod nas 3 tribine uz teren
Zastozato

#204 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Zastozato »

salle_eh1986 wrote:
Izlija wrote:Ja prenosim samo što mi je rečeno, dimenzije Grbavice 92 m x 54 m. Neznam kako vi ali sam obišao dosta stadiona širom Evrope i kad dođem kući ( grbavica ) i pogledam stadion vidim i svojim očima da nam je površina igrališta manja samo što nisam ni sanjao da je ovolika razlika.
propozicije nsbih da bi klub dobio licencu za učešće u plbih (i kup) su da dimenzije terena moraju biti minimum 64X100

http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... %20pdf.PDF
stranica 27

jel ovo znači onda da se tu gleda kroz prste ?

da se razumijemo, i meni naš stadion izgleda recimo manji nego koševo ali kontam da je to vizuelni efekat atletske staze i udaljenosti tribina, jer su kod nas 3 tribine uz teren
Upravo ovo boldirano je tacno jer Grbavica je imala vece dimenzije od Koseva dok nije suzena sa strana. Sad su tu negdje.
Izlija

#205 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Izlija »

Pa šta je onda problem j***mu pravilnik i propise i utakmice i sve ostalo.
saim_adka

#206 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 18/01/2017 13:35, edited 1 time in total.
Šibicar

#207 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Šibicar »

:thumbup:

To je to,ja jug ne bih pravio i spajao da izgleda k'o sjever,samo bih sastavio gornji i odnji dio i to ušminkao,ipak je to navijačka tribina i ne treba da bude tik uz teren.
insaneinthebrain

#208 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by insaneinthebrain »

saim_adka wrote:Image
da se ovako napravilo prije rata, mi bi imali sad predobar stadion. al jbg nije nam se dalo :roll:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#209 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

saim_adka wrote:Image
Odlicno,samo bi se morao vjerovatno doraditi jug,jednostavno ta tribina ne zadovoljava nijedan uslov za evropske utakmice. Velika tribina,a samo dva ulaza,nema wc itd itd. Kad bi se napravili zapad i istok to bi bilo to,za jug nam ne bi dali dozvolu.
Kad bi se radio jug ili bi ga pravio na dva sprata kao sjever kod Dinama ili jedna velika kao kod Borusije D. :D
Šibicar

#210 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Šibicar »

2 sprata su za mene sranje.1 velika tribina i to je to....al' i mi možemo maštati. :mrgreen:
mislis?

#211 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mislis? »

cuj za tebe sranje.. nije to pitanje sta kako...nemaju oni para da sruse jug vec da ga spust dole do terena sa stolicama a da se ulazi naprave iza ili sa strane pa da bude "kao" 2 sprata
Šibicar

#212 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Šibicar »

A što si ti ratoboran?Jel' to svi moraju misliti kao ti?Nisam ni rekao da ga sruše,ovako kako je sada je normala,samo da sastave gornji i donji nivo i dobićemo jednu veliku navijačku tribinu...uostalom ovo je samo naše maštanje i daleko je od stvarnosti.
zli_hordas

#213 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by zli_hordas »

šupa velika
SSemir

#214 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by SSemir »

u vrijeme svemoguceg google earth, ti pises takve stvari bez i da provjeris..
Izlija

#215 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Izlija »

Ma ja vjerujem samo što uzmem i provjerim a to što je grbavica mala, taman ili veća meni ni u džep ni iz džepa. Volio bih da doživim da se grbavica obnovi, izgradi, renovira, ma bilo šta samo da se pomakne sa mrtve tačke i zasja kao nekad. Kako se pokrenula priča oko mogućeg projekta izgradnje istočne tribine gledao sam da na svaki način pomognem ( i pomogao sam ) , moje su namjere iskrene i nemam nikakvih skrivenih motiva, moj motiv i pokretačka snaga leži u mojoj ljubavi prema plavoj boji.
salle_eh1986

#216 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by salle_eh1986 »

zvati drvosječu nek posiječe onu šumu iznad juga i vozi je za džabe
dobro njemu još bolje nama :D
napraviti nekako odozgo ulaz(e) dodatne i ćao đaci 8-)

EDIT: evo nam odlične reklame
3:40
https://www.youtube.com/watch?v=zNDUiv8U1cs#t=266
vryzas

#217 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Dokle su cigle? :D Ima li bar za 1/3 istoka? :oops:
AmarildoZdenex

#218 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by AmarildoZdenex »

Uopste nisu bitne dimenzije terena zelho ima dovoljno velik teren i mogucnost da se prosiri stvar je u necemu drugom kako moze cuka u srbiji igrat ha ya mislim da je problem u stadionu ateren uopste nije bitan
salle_eh1986

#219 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by salle_eh1986 »

malo sam se i ja informisao oko ovoga i problem predstavlja zapad...tj ono što zapad ima tj.nema
svlačionice su se sredile, ko bombona su
ali prostorije za medije (gdje mislim i na onu kameru koja snima utakmice te na salu za konferencije itd itd) je blago rečeno loš
to je ono najbitnije a i ne vidi se takoreći, sva raja se odma zapali ili za tribine ili za teren...
vryzas

#220 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Image

VRIJEME JE!

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
vryzas

#221 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Eto Koldze opet sa bagerima, samo sto nije. :oops:

Ovo postaje saFunica ko Dinastija...svake godine novi projekat, svako malo nekakve prezentacije :lol: ...pitam se sta bi tek bilo da fakat kontaju da grade stadion. :?
Prica se 2047 god. ide metro ispod stadiona i direkno ce biti povezan na autoput. :oops:
Bambino Blu

#222 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Bambino Blu »

vryzas wrote:Eto Koldze opet sa bagerima, samo sto nije. :oops:

Ovo postaje saFunica ko Dinastija...svake godine novi projekat, svako malo nekakve prezentacije :lol: ...pitam se sta bi tek bilo da fakat kontaju da grade stadion. :?
Prica se 2047 god. ide metro ispod stadiona i direkno ce biti povezan na autoput. :oops:

Jos samo par milioncica i imam stadiJon :D

http://www.klix.ba/sport/nogomet/opcina ... /151227041
shake69

#223 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by shake69 »

Zar Koldzo vec nije ranije dao pare za projekat? Nije mi jasno je li sada u pitanju izmjena plana gdje valja izvaliti dodatne pare ili opstinari misle na "vise akcija" oko stadiona!? Ipak fino zvuci, kao da su zbog Tuzle to uradili!! :-)
luckylaka

#224 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by luckylaka »

Ima li kakvih slika sa Grbavice,radi li se sta.
Post Reply