Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#126 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

UEFA-in ekspert danas obilazi Koševo i Grbavicu

http://radiosarajevo.ba/novost/119821/u ... i-grbavicu

Nakon toga će u plavom salonu FK Željezničar biti upriličena prezentacija Idejnog rješenja rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica.
ultima_palabra

#127 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ultima_palabra »

Dobro je da imamo kakav-takav projekat, pa ako ovi baš ne budu znali šta će sa parama... :mrgreen:
vryzas

#128 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Plavih_11 wrote:UEFA-in ekspert danas obilazi Koševo i Grbavicu

Nakon toga će u plavom salonu FK Željezničar biti upriličena prezentacija Idejnog rješenja rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica.

Jel Koldzo tu ili na godisnjem? :?

Trebao bi ovog eksperta Koldzo sacekati da mu sane dvije o spremnim bagerima, kamiJonima, aviJonima itd. :oops:
johntra

#129 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by johntra »

Bolje da mu proda projekat završetka izgradnje sportske dvorane... :D
Charuga
Globalni moderator

#130 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

vryzas wrote:
Plavih_11 wrote:UEFA-in ekspert danas obilazi Koševo i Grbavicu

Jel Koldzo tu ili na godisnjem? :?

Trebao bi ovog eksperta Koldzo sacekati da mu sane dvije o spremnim bagerima, kamiJonima, aviJonima itd. :oops:
Ne mogu sad da ti odgovorim za Koldzu, mozda neki drugi dan poslije iftara ...
Charuga
Globalni moderator

#131 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

UEFA-in ekspert posjetio Grbavicu i pogledao idejni projekt rekonstrukcije

http://www.klix.ba/sport/nogomet/uefa-i ... 30723069#6

Dosao, pogledao, otisao ... Ostajemo opet na N.K. i njegovim supljim pricama.
vryzas

#132 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Plavih_11 wrote:UEFA-in ekspert posjetio Grbavicu i pogledao idejni projekt rekonstrukcije

http://www.klix.ba/sport/nogomet/uefa-i ... 30723069#6

Dosao, pogledao, otisao ... Ostajemo opet na N.K. i njegovim supljim pricama.

Kuha se ovo lagano ali nista bez upliva drzave i saveza. UEFA ce uletiti max. sa 20-30%% planiranih sredstava sto opet nije mala cifra.
moa

#133 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by moa »

Stadion treba da nosi ime Ivica Osim ..
ČičineBrčine

#134 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ČičineBrčine »

moa wrote:Stadion treba da nosi ime Ivica Osim ..
Nek nam je ziv dragi Ivica dok je tako stadion ce se zvati Grbavica, a lako je ime promjeniti kad dodje za to vrijeme ;-)
tataćusak

#135 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by tataćusak »

Ja kao navijač Sarajeva mogu samo da kažem da ne vidim razlog da se stadion Grbavica finansira iz državnih, općinskih ili FIFINO-UEFINIH para. Stadion se nalazi u vlasništvu NK Željezničar (koliko sam ja upratio) i oni treba da vode računa o svojoj imovini.
Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" je nešto drugo, nazovimo ga državnim i u interesu svih nas je da se uloži u taj stadion. Kad bi recimo FK Sarajevo dobilo neku koncesiju na 50 godina to bi bila druga priča, nebi bilo razloga da Olimpijski stadion ima prednost nad Grbavicom. Ovako kako je sada sve osim Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase je neka mutljavina i nečista posla.
Sutra će neko kupite Želju (a nadam se i Sarajevo) i naravno i stadion. Zašto bi država i FIFA-UEFA pravili stadion nekom privatniku :-) :-) .
To je čisto moje laičko razmišljanje. :thumbup:
po_reznac

#136 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by po_reznac »

bolje da nisi ni razmisljao :-)
Arteta

#137 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Arteta »

moa wrote:Stadion treba da nosi ime Ivica Osim ..
Stadion treba da nosi sponzorsko ime.
tataćusak

#138 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by tataćusak »

po_reznac wrote:bolje da nisi ni razmisljao :-)
Nebitno, eto ima tema pa valjda je otvorena za sve :thumbup:
sto je skupo

#139 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by sto je skupo »

po_reznac wrote:bolje da nisi ni razmisljao :-)
Pa je li stadion vase privatno vlasnistvo?
Šibicar

#140 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Šibicar »

Baš zato što je naše privatno vlasništvo se neće nikad ni napraviti na neku guzovaču ili na način na koji većina misli,već će,ako se ikad bude rekonstruisao,neki investitor ili ti ga lovator uletiti pare a zauzvrat dobiti poslovne prostore na korištenje milion godina i to je to,svaka druga opcija mi se čini ublehom i mazanjem očiju.
tataćusak

#141 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by tataćusak »

Šibicar wrote:Baš zato što je naše privatno vlasništvo se neće nikad ni napraviti na neku guzovaču ili na način na koji većina misli,već će,ako se ikad bude rekonstruisao,neki investitor ili ti ga lovator uletiti pare a zauzvrat dobiti poslovne prostore na korištenje milion godina i to je to,svaka druga opcija mi se čini ublehom i mazanjem očiju.
Pa to i ja otprilike kontam. Željo ima imovinu sa kojom će ići u neku privatizaciju kad dođe vrijeme za to. Zašto bi sad neko ulagao pare u stadion Grbavica. Stvarno ne vidim logiku. Možda nisam objektivan zato što navijam za Sarajevo ali ne vidim interes. Sve se vrti oko para, dakle neko treba da zaradi na tom projektu. Ako nema zarade nema ni investicije, logično. A u postu iznad sam pokušao objesniti zašto ne bi trebalo biti ni "guzovače". Mislim da su ta vremena prošla.
ultima_palabra

#142 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ultima_palabra »

Pa zamisli koliko se slije para u Zenicu kad igra reprezentacija... eh sad zamisli da reprezentacija igra na Grbavici :) To je samo jedan razlog zašto Kanton može biti jedan od partnera u gradnji stadiona.

Drugi razlog bi bio zato što su i klub i stadion jedan od simbola grada, a od tog grada poslije rata nisu dobili gotovo ništa. Rijetko kad je motiv za ulaganje javnog novca zarada.
Šibicar

#143 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Šibicar »

Sve je to tako moj ultima ali i ti i ja vrlo dobro znamo da je to na lijepe oči malo vjerovatno,po meni gotovo nemoguće,osim u slučaju da se neko dobro "nadje" u svemu tome,svaki drugi sentimentalni razlog za rekonstrukciju mi je,malo je reći,smiješan......Samo na obostrano zadovoljstvo i korist,drugo teško.....volio bih da griješim....
ultima_palabra

#144 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ultima_palabra »

Šibicar wrote:Sve je to tako moj ultima ali i ti i ja vrlo dobro znamo da je to na lijepe oči malo vjerovatno,po meni gotovo nemoguće,osim u slučaju da se neko dobro "nadje" u svemu tome,svaki drugi sentimentalni razlog za rekonstrukciju mi je,malo je reći,smiješan......Samo na obostrano zadovoljstvo i korist,drugo teško.....volio bih da griješim....
Ma znam drug, ali kad već pričamo ŠBBKBB da se nadovežem :)
tataćusak

#145 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by tataćusak »

ultima_palabra wrote:Pa zamisli koliko se slije para u Zenicu kad igra reprezentacija... eh sad zamisli da reprezentacija igra na Grbavici :) To je samo jedan razlog zašto Kanton može biti jedan od partnera u gradnji stadiona.

Drugi razlog bi bio zato što su i klub i stadion jedan od simbola grada, a od tog grada poslije rata nisu dobili gotovo ništa. Rijetko kad je motiv za ulaganje javnog novca zarada.
Ma ima smisla da grad ima hajra od tekmi reprezentacije, normalna stvar. Samo opet ponavljam ne vidim razlog zašto stadion "Grbavica" a ne olimpijski stadion "Asim Ferhatović - Hase" koji je sigurno veći simbol grada od Grbavice - ako su uopšte simboli.
Šibicar

#146 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Šibicar »

Ma kad se naš fudbal pratio višestruko više nego danas i kad se imalo para,da ne kažem k'o blata,ali puno više nego danas,niko feninga nije uložio u Grbavicu ili je uložena sića,a ne da ih uloži sad kad je pojam "finansijska kriza" najzastupljeniji u svim medijima.Pa ja bih dao iste sekunde litar krvi samo da krene ta famozna rekonstrukcija.
ultima_palabra

#147 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ultima_palabra »

Koga zaboli za vas na ovoj temi?
vryzas

#148 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

tataćusak wrote:
ultima_palabra wrote:Pa zamisli koliko se slije para u Zenicu kad igra reprezentacija... eh sad zamisli da reprezentacija igra na Grbavici :) To je samo jedan razlog zašto Kanton može biti jedan od partnera u gradnji stadiona.

Ma ima smisla da grad ima hajra od tekmi reprezentacije, normalna stvar. Samo opet ponavljam ne vidim razlog zašto stadion "Grbavica" a ne olimpijski stadion "Asim Ferhatović - Hase" koji je sigurno veći simbol grada od Grbavice - ako su uopšte simboli.

Mozda zato sto je rekonstrukcija Koseva haman pa duplo skuplja, a UEFA ce dati samo dio para. ;-)
ellaxaz

#149 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ellaxaz »

Nidžara Ahmetašević: Željo za život cijeli

http://manjine.ba/?p=9867
nosara

#150 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by nosara »

Nidzara pala s Marsa... :-)
Post Reply