Reklamiranje stranice na FB

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
iceman ze

#1 Reklamiranje stranice na FB

Post by iceman ze »

Prijatelj bi reklamirao stranicu na FB. Da li je neko vec to placao i na koji nacin, kratke upute? Hvala
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Reklamiranje stranice na FB

Post by Truba »

izbori?
:D počeli su smarati

i ja bih za firmu uplatio 5 dolara kome :D
drndalo

#3 Re: Reklamiranje stranice na FB

Post by drndalo »

Nisam to nesto puno istrazivao, ali imaju mislim 2 osnovne razlike, prva je neka suma po svakom kliku na to, a druga je neki pausal nevezan za broj klikova...
Dope_Man

#4 Re: Reklamiranje stranice na FB

Post by Dope_Man »

iceman ze wrote:Prijatelj bi reklamirao stranicu na FB. Da li je neko vec to placao i na koji nacin, kratke upute? Hvala
Kad hoces da kreiras reklamu facebook ti da sve vazne opcije, vrlo je jednostavno, i biras sve, od vrste reklame, kome ce se prikazivati, koliko dugo, za koji budjet itd.. a placanje ide preko kartice ili paypala, sta ti draze.

Uglavnom mozes sve isprobati bez da platis, tj. prodjes kroz kreiranje i sve, placanje je tek na kraju tako da je lako upoznati se sa nacinom kreiranja reklame iz prve ruke.
underground

#5 Re: Reklamiranje stranice na FB

Post by underground »

Placa se kreditnom karticom ili Paypalom...vrlo jednostavno sve odradjeno.
Daryl Dixon

#6 Re: Reklamiranje stranice na FB

Post by Daryl Dixon »

iceman ze wrote:Prijatelj bi reklamirao stranicu na FB. Da li je neko vec to placao i na koji nacin, kratke upute? Hvala
ja sam imao davno nekada 3 fb stranice koje su mi sluzile za oglasavanje i promovisanje i kasnije sam ih ugasio jer sam se na nesto dr preorjentisao.. sada imam jednu udarnu fb stranicu a tiče se privatnog biznisa i sasvim sam zadovoljan klikovima i posjetama.. u sustini imas opciju da napravis fb oglas i oznacis sa strane u postavkama koja ti je ciljna skupina po drzavama i jos nekim parametrima.. ja sam izabrao drzave iz regiona i sada se tim ljudima na pocetnoj stranici pokazuje moja reklama tj baner koji si vec napravio i dodao u te postavke kada si pravio reklamu.. placa se tako sto povezes paypal racun sa fb stranicom i mozes recimo staviti ogranicenje do recimo 12$ kojih si spreman platiti na mjesecnoj osnovi i kada se ispuca ta kvota od 12$ oglas ti bude na stand-by-u a jedan dolar ti je cini mi se dvadesetak lajkova.. uglavnom imas objasnjeno sve tamo za detaljnije kucaj na youtube-u facebook ads i slicno.. ma raja su napravile i skripte za te lajkove i tzv generatore lajkova, cirkus pravi, googlaj, istražuj, sretno! :-D :thumbup: :bih:
Post Reply