Reklame na TV. Užas
Moderator: anex
- SadaMeHuseine
#401 Re: Reklame na TV. Užas
Ubiše me Schaume, Loreali, Nivee i ostale p***** materine.....gdje se izgubi dobri,stari KABASH...????
- swirl
#402 Re: Reklame na TV. Užas
A ona rekla za neki nas sok: ovo je moja MAKSUZIJA 
-
tvile
#403 Re: Reklame na TV. Užas
odavno se ne ismijah ovakoZlocin&Kazna wrote:Uvijek se sjetim jednog posta (sa drugog foruma) na ovu temu.![]()
Respect autoru"VAMA SIGURNO TREBA SOFTLY˝ Odron odrona, da nema veceg odrona..˝Vama sigurno treba SOFTLI˝.**** li je Softy, da je ****. Ima li veci odron da se prikazivao zadnjih 50 godina na tv stanicama, racunajuci i NTV 99?! Et, sad ona ušla u samoposlugu i od 56448754545 SOFTLIJA, ali iskljucivo SOFTLIJA, ona je jako neodlucna..Tu se pojavljuje prosjecna bosanska mahaluša koja nema pametnijeg posla nego da zagleda ko šta kupuje i da se ona tu malo umiješa. Naravno, ona se prvo izvinjava: ˝Izvinite što vam smetam, vidim da ste neodlucni (i slijedi najiritantnija recenica) VAMA SIGURNO TREBA SOFTLI˝, ..Mora da je taj SOFTLI toliko **** dobar da bi ti u samoposluzi prišao nekome i to mu rek´o bez da ti je ofirno... Znaš ko me još pravo nervira? Ona teta što reklamira Bonux, Marija joj ime, i to sam zapamtio...Sad teta uzela u samoposluzi neki deterdžent i omekšivac za rublje, za šta ce drugo biti. Dolazi na kasu da joj ljubazna prodavacica to naplati. Kad jok, prodavacica je blijedo pogleda prevrcuci ocima. Ko veli: ˝Kozo blesava, jesi li ti normalna?! Što si uzela i deterdžent i omekšivac kad imaš novi Bonux sa omekšivacem (2 u 1)˝ I lagano skloni to što je teta kupila i stavi Bonux sa omekšivacem. Debilizam. Šta nju boli čuna šta ce ona da kupi..Odeš da kupiš farmerke i džemper, teta ti skloni, ponudi ti skafander, jer imaš 2 u 1. Kupiš cips i 200 deka paprike..Ona to skloni i stavi cips od paprike... Pa one reklame što se vrte po OBN-u i Novoj..Veniš, Kalgon, Kalgonit, Cilit Beng (moja nana to izgovara Cicil Bend)...Šporet je toliko prljav, zahrd´o, uven´o ko da ga nije cistila 7 godina...I onda ona metne malo Cilit Benga i to spadne ko ludo, ko da si tek kupio šporet. Pa mater ti hebem uhljupsku što si dopustila da ti šporet bude takav. Kalgon ??? Kalgon je posebna prica. ˝Svakih 100 minuta u prosjeku se pokvari jedna perilica rublja u BiH, da bi to sprijecili koristite Calgon...˝ **** majku kod nas svakakvih statistika. Popis stanovništva nije izvršen od 1991. godine, ne zna se ni koliko nas je, ali ipak to nije smetalo da saznamo prosijek pokvarenih veš mašina u BiH. Mojoj nani se pokvari veš mašina i ona obavezno ode u zavod za statistiku da to prijavi. Tako narod uzima **** Calgon ne bi li sacuvao svoju perilicu rublja od kamenca...Calgon po Calgon i onda skontaš da si za te pare mog´o uzeti novu veš mašinu. ( Да не би било забуне, веш машина и перилица рубља је једно те исто, само морам испоштовати конститутивност народа). Onda onaj gitarista, što pjeva onu pjesmu o pašteti..˝ Pokvarila se, bacih je uz tugu...ne cuvah je...ali vec dobih drugu˝..Pa **** ti ja mater..Reklamiraš paštetu koja je toliko dobra, a pokvarila se. Ako je tako **** dobra, što si dopustio da se pokvari, idiote maloumni. Poslije Softy-ja sigurno najjaca. Bh telecom...Ona se voza u autu vrijednosti 40 000 maraka, auto se iznenada pokvari, vadi mobitel od 1500 maraka, ali djevojka nema kredita, u tom trenutku njen brižni otac joj šalje kredu...˝TATA, TI SI GENIJE˝. Ako joj je stari kupio dobro auto, kupio joj dobar telefon, sigurno joj ne daje cenera za izlazak. Kako je onda moguce da ona nema kredita i to baš u trenutku kad se pokvari auto...I njoj stari pošalje...Ona nema love da se dopuni, ona se grebe od starog. Zar to nije debilno??? Idemo dalje... Ti si muško, kren´o si da kupiš sladoled i imaš dvije cure koje ga prodaju. U jednom redu je 17 muškaraca koji cekaju da kupe sladoled, a kod druge je slobodno. Ti ceš sigurno stati u red i cekati 15 minuta na plus 32 da bi kod nje kupio jer ona ima blistavu kosu za razliku od druge cure cija je kosa ispucala...˝To nije ona, to je njena Šauma˝. - ˝Tata, tata Floky je nestao˝ - ˝Smiri se dušice˝ I sad on, naravno, ne može da gleda kako njegovo dijete place i baca se u potragu za Floky-jem...Vani je kijamet, kiša pada ko iz kabla. Nalazi Floky-ja i automatski se prehladuje...˝Brzo, brzo, popij jedan aspirin˝. Automatski je ozdravio. Nije sad problem u tome što se on odmah razbolio, zdrmo aspirin i ozdravio, ovdje je problem u tome što je on na onom kijametu izašao da traži Floky-ja...Ova reklama bi bila OK da je namjenjena Njemackoj, Finskoj, Švedskoj..Ali zar fakat misliš da bi prosjecni bosansko-hercegovacki otac izaš´o na onom kijametu da traži Floky-ja... ˝Smrdi, smrdi, užasno smrdi˝ Odoh da spavam, svakako sam zaglavio...
U posljednje vrijeme mi je Acerola ipak najjača
- saibaba
#404 Re: Reklame na TV. Užas
Prvi put sam kontao da je neki fazonAdnanSA wrote:Da li je neko čuo radijsku reklamu za ordinaciju Dr. Drljević? Mislim da je Batkov glas u pitanju. Jednostavno mi je presmiješna. Svaki put mi popravi dan kada je čujem.
- ja.neron
#405 Re: Reklame na TV. Užas
KatarinaKosaca wrote:Najviše me uveseljava ona ženska što reklamira neki aparat za masažu. Kaže kako nema vremena da ide na aerobik, ali da izlazi sa prijatljeima i da može ići gdje hoće. Onda po dva puta ponovi pridjev, dođem kući strašno, strašno, umorna. Ili to je jako, jako dobro. A, najbolje je kad usklikne, ja sam vidjela da to ide, opaaaa![]()
umro onaj fitness guru jack levin ,kako već, sa onim svojim magnetskim steznikom za koljena i ručne zglobove
- Neelix
#406 Re: Reklame na TV. Užas
Meni je zakon ona za Poli pastetu, radijska 
"Jednoga dana, Poli je krenula da predje cestu.....
...Poli pasteta, od sada u radnjama"
"Jednoga dana, Poli je krenula da predje cestu.....
...Poli pasteta, od sada u radnjama"
- astrid
#407 Re: Reklame na TV. Užas
Poslije reklama za razne kalgone,kaladonte i leteće uloške,najodvratinije su mi reklame za razne lijekove
Jbt..samo to progutaš,namažeš i zdrav si 
....ova je nenadhebiva
....ova je nenadhebiva
Dzontra Volta wrote:Na kasi neke trgovine:-" pAaa, gospodjo draga, vi i dalje koristite ove zice za pranje sudja, mi smo uvli bezicni internet"
- because_of_you
#408 Re: Reklame na TV. Užas
Kakve su ono reklame za policiju polijepljene po stanicama?
"Jači, brži, bolji..." i plus nekakvi efekti po plakatima
Ja Boga mi mislila da je reklama za neki film

Ja Boga mi mislila da je reklama za neki film
- burekodsira
#409 Re: Reklame na TV. Užas
a plus jos nidje veze uniformebecause_of_you wrote:Kakve su ono reklame za policiju polijepljene po stanicama?![]()
![]()
"Jači, brži, bolji..." i plus nekakvi efekti po plakatima
![]()
Ja Boga mi mislila da je reklama za neki film![]()
![]()
![]()
- BobRock28
#410 Re: Reklame na TV. Užas
BSn wrote:Ljudi su sve rekli:
0:57
Umrijeh!
- sheilak
#411 Re: Reklame na TV. Užas
Kako je iritantna ona reklama za activiu...
"Snimi ovo"!
"Snimi ovo"!
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#412 Re: Reklame na TV. Užas
kad god se nanerviram samo ovo konzumiram i opet mi sve ok bude!!
"VAMA SIGURNO TREBA SOFTLY˝ Odron odrona, da nema veceg odrona..˝Vama sigurno treba SOFTLI˝.**** li je Softy, da je ****. Ima li veci odron da se prikazivao zadnjih 50 godina na tv stanicama, racunajuci i NTV 99?! Et, sad ona ušla u samoposlugu i od 56448754545 SOFTLIJA, ali iskljucivo SOFTLIJA, ona je jako neodlucna..Tu se pojavljuje prosjecna bosanska mahaluša koja nema pametnijeg posla nego da zagleda ko šta kupuje i da se ona tu malo umiješa. Naravno, ona se prvo izvinjava: ˝Izvinite što vam smetam, vidim da ste neodlucni (i slijedi najiritantnija recenica) VAMA SIGURNO TREBA SOFTLI˝, ..Mora da je taj SOFTLI toliko **** dobar da bi ti u samoposluzi prišao nekome i to mu rek´o bez da ti je ofirno... Znaš ko me još pravo nervira? Ona teta što reklamira Bonux, Marija joj ime, i to sam zapamtio...Sad teta uzela u samoposluzi neki deterdžent i omekšivac za rublje, za šta ce drugo biti. Dolazi na kasu da joj ljubazna prodavacica to naplati. Kad jok, prodavacica je blijedo pogleda prevrcuci ocima. Ko veli: ˝Kozo blesava, jesi li ti normalna?! Što si uzela i deterdžent i omekšivac kad imaš novi Bonux sa omekšivacem (2 u 1)˝ I lagano skloni to što je teta kupila i stavi Bonux sa omekšivacem. Debilizam. Šta nju boli čuna šta ce ona da kupi..Odeš da kupiš farmerke i džemper, teta ti skloni, ponudi ti skafander, jer imaš 2 u 1. Kupiš cips i 200 deka paprike..Ona to skloni i stavi cips od paprike... Pa one reklame što se vrte po OBN-u i Novoj..Veniš, Kalgon, Kalgonit, Cilit Beng (moja nana to izgovara Cicil Bend)...Šporet je toliko prljav, zahrd´o, uven´o ko da ga nije cistila 7 godina...I onda ona metne malo Cilit Benga i to spadne ko ludo, ko da si tek kupio šporet. Pa mater ti hebem uhljupsku što si dopustila da ti šporet bude takav. Kalgon ??? Kalgon je posebna prica. ˝Svakih 100 minuta u prosjeku se pokvari jedna perilica rublja u BiH, da bi to sprijecili koristite Calgon...˝ **** majku kod nas svakakvih statistika. Popis stanovništva nije izvršen od 1991. godine, ne zna se ni koliko nas je, ali ipak to nije smetalo da saznamo prosijek pokvarenih veš mašina u BiH. Mojoj nani se pokvari veš mašina i ona obavezno ode u zavod za statistiku da to prijavi. Tako narod uzima **** Calgon ne bi li sacuvao svoju perilicu rublja od kamenca...Calgon po Calgon i onda skontaš da si za te pare mog´o uzeti novu veš mašinu. ( Да не би било забуне, веш машина и перилица рубља је једно те исто, само морам испоштовати конститутивност народа). Onda onaj gitarista, što pjeva onu pjesmu o pašteti..˝ Pokvarila se, bacih je uz tugu...ne cuvah je...ali vec dobih drugu˝..Pa **** ti ja mater..Reklamiraš paštetu koja je toliko dobra, a pokvarila se. Ako je tako **** dobra, što si dopustio da se pokvari, idiote maloumni. Poslije Softy-ja sigurno najjaca. Bh telecom...Ona se voza u autu vrijednosti 40 000 maraka, auto se iznenada pokvari, vadi mobitel od 1500 maraka, ali djevojka nema kredita, u tom trenutku njen brižni otac joj šalje kredu...˝TATA, TI SI GENIJE˝. Ako joj je stari kupio dobro auto, kupio joj dobar telefon, sigurno joj ne daje cenera za izlazak. Kako je onda moguce da ona nema kredita i to baš u trenutku kad se pokvari auto...I njoj stari pošalje...Ona nema love da se dopuni, ona se grebe od starog. Zar to nije debilno??? Idemo dalje... Ti si muško, kren´o si da kupiš sladoled i imaš dvije cure koje ga prodaju. U jednom redu je 17 muškaraca koji cekaju da kupe sladoled, a kod druge je slobodno. Ti ceš sigurno stati u red i cekati 15 minuta na plus 32 da bi kod nje kupio jer ona ima blistavu kosu za razliku od druge cure cija je kosa ispucala...˝To nije ona, to je njena Šauma˝. - ˝Tata, tata Floky je nestao˝ - ˝Smiri se dušice˝ I sad on, naravno, ne može da gleda kako njegovo dijete place i baca se u potragu za Floky-jem...Vani je kijamet, kiša pada ko iz kabla. Nalazi Floky-ja i automatski se prehladuje...˝Brzo, brzo, popij jedan aspirin˝. Automatski je ozdravio. Nije sad problem u tome što se on odmah razbolio, zdrmo aspirin i ozdravio, ovdje je problem u tome što je on na onom kijametu izašao da traži Floky-ja...Ova reklama bi bila OK da je namjenjena Njemackoj, Finskoj, Švedskoj..Ali zar fakat misliš da bi prosjecni bosansko-hercegovacki otac izaš´o na onom kijametu da traži Floky-ja... ˝Smrdi, smrdi, užasno smrdi˝ Odoh da spavam, svakako sam zaglavio...
"VAMA SIGURNO TREBA SOFTLY˝ Odron odrona, da nema veceg odrona..˝Vama sigurno treba SOFTLI˝.**** li je Softy, da je ****. Ima li veci odron da se prikazivao zadnjih 50 godina na tv stanicama, racunajuci i NTV 99?! Et, sad ona ušla u samoposlugu i od 56448754545 SOFTLIJA, ali iskljucivo SOFTLIJA, ona je jako neodlucna..Tu se pojavljuje prosjecna bosanska mahaluša koja nema pametnijeg posla nego da zagleda ko šta kupuje i da se ona tu malo umiješa. Naravno, ona se prvo izvinjava: ˝Izvinite što vam smetam, vidim da ste neodlucni (i slijedi najiritantnija recenica) VAMA SIGURNO TREBA SOFTLI˝, ..Mora da je taj SOFTLI toliko **** dobar da bi ti u samoposluzi prišao nekome i to mu rek´o bez da ti je ofirno... Znaš ko me još pravo nervira? Ona teta što reklamira Bonux, Marija joj ime, i to sam zapamtio...Sad teta uzela u samoposluzi neki deterdžent i omekšivac za rublje, za šta ce drugo biti. Dolazi na kasu da joj ljubazna prodavacica to naplati. Kad jok, prodavacica je blijedo pogleda prevrcuci ocima. Ko veli: ˝Kozo blesava, jesi li ti normalna?! Što si uzela i deterdžent i omekšivac kad imaš novi Bonux sa omekšivacem (2 u 1)˝ I lagano skloni to što je teta kupila i stavi Bonux sa omekšivacem. Debilizam. Šta nju boli čuna šta ce ona da kupi..Odeš da kupiš farmerke i džemper, teta ti skloni, ponudi ti skafander, jer imaš 2 u 1. Kupiš cips i 200 deka paprike..Ona to skloni i stavi cips od paprike... Pa one reklame što se vrte po OBN-u i Novoj..Veniš, Kalgon, Kalgonit, Cilit Beng (moja nana to izgovara Cicil Bend)...Šporet je toliko prljav, zahrd´o, uven´o ko da ga nije cistila 7 godina...I onda ona metne malo Cilit Benga i to spadne ko ludo, ko da si tek kupio šporet. Pa mater ti hebem uhljupsku što si dopustila da ti šporet bude takav. Kalgon ??? Kalgon je posebna prica. ˝Svakih 100 minuta u prosjeku se pokvari jedna perilica rublja u BiH, da bi to sprijecili koristite Calgon...˝ **** majku kod nas svakakvih statistika. Popis stanovništva nije izvršen od 1991. godine, ne zna se ni koliko nas je, ali ipak to nije smetalo da saznamo prosijek pokvarenih veš mašina u BiH. Mojoj nani se pokvari veš mašina i ona obavezno ode u zavod za statistiku da to prijavi. Tako narod uzima **** Calgon ne bi li sacuvao svoju perilicu rublja od kamenca...Calgon po Calgon i onda skontaš da si za te pare mog´o uzeti novu veš mašinu. ( Да не би било забуне, веш машина и перилица рубља је једно те исто, само морам испоштовати конститутивност народа). Onda onaj gitarista, što pjeva onu pjesmu o pašteti..˝ Pokvarila se, bacih je uz tugu...ne cuvah je...ali vec dobih drugu˝..Pa **** ti ja mater..Reklamiraš paštetu koja je toliko dobra, a pokvarila se. Ako je tako **** dobra, što si dopustio da se pokvari, idiote maloumni. Poslije Softy-ja sigurno najjaca. Bh telecom...Ona se voza u autu vrijednosti 40 000 maraka, auto se iznenada pokvari, vadi mobitel od 1500 maraka, ali djevojka nema kredita, u tom trenutku njen brižni otac joj šalje kredu...˝TATA, TI SI GENIJE˝. Ako joj je stari kupio dobro auto, kupio joj dobar telefon, sigurno joj ne daje cenera za izlazak. Kako je onda moguce da ona nema kredita i to baš u trenutku kad se pokvari auto...I njoj stari pošalje...Ona nema love da se dopuni, ona se grebe od starog. Zar to nije debilno??? Idemo dalje... Ti si muško, kren´o si da kupiš sladoled i imaš dvije cure koje ga prodaju. U jednom redu je 17 muškaraca koji cekaju da kupe sladoled, a kod druge je slobodno. Ti ceš sigurno stati u red i cekati 15 minuta na plus 32 da bi kod nje kupio jer ona ima blistavu kosu za razliku od druge cure cija je kosa ispucala...˝To nije ona, to je njena Šauma˝. - ˝Tata, tata Floky je nestao˝ - ˝Smiri se dušice˝ I sad on, naravno, ne može da gleda kako njegovo dijete place i baca se u potragu za Floky-jem...Vani je kijamet, kiša pada ko iz kabla. Nalazi Floky-ja i automatski se prehladuje...˝Brzo, brzo, popij jedan aspirin˝. Automatski je ozdravio. Nije sad problem u tome što se on odmah razbolio, zdrmo aspirin i ozdravio, ovdje je problem u tome što je on na onom kijametu izašao da traži Floky-ja...Ova reklama bi bila OK da je namjenjena Njemackoj, Finskoj, Švedskoj..Ali zar fakat misliš da bi prosjecni bosansko-hercegovacki otac izaš´o na onom kijametu da traži Floky-ja... ˝Smrdi, smrdi, užasno smrdi˝ Odoh da spavam, svakako sam zaglavio...
-
manki
#413 Re: Reklame na TV. Užas
Joj i meni je vrh ovo, svaki put se pokidam kad pročitam.
Kralj, ko god da je pisao!
p.s
Najjače mi je kad nana kaže Cicil Bend.

p.s
Najjače mi je kad nana kaže Cicil Bend.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#414 Re: Reklame na TV. Užas
Joj istinasheilak wrote:Kako je iritantna ona reklama za activiu...
"Snimi ovo"!
- Priorat
#415 Re: Reklame na TV. Užas
manki wrote:Joj i meni je vrh ovo, svaki put se pokidam kad pročitam.![]()
![]()
p.s
Najjače mi je kad nana kaže Cicil Bend.![]()
meni ovo suze natjera:
Popis stanovništva nije izvršen od 1991. godine, ne zna se ni koliko nas je, ali ipak to nije smetalo da saznamo prosijek pokvarenih veš mašina u BiH. Mojoj nani se pokvari veš mašina i ona obavezno ode u zavod za statistiku da to prijavi.
- kukuruz_kokicar
#416 Re: Reklame na TV. Užas
Reklame danas fakat vrijedjaju zdrav razum. Primjeri takvih stupidnih reklama tj. slogana:
Zamisli dobijes!
Jer ti to zasluzujes.
CocaCola + por. obrok = radost
Brini o sebi.
U njima je sadrzana sva ispraznost savremenog marketinga, koja racuna da je samo glup potrosac dobar potrosac pa nas u smislu te ideje i 'educiraju' o cudotvornom q10, tvrdoj vodi - tihom ubici masina za ves, bakterijama iz hale koje ostrim zubima zderu malu djecu i ostalim sranjima.
Pitanje je sta mi-potrosaci mozemo uciniti da se zastitimo od ove 'agresije' na zdrav razum i dobar ukus.
Da pravimo parodije takvih reklama i objavljujemo na youtube?
Npr. Zamisli dobijes .... rak! Oaaaaoooaa!!!!
Sitnim slovima pise .... vjerovatnoca za to je 10000 puta veca nego da ces dobiti glavnu nagradu.
Da od javnih emitera trazimo da oglasivaci podignu profesionalne standarde pri izradi reklama?
Da jednostavno vise ne gledamo reklame i to javno kazemo?
Zamisli dobijes!
Jer ti to zasluzujes.
Brini o sebi.
U njima je sadrzana sva ispraznost savremenog marketinga, koja racuna da je samo glup potrosac dobar potrosac pa nas u smislu te ideje i 'educiraju' o cudotvornom q10, tvrdoj vodi - tihom ubici masina za ves, bakterijama iz hale koje ostrim zubima zderu malu djecu i ostalim sranjima.
Pitanje je sta mi-potrosaci mozemo uciniti da se zastitimo od ove 'agresije' na zdrav razum i dobar ukus.
Sitnim slovima pise .... vjerovatnoca za to je 10000 puta veca nego da ces dobiti glavnu nagradu.
Da od javnih emitera trazimo da oglasivaci podignu profesionalne standarde pri izradi reklama?
- Priorat
#417 Re: Reklame na TV. Užas
kukuruz_kokicar wrote:Reklame danas fakat vrijedjaju zdrav razum. Primjeri takvih stupidnih reklama tj. slogana:
Zamisli dobijes!
Jer ti to zasluzujes.
Brini o sebi.
nemoj se nervirati, procitaj samo ono gore (par post-ova vise) i bit ce ti pravo dobro!!
- ja.neron
#418 Re: Reklame na TV. Užas
vratiiiia se šimeee sa veeeelikom bradavicom
- Priorat
- insomnia78
#420 Re: Reklame na TV. Užas
Zasto su svi muskarci u tvom safu?
To nisam ja, to je moja SAMIJA
To nisam ja, to je moja SAMIJA
-
Fozgen
#421 Re: Reklame na TV. Užas
Meni je uzas ona...nesto kao "Ovaj macak je super macak bla bla" za neku maciju hranu.
Uzas od reklame. Ko ondje treba da se nafura? Macka? Vlasnik?
Problem mi je to sto cim startaju reklame ja prebacim na drugi kanal a kako ima brdo kanala na danasnji vakat ja se ne vratim na onaj na kojem sam nesto to nesto gledao nego na nekom drugom nadjem nesto kao zanimljivo pa sve do reklama i tako se moje gledanje TV pretvori u gledanje neceg od reklame do reklame a da nistaod reklamiranih proizvoda ne kupujem, evo pokusavam da se sjetim ali mi nista ne pada na pamet. A i ako uzimam to je mozda nekih 10%.
Meni licno je to pogresan nacin oglasavanja TV kuca da mi u po frke ubaci reklamu, ma ne reklamu nego XXXXXL pakovanje reklama koje bi ja kao trebao da pregledam.
Zasto nase TV kuce ne rade reklame kao nesto u pozadini? Ne one tipa kada igra reprezentacija pa ono sponzori sto trce u dnu ekrana. Moje misljenje je da bi te reklame bile puno prihvatljivije po nas gledaoce nego ove "ostavi sve i gledaj reklame".
Zasto neki od proizvodjaca lijekova nebi napravio reklamu u kojoj na kraju ono "Za moguce nuspojave i bla bla obratite se vasem bla bla" ne zbrza nego da relamu citavu zbrza o lijeku a da to citanje uspori? Dali bi to ostavilo bolji dojam?
Zasto nebi isticali puno vise ona sitna slova u dnu reklama od ostalih slova? Kako volim one djumbo plakate po carsiji danas i ono sitno kao cijene poziva i slicno se vidi jako dobro
.
Uzas od reklame. Ko ondje treba da se nafura? Macka? Vlasnik?
Problem mi je to sto cim startaju reklame ja prebacim na drugi kanal a kako ima brdo kanala na danasnji vakat ja se ne vratim na onaj na kojem sam nesto to nesto gledao nego na nekom drugom nadjem nesto kao zanimljivo pa sve do reklama i tako se moje gledanje TV pretvori u gledanje neceg od reklame do reklame a da nistaod reklamiranih proizvoda ne kupujem, evo pokusavam da se sjetim ali mi nista ne pada na pamet. A i ako uzimam to je mozda nekih 10%.
Meni licno je to pogresan nacin oglasavanja TV kuca da mi u po frke ubaci reklamu, ma ne reklamu nego XXXXXL pakovanje reklama koje bi ja kao trebao da pregledam.
Zasto nase TV kuce ne rade reklame kao nesto u pozadini? Ne one tipa kada igra reprezentacija pa ono sponzori sto trce u dnu ekrana. Moje misljenje je da bi te reklame bile puno prihvatljivije po nas gledaoce nego ove "ostavi sve i gledaj reklame".
Zasto neki od proizvodjaca lijekova nebi napravio reklamu u kojoj na kraju ono "Za moguce nuspojave i bla bla obratite se vasem bla bla" ne zbrza nego da relamu citavu zbrza o lijeku a da to citanje uspori? Dali bi to ostavilo bolji dojam?
Zasto nebi isticali puno vise ona sitna slova u dnu reklama od ostalih slova? Kako volim one djumbo plakate po carsiji danas i ono sitno kao cijene poziva i slicno se vidi jako dobro
-
manki
#422 Re: Reklame na TV. Užas
Sjedim u sobi gledam tv, i sjetih se maloprije kako nana od onog kaže "Cicil Bend" za Cilit Bang, i kocenem se sam sebi u sobi.
Pa eto reko samo da podijelim s vama. 
- vjesticanametli
#423 Re: Reklame na TV. Užas
imas li drugi dio ovoga................kruzilo je po mailovima a ja obrisala sve.............super jePriorat wrote:kad god se nanerviram samo ovo konzumiram i opet mi sve ok bude!!![]()
-
manki
#424 Re: Reklame na TV. Užas
Ima i drugi dio?!
Neeeed.... second.... part......

Neeeed.... second.... part......
- Priorat
#425 Re: Reklame na TV. Užas
nemoj me zezati da ima drugi dio??vjesticanametli wrote:imas li drugi dio ovoga................kruzilo je po mailovima a ja obrisala sve.............super jePriorat wrote:kad god se nanerviram samo ovo konzumiram i opet mi sve ok bude!!![]()
"VAMA SIGURNO TREBA SOFTLY˝ Odron odrona, da nema veceg odrona..˝Vama sigurno treba SOFTLI˝.**** li je Softy, da je ****. Ima li veci odron da se prikazivao zadnjih 50 godina na tv stanicama, racunajuci i NTV 99?! Et, sad ona ušla u samoposlugu i od 56448754545 SOFTLIJA, ali iskljucivo SOFTLIJA, ona je jako neodlucna..Tu se pojavljuje prosjecna bosanska mahaluša koja nema pametnijeg posla nego da zagleda ko šta kupuje i da se ona tu malo umiješa. Naravno, ona se prvo izvinjava: ˝Izvinite što vam smetam, vidim da ste neodlucni (i slijedi najiritantnija recenica) VAMA SIGURNO TREBA SOFTLI˝, ..Mora da je taj SOFTLI toliko **** dobar da bi ti u samoposluzi prišao nekome i to mu rek´o bez da ti je ofirno... Znaš ko me još pravo nervira? Ona teta što reklamira Bonux, Marija joj ime, i to sam zapamtio...Sad teta uzela u samoposluzi neki deterdžent i omekšivac za rublje, za šta ce drugo biti. Dolazi na kasu da joj ljubazna prodavacica to naplati. Kad jok, prodavacica je blijedo pogleda prevrcuci ocima. Ko veli: ˝Kozo blesava, jesi li ti normalna?! Što si uzela i deterdžent i omekšivac kad imaš novi Bonux sa omekšivacem (2 u 1)˝ I lagano skloni to što je teta kupila i stavi Bonux sa omekšivacem. Debilizam. Šta nju boli čuna šta ce ona da kupi..Odeš da kupiš farmerke i džemper, teta ti skloni, ponudi ti skafander, jer imaš 2 u 1. Kupiš cips i 200 deka paprike..Ona to skloni i stavi cips od paprike... Pa one reklame što se vrte po OBN-u i Novoj..Veniš, Kalgon, Kalgonit, Cilit Beng (moja nana to izgovara Cicil Bend)...Šporet je toliko prljav, zahrd´o, uven´o ko da ga nije cistila 7 godina...I onda ona metne malo Cilit Benga i to spadne ko ludo, ko da si tek kupio šporet. Pa mater ti hebem uhljupsku što si dopustila da ti šporet bude takav. Kalgon ??? Kalgon je posebna prica. ˝Svakih 100 minuta u prosjeku se pokvari jedna perilica rublja u BiH, da bi to sprijecili koristite Calgon...˝ **** majku kod nas svakakvih statistika. Popis stanovništva nije izvršen od 1991. godine, ne zna se ni koliko nas je, ali ipak to nije smetalo da saznamo prosijek pokvarenih veš mašina u BiH. Mojoj nani se pokvari veš mašina i ona obavezno ode u zavod za statistiku da to prijavi. Tako narod uzima **** Calgon ne bi li sacuvao svoju perilicu rublja od kamenca...Calgon po Calgon i onda skontaš da si za te pare mog´o uzeti novu veš mašinu. ( Да не би било забуне, веш машина и перилица рубља је једно те исто, само морам испоштовати конститутивност народа). Onda onaj gitarista, što pjeva onu pjesmu o pašteti..˝ Pokvarila se, bacih je uz tugu...ne cuvah je...ali vec dobih drugu˝..Pa **** ti ja mater..Reklamiraš paštetu koja je toliko dobra, a pokvarila se. Ako je tako **** dobra, što si dopustio da se pokvari, idiote maloumni. Poslije Softy-ja sigurno najjaca. Bh telecom...Ona se voza u autu vrijednosti 40 000 maraka, auto se iznenada pokvari, vadi mobitel od 1500 maraka, ali djevojka nema kredita, u tom trenutku njen brižni otac joj šalje kredu...˝TATA, TI SI GENIJE˝. Ako joj je stari kupio dobro auto, kupio joj dobar telefon, sigurno joj ne daje cenera za izlazak. Kako je onda moguce da ona nema kredita i to baš u trenutku kad se pokvari auto...I njoj stari pošalje...Ona nema love da se dopuni, ona se grebe od starog. Zar to nije debilno??? Idemo dalje... Ti si muško, kren´o si da kupiš sladoled i imaš dvije cure koje ga prodaju. U jednom redu je 17 muškaraca koji cekaju da kupe sladoled, a kod druge je slobodno. Ti ceš sigurno stati u red i cekati 15 minuta na plus 32 da bi kod nje kupio jer ona ima blistavu kosu za razliku od druge cure cija je kosa ispucala...˝To nije ona, to je njena Šauma˝. - ˝Tata, tata Floky je nestao˝ - ˝Smiri se dušice˝ I sad on, naravno, ne može da gleda kako njegovo dijete place i baca se u potragu za Floky-jem...Vani je kijamet, kiša pada ko iz kabla. Nalazi Floky-ja i automatski se prehladuje...˝Brzo, brzo, popij jedan aspirin˝. Automatski je ozdravio. Nije sad problem u tome što se on odmah razbolio, zdrmo aspirin i ozdravio, ovdje je problem u tome što je on na onom kijametu izašao da traži Floky-ja...Ova reklama bi bila OK da je namjenjena Njemackoj, Finskoj, Švedskoj..Ali zar fakat misliš da bi prosjecni bosansko-hercegovacki otac izaš´o na onom kijametu da traži Floky-ja... ˝Smrdi, smrdi, užasno smrdi˝ Odoh da spavam, svakako sam zaglavio...![]()
![]()
dao bi svasta samo da ga procitam!!!
ja se isplacem svaki put, floky, statistika....jooojjj