Reklame na radiu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#1 Reklame na radiu
Jasno su najveci broj slusatelja radija oni koji u datom trenutku nemaju na raspolaganju TV i intenet, a da od toga veliki broj otpada na vozace, e sad...
Reklama jeste da privuce potencijalnog kupca, ali ovo sto rade sa reklamama granici s opasnim. Jutros se vozim, ne obracam paznju na radio i cujem zavijanje sirena, onako u guzvi ubih segledajuci s koje strane dolazi i gdje da se sklonim, kad ono... Reklama za osiguranje. 10 min poslije toga nesto pisti u autu, gledam jesu li zatvorena vrata, jel rucna dignuta, jerl kakva greska, jok - opet reklama za nesto.
Lijepo se sjetih ono kretenskog i debilnog pokrenog bildorda sa razglasom na kombiju sto je mjesecima kruzio po gradu i reklamirao savu Eskimo S3 i u jednom trenutku se na reklami cuje skripa kocnica, pa onako cekas zeleno na semaforu, a kloc u blizini sa tom skripom, lijepo te hladan znoj oblije.
Fakat bi trebalo napraviti neku sigurnosnu cenzuru da se na radijskim reklama ne emituju zvuci koji mogu omesti i ugroziti saobracaj.
Reklama jeste da privuce potencijalnog kupca, ali ovo sto rade sa reklamama granici s opasnim. Jutros se vozim, ne obracam paznju na radio i cujem zavijanje sirena, onako u guzvi ubih segledajuci s koje strane dolazi i gdje da se sklonim, kad ono... Reklama za osiguranje. 10 min poslije toga nesto pisti u autu, gledam jesu li zatvorena vrata, jel rucna dignuta, jerl kakva greska, jok - opet reklama za nesto.
Lijepo se sjetih ono kretenskog i debilnog pokrenog bildorda sa razglasom na kombiju sto je mjesecima kruzio po gradu i reklamirao savu Eskimo S3 i u jednom trenutku se na reklami cuje skripa kocnica, pa onako cekas zeleno na semaforu, a kloc u blizini sa tom skripom, lijepo te hladan znoj oblije.
Fakat bi trebalo napraviti neku sigurnosnu cenzuru da se na radijskim reklama ne emituju zvuci koji mogu omesti i ugroziti saobracaj.
-
goran16v
#3 Re: Reklame na radiu
Ajd meni nakratko bude uptinik iznad glave dok se skontam sta je u pitanju jer sam u tim godinama i sa toliko svakodnevne prakse da to prodje relativno bezopasno, al kako to moze utjecati npr na mog oca? Covjek 70 god, zivci takvi kakvi jesu, za volanom vrlo rijetko - haman za inFrakta!
-
juzna_strana
#4 Re: Reklame na radiu
Gorane ne valja ti frekvencija tj. izbor radio stanice
Kod mene je uvijek na 90.2 i nemam tih problema,a bukvalno svaki dan mi ucine ljepsim.
Kod mene je uvijek na 90.2 i nemam tih problema,a bukvalno svaki dan mi ucine ljepsim.
-
Gost1515
#5 Re: Reklame na radiu
juzna_strana wrote:Gorane ne valja ti frekvencija tj. izbor radio stanice![]()
-
bordo_boy
#6 Re: Reklame na radiu
Ja mrzim RSG i Radio M zbog marketinga. RSG mrzim zbog voditeljice koja uskoči između muzike sa " dvanest satiiiiiiiii trideset šest i po minutaaaaaaaaaaa " pu... odmah prebacim, obično na Radio Sarajevo. Oni su mi super, osim kad Elvis počne puštati neka sranja samo njemu interesantna, a zna ga često pretjerat'. Ili sevdah changes.. eh tad mijenjam na RAdio M do marketinga. Onda prebacim na RSG, ako ima muzike, ako ne, onda opet na Radio Sarajevo, i tako u krug, do idućeg marketinga...
- swarley_s
#7 Re: Reklame na radiu
nemoj kuditi voditeljice, to one ba odbrojavaju svoje radno vrijeme.bordo_boy wrote:Ja mrzim RSG i Radio M zbog marketinga. RSG mrzim zbog voditeljice koja uskoči između muzike sa " dvanest satiiiiiiiii trideset šest i po minutaaaaaaaaaaa " pu... odmah prebacim, obično na Radio Sarajevo. Oni su mi super, osim kad Elvis počne puštati neka sranja samo njemu interesantna, a zna ga često pretjerat'. Ili sevdah changes.. eh tad mijenjam na RAdio M do marketinga. Onda prebacim na RSG, ako ima muzike, ako ne, onda opet na Radio Sarajevo, i tako u krug, do idućeg marketinga...
ono kad se priblizi smjena, nikad proc, pa zato se stalno ubacuju
- Skyfox
#8 Re: Reklame na radiu
Na radiju Q cini mi se kad idu reklame ima neki *bing* zvuk kao kad se meni pali rezerva goriva i svaki put se trznem
Zar vec???
-
preludezalude
#9 Re: Reklame na radiu
Konacno se slazemo. Mene redovno takvi zvukovi trzaju jer su prilicno realisticni. Pa onda poslije sa hladnim znojem na celu psujem i radio i drzavu i skupo gorivo i male penzije, sve u paketu.goran16v wrote:Jasno su najveci broj slusatelja radija oni koji u datom trenutku nemaju na raspolaganju TV i intenet, a da od toga veliki broj otpada na vozace, e sad...
- Qler
#10 Re: Reklame na radiu
Radio 8 je isto dobar, kod mene memorisani radio M, RSG, Radio 8, BH radio (zbog tekmi) radio Sarajevo i slobodna frekvencija za FM transmitter sa telefona
kad nema nista pametno na ovim stanicama 
-
milojicabrzi
#11 Re: Reklame na radiu
...uf...ta sa skripom kocnica i ona sa agresivnom sirenom auta, stvarno znaju ici na zivce, to bi trebalo nekako cenzurirati, kao i one reklame sa lomljenjem stakla, pucnjavom...
Sad me redovno i na tv trza ona reklama, kad curi stomak od boli vibrira, a ono zvuk vibracije od mob.telefona
Sad me redovno i na tv trza ona reklama, kad curi stomak od boli vibrira, a ono zvuk vibracije od mob.telefona