Reklamacija cipela

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

permanentan

#1 Reklamacija cipela

Post by permanentan »

Da li je neko imao iskustva sa reklamacijom cipela u Peku?
Desilo mi se da su mi se duboke cipele odlijepile nakon 20 dana od kupovine, a nisu bile nosene svaki dan, niti su pokisle. Obje cipele su se odlijepile i sa lijeve i sa desne strane.
Problem je sto sam izgubio fiskalni racun, ali imam slip od kartice kojom je placeno.
Reklamirao sam i nakon tri dana natezanja oko toga sto nemam racun, neka gospodja, valjda iz direkcije, mi kaze da ce mi izaci u susret i da predam cipele u radnju u kojoj sam kupio.
Nakon pet dana me zovu da dodjem i tamo me doceka pismo kojim me obavjestavaju da reklamacija nije osnovana jer nemam racun i da greska nije do cipela, nego nastala zbog koristenja!!! (Nosene maksimalno deset puta) Da apsurd bude veci i pored odbijanja reklamacije na papiru, oni su popravili cipele i zalijepili ih.
Eh sad nakon pet dana ponovo se desila ista stvar.
Zanima me da li imaju pravo odbiti reklamaciju bez racuna, iako ima dokaz o kupovini putem kartice?
I ima li kakva inspekcija ili udruzenje kojim im mogu zaprijetiti?
zforumas

#2 Re: Reklamacija cipela

Post by zforumas »

Zali se ombudsmanu za zastitu potrosaca LINK. A na svakoj fiskalnoj kasi postoji mogucnost da se isprinta duplikat fiskalnog racuna, bitno je samo znati datum izdavanja.
hairlija_sa

#3 Re: Reklamacija cipela

Post by hairlija_sa »

Ja sam reklamirao patike u sport life-u nakon skoro 3 mjeseca i takodjer nisam imao fiskalni racun. Isto kao i ti sam imao slip od kartice i na osnovu njega su mi dali duplikat fiskalnog racuna. Predao sam njima patike i poslali su u euroinspekt, i nakon par dana su me obavjestili da je reklamacija prihvacena i da mogu doci da uzmem drugu robu u toj vrijednosti ili povrat novca.
Sada ako su napravljene kao sto kazes i opet se isto desilo, otidji im fino i ako ne budu htjeli da prime robu reci samo da ces se zaliti obudsmenu za zastitu potrosaca. pretpostavljam da ce ti onda izaci u susret. a ako ne, uvijek se mozes zaliti ombudsmenu.
Sretno
vješalica

#4 Re: Reklamacija cipela

Post by vješalica »

kakvo dzubre ljudima prodaju
treba se odma zaliti a ne obijati radnje da te izverzirane prodavacice tretiraju idiotom
muminovic

#5 Re: Reklamacija cipela

Post by muminovic »

Ljudi dragi mi sad imamo kod nas na trzistu odjecu iz 2012/2013 godine...
vješalica

#6 Re: Reklamacija cipela

Post by vješalica »

Jedno te iste patike samo povuku zimi pa na proljece opet izvuku iz skladista po istoj cijeni
Godinama iste cijene istih patika koje samo premecu po skladistu
To je najveca prevara
Streptokok

#7 Re: Reklamacija cipela

Post by Streptokok »

Ja imam pozitivno iskustvo sa trzisnom inspekcijom. Lik nije htio da prizna garanciju, malo se pravio blesav al kad je inspekcija ukljucena odmah je pristao na saradnju.

pogledaj i zakon o zastiti potrosaca.

Od ombudsmana nemoj puno ocekivati.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#8 Re: Reklamacija cipela

Post by Slo Burner »

Kontaktiraj agenciju za zastitu potrosaca, meni iz Astre poslije tog kuci pare donijeli
KB9

#9 Re: Reklamacija cipela

Post by KB9 »

samo dozvola za pistolj i polako krenes u pregovore
bumboo

#10 Re: Reklamacija cipela

Post by bumboo »

Isto mi se desilo u Astri prije godinu dana, balerinke od 80 KM se raspale za 15 dana. Nisam ni išla u radnju jer sam znala da će me odbiti bez računa nego sam poslala mail na adresu s njihove web stranice. Sve fino obrazložila, pozvala se na Zakon o zaštiti potrošača koji nigdje ne spominje da moram imati račun... Ostavila sam broj telefona na koji me je nazvala neka gospođa i jako neugodnim tonom razgovarala sa mnom, u stilu, ko sam ja da NJIMA pišem mail!? I odakle mi, zaboga, pravo da im se pismeno obraćam? Zašto nisam otišla u radnju i tamo sve fino riješila? Uglavnom nakon duge svađe s njom, rekla sam da ću pisati IMAC-u, tj. proizvođaču u Italiji, na što se prepala i rekla mi da odem u radnju i da prodavačice mogu izvući fiskalni račun od dana kupnje. Tako je i bilo, gospođa ih je obavijestila da ću ja doći i našle su taj račun i uzela sam zamjenski proizvod.
didzej1602

#11 Re: Reklamacija cipela

Post by didzej1602 »

Isto se desilo mom tati, kupio cipele u peku, nekoliko puta nosene, pukle mu na djonu i komplet mu noga mokra ostala. odnijeli na reklamaciju, rekli da istu ne mogu uvaziti, jer je njegova greska, tj zbog pogresnog nosenja :?:
Better Man

#12 Re: Reklamacija cipela

Post by Better Man »

permanentan wrote:Da li je neko imao iskustva sa reklamacijom cipela u Peku?
Desilo mi se da su mi se duboke cipele odlijepile nakon 20 dana od kupovine, a nisu bile nosene svaki dan, niti su pokisle. Obje cipele su se odlijepile i sa lijeve i sa desne strane.
Problem je sto sam izgubio fiskalni racun, ali imam slip od kartice kojom je placeno.
Reklamirao sam i nakon tri dana natezanja oko toga sto nemam racun, neka gospodja, valjda iz direkcije, mi kaze da ce mi izaci u susret i da predam cipele u radnju u kojoj sam kupio.
Nakon pet dana me zovu da dodjem i tamo me doceka pismo kojim me obavjestavaju da reklamacija nije osnovana jer nemam racun i da greska nije do cipela, nego nastala zbog koristenja!!! (Nosene maksimalno deset puta) Da apsurd bude veci i pored odbijanja reklamacije na papiru, oni su popravili cipele i zalijepili ih.
Eh sad nakon pet dana ponovo se desila ista stvar.
Zanima me da li imaju pravo odbiti reklamaciju bez racuna, iako ima dokaz o kupovini putem kartice?
I ima li kakva inspekcija ili udruzenje kojim im mogu zaprijetiti?
Samo im tužbom treba zaprijetiti zbog njihovih laži i prodavanja škart obuće. Čuj njih nije do cipela, već korištenja? Samo teški škart će se početi raspadati nakon 20 dana. Obuća koju ja nosim je uglavnom Timberland ili Camper. Vidite sad ovo. Camper na svoju obuću daje 2 godine garancije. I sad tebi tamo neki levati u Peku kažu da si ti kriv što su ti se cipele odljepile nakon 20 dana, a nisu krivi oni koji su ti uvalili škart.
Edin H.

#13 Re: Reklamacija cipela

Post by Edin H. »

Naravoucenije - cuvaj racun :oops:
radiša

#14 Re: Reklamacija cipela

Post by radiša »

Sad ispade niko hodat ne zna :-)
Prodaju smece od cipela a nabijaju cijene.Ne kupujte po tim radnjama fuserskim vise.
belfy

#15 Re: Reklamacija cipela

Post by belfy »

nije do fuseraja proizvodjaca, nego pogresnog "skladistenja". ja sam tako kupio gojzerice kojima se dzon raspao nakon prve sezone (minusa), jer su prije toga dugotrajno bile izlozene jakom suncu (pretpostavljam izlog) ili vecim temperaturama (ako su skladistene blizu izvora grijanja). nisam dobio nista, ali sam iduci put kad su se pojavile na izlogu pogledao one koje tamo stoje i dzon im je vec ispucao...

tako da obavijest njima da ce se kontaktirati proizvodjac mozda jeste nabolje sredstvo pored inspekcije...
O'zone
Globalni moderator

#16 Re: Reklamacija cipela

Post by O'zone »

Inspekcija i proizvođač. Naše hoštaplere većinom preskakati.
Streptokok

#17 Re: Reklamacija cipela

Post by Streptokok »

Problem je sto je vecina obuce deklarisana za suho vrijeme. Cizme za dijete, zimske, al vele za suho vrijeme. Banditi se ogradili ako propuste vodu.

i to za racun, mize se izvuci duplikat, al kako znati ciji je to duplikat?
Edin H.

#18 Re: Reklamacija cipela

Post by Edin H. »

Fino pise cuvaj racun za slucaj reklamacije. Ako ga bacis, tvoj problem, desilo mi se mnogo puta. Znaci nisam se drzao uslova ugovora i garancije sklopljenog tokom kupovine.
Pa je li vi stvarno ocekujete da njihovi radnici trose vrijeme za koje su placeni da utvrdjuju da li si kupio i kada proizvod u odredjenoj prodavnici da bi ti oni popravili ili zamijenili proizvod, za koji su vec uzeli pare.
Htjeli ste kapitalizam, razmisljajte kao kapitalisti. :oops:
vješalica

#19 Re: Reklamacija cipela

Post by vješalica »

radiša wrote:Sad ispade niko hodat ne zna :-)
Prodaju smece od cipela a nabijaju cijene.Ne kupujte po tim radnjama fuserskim vise.
:thumbup:

Pa to su stvari koje se samo kad im prestane sezona povuku pa opet na novu izvuku iz skladista
Domace varalice i lopurde mafijaske
Kupe na veliko po nizim cijenama za ove fukarinske zemlje pa prodaju ko da su original
Nema ovdje drzvae to treba na granici vratiti i udariti po dzepu samo sa originalnim papirima i porijekom moze a ne made in albania sandzak i sl.
Ja.kupila u smrdljivoj alpini cipele pukao dzon porijeklo na kutiji albanija unutra kartonizirano ma mars furdo
permanentan

#20 Re: Reklamacija cipela

Post by permanentan »

Gdje ima napismeno naznaceno da se mora imati racun za reklamaciju?
Edin H.

#21 Re: Reklamacija cipela

Post by Edin H. »

permanentan wrote:Gdje ima napismeno naznaceno da se mora imati racun za reklamaciju?

To je standard na Zapadu, pise na svakom racunu da ga cuvas za slucaj reklamacije, ukoliko ovi to nemaju, to je druga prica.
permanentan

#22 Re: Reklamacija cipela

Post by permanentan »

Znam da je to standardno, ali nisam siguran da ima napisano, zato pitam.
sve na kvadrat

#23 Re: Reklamacija cipela

Post by sve na kvadrat »

Prije 20ak dana uzeo patike za jesen zimu u office shoes, platio 172KM, 5x ih obuo, počele se odljepljivati naprijed i sa bočnih strana. Reklamirao danas, rekli nazvati sutra ili prekosutra da dođem po nove. Do sad bilo sve ok sa office shoes. Biće da je fabrička grrška.
Maraschino

#24 Re: Reklamacija cipela

Post by Maraschino »

biće, biće da svasta prodaju.
sve na kvadrat

#25 Re: Reklamacija cipela

Post by sve na kvadrat »

Reklamacija prihvaćena, uzeo novi model.
Nisam htio da rizikujem sa istim....
Post Reply