pa nije problem, možemo ti i mi uzeti pare iako nismo reketaši...
Reket... ne onaj sportski.
Moderator: anex
- JThomas
#26 Re: Reket... ne onaj sportski.
vidite da je čovjek tužan što mu ne traže reket...osjeća se izostavljeno...
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#27 Re: Reket... ne onaj sportski.
Kaže da živi u Chicagu. Ima li tamo reketa?JThomas wrote:vidite da je čovjek tužan što mu ne traže reket...osjeća se izostavljeno...![]()
-
saniisani
#28 Re: Reket... ne onaj sportski.
HAHAHAHAHAAHA.... Boga mi si me provalio/la..............HAHAHAHAsinus wrote:Ti si meni jaruga pravo sumnjiv...Ovdje se raspituješ kako i na koji način se reketari, a na podforumu auta o tome kako, koliko i koja se auta kradu. A za sve hoćeš primjere neke i detaljne spiskove...
Svakom svačije ali ti si meni pravo sumljiv, bacaš mi na kriminalca
jest' da tako izgleda ali ja fakat nisam mafiozo nit za takve stvari imam vremena.... Htio bih nesto da otvorim svojoj supruzi a ja vec imam posao.
Htio bih samo da budem spreman na "neplanirane" situacije... to je to.
A sto se tice auta, namjeravam kupiti auto vani i uvesti ga. Radi toga pitam. Moje dvije otvorene teme nemaju nikakvu korelaciju.
Hvala na konstruktivnim postovima!!!!
-
saniisani
#29 Re: Reket... ne onaj sportski.
Jos uvijek razglabam oko toga sa investitorima...elixiaboy wrote:kakav biznis planiras otvoriti?saniisani wrote:Vozdra ljudi...
Mozete li mi objasniti u kolikoj je mjeri zastupljen reket u SA.
Da li reket zavisi od vrste biznisa (npr kafic uspordjen sa recimo butikom ili frizerajom i sl.)
Koliko 'kosta' reket???
Planiram otvoriti mali biznis u BBI centru ... zbog toga me interesuje.
Znam da nece biti kafic, restoran itd.
Vjervatno nesto vezano ili za high-end robu/cipele ili nesto skroz drukcije kao npr salon muzikalija sa svim mogucim instrumentima, opremom, instruktorima itd.
Tako nesto..
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#30 Re: Reket... ne onaj sportski.
eno sad
po starobosanskom obicaju
kola se slomise na zeninim ledjima
po starobosanskom obicaju
kola se slomise na zeninim ledjima
-
saniisani
#31 Re: Reket... ne onaj sportski.
Cuj ima li reketa... najjaci mafijaski grad u zapadnoj hemisferi.Pera Trta wrote:Kaže da živi u Chicagu. Ima li tamo reketa?JThomas wrote:vidite da je čovjek tužan što mu ne traže reket...osjeća se izostavljeno...![]()
A politicari, gradonacelnik, Opstinari uzimaju ne lopatom nego tankerima.
Ali sto se tice reketa niko ti nece uci u radnju tek tako ali ce ti na "kulturan" nacin dati do znanja da treba da platis ili ce ti
- napakovati inspekciju i zatvoriti biznis
- odbit' ce ti sve i jedan drzavni kontrakt po kojem bi mogao da dobijes drzavne institucije kao musterije
- itd itd...
-
nAN3
#32 Re: Reket... ne onaj sportski.
Kad otvoris radnju, posto vidim da si zabrinut, posalji mi PP ja cu doci po reket.saniisani wrote:Cuj ima li reketa... najjaci mafijaski grad u zapadnoj hemisferi.Pera Trta wrote:Kaže da živi u Chicagu. Ima li tamo reketa?JThomas wrote:vidite da je čovjek tužan što mu ne traže reket...osjeća se izostavljeno...![]()
A politicari, gradonacelnik, Opstinari uzimaju ne lopatom nego tankerima.
Ali sto se tice reketa niko ti nece uci u radnju tek tako ali ce ti na "kulturan" nacin dati do znanja da treba da platis ili ce ti
- napakovati inspekciju i zatvoriti biznis
- odbit' ce ti sve i jedan drzavni kontrakt po kojem bi mogao da dobijes drzavne institucije kao musterije
- itd itd...
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#33 Re: Reket... ne onaj sportski.
mozda je prekobarski biznismen nacuo za pijacnu mafiju ?????
-
mr.gugl
#34 Re: Reket... ne onaj sportski.
ako palamudim, ne zamjerite mi, ali da li ti zapravo zelis biznis ili da se raspitas kako tom "jaranu" da nadjes tenisere? ako je ovo drugo, slobodno reci, 21. vijek je, majka dijete proda za stan u centru, tako da zavist nije nista specijalno. :)sorry na morbidnosti! 
- Deriguz
#36 Re: Reket... ne onaj sportski.
otvori ti pasa taj sa "muzikalijama" i dovezi kakvih washburna, fendera, MusicMana... 
-
saniisani
#37 Re: Reket... ne onaj sportski.
Hahaha... dobra ti ova...Deriguz wrote:otvori ti pasa taj sa "muzikalijama" i dovezi kakvih washburna, fendera, MusicMana...
Washburn ne bi jer je "generic brand" = Kopija originala - tacnije Gibsona.
Ako bude salon muzikalija bili bi iskljucivo originali... Fender, Gibson, Ibanez, Paul RedSmith, Marshall, Messa Bugi, od elektronike EV, Behringer, Dynacord, Shure, Sennheiser itd itd. Aktivno se bavim muzikom tako da znam sta valja a sta ne. Mislim da onda muzicari ne bi morali ici u inostranstvo da kupuju instrumente/ elektroniku... a trenutno u SA postenog salona muzikalija realno nema. Magaza je tako nesto pokusala ali ono sto oni imaju jer minus Nula.
Hvala
-
weltschmertz
#38 Re: Reket... ne onaj sportski.
buahahahahahahaha..saniisani wrote:Washburn ne bi jer je "generic brand" = Kopija originala - tacnije Gibsona.
- bosanski
#39 Re: Reket... ne onaj sportski.
Najbolje stavi oglas u novine "plaćam reket - cijena po dogovoru" pa ćeš vidjet kad ti se jave kako to ide. 
P.S.
Umalo da zaboravim. Kad ti se jave ljudi koji su pristali na to da ti uzimaju reket, mogao bi da od njih izganjaš i neki "gift vaucher" za prijatelja. Zamisli tek njegovo lice kad ga obraduješ riječima "Jarane evo uplatio sam ti reket za avgust, a ti počinješ sa plaćanjem od septembra".
a sad stvarno
P.S.
Umalo da zaboravim. Kad ti se jave ljudi koji su pristali na to da ti uzimaju reket, mogao bi da od njih izganjaš i neki "gift vaucher" za prijatelja. Zamisli tek njegovo lice kad ga obraduješ riječima "Jarane evo uplatio sam ti reket za avgust, a ti počinješ sa plaćanjem od septembra".
a sad stvarno
-
metronom
#40 Re: Reket... ne onaj sportski.
Ako se jos niko nije javio, da ti evo ja trazim reket. Za pocetak 20% zarade... Eto, jel ok? Skroman sam inace.
-
drot
#41 Re: Reket... ne onaj sportski.
Veliki LOL, prije svega za Behringer!saniisani wrote:Aktivno se bavim muzikom tako da znam sta valja a sta ne.
Inace ako bude sta od te radnje, vidimo se na otvorenju, sretno.