Reket... ne onaj sportski.
Moderator: anex
-
saniisani
#1 Reket... ne onaj sportski.
Vozdra ljudi...
Mozete li mi objasniti u kolikoj je mjeri zastupljen reket u SA.
Da li reket zavisi od vrste biznisa (npr kafic uspordjen sa recimo butikom ili frizerajom i sl.)
Koliko 'kosta' reket???
Planiram otvoriti mali biznis u BBI centru ... zbog toga me interesuje.
Da li reket zavisi od vrste biznisa (npr kafic uspordjen sa recimo butikom ili frizerajom i sl.)
Koliko 'kosta' reket???
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#2 Re: Reket... ne onaj sportski.
batali biznis ako ces po forumima skupljat informacije 
-
saniisani
#3 Re: Reket... ne onaj sportski.
A sto to? samo hocu da vidim utiske razlicitih ljudi.... sigurno dosta forumasa ili ima svoj biznis ili radi za nekog u privatnoj branshi.Toto wrote:batali biznis ako ces po forumima skupljat informacije
na protiv.... ja mislim da je forum perfektno mjesto za ovakvo pitanje.
SAMO bez bespotrebnog rasplinjavanja teme... HVALA!!!
-
Incub
#4 Re: Reket... ne onaj sportski.
Svi kazu da obicno dodju prije otvaranja,da bi utvrdili pazar.
Cim pocnes sredjivati izlog doci ce celo,cetvrtasta vugla,ne brini prepoznat ces ga.
Cim pocnes sredjivati izlog doci ce celo,cetvrtasta vugla,ne brini prepoznat ces ga.
-
saniisani
#5 Re: Reket... ne onaj sportski.
Incub wrote:Svi kazu da obicno dodju prije otvaranja,da bi utvrdili pazar.
OK... hvala...
eh sad... moze li mi iko dati KONKRETAN primjer (ne cula, kazala) ... sta se desava kad "dodju", koliko traze itd itd.
recimo moj dobar drug je menadzer u Replay-u (BBI centar)... kaze da jos nikad nije dosao...??????!!!!!!
kako ovo????
-
Incub
#6 Re: Reket... ne onaj sportski.
Zanimljivo da pitas ali stvarno je mala sansa da ce ti neko doci u objekat tipa BBI centra.
Ne znam cijene u Sarajevu.
Da policija imalo radi svi bi ti paraziti bili davno u Zenici.
Ja se na tvom mjestu ne bih bojao,prvenstveno zbog lokacije.Vise oni hvataju ove sto rade van trznih.
Ma zovi Hareta i Zeljka ako ko dodje
(malo na salu).
Ne znam cijene u Sarajevu.
Da policija imalo radi svi bi ti paraziti bili davno u Zenici.
Ja se na tvom mjestu ne bih bojao,prvenstveno zbog lokacije.Vise oni hvataju ove sto rade van trznih.
Ma zovi Hareta i Zeljka ako ko dodje
- Toto
#7 Re: Reket... ne onaj sportski.
hoces da ti postave i sliku onoga sto ce doc da jamlja lovu...da se kojim slucejem ne useres kad ti se ukazesaniisani wrote:Incub wrote:Svi kazu da obicno dodju prije otvaranja,da bi utvrdili pazar.
OK... hvala...
eh sad... moze li mi iko dati KONKRETAN primjer (ne cula, kazala) ... sta se desava kad "dodju", koliko traze itd itd.
recimo moj dobar drug je menadzer u Replay-u (BBI centar)... kaze da jos nikad nije dosao...??????!!!!!!
kako ovo????
-
saniisani
#8 Re: Reket... ne onaj sportski.
[/quote] hoces da ti postave i sliku onoga sto ce doc da jamlja lovu...da se kojim slucejem ne useres kad ti se ukaze[/quote]
Moze i fotka jarane... ali da ti kazem da se ne bojim da mi Chuck Norris udje na vrata jer na zapadu je SASVIM normalno placati reket ako imas biznis koji se IMALO istice (citaj 'bolje radi' ) od ostalih....
Ali vrlo mi je interesantno to sto se niko nije pojavio u Replay-u.
Da li je to zbog BBI centra (valjda sto sam centar, civilizovano izgleda... ili... ???)
da li ima jos slucajeva iz BBI-a????
Moze i fotka jarane... ali da ti kazem da se ne bojim da mi Chuck Norris udje na vrata jer na zapadu je SASVIM normalno placati reket ako imas biznis koji se IMALO istice (citaj 'bolje radi' ) od ostalih....
Da li je to zbog BBI centra (valjda sto sam centar, civilizovano izgleda... ili... ???)
- Toto
#9 Re: Reket... ne onaj sportski.
pa otvori biznis na tom zapadusaniisani wrote: hoces da ti postave i sliku onoga sto ce doc da jamlja lovu...da se kojim slucejem ne useres kad ti se ukaze
-
saniisani
#10 Re: Reket... ne onaj sportski.
[/quote] pa otvori biznis na tom zapadu[/quote]
Hej burazeru ... molim te smiri zivce. Ja ovdje ne pokusavam nikoga da iznerviram (a ako to usputno radim, onda me izvinite (ili se ne pojavljujte na ovoj temi).... ja samo hocu da dodjem do informacija iz sto blize "ruke".
Nemoj sta zaaamjeriti... heheh Samo polako i bez nervoze!
Hvala!
Hej burazeru ... molim te smiri zivce. Ja ovdje ne pokusavam nikoga da iznerviram (a ako to usputno radim, onda me izvinite (ili se ne pojavljujte na ovoj temi).... ja samo hocu da dodjem do informacija iz sto blize "ruke".
Hvala!
- Toto
#11 Re: Reket... ne onaj sportski.
saniisani wrote:
Hvala!
ako neko treba bit nervozan to si samo ti
morat ces zaradit i sebi i za reketa
i de nauci gvotirati
kako ces nauciti reket placat kad ne znas ni po forumu "reketirat"
-
(ne)forumas
#12 Re: Reket... ne onaj sportski.
naravno da nije... zna se kolika je i kakva je kazna za tenisere u saudijskoj arabijisaniisani wrote: recimo moj dobar drug je menadzer u Replay-u (BBI centar)... kaze da jos nikad nije dosao...??????!!!!!!
kako ovo????
-
Incub
#13 Re: Reket... ne onaj sportski.
da li ima jos slucajeva iz BBI-a????[/quote]
pa otvori biznis na tom zapadu[/quote]
Ako ti je ovaj momak iz Replay radnje prijatelj- nisi trebao ovako da ga spominjes,jos samo fali da si mu ime napisao. Trebao si to vec ranije sazvakati kad si dobio od njega informaciju.
Znas onu izreku:"Kakve prijatelje imam pa mi neprijatelji nisu potrebni".
Ujedno si i svima javio,sa pozivnicom da niko nije "pokrio" taj dio grada.
pa otvori biznis na tom zapadu[/quote]
Ako ti je ovaj momak iz Replay radnje prijatelj- nisi trebao ovako da ga spominjes,jos samo fali da si mu ime napisao. Trebao si to vec ranije sazvakati kad si dobio od njega informaciju.
- metar_drva
#14 Re: Reket... ne onaj sportski.
sve se to riješi legalnim reketom; platiš zaštitarsku agenciju i u redu je
- Toto
#15 Re: Reket... ne onaj sportski.
zar ne vidis da on udara reket svom jaranu i ovima iz BBIIncub wrote: Ako ti je ovaj momak iz Replay radnje prijatelj- nisi trebao ovako da ga spominjes,jos samo fali da si mu ime napisao. Trebao si to vec ranije sazvakati kad si dobio od njega informaciju.
neko ce oplakat prije vengo i registruje firmu
- atko
#16 Re: Reket... ne onaj sportski.
metar_drva wrote:sve se to riješi legalnim reketom; platiš zaštitarsku agenciju i u redu je
Ne mogu da shvatim da si u stanju pokrenuti biznis (sto nije nimalo lako i SVAKA CAST) a da ovako glupa pitanja pitas ... isto ko da reketasi stoje na svakom cosku ili jos bolje ... sjede negdje u poreznoj pa cim vide novo pravno lice odmah posalju "komisiju" na lice mjesta ... prije svega vecina tenisera je sada ili pod zemljom ili iza resetaka ... kako mi 'nenormalno' prihvatamo kao 'normalno' to je cudo jedno ... jos malo pa ce u osnivackm statutu stajati pravni poucak kako plaitii rekat i kome
- mrtva kokoš
#17 Re: Reket... ne onaj sportski.
eto ga dodje vrijeme kada je i reket normalan

- Haris.ba
#18 Re: Reket... ne onaj sportski.
Pa nije Riplej njegov(on je samo menađer, na naški - šef). Ne idu teniseri trgovcima da objašnjavaju bekhend i forhend (kako teniski termini odlično pašu u ovim slučajevima)Incub wrote:Ako ti je ovaj momak iz Replay radnje prijatelj- nisi trebao ovako da ga spominjes
Otprilike, to je to.metar_drva wrote:sve se to riješi legalnim reketom; platiš zaštitarsku agenciju i u redu je
-
F.G.R.
#19 Re: Reket... ne onaj sportski.
Kakva zastitarska agencija, gdje vi zivitemetar_drva wrote:sve se to riješi legalnim reketom; platiš zaštitarsku agenciju i u redu je
Zamislite ziv Ismet Celo i dodje po pare a na vratima zastitar od 25 godina i on kao sprijeci ismeta...
Daj ba ljudi
- metar_drva
#20 Re: Reket... ne onaj sportski.
breaking news; ćelo je mrtav!F.G.R. wrote:Kakva zastitarska agencija, gdje vi zivitemetar_drva wrote:sve se to riješi legalnim reketom; platiš zaštitarsku agenciju i u redu je![]()
![]()
Zamislite ziv Ismet Celo i dodje po pare a na vratima zastitar od 25 godina i on kao sprijeci ismeta...
Daj ba ljudi
druga stvar, vlasnici zaštitatrskih agencija i razne ćele podijele međusobno interesne zone i to rješavaju na "višem" nivou i ne dolaze tek tako ljudima u radnje. ovi što dolaze ljudima u radnje su obično klošari i wannabe mafijaši, koji bi pobjegli da im šamar opališ.
čuj ćelo dođe da pokupi reket, hahah! gdje ti živiš i gdje si živio dok je ćelo bio živ?
- HAVANA
#21 Re: Reket... ne onaj sportski.
hoces da ti postave i sliku onoga sto ce doc da jamlja lovu...da se kojim slucejem ne useres kad ti se ukaze[/quote]saniisani wrote:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ti izgleda već naumio da platiš još samo da ti mi kažemo koliko
Radim već 8 godina u vlastitoj firmi i niko mi nikada nije ušao ni tražio reket...Rijetki su ti koji imaju tolika muda da udju kod nekoga i otvoreno traže reket a da ne znaju gdje ulaze...Ne krećem se u tim krugovima,ne ispijam kafe i ne kontaktiram sa takvim osobama...što je njima jako bitno.Prvi potez im je uspostaviti kontakt i raspitati se o toj osobi i mogućoj reakciji,njegovim poznanstvima...Radi sve legalno i oficijelno,ne druži se sa problematičnim osobama,ne zadužuj se kod tih ljudi...i male su šanse za tako nešto osim ako je u pitanju kafić itd jer to je skroz druga priča.Pare jednom ako daš ili posudiš to je kraj.Od mojih prijatelja a imam ih jako puno u ovom gradu još niko nikada nije platio reket izuzev par onih sa profitabilnim kafićima koji jesu imali problema ali i to se riješi
Uvijek su isti ljudi i isti krug u svim tim pričama o obračunima,kamatama,reketima,firmama.Ovih drugih i kada ima, uvijek su sami bili na neki način upleteni u sve to, nebitno na koji način,da li zaduživanjem,druženjem,poslovanjem...
Prije će ti se desiti da te neko opljačka na ulici ili ti ukrade auto nego da ti neko ničim izazvan udje u tvoj objekat i tvoju firmu i kaže daj pare
Pored svega toga uzmeš zaštitarsku agenciju i miran...
Imaćeš ti prečih problema...kako poslovati,kako opstati i razviti posao,kako naći radnika a da je vrijedan,odgovoran i pošten,kako se zadužiti a na najbolji način iskoristiti ta sredstva...al lako je tebi,ti si privatnik
- sinus
#22 Re: Reket... ne onaj sportski.
Ti si meni jaruga pravo sumnjiv...Ovdje se raspituješ kako i na koji način se reketari, a na podforumu auta o tome kako, koliko i koja se auta kradu. A za sve hoćeš primjere neke i detaljne spiskove...
Svakom svačije ali ti si meni pravo sumljiv, bacaš mi na kriminalca
-
ek0
#23 Re: Reket... ne onaj sportski.
Posto vidim da si zabrinut da ces mozda slucajno biti "preskocen" od strane reketara, da ne budes tuzan ja se javljam da ti uzimam reket. 
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#24 Re: Reket... ne onaj sportski.
Ma vratio se čovjek iz banovića, gdje je završio nakon što je izvrijeđao raju hvaleći se kako je on uspješan biznismen koji nam piše sa poslovnog meetinga u Las Vegasusinus wrote:Ti si meni jaruga pravo sumnjiv...Ovdje se raspituješ kako i na koji način se reketari, a na podforumu auta o tome kako, koliko i koja se auta kradu. A za sve hoćeš primjere neke i detaljne spiskove...
- elixiaboy
#25 Re: Reket... ne onaj sportski.
kakav biznis planiras otvoriti?saniisani wrote:Vozdra ljudi...
Koliko 'kosta' reket???