Reis Kavazovic

Locked

Kako vam se cini novi reis?

Dobar
101
47%
Bolji nego prosli reis
38
18%
Ne zanima me reis
40
19%
Los
37
17%

Total votes: 216

breuer

#151 Re: Reis Kavazovic

Post by breuer »

Walther wrote:Jako naivno (bicu jako blag), nepotrebno i opasno...
Zašto? Izuzetno profesionalno, diplomatski i prije svega politički pravilno, dokaz da, koliko god im se ismijavali, bošnjačka vrhuška itekako posjeduje političku mudrost.

Nepotrebno? Itekako potrebno!

Opasno? Opasno bi se bilo igrati sa vatrom bez jednog ovakvog dokumenta.
Walther

#152 Re: Reis Kavazovic

Post by Walther »

breuer wrote:
Walther wrote:Jako naivno (bicu jako blag), nepotrebno i opasno...
Zašto? Izuzetno profesionalno, diplomatski i prije svega politički pravilno, dokaz da, koliko god im se ismijavali, bošnjačka vrhuška itekako posjeduje političku mudrost.

Nepotrebno? Itekako potrebno!

Opasno? Opasno bi se bilo igrati sa vatrom bez jednog ovakvog dokumenta.
Zasto? Zasto bi se ja distancirao ili kako god izjasnio o nekom Bilalu Bosnicu (karikiram). Znaci mozemo ici pricom da je neki xyz po svoje tumaci nesto ili da je od "odmetnuti musliman" pa se mi kao "dobri" muslimani eto distanciramo. Pa tako sami sebe dovedemo u cudnu poziciju. Zbog?

Razhebas propisno Irak, Afganistan, Libiju, SIriju, itd, itd.... jel se neko mozda masovno distancirao, izjasnio? I zasto bi? Kakve veze ima neki Francuz ili Francuzi kao narod/religija sa zlocinima nekog XYZ? Eto mi se pravdamo strancima i filozofiramo kako nismo kao oni "losi" iaoko ti stranci sponzorisu bas te "lose" muslimane. :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#153 Re: Reis Kavazovic

Post by plain vanilla »

Walther wrote:Jako naivno (bicu jako blag), nepotrebno i opasno... Ono kad sam sebe dovedes u poziciju da osudjujes nesto iako nemas nikakve veze.
Pa ljudi poistovjecuju sve muslimane, a koliko znam nije da u Bosni nema vehabija i potencijanih terorista.

I mi smo u ratu cekali da se od rata ograde i da osude zlocine Srbi koji nemaju veze s ratom. Pa neces se ogradjivati od necega u cemu si aktivni sudionik.
Walther

#154 Re: Reis Kavazovic

Post by Walther »

plain vanilla wrote:
Walther wrote:Jako naivno (bicu jako blag), nepotrebno i opasno... Ono kad sam sebe dovedes u poziciju da osudjujes nesto iako nemas nikakve veze.
Pa ljudi poistovjecuju sve muslimane, a koliko znam nije da u Bosni nema vehabija i potencijanih terorista.

I mi smo u ratu cekali da se od rata ograde i da osude zlocine Srbi koji nemaju veze s ratom. Pa neces se ogradjivati od necega u cemu si aktivni sudionik.
Ljudi to rade svakako... A ti se onda upetljas u tu igri i kao tumacis... Bosanski muslimani sa ovim nemaju veze i najbolje sve drzati na jakoooj distanci. Nek se hebu prvi i drugi. Svakako u pozadini rade skupa. Ovo zauzimanje strana donosi samo stetu. Eto, ja cu se pravdati nekome u Holandiji zbog zlocina Indijanaca u Siriji (karikiram naravno). Koji budalestina Tito dragi.

Ja u radu nisam ocekuo osude i nisam siguran kakva je korist od "osude" od ljudi koje nemaju veze sa ratom. Ok... kuce gore, ljudi umiru...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#155 Re: Reis Kavazovic

Post by plain vanilla »

Walther wrote:[
Ljudi to rade svakako... A ti se onda upetljas u tu igri i kao tumacis... Bosanski muslimani sa ovim nemaju veze i najbolje sve drzati na jakoooj distanci. Nek se hebu prvi i drugi. Svakako u pozadini rade skupa. Ovo zauzimanje strana donosi samo stetu. Eto, ja cu se pravdati nekome u Holandiji zbog zlocina Indijanaca u Siriji (karikiram naravno). Koji budalestina Tito dragi.

Ja u radu nisam ocekuo osude i nisam siguran kakva je korist od "osude" od ljudi koje nemaju veze sa ratom. Ok... kuce gore, ljudi umiru...
mozemo sacekati da nase vehabije koga raznesu, pa cemo se onda izvinjavati
breuer

#156 Re: Reis Kavazovic

Post by breuer »

Walther wrote:Zasto? Zasto bi se ja distancirao ili kako god izjasnio o nekom Bilalu Bosnicu (karikiram). Znaci mozemo ici pricom da je neki xyz po svoje tumaci nesto ili da je od "odmetnuti musliman" pa se mi kao "dobri" muslimani eto distanciramo. Pa tako sami sebe dovedemo u cudnu poziciju. Zbog?

Razhebas propisno Irak, Afganistan, Libiju, SIriju, itd, itd.... jel se neko mozda masovno distancirao, izjasnio? I zasto bi? Kakve veze ima neki Francuz ili Francuzi kao narod/religija sa zlocinima nekog XYZ? Eto mi se pravdamo strancima i filozofiramo kako nismo kao oni "losi" iaoko ti stranci sponzorisu bas te "lose" muslimane. :-)
Pa ne moraš ti, čak si i upravu, al pri kasnijem razvoju situacije shvatit ćeš da nisi.

Drugo, ne poredi se sa Amerikom bogati, to je jedina svjetska velesila, a mi nismo ni protektorat, već laboratorijski eksperiment, hoću reći nismo baš na istim pozicijama :D da se upoređujemo s njima :oops:

Javnim distanciranjem se šalje poruka od cjelokupne zajednice, dakle ne tebe, već sviju vas, da birate pravilan put što dodatno otežava rad teroristima jer polako osjećaju da nemaju podršku u narodu, odnosno ne podršku, već da će njihova nedjela nailaziti na otvoren prezirm kaznu i odbacivanje njihove ideologije, što je, priznat ćeš, izuzetno bitno.
Walther

#157 Re: Reis Kavazovic

Post by Walther »

plain vanilla wrote:
Walther wrote:[

mozemo sacekati da nase vehabije koga raznesu, pa cemo se onda izvinjavati
To ce uraditi vehabija i nece uraditi Islam, Bosna ili Bosnjaci. Nakon izleta Breivika (sa 77 mrtvih) niko se nije masnovno izvinjavao iako je u manifestu direktno povezao svoju religiju i zlocin. Jos najmanje RKC, drzava ili narod.
jefff

#158 Re: Reis Kavazovic

Post by jefff »

Banksy wrote:

Zajednička izjava o terorizmu koju danas usaglašavaju bošnjački lideri

U toku je sastanak bošnjačkih političkih i društvenih predstavnika s reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem. Donosimo vam kompletan sadržaj Zajedničke izjave koja bi trebala biti potpisana nakon sastanka.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/procitaj ... /151204031

1. Najoštrije osuđujemo svaki oblik terorizma i sve terorističke akcije koje su izvedene u BiH, Evropi, muslimanskim zemljama i bilo gdje u svijetu.

2. Izražavamo odlučnost da se institucionalno, intelektualno, moralno i politički suprotstavimo svakom obliku radikalizma, nasilnog ekstremizma i terorizma. Posebno ističemo potrebu intenziviranja aktivnosti na svim nivoima zakonodavne i izvršne vlasti kojim će se ubrzano otklanjati nepravda i nejednakost te drugi izvori frustracija i radikalizacije u društvu.

3. Od svih nadležnih institucija u državi zahtijevamo da se u skladu sa svojim zakonskim ovlastiima, a u cilju očuvanja ustavnih vrijednosti, prava i sloboda svih građana i naroda u BiH, beskompromisno suprotstave svakom obliku radikalizma, nasilnog ekstremizma i terorizma, te drugim oblicima djelovanja koji su protivni pravnom poretku, javnoj sigurnosti, moralu ili su na štetu života i zdravlja, odnosno na štetu prava i sloboda drugih ljudi.

4. Ponosni na svoju višestoljetnu vjersku tradiciju i opredijeljenost za suživot, poštujući Ustav Islamske zajednice u BiH, zahtijevamo od svih nadležnih u bh. društvu, u bošnjačkom narodu, kao i od svih pojedinaca, intelektualaca, prosvjetnih i kulturnih djelatnika i nosilaca vjerskog autoriteta u Islamskoj zajednici u BiH da se beskompromisno suprotstavljaju isključivosti, radikalizmu, nasilnom ekstremizmu i terorizmu, jer su sa stanovišta islama neprihvatljivi i suprotni univerzalnim civilizacijskim vrijednostima.

5. Od vlasti muslimanskih zemalja očekujemo da poštuju našu vjersko-obrazovnu tradiciju, institucije i autonomiju i sarađuju s državnim institucijama BiH i s Islamskom zajednicom u BiH u pogledu naučne, vjersko-obrazovne i studentske razmjene.

6. Od vjerskih, teoloških i obrazovnih krugova i institucija muslimanskih zemalja očekujemo da cijene naše autentično historijsko iskustvo i naš identitet za čije smo očuvanje kroz historiju plaćali visoku cijenu i položili mnogo života, da cijene našu vjersku/islamsku i evropsku samosvijest koju baštinimo i dalje razvijamo u našem specifičnom kulturnom, društvenom i političkom kontekstu i da ni na koji način među muslimanima Bošnjacima ne potiču sektaštvo i vjerski razdor.

7. Od evropskih zemalja, posebno članica EU u kojim su muslimani manjine, očekujemo da se suprotstave islamofobiji, diskriminaciji muslimana i njihovom poistovjećivanju s teroristima.

8. Od međunarodne zajednice očekujemo da se u legitimnoj borbi protiv terorizma angažuje na uklanjanju političkih, ekonomskih i socijalnih nepravdi prema muslimanskim narodima i zemaljama, buduću da takve nepravde doprinose porastu očaja i beznađa, pogodnog tla za pojavu ekstremizma.

9. Od muslimana u BiH, kao i od muslimanskih zajednica u Evropi, očekujemo da ostanu dosljedni svojim tradicionalnim i univerzalnim islamskim moralnim, duhovnim i civilizacijskim vrijednostima, da se distanciraju od svakog radikalizma, da se suprotstave svakom obliku nasilja i da ih nepravda, koje u ovom nesavršenom svijetu uvijek ima, nikada i nigdje ne navedu na postupke koji mogu povećati nepravdu i zlo, kako drugima tako i njima samima.
:thumbup:
Šta imaju oni sa Bošnjacima? Šaka ulizica.
Walther

#159 Re: Reis Kavazovic

Post by Walther »

breuer wrote:Javnim distanciranjem se šalje poruka od cjelokupne zajednice, dakle ne tebe, već sviju vas, da birate pravilan put što dodatno otežava rad teroristima jer polako osjećaju da nemaju podršku u narodu, odnosno ne podršku, već da će njihova nedjela nailaziti na otvoren prezirm kaznu i odbacivanje njihove ideologije, što je, priznat ćeš, izuzetno bitno.
Cek, kome ce se slati javna poruka? Amerikancima, Francuzima, Turcima? A oni najbolja raja vehabija i njihovih sponzora. Teroristima nije potrebna podrska naroda, oni imaju podrsku tajnih sluzbi.

Mi smo eto "dobri" muslimani a vehabije redovni gosti u Bijeloj kuci. Izetbegovic bi se sa slikanje vjerovatno trebao najaviti pola godine prije.

Image
Last edited by Walther on 04/12/2015 12:58, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#160 Re: Reis Kavazovic

Post by JoseMujica »

šta Jugosloven Jupa Ganići ima sa Prošnjacima :?
breuer

#161 Re: Reis Kavazovic

Post by breuer »

Walther wrote:[Cek, kome ce se slati javna poruka? Amerikancima, Francuzima, Turcima? A oni najbolja raja vehabija i njihovih sponzora. Teroristima nije potrebna podrska naroda, oni imaju podrsku tajnih sluzbi.

Mi smo eto "dobri" muslimani a vehabije redovni gosti u Bijeloj kuci. Izetbegovic bi se sa slikanje vjerovatno trebao najaviti pola godine prije.

Image
A jbg, vidiš da je geopolitička slika izazito slojevita i kompleksna, a to šta se radi iza kulisa, to je stvar za ozbiljne ljude, narodu je ipak potreban uopšteni dio. u svakom slučaju, mnogo bolje poslati, nego ne. Kako god na kraju ispalo.

To ti je politika, nismo na podforumu filozofija, humanost, čak ni historija, sušta reala, predstava i demagogija. Kako i treba.
Banksy

#162 Re: Reis Kavazovic

Post by Banksy »

jefff wrote:
Nebitno, važna je poruka, na nju se dugo čekalo.
breuer

#163 Re: Reis Kavazovic

Post by breuer »

JoseMujica wrote:šta Jugosloven Jupa Ganići ima sa Prošnjacima :?
On je bivši Jugosloven, sa muslimanskim bekgraundom, naknadno otkriveni Bošnjak, emeritus, optuženik, naučnik i filantrop.

Sve u svemu, pravi Sandžaklija :D
jefff

#164 Re: Reis Kavazovic

Post by jefff »

Banksy wrote:
jefff wrote:
Jah, poruka, sve je to poruka al to je skrivena poruka.
Poruka je; svi su Muslimani teroristi, žeeeži.
Banksy

#165 Re: Reis Kavazovic

Post by Banksy »

jefff wrote:
Banksy wrote:
jefff wrote:
Jah, poruka, sve je to poruka al to je skrivena poruka.
:roll:
Ned071

#166 Re: Reis Kavazovic

Post by Ned071 »

Reis Kavazovic je, nazalost, na ovu duznost dosao 10-15 godina prekasno. trebace vremena i vremena da se sredi svo sranje koje je za sobom u svakom smislu ostavio onaj olos Ceric. Od paratokova novca do selefija
breuer

#167 Re: Reis Kavazovic

Post by breuer »

jefff wrote:Jah, poruka, sve je to poruka al to je skrivena poruka.
Poruka je: Ne da nisu svi muslimani teroristi, već se muslimanska zajednica (dakle ogromna većina, skoro 99%) javno odrekla i satanizovala takvu ideologiju koja danas u svijetu predstavlja "babarogu".

Ne pričamo ovdje ko tu "babarogu" podmazuje, bitno je što se formiralo kao javna slika i to da su bošnjački politički i vjerski lideri to osjetili i evo napokon, jasno rekli šta misle! Izuzetno mudro :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#168 Re: Reis Kavazovic

Post by JoseMujica »

nije neka golema promjena...đaba se nadate no to ovaj samo mudrije radi

de malćike pregledajte fotke sa ove U JEDINSTVU JE SNAGA teatarske izvedbe :evil:

još jednom je samopotvrdženo jedinstvo SDA i IZ :-)

a dal je jedna ovakva poruka trebala? Naravno da jeste, ali prije 20-25 godina i najgore je što je sada šalju uvoznici tih istih bradonja.

Nije ih sigurno Mujica dovodio i djelio im papire
m_l

#169 Re: Reis Kavazovic

Post by m_l »

Odlicno definisani zahtjevi i poruke. Jasna poruka o distanciranju od terorizma, i osudi, ali jos bitniji zahtjevi upuceni kako se ne bi isti proizvodio.
I sve dok SVI ne budu istovremeno djelovali, nema hajra, tacnije prica u prazno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#170 Re: Reis Kavazovic

Post by _BataZiv_0809 »

Otkad se to protiv radikala bori izjavama?
jefff

#171 Re: Reis Kavazovic

Post by jefff »

breuer wrote:
jefff wrote:Jah, poruka, sve je to poruka al to je skrivena poruka.
Poruka je: Ne da nisu svi muslimani teroristi, već se muslimanska zajednica (dakle ogromna većina, skoro 99%) javno odrekla i satanizovala takvu ideologiju koja danas u svijetu predstavlja "babarogu".

Ne pričamo ovdje ko tu "babarogu" podmazuje, bitno je što se formiralo kao javna slika i to da su bošnjački politički i vjerski lideri to osjetili i evo napokon, jasno rekli šta misle! Izuzetno mudro :thumbup:
Ti koji kao "nisu bitni", otvaraju sezonu lova na Bošnjake. To je skrivena poruka ove deklaracije a koju vi ne možete da prokljuvite. Ne možete shvatite stvarnu namjeru i ciljeve ovoga.
Od sad će svaki Bošnjak biti potencijalna meta. Oni su nas izručili Srbima iz SIPAe koji imaju a i dobiti će specijalna ovlašćenja. Isto kao što su nas izručili u Srebrenici i Žepi tako nas danas izručuju i u ovim ostacima na kojima smo nekim čudom opstali.
Treba biti budala pa ne vidjeti da oni daju zeleno svijetlo za progon prvo onih Bošnjaka koji istinski stoje na patriotskim pozicijama i onih koji imaju istinske zasluge za odbranu od agresije od 1992. To konkretno znači da će se proganjati Dudakovića, Orića i druge poznatije ljude.
Kakvi crni teroristi.
breuer

#172 Re: Reis Kavazovic

Post by breuer »

jefff wrote:Ti koji kao "nisu bitni", otvaraju sezonu lova na Bošnjake. To je skrivena poruka ove deklaracije a koju vi ne možete da prokljuvite. Ne možete shvatite stvarnu namjeru i ciljeve ovoga.
Od sad će svaki Bošnjak biti potencijalna meta. Oni su nas izručili Srbima iz SIPAe koji imaju a i dobiti će specijalna ovlašćenja. Isto kao što su nas izručili u Srebrenici i Žepi tako nas danas izručuju i u ovim ostacima na kojima smo nekim čudom opstali.
Treba biti budala pa ne vidjeti da oni daju zeleno svijetlo za progon prvo onih Bošnjaka koji istinski stoje na patriotskim pozicijama i onih koji imaju istinske zasluge za odbranu od agresije od 1992. To konkretno znači da će se proganjati Dudakovića, Orića i druge poznatije ljude.
Kakvi crni teroristi.
A ko su to "oni koji nisu bitni", misliš teroristi?! Skrivena poruka deklaracije je da ustvari bude mamac da teroristi opletu po mahalama sa većinski bošnjačkim življem???

Ovo za "izručivanje", ne samo Srebrenice i Žepe, se potpuno slažem, ali to nije tema, odnosno suviše je ozbiljna tema u odnosu na ovu, kao i bolna, ali bogati, kako to da ovo znači potencijalna kazna Oriću i Dudakoviću? Da neće neko krkana Orića onako izvaljenog u "Delikatesnoj radnji" u Sarajevu prijaviti za terorizam? :D

Ti "kakvi crni teroristi" su već nebrojeno puta harali po BiH, oćeš reći da nisu?
breuer

#173 Re: Reis Kavazovic

Post by breuer »

m_l wrote:Odlicno definisani zahtjevi i poruke. Jasna poruka o distanciranju od terorizma, i osudi, ali jos bitniji zahtjevi upuceni kako se ne bi isti proizvodio.
I sve dok SVI ne budu istovremeno djelovali, nema hajra, tacnije prica u prazno.
naravno da neće djelovati, nit će bit hajra, ali u toj budućoj krizi koja je veoma moguća, ovo je za prosječnog Bošnjaka veoma korisno jer ga ipak svrstava na stranu "dobrih"
skupljac_zeljeza

#174 Re: Reis Kavazovic

Post by skupljac_zeljeza »

Pa nije baš. Treba glasno i jasno reći šta jesam, a šta nisam. Staviti datum i potpisati se.
Na rezolucije se, štaviše, pozivao i četnički komandant Draža Mihailović u proglasu od 1. januara 1944, upućenom »Muslimanima Bosne, Hercegovine i Starog Rasa-Sandžaka«. Ne bez licemjerja, Mihailović je, među ostalim, tada pisao: »Memorandum banjalučkih muslimana, upućen muslimanskim ministrima u Pavelićevoj vladi još u avgustu 1941. godine, zatim rezolucije sarajevsikih,mostarskih, prijedorskih, tuzlansikih muslimanskih prvaka primeri su svesti građanske hrabrosti.«
A svakom njegovo.
Em2r

#175 Re: Reis Kavazovic

Post by Em2r »

Da sam znao da ce mi Munira biti lider izjasnio bih se ko rom na popisu.

Image
Locked