Reis Ceric - Prorok

Rasprave o vjerskim temama.
Mujo Cheleby

Post by Mujo Cheleby »

biscanka84 wrote:
Mujo Cheleby wrote:
biscanka84 wrote:
Ne trazim da mi povjerujes---procitaj malo sta o muslimanima Spanije
Ama, ja samo trazim da mi kao ucesniku foruma konkretno objasnis ono sto TI tvrdis ovdje. Prema tome, odgovori mi konkretno na moje konkretno pitanje. Sta je to sto je PUNO, a sta je to sto cini MALO razlicitosti izmedju nestalih muslimana Spanije i jos uvijek zivucih muslimana Bosne. De, bona, de!
ima cak knjiga napisana,a nju mozes naci na http://www.umsa.org
Pusti knjige, de TI meni ovdje odgovori. Ako ne odgovoris, smatracu da ne znas, a ako ne znas, en pacaj se u svasto. Knjige umijem citati i bez da mi ih Ti preporucujes. Drzi se teme, objasni mi velike slicnosti i male razlike izmedju mrtvih süpanskih i zivih bosanskih muslimana!!! Ili, da dignem ruke od Tebe. mozda bi to najbolje bilo, mahnuti se corava psola!
DUREX

Post by DUREX »

Reis Ceric je jedno preispoljno, prevrtljivo govedo, pa prema tome, njegova mi rijec vrijedi tek toliko da jos jednom pljunem u ekran kad mu ugledam onu labrnju lazljivu.

"Paralela" koju je povukao, nije nista drugo nego poznata retorika covjeka njegovoga polozaja, koji kad nema vise sta da radi od sebe, pocne da sere nadugo i nasiroko i povlaci, kao, neke umne paralele(slicni su mu govori kao kod onog feminiziranog idiota Vinka Puljica), a narod bleji...

Neko je vec dao dobar profil ovog SDA prevaranta... Nijedna jedina nit u njegovom licnom opisu nema veze sa necim uzvisenim i svijetlim, sto bi vjera, valjda, trebala da bude. Pokvaren, prevrtljiv, sujetan i korumpiran do same srzi, ovaj provincijski hodzica nikad nije kod mene mogao da izazove neku simpatiju ili barem hladno postovanje.
Olicenje je stanja ovoga naroda i drzave i njegove korumpirane, pokvarene vlasti i, ako bi ikada nestajali (a kakvi smo, cudi me da vec nismo), nestacemo, ne zbog Spanaca, inkvizicije, Srba,Hrvata ili Kineza, nego upravo zbog njega i onoga cega je on personifikacija... a to su upravo bosnjacki lideri koji sjede u prvim safovima, a svoj narod bi prodali za 5 maraka, kakav je i on sam i onaj koji ga je doveo.

Kad neko pocne da sere o "narodu koji je nestao, jer su svi htjeli da budu begovi i da imaju svoj dio, pa su se razdijelili", ja ne znam da li da to shvatim kao zajebanciju ili neki skec kojim je mozda htio da razbudi prve safofe, ili kod njega nema zaista ni jedne jedine skrupule, pa moze tako bezobrazno da laze narod, a sam je jedan od tih "begova" koji hoce sve za sebe.

Da... da ne zaboravim.... sam je sebe, ranoraznim pritiscima i prijetnjama i ucjenama, izabrao za rejsa po drugi put, prijeteci sa govornice kao kakav seoski kabadahija... Toliko o njegovoj svetosti i svijetlosti... Zbog takvih se nestaje.

PS Ja ne znam kako i zasto, ali izgleda da je ovaj narod toliko prolupao i toliko se izgubio u svemu ovome sto nam se desilo, pa ne moze da razgranici zlo od dobra i laz od istine... Zaista ne shvatam kako jedan ovakav, po 100 puta do sada diskrediovani prevarant, moze trovati ovaj narod bez brestanka, a da ga ti koji ga slusaju po raznoraznim dzumama i hudbama, ne skontaju??? Nasao vam je zicu, a??
Last edited by DUREX on 23/01/2007 16:32, edited 3 times in total.
Mujo Cheleby

Post by Mujo Cheleby »

biscanka84 wrote:
Mujo Cheleby wrote:
biscanka84 wrote:
Ne trazim da mi povjerujes---procitaj malo sta o muslimanima Spanije
Ama, ja samo trazim da mi kao ucesniku foruma konkretno objasnis ono sto TI tvrdis ovdje. Prema tome, odgovori mi konkretno na moje konkretno pitanje. Sta je to sto je PUNO, a sta je to sto cini MALO razlicitosti izmedju nestalih muslimana Spanije i jos uvijek zivucih muslimana Bosne. De, bona, de!
ima cak knjiga napisana,a nju mozes naci na http://www.umsa.org
Pusti knjige, de TI meni ovdje odgovori. Ako ne odgovoris, smatracu da ne znas, a ako ne znas, ne pacaj se u svasta. Knjige umijem citati i bez da mi ih Ti preporucujes. Drzi se teme, objasni mi velike slicnosti i male razlike izmedju mrtvih süpanskih i zivih bosanskih muslimana!!! Ili, da dignem ruke od Tebe. Mozda bi to najbolje bilo, mahnuti se corava posla!
uozo

Post by uozo »

Gospodo moderatori, kad se mogu stititi svi ostali narodi o vrijedjanja mogu vala i turci! Zato ili ovo djete upozorite da ne vrijedja ili radite nesto drugo ako moze! Hvala!!!
Neki dan su u Istanbulu Hrant Dinka ubili samo sto je rekao nesto sto je puno manje od uvreda koje se ovdje pisu!!! :(
Buster

Post by Buster »

Ne znam ni sam sto se javljam, ali ne mogu da izdrzim.
biscanko84 mogu ti oprostiti na tvojoj totalnoj povrsnosti samo ako to 84 znaci tvoje godiste. Ne mislim da si glupa, dapace, ali zato totalno povrsna. Tebi, recimo, nije bitno da li Haris sjedi s reisom (covjek ti salje sliku da skontas malo dublje), nego da li sjedi u Medresi ili dzamiji :(

ne kontam te majke mi
biscanka84

Post by biscanka84 »

B.Medjed wrote:Gospodo moderatori, kad se mogu stititi svi ostali narodi o vrijedjanja mogu vala i turci! Zato ili ovo djete upozorite da ne vrijedja ili radite nesto drugo ako moze! Hvala!!!
Neki dan su u Istanbulu Hrant Dinka ubili samo sto je rekao nesto sto je puno manje od uvreda koje se ovdje pisu!!! :(
A ja vrijedjam Turke ? pa dobro izvinjavam se svim turcima ovdje :lol:
uozo

Post by uozo »

biscanka84 wrote:
B.Medjed wrote:Gospodo moderatori, kad se mogu stititi svi ostali narodi o vrijedjanja mogu vala i turci! Zato ili ovo djete upozorite da ne vrijedja ili radite nesto drugo ako moze! Hvala!!!
A ja vrijedjam Turke ? pa dobro izvinjavam se svim turcima ovdje :lol:
:x :x :x
biscanka84

Post by biscanka84 »

sta je sad? :roll:
Mujo Cheleby

Post by Mujo Cheleby »

DUREX wrote:Reis Ceric je jedno preispoljno, prevrtljivo govedo, pa prema tome, njegova mi rijec vrijedi tek toliko da jos jednom pljunem u ekran kad mu ugledam onu labrnju lazljivu.

"Paralela" koju je povukao, nije nista drugo, nego poznata retorika covjeka njegovoga polozaja, koji kad nema vise sta da radi od sebe, pocne da sere nadugo i nasiroko i povlaci, kao, neke umne paralele(slicni su mu govori kao kod onog feminiziranog idiota Vinka Puljica), a narod bleji...

Neko je vec dao dobar profil ovog SDA prevaranta... Nijedna jedina nit u njegovom licnom opisu nema veze sa necim uzvisenim i svijetlim, sto bi vjera, valjda, trebala da bude. Pokvaren, prevrtljiv, sujetan i korumpiran do same srzi, ovaj provincijski hodzica nikad nije kod mene mogao da izazove neku simpatiju ili barem hladno postovanje.
Olicenje je stanja ovoga naroda i drzave i njegove korumpirane, pokvarene vlasti i ako bi ikada nestajali (a kakvi smo, cudi me da vec nismo), nestacemo ne zbog Spanaca, inkvizicije, Srba ili Kineza, nego upravo zbog njega i onoga cega je on personifikacija... a to su upravo bosnjacki lideri koji sjede u prvim safovima, a svoj narod bi prodali za 5 maraka, kakav je i on sam i onaj koji ga je doveo.

Kad neko pocne da sere o "narodu koji je nestao, jer su svi htjeli da budu begovi i da imaju svoj dio, pa su se razdijelili", ja ne znam da li da to shvatim kao zajebanciju ili neki skec kojim je mozda htio da razbudi prve safofe, ili kod njega nema zaista ni jedne jedine skrupule, pa moze tako bezobrazno da laze narod, a sam je jedan od tih "begova" koji hoce sve za sebe.

Da... da ne zaboravim.... sam je sebe ranoraznim pritiscima i prijetnjama i ucjenama izabrao za rejsa po drugi put, prijeteci sa govornice kao kakav seoski kabadahija... Toliko o njegovoj svetosti i svijetlosti... Zbog takvih se nestaje.

PS Ja ne znam kako i zasto, ali izgleda da je ovaj narod toliko prolupao i toliko se izgubio u svemu ovome sto nam se desilo, pa ne moze da razgranici zlo od dobra i laz od istine... Zaista ne shvatam kako jedan ovakav, po 100 puta do sada diskrediovani prevarant, moze trovati ovaj narod bez brestanka, a da ga ti koji ga slusaju po raznoraznim dzumama i hudbama, ne skontaju??? Nasao vam je zicu, a??

Aferim za komentar.
Dodao bih samo da je politika izmislila reisa u Bosni, uvijek ga je birala politika, od Austrougarske do danas, s jednim jedinim ciljem, da bi sluzio toj politici, to jeste da bi ta politika lagahno vladala muslimanima. Prema tome, reis je uvijek bio sluga (neke) politike, a uz njega i bosanski muslimani.
Zamiljiv je slucaj reisa Fehima Spahe, brata radikalnog politicara Mehmeda Spahe. Prvo je bio u srpskoj kraljievskoj sluzbi, gdje se udarnicki borio da se ukunu prava koja su musimani Bosne vec bili ostvarili, a zatim, postavsi reis, dao se na ustasku stranu, mada nije zaboravio veze ni sa srpskim kraljevskim priejstolom. Na dzenazi su mi bili i Nijemci i ustase. (Fehim ef. je inace bio veliki pijanica.)
Haj, bilo pa proslo, nista nismo naucili, ali vakat je...
Dosao Alija Izetbegovic, trebao mu Reis kako bi Islamska zajednica bila jedan SDA dzem'at i kako bi SDA vladala tim dzem'atom do Kijametske ikindije uz pomoc IZ. Obnoviteljski sabor je bio Izetbegovicev i Cericev puc u Islamskoj zajednici. Kada je zasjeo pucem u sedlo IZ, Reis Ceric je onda napisao nova pravila IZ koja su mu omogucila da potvrdi svoj mandat i da ga legalizira, te da ga obnavlja koliko ga volja uz pomoc glasacke masinjerije koju je sam birao, (na Slican nacin vlada Tihic u SDA) Medjutim, za mene je Reis Ceric nelegalan od prvog dana jer je nelegalno dosao na celo IZ, a potvdjivanja njegova mandata je falsifikat falisifikata.

Sto se tice slicnosti ili razlocitosti izmedju bosanskih i spanskih muslimana, razlika je (zasada) u tome sto su bosanski jos uvijek zivi. Ali, zahvalujuci cinjenici da Reis Ceric podrzava RS, koja je iskljucuje postojanje BH muslimana nad kojima je pocinila genocid, te koja ne prizna jedninu drzavu bosanskih muslmana Bosnu, onda se boj, da bi mi zahvalujuci bes Reisu (a ima jos drzavotvoraca RS) mogli zbilja i dozivjeti sudbinu spanskih muslimana. U tom slucaju ne vidim Risa kao proroka, nego kao udaranika na tom planu!
uozo

Post by uozo »

biscanka84 wrote:sta je sad? :roll:
Cehennemin dibine kadar yolun var :x
howyesno

Post by howyesno »

DUREX wrote:Reis Ceric je jedno preispoljno, prevrtljivo govedo, pa prema tome, njegova mi rijec vrijedi tek toliko da jos jednom pljunem u ekran kad mu ugledam onu labrnju lazljivu.

"Paralela" koju je povukao, nije nista drugo nego poznata retorika covjeka njegovoga polozaja, koji kad nema vise sta da radi od sebe, pocne da sere nadugo i nasiroko i povlaci, kao, neke umne paralele(slicni su mu govori kao kod onog feminiziranog idiota Vinka Puljica), a narod bleji...

Olicenje je stanja ovoga naroda i drzave i njegove korumpirane, pokvarene vlasti i, ako bi ikada nestajali (a kakvi smo, cudi me da vec nismo), nestacemo, ne zbog Spanaca, inkvizicije, Srba,Hrvata ili Kineza, nego upravo zbog njega i onoga cega je on personifikacija... a to su upravo bosnjacki lideri koji sjede u prvim safovima, a svoj narod bi prodali za 5 maraka, kakav je i on sam i onaj koji ga je doveo.

Da... da ne zaboravim.... sam je sebe, ranoraznim pritiscima i prijetnjama i ucjenama, izabrao za rejsa po drugi put, prijeteci sa govornice kao kakav seoski kabadahija... Toliko o njegovoj svetosti i svijetlosti... Zbog takvih se nestaje.

ovaj provincijski hodzica je sigurno jedno 10 puta obrazovaniji od tebe i vjerovatno zna vise o tome kroz sta su muslimani u spaniji prosli nego sto ti znas kroz sta je tvoj narod prosao, i definitivno zna o cemu prica. prema tome ove uvrede koje si uputio na racun covjeka kojeg priznaju i cijene u cijelom svijetu su u najmanju ruku bezobrazne.
:x
DUREX

Post by DUREX »

Evo ga, jos jedan u overdose-u.

Slusaj, nesretnice... Ako je taj provincijski hodzica obrazovan onoliko koliko se da mjeriti njegovim glupim supljim izjavama, komentarima i nadri-filozofiranjima, onda zaista ni ja a ni ti, nebi morali da se brinemo kada bi doslo do nekog "okrsaja", sto se obrazovanja tice. O Maurima i Spaniji znam dovoljno dobro da mi izjave ovog seoskog kabadahije zvuce smijesno a jedina paralela koja se da povuci u toj njegovoj izjavi- je paralela "nezasitih begova koji rasparcavaju svoj narod" i NJEGA. I zaista me do krajnjih granica iznenadjuje kako je tom izjavom sebi dozvolio da igra na tako tankoj zici, a da ga narod ne provali. Ima muda, a?... Mada, kad pogledam kome prica i ko se njegovom sranjima ocarava, i na koliko glupost moze da racuna, onda shvatim da tu i nema nekih extra muda... jednostavno, oprobana stvar....

Drugo, koliko znam o tome sta je moj narod prosao(i ja sa svojim narodom), to sam pokazao od '92 do 95', i ja i svi oni koji su sa mnom odvaljivali muda po rovovima, dok je tvoj idol drkao kurac po Zagrabu i inostranstvu, "skupljajuci" pomoc za Bosnu... A pomoc je, naravno, zavrsila u njegovim dzepovima i dzepovima ovih ostalih "maurskih begova" o kojima on danas palamudi nasem, do neba, glupom narodu... Tada ga nesto, dok smo se mi krljali sa cetnicima oko Sarajeva, nisam vidjao uz svoj narod... Da nije bio s Maurima? :)

Da je pravde davno bi ono odoru zamijenio murijaskom uniformom. Medjutim, blago njemu pa "vodi" ovaj sludjeni i izgubljeni narod, koji nista nikada nije ni skontao, pa nece provaliti ni njega ni njegove drska laprdanja.

I da... samo mi reci, ko ga to cijeni u svijetu?? Kontraobavjestajne sluzbe? Arapi koji preko njega peru pare? Ko??
Nadji mi bilo koje ime, ali IME koje vrijedi nesto na ovome svijetu, a koje bi dozvolilo sebi da izgubi minutu slobodnog vremena razmisljajuci o ovom provincijskom prevarantu... Reci mi imena onih goji ga priznaju i reci mi u kojim je on to krugovima (sem ovih "udbaskih") vidjen i postovan???? Osim centrale SDA u kojoj verdi i oblaci i osim raznoraznih medjunarodnih "konkvistadorskih" organizacija kojima ide na hefticni raport kao kakav cinovnicic, njega i nekoga njemu slicnog mentalnog kapaciteta malo ko moze da prizna i postuje... Nemoj da se lazemo i nasmijavamo... :)

Poznata prica u krugovima sarajevske medrese ,u koju je njegov sin isao, pokazuje sta je on i oni koji ga okruzuju. Vec je cesto pricana, pa ne znam da li treba da je ponovim, ali ajde, parafraziracu :

Njegovom sinu, koji je zaredao neke lose ocjene, direktor medrese pred razredom kaze : "Sine, ja ne znam kako ces ti ocu pred oci" , a mali se nasmija i rece: "Ja znam kako cu ja... Ali ne znam kako ces ti!"....... tako i bi :)
Last edited by DUREX on 25/01/2007 05:39, edited 2 times in total.
Oceania

Post by Oceania »

DUREX wrote:Evo ga, jos jedan u overdose-u.

Slusaj, nesretnice... Ako je taj provincijski hodzica obrazovan onoliko koliko se da mjeriti njegovim glupim supljim izjavama, komentarima i nadri-filozofiranjima, onda zaista ni ja a ni ti, nebi morali da se brinemo kada bi doslo do nekog "okrsaja", sto se obrazovanja tice. O Maurima i Spaniji znam dovoljno dobro da mi izjave ovog seoskog kabadahije zvuce smijesno a jedina paralela koja se da povuci u toj njegovoj izjavi- je paralela "nezasitih begova koji rasparcavaju svoj narod" i NJEGA. I zaista me do krajnjih granica iznenadjuje kako je tom izjavom sebi dozvolio da igra na tako tankoj zici, a da ga narod ne provali. Ima muda, a?... Mada, kad pogledam kome prica i ko se njegovom sranjima ocarava, i na koliko glupost moze da racuna, onda shvatim da tu i nema nekih extra muda... jednostavno, oprobana stvar....

Kada DUREX pise , nema se sta dodati ! To care , jos jedan dobar post .

Drugo, koliko znam o tome sta je moj narod prosao(i ja sa svojim narodom), to sam pokazao od '92 do 95', i ja i svi oni koji su sa mnom odvaljivali muda po rovovima, dok je tvoj idol drkao kurac po Zagrabu i inostranstvu, "skupljajuci" pomoc za Bosnu... A pomoc je, naravno, zavrsila u njegovim dzepovima i dzepovima ovih ostalih "maurskih begova" o kojima on danas palamudi nasem, do neba, glupom narodu... Tada ga nesto, dok smo se mi krljali sa cetnicima oko Sarajeva, nisam vidjao uz svoj narod... Da nije bio s Maurima? :)

Da je pravde davno bi ono odoru zamijenio murijaskom uniformom. Medjutim, blago njemu pa "vodi" ovaj sludjeni i izgubljeni narod, koji nista nikada nije ni skontao, pa nece provaliti ni njega ni njegove drska laprdanja.

I da... samo mi reci, ko ga to cijeni u svijetu?? Kontraobavjestajne sluzbe? Arapi koji preko njega peru pare? Ko??
Nadji mi bilo koje ime, ali IME koje vrijedi nesto na ovome svijetu, a koje bi dozvolilo sebi da izgubi minutu slobodnog vremena razmisljajuci o ovom provincijskom prevarantu... Reci mi imena onih goji ga priznaju i reci mi u kojim je on to krugovima (sem ovih "udbaskih") vidjen i postovan???? Osim centrale SDA u kojoj verdi i oblaci i osim raznoraznih medjunarodnih "konkvistadorskih" organizacija kojima ide na hefticni raport kao kakav cinovnicic, njega i nekoga njemu slicnog mentalnog kapaciteta malo ko moze da prizna i postuje... Nemoj da se lazemo i nasmijavamo... :)

Poznata prica u krugovima sarajevske ,u koju je njegov sin isao, pokazuje sta je on i oni koji ga okruzuju. Vec je cesto pricana, pa ne znam da li treba da je ponovim, ali ajde, parafraziracu :

Njegovom sinu, koji je zaredao neke lose ocjene, direktor medrese pred razredom kaze : "Sine, ja ne znam kako ces ti ocu pred oci" , a mali se nasmija i rece: "Ja znam kako cu ja... Ali ne znam kako ces ti!"....... tako i bi :)
Nekako s proljeća

Post by Nekako s proljeća »

DUREX wrote:

Drugo, koliko znam o tome sta je moj narod prosao(i ja sa svojim narodom), to sam pokazao od '92 do 95', i ja i svi oni koji su sa mnom odvaljivali muda po rovovima, dok je tvoj idol drkao kurac po Zagrabu i inostranstvu, "skupljajuci" pomoc za Bosnu... A pomoc je, naravno, zavrsila u njegovim dzepovima i dzepovima ovih ostalih "maurskih begova" o kojima on danas palamudi nasem, do neba, glupom narodu... Tada ga nesto, dok smo se mi krljali sa cetnicima oko Sarajeva, nisam vidjao uz svoj narod... Da nije bio s Maurima?

:)

Tačno
mrki62

Post by mrki62 »

biscanka84 wrote:
Ja bih rekao da imamo vise slicnosti sa muslimanima u Bugarskoj
nisi to trebao reci jer su oni TURCI

nikako bjelci kako ti mislis,a ja ih dobro znam jer sam s njim zivjela :D
A šta smo to mi - i mi smo njihovog ( Turskog ) sjemena :-)
Post Reply