Reis Ceric izjavljuje da smo mi Bosanci i Hercegovci kao i Bosnjaci Turci
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... z=7&isasp=
Hrabrost vjere
Inicijativa da prijatelji iz Turske pomognu obnovu jedne džamije u Bosni potekla je prije oko tri godine, prilikom posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH džamiji "Alija Izetbegović" u Istanbulu.
- Rogatica je jedan od najznačajnijih gradova u povijesti Bosne i Turske. Ovo mjesto bilo je najveći regrutni centar Osmanske imperije. Odavde su u Istanbul išli najbolji studenti, ovdje su se rađali najbriljantniji i najhrabriji Bosanci. Jedan od njih zvao se Šedžaudin i po njemu je ova džamija dobila ime. A Šedžaudin znači "hrabrost vjere" - kazao je jučer reis Turci i Bošnjaci
- Ovako kad vas vidim, ne mogu da prepoznam koji je Bošnjak, a koji Turčin, jer svi ste isti kao da vas je jedna majka rodila. Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi mi ovdje budemo Turci. Nas ovdje zovu Turcima, mi vičemo da nismo i sve što više vičemo da nismo, oni sve više viču da jesmo. I mi jesmo Turci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu islama koji su nam Turci donijeli. Ali mi smo i Bošnjaci - kazao je jučer prof. dr. Cerić.
Ovakve izjave jednog glavnog vjerskog predstavnika Bosnjaka i Bosanaca i Hercegovaca (islamske vjeroispovjesti) su pogubne i za Bosance i Hercegovce (islamske vjeroispovjesti) i za Bosnjake (islamske vjeroispovjesti). Jer drugim rjecima to znaci da mi Bosanci i Hercegovci (islamske vjeroispovjesti) nismo autohtoni etnicki narod i nacija u BiH nego smo mi ustvari etnicki Turci i ostatci turskog imperija u BiH. Ovom izjavom Reis Ceric ide na ruke Srbima i Hrvatima a protiv Bosanaca i Hercegovaca i Bosnjaka te ukida nam teritorijalno i svako drugo pravo na 1000 godisnju istoriju drzave BiH i njenog autohtonog naroda i nacije Bosanaca i Hercegovaca.
Mi Bosanci i Hercegovci porucujemo Reisu i slicnima koji misle i izjavljuju da su Turci neka to pricaju i pisu u svoje licno ime a ne u ime nas Bosanaca i Hercegovaca autohtonih stanovnika nam jedne i jedine drzave BiH.