reis & Ajvaz-dedo

Dezze

Post by Dezze »

No_Comment wrote:
zena wrote:
Krivokapic wrote: Bravo majstore

...kako se zove fobija od parola..? :D
Slicne parole smo slushali i u bivshoj drzavi...samo je tada favoriziran termin Jugoslaven...stare greshke ne treba ponavljati...
Pjesma kaze ,,od nameta nema selameta,,
Nas reis ovo ne razumije...koliko god se govorilo "njegovim" jezikom...
Dezze

Post by Dezze »

love wrote:
...mozel malo detaljnije na temu sekularizacija kvari ljude....pogotovu sa osvrtom na sekularizaciju i trenutnu situaciju u BIH....

ps - prije nego odgovoris imas pravo pitati efendiju za upute.... :D
Pogledaj sta je sekularizam uradio drzavama kao sto su Svedska,Danska,Njemacka itd.Tamo svako drugi brak zavrsi u razvodu.Homosexualizam je nesto opce prihvaceno,cak razmisljaju da im dopuste brak i da usvajaju djecu.Onda pogledaj kakvo postovanje djeca prema starijim imaju-nikakvo.Sve je to posljedica sekularizma...
Arapske zemlje su klerikalne, a kod njih je normalno da se zena tuce, sijece ruka, noga, kamenuje.... Stare drzave kao sto su bile Italija, Francuska itd. u svom klerikalnom periodu su imale na uobicajenom repertoaru inkviziciju, proganjanje naucnika, silovanje djece....cak i danas tolerisu pedofiliju. Ne zvuci bas kao bolje rjesenje od sekularne drzave, ha!? :-)

Otvori drugu temu, nemoj skretati sa ove...
love

Post by love »

Dezze wrote:
love wrote:
...mozel malo detaljnije na temu sekularizacija kvari ljude....pogotovu sa osvrtom na sekularizaciju i trenutnu situaciju u BIH....

ps - prije nego odgovoris imas pravo pitati efendiju za upute.... :D
Pogledaj sta je sekularizam uradio drzavama kao sto su Svedska,Danska,Njemacka itd.Tamo svako drugi brak zavrsi u razvodu.Homosexualizam je nesto opce prihvaceno,cak razmisljaju da im dopuste brak i da usvajaju djecu.Onda pogledaj kakvo postovanje djeca prema starijim imaju-nikakvo.Sve je to posljedica sekularizma...
Arapske zemlje su klerikalne, a kod njih je normalno da se zena tuce, sijece ruka, noga, kamenuje.... Stare drzave kao sto su bile Italija, Francuska itd. u svom klerikalnom periodu su imale na uobicajenom repertoaru inkviziciju, proganjanje naucnika, silovanje djece....cak i danas tolerisu pedofiliju. Ne zvuci bas kao bolje rjesenje od sekularne drzave, ha!? :-)

Otvori drugu temu, nemoj skretati sa ove...
Ne kazem ja da su danasnje islamske drzave prave serijatske.A nije ti istina da tolerisu pedofiliju,jesili bio tu pa se uvjerio?
Dezze

Post by Dezze »

Po katolickim manastirima i skolama se redovno siluju djecaci. Zar ne znas za te skandale??? Nisam bio tu, na svu srecu :-D
love

Post by love »

Dezze wrote:Po katolickim manastirima i skolama se redovno siluju djecaci. Zar ne znas za te skandale??? Nisam bio tu, na svu srecu :-D
Ali ja ovdje pricam o islamskim drzavama i serijatu.Nije me briga za katolicima i katolickim skolama,mada mi je poznato to sto si rekao.
Krivokapic

Post by Krivokapic »

Dezze wrote:a kod njih je normalno da se zena tuce, sijece ruka, noga, kamenuje....
a jel ti ovo normalno?
mr_orange

Post by mr_orange »

Ja licno mislim da, bez sekularizacije, nema sanse da tri religije zive u zajednici, u miru.
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

Ja licno mislim da, bez sekularizacije, nema sanse da tri religije zive u zajednici, u miru.
ko god da si izgleda si u pravu. ali ja ipak mislim da ove tri nemogu dopustit da se sekularizacija dogodi
love

Post by love »

Krivokapic wrote:
Dezze wrote:a kod njih je normalno da se zena tuce, sijece ruka, noga, kamenuje....
a jel ti ovo normalno?
jeli to meni?
naravno da nije cuj.Ali to i nije serijat, da samo onako bezveze nekoga udaris.
mr_orange

Post by mr_orange »

rainbow_sex wrote:
ko god da si izgleda si u pravu. ali ja ipak mislim da ove tri nemogu dopustit da se sekularizacija dogodi
Cuj ne mogu dopustiti?! Sta ti ovo znaci?
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

sta znaci ?

kao da odgovorima a da shvatis iz drugog posta ?

u principu su vecina njih oko 90% EKSTREMISTI. Upravoslavnoj crkvi taj postotak ide i na 99% ,

tako da svaki pokusaj sekularizacije drustva ce voditi vecoj kampanji desekularizacije po crkvama i djamijama.

dakle RAT i manipulacija jednih i drugih i svih protiv svih. to nam je inace nacionalna karakteristika
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

ali vidi nesto buraz.

sto se mene tice nek jebu mater jedni drugim samo nek me ne uvlace u kakve nove oruzane sukobe.

otprilike ako jedni druge mrze to jo OK sto se mene tice, ali neka one koje to ne zanima ne uplicu u njihove okrsaje
mosor1

Post by mosor1 »

love wrote:
danas wrote:
love wrote: Jesili cuo za Francusku? drzava koja u ime sekularizma zabranjuje hidzab
Izvrces tezu -- Francuska ne dozvoljava hidzab samo u drzavnim prostorima -- u drzavnim skolama, u drzavnim fakultetima, u drzavnim kancelarijama. I ne brane samo hidzab, vec i druga izricito vjerska obiljezja. Na ulici i u privatnom zivotu moze da nosi ko sta hoce, sto svakako ukljucuje i hidzab. Isti zakon ima i Turska (sekularna drzava po uredjenju), gdje se fes i hidzab ne mogu nositi u drzavnim institucijama poput drzavnih skola, ministarstava i tako dalje...
Dalje, ako drzava Saudijska Arabija moze da prisiljava hidzab, moze ga i Francuska drzava zabranjivati -- sa razlikom da u SA moras imati hidzab svuda, a u Francuskoj ga jedino ne mozes nositi u drzavnim prostorijama.

I za kraj; svi kojima to smeta se mogu vratiti iz Francuske u Maroko i Alzir, i nosati hidzab do mile volje -- ali nesto ne vidjeh masovni egzodus iz Francuske. Plus, hidzab se moze nositi u svakoj drugoj zemlji koju smo naveli, poput Danske, Njemacke, Svedske, pa nadalje.
1.Protivim se svakoj vrsti mjesanja drzave u privatni zivot gradjana a u isto vrijeme tvrditi za sebe da su demokraticni i sekularni.

2.posto je Saudija drzava koja za sebe tvrdi da je islamska ona ima pravo i da uvodi zakone o obavezi islamske nosnje.Posto je Francuska sekularna oni nemaju pravo da se mjesaju u to kako da se ljudi oblace,jer sekularizam nema zakone o tim a islam ima .Kad bi Francuska postala krscanska onda bi mogli to opravdati,inace ne.
Oprosti, love, ovo je kao da si rekla da je Hitlerova Njemacka imala prava proganjati svoje gradane, jer se deklarirala nacistickom, a ne demokratskom. (Niposto ne povezujem fasizam sa islamizmom, samo povlacim paralelu.) Demokratska drzava ima se pravo mijesati u prava svojih gradana ukoliko ona zadiru u prava drugih gradana.

Evo ti odmah primjera iz Hrvatske: u hrvatskim osnovnim skolama, katolicki vjeronauk prakticno je dio skolskog programa. (Djeca imaju pravo i na druge vjeronauke, ali samo ako ih ima dovoljno za formiranje grupe). Dijete ne mora pohadati nikakav vjeronauk, ali postoje najmanje tri razloga da se roditelj ne odluci na tu opciju:

1. Sat vjeronauka najcesce je "slucajno" smjesten usred rasporeda, kao drugi ili treci sat, pa ti vidi hoce li ti dijete 45 minuta setati hodnicima, ili ce mozda malo na ulicu?

2. Nejasno je kako ce se izbjegavanje vjeronauka odraziti na djetetovu situaciju u skoli, jer se vec vidjelo netolerantnih i zaostalih nastavnica.

3. Najvaznije, kako ce se prema djetetu postaviti druga djeca iz razreda, te njihovi roditelji. U zaostaloj sredini niposto nije dobro biti drukciji, a narocito u nacionalnom i vjerskom smislu.

Znaci: van s vjeronaukom iz skola. Neka se on po volji poucava u crkvama i dzamijama, ali iz drzavnih skola neka leti van!

Pa onda razvodi: zasto bi razvod bio sam po sebi los? Znas li u koliko brakova ima maltretiranja zena i djece? Je li bolji razvod ili los brak? Zar nije dobro da zena nije materijalno ovisna i da ima izbora?

Tako i u drugim stvarima, ne skodi zamisliti sebe kao manjinu i vidjeti kako demokracija i sekularizam u biti stite nasa prava, cak i kad izgleda da ih ogranicavaju. :)
Zadig

Post by Zadig »

Pa onda razvodi: zasto bi razvod bio sam po sebi los?
:D :D
Zadig

Post by Zadig »

moj coek

denifitivno
:D
mosor1

Post by mosor1 »

Zadig wrote:moj coek

denifitivno
Djuro, ne zaje...

(Mamlaze!)
Zadig

Post by Zadig »

nosor ba, sha se vrijedjas
mosor1

Post by mosor1 »

Zadig wrote:nosor ba, sha se vrijedjas
Ne vrijedam se ja. Nego, jesi se pomirio? Jel se pucalo?
Zadig

Post by Zadig »

ma zezam ze, znam da se ne vrijedjas

nego, ostrio sam nozeve sa zenom opet jutros pa mi preteklo prebacivanja

trenutno je onaj gerila rat ko u iraku
mosor1

Post by mosor1 »

A da se mi vratimo na temu? Znas onoga starog?

Dosao Mujo kod hodze.
- Hodza, vara me Fata!
- A ti se onda razvedi - odgovori hodza.
- Kako da se razvedem, kad sam tolike godine s njom proveo?
- Pa ti onda nemoj.
- E, al' kako cu ljudima u oci pogledat'?
- Pa, ipak se razvedi.
- A 'ko će me onda prati i hranu spremati?
- Onda nemoj.
- Al' ja njenu prevaru podnijeti ne mogu.
- E, pa onda se ipak razvedi.
- A 'ko ce mi onda djecu cuvati?
- Znas sto, najbolje da ti onda vjeru promijenis - rece hodza.
- A 'oce l' to pomoci?
- Pomoci nece, al' idi ti malo pa popa zajebavaj, a mene se okani!
Zadig

Post by Zadig »

:lol: :lol:
mosor1

Post by mosor1 »

love wrote:
Slazem se da treba ukinuti te proklete nacije ali sam zestoki protivnik sekularizacije,kao i moj efendija :D :D salim se,nego ozbiljno sekularizam unistava i kvari ljude.Isto kao komunizam
To je moje misljenje
Jos nesto, mislis li ti, love, da je popovima i hodzama do nas i naseg morala, kad nam se toliko mijesaju u zivot? Da ti je znati koliko je u Hrvatskoj katolicka crkva dobila natrag nacionalizirane imovine, i koliko jos treba dobiti? Sve te nase vjerske zajednice nadaju se povratu onoga sto su u proslosti isisale od naroda, a nadaju se i dalje parazitirati na nasoj gluposti i nepismenosti. Sad je neko napisao da je Pravoslavna crkva u Srbiji militantna, a znas zasto je tako? Jer joj moze biti sa 4% nepismenih, s populacijom koja uglavnom ne putuje i ne komunicira sa svijetom (vecina gradana uze Srbije nije ni u Beogradu nikad bila).
Dezze

Post by Dezze »

mr_orange wrote:Ja licno mislim da, bez sekularizacije, nema sanse da tri religije zive u zajednici, u miru.
Tri puta hura za ovu izjavu! :D
love

Post by love »

Oprosti, love, ovo je kao da si rekla da je Hitlerova Njemacka imala prava proganjati svoje gradane, jer se deklarirala nacistickom, a ne demokratskom. (Niposto ne povezujem fasizam sa islamizmom, samo povlacim paralelu.) Demokratska drzava ima se pravo mijesati u prava svojih gradana ukoliko ona zadiru u prava drugih gradana.
Ipak se ne moze porediti nacizam sa jednom religijom.Danas da postoji nacisticka drzava naravno da bi bio za da je ukinu.Vjera je nesto sto vecina ljudi na svijetu ima i postuje,znaci ako neka drzava zeli da ima vjerski zakon to je njihovo.

Pa onda razvodi: zasto bi razvod bio sam po sebi los? Znas li u koliko brakova ima maltretiranja zena i djece? Je li bolji razvod ili los brak? Zar nije dobro da zena nije materijalno ovisna i da ima izbora?
Razvod sam po sebi nije los,to je oslobodjenje.Ali to sto je lose je da toliki broj ljudi treba razvod.Nesto nije u redu onda
Tako i u drugim stvarima, ne skodi zamisliti sebe kao manjinu i vidjeti kako demokracija i sekularizam u biti stite nasa prava, cak i kad izgleda da ih ogranicavaju. :)
Stiti nam prava u mnogim stvarima ali bas zabrana vjerske nosnje kao hidzab ili kippe su protiv te "Demokratije"
love

Post by love »

Demokratska drzava ima se pravo mijesati u prava svojih gradana ukoliko ona zadiru u prava drugih gradana
Znaci li to da jedna zena koja nosi hidzab ili jedan jevrej sa kippom zadiru moja i tvoja prava? :roll:
Post Reply