Reinkarnacija ili drugi svijet?

Rasprave o vjerskim temama.
bibo1

#1 Reinkarnacija ili drugi svijet?

Post by bibo1 »

U sto vi vjerujete u reinkarnaciju ili da dusa seli na drugi svijet kada umre? ja licno u ovo drugo a poslje cu i reci sto

selam
Julija*

Post by Julija* »

ja znam za reinkarnaciju :oops:

nikova :D
bibo1

Post by bibo1 »

WOOW very impressive :-) :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

ima ih sto i vaskrsnu... :D :D :D
hananah

Post by hananah »

Naravno vjerujem u reinkarnaiju :) tisucu dokaza za to :)
najjednostavniji dokaz jeste da nam se neko pri prvom susretu moze svidjeti ili ne - sta je to drugo nego prepoznavanje srodne duse iz proslog zivota ili one koja nam je zlo napravila :(
Sarafcina

Post by Sarafcina »

hananah wrote:Naravno vjerujem u reinkarnaiju :) tisucu dokaza za to :)
najjednostavniji dokaz jeste da nam se neko pri prvom susretu moze svidjeti ili ne - sta je to drugo nego prepoznavanje srodne duse iz proslog zivota ili one koja nam je zlo napravila :(
Sta li sam ja bio sve u proslom zivotu :D
s obzirom na broj obostranih svidjanja ;)
neka kombinacija Kolumba, Mara Pola, Grete Garbo,Klerka Gebla ne znam ni sam cega sve ne. Vjerovatno ima i Rin Tin Tin u svemu ;) :P
hananah

Post by hananah »

ti si bio vodoinstalater :lol: ili sarafciger, stoga tolika ljubav prema sharafima :lol:
bibo1

Post by bibo1 »

Hanna a ako je to tvoj dokaz onda je nikakav..ja sam dosta osoba sreo sa kojim sam odmah "pasao" znaci li to da sam ja nekim slucajem "potrefo" sve na one moje iz proslog zivota? kolika je mogucnost da se ponovo sretnu?
Sarafcina

Post by Sarafcina »

bibo1 wrote:Hanna a ako je to tvoj dokaz onda je nikakav..ja sam dosta osoba sreo sa kojim sam odmah "pasao" znaci li to da sam ja nekim slucajem "potrefo" sve na one moje iz proslog zivota? kolika je mogucnost da se ponovo sretnu?
Belaj ce biti ako ti se navatrenija ljubav iz proslog zivota reinkarnira kao pas :D
halo

Post by halo »

Reinkarnacija je ono za sto svi sigurno mozemo naci dokaze
Svima nama se dogadjaju scene kad dodjes na neko mjesto
na kojem sigurno nisi bio a poznato ti pravo kao da si sanjao
To je samo jedan od dokaze kod nekog manje a kod nekog vise zavisno dali ponovo zivis na podruciju prijasnjeg zivota.
Ja mislim da je reinkarnacija moguca samo covjek -covjek a ne neke zivotinje travke i sl :D :D :D :D :D :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

halo wrote:Reinkarnacija je ono za sto svi sigurno mozemo naci dokaze
Svima nama se dogadjaju scene kad dodjes na neko mjesto
na kojem sigurno nisi bio a poznato ti pravo kao da si sanjao
To je samo jedan od dokaze kod nekog manje a kod nekog vise zavisno dali ponovo zivis na podruciju prijasnjeg zivota.
Ja mislim da je reinkarnacija moguca samo covjek -covjek a ne neke zivotinje travke i sl :D :D :D :D :D :D

Ako je to dokaz za reinkarnaciju :oops:
sta se dokazuje sa zaboravljanjem mjesta na kojima si bio? :oops: :)
ili jos gore .. :shock: .. osoba :D
Kick off

Post by Kick off »

hana wrote:Naravno vjerujem u reinkarnaiju tisucu dokaza za to
najjednostavniji dokaz jeste da nam se neko pri prvom susretu moze svidjeti ili ne - sta je to drugo nego prepoznavanje srodne duse iz proslog zivota ili one koja nam je zlo napravila
:shock: Ne vjerujem ti :! jer bas neki dan kad sam bio u jednoj diskoteci, prvi put u zivotu (u sadasnjem zivotu :D ), sve mi je izgledalo tako poznato... od sanka, stolica stolova,svjetla.. pa do raporeda.. a diskoteka tek otvorena :D znaci NIJE MOGUCE da sam bio u toj diskoteci u nekom proslom zivotu :D

ne vjerujem u reinkarnaciju .... kao ni u ziivot poslije smrti ...
bibo1

Post by bibo1 »

Ima puno puta kada sam osjetio da mi je nesto ili neko poznat a prvi put se susrecem s tim.Muslimani vjeruju da su nase duse zivjele prije nego sto smo dobili tijelo i dosli na ovaj svijet,naime Allah je nasim dusama pokazao nas cijeli zivot prije nego sto nas je stavio u tijelo koje sad imamo...tako da ima ljudi kojima se cini nesto poznato,manje ili vise a to je zbog toga sto smo mi sve ovo vec vidjeli kao duse.Tako naprimjer mnogo puta bih rekao "e znao sam da ce se ovo dogoditi" ili nesto tako..nije da si znao nego si imao taj neki osjecaj a to je zbog toga sto si sve vec jednom vidjeo(naravno toga se nesjecas ni 1% ali znanje neko)

Isto tako treba znati da su sve duse isto stare(Allah je sve duse zajedno stovrio,nema mladje starije itd), samo neke su prije dosle na ovaj svijet neke kasnije a i poslje ovog svijeta a i prije ima duhovni zivot..i toga je se moguce sjetiti
stella_k

#14 Re: Reinkarnacija ili drugi svijet?

Post by stella_k »

bibo1 wrote:U sto vi vjerujete u reinkarnaciju ili da dusa seli na drugi svijet kada umre? ja licno u ovo drugo a poslje cu i reci sto

selam
Vjerujem i u reinkarnaciju, i u drugi svijet...Mislim da je taj drugi svijet nasa stvarna kuca, istinski dom...taj duhovni svijet....Ali ne u smislu pakao i raj, po meni nekako to mora biti mnogo slozenije, jer sama cinjenica da imamo tako malo cula i da je nase oko tako kratkovidno....
U meni se nesto prelomilo kada sam prije dosta godina vidjela mrtvog covjeka kojeg sam jako dobro poznavala dok je bio ziv....jasno je, sva biologija i hemija su stale, ali da fali ono ESNCIJALNO, to je bilo najjasnije, odlazak duse....ili duha, kako vam drago...ili oboje, jer to valjda nije isto...
Imala sam astralno odvajanje o tome sam vec pisala, bilo je vrlo kratko ali nezaboravno...
Takodjer smatram da je nas obicni, ljudski san u stvari odvajanje astralnog tijela i put u astralne svejtove...dok se fizicko tijelo odmara, nas astral malo ide u setnju u nama najblizi nivo, astralni....
Takodjer mi je pricala jedna poznanica, starija zena, kada je imala klinicku smrt da je gledala kako joj se bore za zivot....nakon toga su neke niti popucale, pa je imala budne svijesti neke dozivljaje...hm, cudne, u najmanju ruku...[img]http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/angel.gif[/img]
stella_k

Post by stella_k »

A to da imate dozivljaje vec vidjenog u duhovnoj nauci zove se "deja vu", i nije neobicna pojava....desava se skoro svima. Da li to nasa svijest zuri u projekciji sadasnjosti ili ima neke dublje razloge...??
avicena

Post by avicena »

Da li je jedno ili drugo čovjek ne može znati jer su naša čula ograničena. Klinička smrt je nešto drugo jer niko od njih nije prešao crtu. U ovom slučaju konsultujemo Uputu Sveznajućeg i tek onda imamo najbolju informaciju.
rajvosa

Post by rajvosa »

Smirite se sace iftar :-)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

stella_k wrote:A to da imate dozivljaje vec vidjenog u duhovnoj nauci zove se "deja vu", i nije neobicna pojava....desava se skoro svima. Da li to nasa svijest zuri u projekciji sadasnjosti ili ima neke dublje razloge...??
Deja vu je manfesovanje :)
da su masine :oops:
nesto promijenila :x :shock:
u matriksu :D 8-)

meni je matriks pet puta logicniji od reinkarnacije :)
a opet niko ne vjeruje da smo svi u matriksu ;)
stella_k

Post by stella_k »

Sarafcina wrote:
stella_k wrote:A to da imate dozivljaje vec vidjenog u duhovnoj nauci zove se "deja vu", i nije neobicna pojava....desava se skoro svima. Da li to nasa svijest zuri u projekciji sadasnjosti ili ima neke dublje razloge...??
Deja vu je manfesovanje :)
da su masine :oops:
nesto promijenila :x :shock:
u matriksu :D 8-)

meni je matriks pet puta logicniji od reinkarnacije :)
a opet niko ne vjeruje da smo svi u matriksu ;)
Pozzz sarafcina
Kad cemo u matrix?? :lol:
Bosanac sa dna kace

#20 Re: Reinkarnacija ili drugi svijet?

stella_k wrote:Takodjer mi je pricala jedna poznanica, starija zena, kada je imala klinicku smrt da je gledala kako joj se bore za zivot....nakon toga su neke niti popucale, pa je imala budne svijesti neke dozivljaje...hm, cudne, u najmanju ruku...[img]http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/angel.gif[/img]
Haj bona podijeli sa nama sta je teta dozivjela, da cujemo...da mogu slatko zaspat,nece mi san na oci nesto :) ...
stella_k

#21 Re: Reinkarnacija ili drugi svijet?

Post by stella_k »

[quote="Bosanac sa dna kace"][/quote]
Haj bona podijeli sa nama sta je teta dozivjela, da cujemo...da mogu slatko zaspat,nece mi san na oci nesto :) ...

Rado bih ispricala, samo da znas, ali ne mogu...
Znas kako ti ovi ovdje; ako ne mislis isto, ne pricas isto, ne volis isto...itd....odmah te proglase za SLUCAJ :lol:
Ja sam ti bila slucaj nekoliko puta, pa mi se sad bas neda... :lol: :lol: :lol: :lol:
Bosanac sa dna kace

haj onda na PM! jel moze??? :D
stella_k

Post by stella_k »

Bosanac sa dna kace wrote:haj onda na PM! jel moze??? :D
Hajd moze.
gandhi

Post by gandhi »

Nakon smrti duša odlazi na Ahiret.
A ovi što vjeruju u inkarnaciju se obično prospu nakon pitanja, kako to da duše 'prelaze' iz tijela u tijelo, a broj ljudi se u zadnjih 100 godina povećao za 5 milijardi?! :?
Bosanac sa dna kace

stella_k wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:haj onda na PM! jel moze??? :D
Hajd moze.
gluho bilo ja svasta!ccccc :roll: :roll:
Post Reply