Rehabilitovan Draža Mihailović
-
Breathless
#826 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Nego, oglasi li se povodom ovog gnusnog rehabilitiranja fasizma i fasistickih zlocina od strane institucija drzave Srbije ijedna zapadna ambasada u Srbiji i regionu? Cudno ako znamo da se oni redovno oglasavaju, cak i kad mali Milojko profura kroz crveno.
- gospodja profiterka
#827 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Generalno je malo reakcija. Oglasili su se srbijanski ljevičari tu i tamo, ali u regionu niko ni mukaet. Ni domaći ni stranci. Sve nešto blijedo i nemušto.
- nasa
#828 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
A ti se trudis da smireno, kulturno I argumentovano objasnis, mah danasnja omladinagospodja profiterka wrote: samo se nogeta i muče bezveze.
-
Duka Dizel
#829 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Jest...i sve se svodi na relativizaciju.nasa wrote:Jeste ali pricamo o rehabilitaciji Draze, a ne Ante Pavelica.Duka Dizel wrote:Ma ja ba...Recimo u Starom Brodu kod Višegrada je pobijeno 6000 Srba...ali samo nominalno.LBVIEW wrote:
To jaje mozes slobodno gurnuti da ne kazem gdje, da imas zrncu stida i ljudskosti ne bi otvorio labrnju pokusavajuci relativizirati koljacki pokret i ideologiju.Paralelno sa ustaskim genocidom prema Srbima sprovoden je i onaj cetnicki prema Bosnjacima i to u krajevima poput istocne Bosne, gdje je ustaska vlast bila samo nominalna i gdje jos nije poceo njhov krvavi "pir".
Evo i ovaj veli da ustaških zločina prema Srbima u istočnoj Bosni nije ni bilo.
Čini mi se da ljudi uopšte nisu u stanju da shvate kontekst dogadjanja u WWII.
Akcenat se baca na četničke zločine nad Bošnjacima, a niko ne pominje da su i partizani sprovodili iste nad Bošnjacima.
A u stvari se iza svega kriju zločini sa nacionalnim predznakom.
Srbi su ubijali Bošnjake i kao četnici i kao partizani...
-
L u c i f e r
#830 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Kit je 43 godište, meni muda proradila u 13-oj, znači da je moja tvrdnja netačna jedino ako si starija od 56-og godišta, što ne vjerujem.gospodja profiterka wrote:Da si mene mogao nosati u mudima bio bi već blagopočivši, pa da si Keith Richards.L u c i f e r wrote:Ko ti je kriv što ne znaš šta argument znači.gospodja profiterka wrote: Zapravo sam dala sepet argumenata, ali džaba. Srećom, vrijeme to sve razriješi.
A ja "to pitanje" poznajem mnogo bolje i mnogo direktnije, sasvim sigurno.
I nemoj se svađuckati sa mnom. Ne samo što je tupavo, već mi ide na živce strahovito. Baš zato ne volim imati posla s omladinom, samo se nogeta i muče bezveze.
Fala na tom omladina, al toliko sam stariji od tebe da sam te mogo u mudima nosat.
Jes' vala, ko mi je kriv.
Ako griješim, ustaću ti u tramvaju prvi put kad te vidim.
- gospodja profiterka
#831 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Zapravo se baš trudim. Svi moji postovi su vrlo uljudni. Grubo odgovaram isključivo na uvrede i direktne provokacije.nasa wrote:A ti se trudis da smireno, kulturno I argumentovano objasnis, mah danasnja omladinagospodja profiterka wrote: samo se nogeta i muče bezveze.
Ali ti si moderator, znaš bolje od mene razlikovati takve stvari.
-
Breathless
#832 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Lucifer inace utusi na svakoj temi. Pretpostavljam da je rijec o nekom mladjem srednjoskolcu ciji hormoni su dostigli kriticnu tacku.
- gospodja profiterka
#833 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Meni muda proradila u 13-oj...
I meni je mašta u petoj.
Ustat, ustat, jašta nego ustat.
-
L u c i f e r
#834 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Ejh moja Naso, da se mi ne znamo sa ateističkih tema, još bi nas i mogli žedne preko vode prevest...nasa wrote:A ti se trudis da smireno, kulturno I argumentovano objasnis, mah danasnja omladinagospodja profiterka wrote: samo se nogeta i muče bezveze.
-
zavrzlama
#835 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Ako znamo da je srbija poznata po ratovima,zlocinima,genocidima,ovo rehabilitacija usranog cetnickog vojvode, dodje kao petorazredna senzacija,tako da svijet koji je navikao da iz srbije dolaze samo lose vijesti na ovakve stvari se i ne obazire...srbija samo poradicno podsjeti civilizirani svijet da se nije promijenila i da ocekuju zesca sranja u buducnosti...the end.Breathless wrote:Nego, oglasi li se povodom ovog gnusnog rehabilitiranja fasizma i fasistickih zlocina od strane institucija drzave Srbije ijedna zapadna ambasada u Srbiji i regionu? Cudno ako znamo da se oni redovno oglasavaju, cak i kad mali Milojko profura kroz crveno.
- gospodja profiterka
#836 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Kaže da mu je trinaesta i da su mu muda proradila. Možda je to.Breathless wrote:Lucifer inace utusi na svakoj temi. Pretpostavljam da je rijec o nekom mladjem srednjoskolcu ciji hormoni su dostigli kriticnu tacku.
- nasa
#837 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
hahaasurbanipal wrote:Breathless wrote:
Naravno da ima, jer se i na ovoj temi cetnistvo veze za Rusiju, sto je cista glupost, dok je ono u prvom redu plod zapadnih interesa, cak i ako idemo do samih pocetaka cetnistva. Cetnicima su i za vrijeme 2. svj. rata nalozi stizali iz Londona, ne iz Moskve. Cetnici, kao i njihovi zapadni pokrovitelji u tadasnjem SSSR-u su vidjeli glavnog neprijatelja. To su sve opstepoznate stvari.
Opstepoznato je i kako je "Vlada u egzilu" bila tretirana u Britaniji, cak i od samog Cercila, uprkos cinjenici sto se vec tada znalo o svim stravicnim cetnickim zlocinima.
Upravo tradicionalno jake veze nekadasnje Kraljevine Jugoslavije sa Britanijom i Francuskom bile su odlucujuce i u odnosu te dvije zemlje prema ratu u BiH tokom 90ih. O tome napisano nekoliko sjajnih knjiga.
Drugo je sto vi ne mozete izaci iz svojih matrica u koje su vas uvukli masovni mediji i njihova propaganda, predstavljajuci Zapad kao taj koji je ovdje zaustavio rat i koji nam je odani prijatelj i vjecna teznja, a s druge strane klerici koji su vas naucili da sve, pa i politiku gledate kroz prizmu religije.
Odlično i pronicljivo zapažanje
koja komedija
ma niSlucajno@asurbanipal nema nista protiv Amera zbog religije vec objektivno historijski vjeruje u zavjere
e stvarno ode ova tema u SF
-
L u c i f e r
#838 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Ih u petoj, tobejarabitobestagfirulah...gospodja profiterka wrote:Meni muda proradila u 13-oj...![]()
![]()
I meni je mašta u petoj.
- gospodja profiterka
#839 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Kakve veze ima asurbanipal? Breathless je napisao činjeničan i precizan post kojem se nema šta dodati ni oduzeti. Iskali ste argumente, eto vam argumenti.nasa wrote:hahaasurbanipal wrote:Breathless wrote:
Naravno da ima, jer se i na ovoj temi cetnistvo veze za Rusiju, sto je cista glupost, dok je ono u prvom redu plod zapadnih interesa, cak i ako idemo do samih pocetaka cetnistva. Cetnicima su i za vrijeme 2. svj. rata nalozi stizali iz Londona, ne iz Moskve. Cetnici, kao i njihovi zapadni pokrovitelji u tadasnjem SSSR-u su vidjeli glavnog neprijatelja. To su sve opstepoznate stvari.
Opstepoznato je i kako je "Vlada u egzilu" bila tretirana u Britaniji, cak i od samog Cercila, uprkos cinjenici sto se vec tada znalo o svim stravicnim cetnickim zlocinima.
Upravo tradicionalno jake veze nekadasnje Kraljevine Jugoslavije sa Britanijom i Francuskom bile su odlucujuce i u odnosu te dvije zemlje prema ratu u BiH tokom 90ih. O tome napisano nekoliko sjajnih knjiga.
Drugo je sto vi ne mozete izaci iz svojih matrica u koje su vas uvukli masovni mediji i njihova propaganda, predstavljajuci Zapad kao taj koji je ovdje zaustavio rat i koji nam je odani prijatelj i vjecna teznja, a s druge strane klerici koji su vas naucili da sve, pa i politiku gledate kroz prizmu religije.
Odlično i pronicljivo zapažanje
koja komedija
ma niSlucajno@asurbanipal nema nista protiv Amera zbog religije vec objektivno historijski vjeruje u zavjere
e stvarno ode ova tema u SF
- gospodja profiterka
#840 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Pa ne prljava mašta...L u c i f e r wrote:Ih u petoj, tobejarabitobestagfirulah...gospodja profiterka wrote:Meni muda proradila u 13-oj...![]()
![]()
I meni je mašta u petoj.
Hoće jezik pravo, a?
-
L u c i f e r
#841 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Ne griješi duše, svraćam na dvjetri teme nakon mjesec dana i ope vam smetam...Breathless wrote:Lucifer inace utusi na svakoj temi. Pretpostavljam da je rijec o nekom mladjem srednjoskolcu ciji hormoni su dostigli kriticnu tacku.
-
Breathless
#842 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Bar Dedijera sinko, to treba da vam bude Biblija.Duka Dizel wrote: Jest...i sve se svodi na relativizaciju.
Evo i ovaj veli da ustaških zločina prema Srbima u istočnoj Bosni nije ni bilo.
Čini mi se da ljudi uopšte nisu u stanju da shvate kontekst dogadjanja u WWII.
Akcenat se baca na četničke zločine nad Bošnjacima, a niko ne pominje da su i partizani sprovodili iste nad Bošnjacima.
A u stvari se iza svega kriju zločini sa nacionalnim predznakom.
Srbi su ubijali Bošnjake i kao četnici i kao partizani...
-
L u c i f e r
#843 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Ne znam ja teta o čemu pričate, al nemojte me tjerati na to s jezikom molim vas...gospodja profiterka wrote: Pa ne prljava mašta...
Hoće jezik pravo, a?
- Putnik ali stvarno
#844 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Kada se nema razloga onda nastaje galamaLBVIEW wrote:
To jaje mozes slobodno gurnuti da ne kazem gdje, da imas zrncu stida i ljudskosti ne bi otvorio labrnju pokusavajuci relativizirati koljacki pokret i ideologiju.Paralelno sa ustaskim genocidom prema Srbima sprovoden je i onaj cetnicki prema Bosnjacima i to u krajevima poput istocne Bosne, gdje je ustaska vlast bila samo nominalna i gdje jos nije poceo njhov krvavi "pir".Tako je bilo i 90-tih kad su koljaci ponovili zlocin na drinskim mostovima "sveteci se" po drugi put.![]()
Btw., tema nije Blajburg,s toga prestani sa zacatavanjem i relativizacijom ove srpske sramote.Da ne spominjem kako iza "blajburskog odobora" ne stoji drzava BiH i bosnjacko rukovodstvo k'o sto iza rehabilitacije cica Draze, a ranije i cetnickog pokreta, kad su u pravima izjednaceni s partizanima, Srbija i srpsko.
Dragouljub Mihajlovic je rehabilitovan glede politickog sudjenja, koje je nazvano pravim imenom. To sudjenje pravno vise ne postoji.
Posledice sudijske odluke iz 1946te vise ne postoje, posthumno mu je vraceno gradjansko pravo. Njemu licno, ne njegovom ratnom putu niti
pokretu kojim rukovodio JVuO.
Sve ostalo, a ti pises samo o tome ostalom, nema veze sa ovom temom.
No Dragoljub Mihajlovic je radio sta I kako je radio pre 70 godina, kada ovde govorimo onda znaci, u fasistickoj NDH.
Dragoljub Mihajlovic nije krenuo za Blajburg sa ostalim fasistima. Nema Vladika srpskih da sluze pomen srpskim fasistima iz Blajburga.
Ali se uz Dragoljuba Mihajlovica obavezno kod vecine stavlja fasista, Neobicno, pogotovo kada I jedan apologeta NDH kao sto je povjesnicar Ivo
Banjac priznaje da on to nije bio. Neobicno takodje, jer je bio u ociglednom sukobu sa fasistima iz NDH.
Muftija Aziz Hasanovic danas 2015te godine sluzi pomen fastima iz te NDH, zajedno sa nadbiskupom Bozanicem. Ako on to danas radi
predpostavljam da se radi o znacajnom broju pastve koja je postradala na kriznom putu. Taj znacajni broj tada stanovnika NDH mogao je biti
uzrokom odnosa Dragoljuba Mihajlovica prema muslimanskom (tada) stanovnstvu NDH. Ne I opravdanje za nedela.
Nema opravdaja nikome, svi su oni nasi pretci I nase tesko nasledje. No to su bili oni u ono vreme. Danas smo mi I drugo je vreme, pa valja
prestati za pocetak sa vulgarnim progonom neistomisljenika.
PS Iza pomena u Blajburgu stoji pokrovitelj predsednica Hrvatske, dakle hrvatska drzava.
Iza procesa Dragoljubu Mihajlovicu stoji Sud I niko vise. Opusti se I ne napuhavaj bez potrebe pogotovo kada si u krivu.
Last edited by Putnik ali stvarno on 16/05/2015 18:12, edited 1 time in total.
- desni
#845 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Kako mudre opservacije zato je na paradi kod Putina bio ljevicar Nikolic.Amerika i zapad toliko podrzavaju cetnike da su im Srbiju sveli na Beogradski pasalukgospodja profiterka wrote:Bože sačuvaj... Probaj se malo skoncentrirati.nasa wrote:Pa sto ti onda pricas o Amerikancima
Mene ne zanima zašto Srbi nešto rade ili ne rade, šta se to mene tiče. Njihovi postupci na mene mogu imati učinak isključivo ako ih u tome podupre zapad. Ja smatram (a i znam) da zapad očijuka sa četnicima još odavno i da su mu najpoželjnija politička opcija u Srbiji jer su monarhisti i u velikoj mjeri okrenuti zapadnoevropskim centrima moći, a ne Moskvi. Moskvi su tradicionalno naklonjeniji srpski ljevičari.
Tek kad se stvari tako poslože moguće je razumjeti zašto je Srbija sada rehabilitirala Dražu i kakve posljedice to može imati.
Možeš li sada pratiti radnju?
- gospodja profiterka
#846 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Četnički zločini nad Bošnjacima i nad nebošnjacima koji im nisu bili po volji su bili jezivi. To je bila zločinačka vojska i Draža Mihajlović je bio zločinac. Šta se tu ima relativizirati?
To je ono što mi svi znamo, to je ono što znaju i Srbi čiji su se očevi i djedovi borili protiv četnika i kojima su četnici popalili kuće i pobili sve živo.
A rehabilitacija je čisto politički čin.
To je ono što mi svi znamo, to je ono što znaju i Srbi čiji su se očevi i djedovi borili protiv četnika i kojima su četnici popalili kuće i pobili sve živo.
A rehabilitacija je čisto politički čin.
- nasa
#847 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
L u c i f e r wrote:Ejh moja Naso, da se mi ne znamo sa ateističkih tema, još bi nas i mogli žedne preko vode prevest...nasa wrote:A ti se trudis da smireno, kulturno I argumentovano objasnis, mah danasnja omladinagospodja profiterka wrote: samo se nogeta i muče bezveze.
- gospodja profiterka
#848 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Pa tako kaži bolan. Ti zapravo nemaš pojma o čemu se ovdje priča.desni wrote:Kako mudre opservacije zato je na paradi kod Putina bio ljevicar Nikolic.Amerika i zapad toliko podrzavaju cetnike da su im Srbiju sveli na Beogradski pasalukgospodja profiterka wrote:Bože sačuvaj... Probaj se malo skoncentrirati.nasa wrote:Pa sto ti onda pricas o Amerikancima
Mene ne zanima zašto Srbi nešto rade ili ne rade, šta se to mene tiče. Njihovi postupci na mene mogu imati učinak isključivo ako ih u tome podupre zapad. Ja smatram (a i znam) da zapad očijuka sa četnicima još odavno i da su mu najpoželjnija politička opcija u Srbiji jer su monarhisti i u velikoj mjeri okrenuti zapadnoevropskim centrima moći, a ne Moskvi. Moskvi su tradicionalno naklonjeniji srpski ljevičari.
Tek kad se stvari tako poslože moguće je razumjeti zašto je Srbija sada rehabilitirala Dražu i kakve posljedice to može imati.
Možeš li sada pratiti radnju?.Zapad je iz silne ljubavi prema cetnicima napravio jos jednu albansku drzavu na Balkanu i to pazi molim te na Kosovu koje je po cetnicime srce Srbije
-
L u c i f e r
#849 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
"Argumenti"...gospodja profiterka wrote: Kakve veze ima asurbanipal? Breathless je napisao činjeničan i precizan post kojem se nema šta dodati ni oduzeti. Iskali ste argumente, eto vam argumenti.

- desni
#850 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović
Pa tako kaži bolan. Ti zapravo nemaš pojma o čemu se ovdje priča.[/quote]
Ti ces nam objasniti uciteljice da su cetnici nastali u Londonu ili Vasingtonu a Draza je primao naredjenja iz Bijele kuce.Jel tako glupi Bosanci pojma nemaju
Ti ces nam objasniti uciteljice da su cetnici nastali u Londonu ili Vasingtonu a Draza je primao naredjenja iz Bijele kuce.Jel tako glupi Bosanci pojma nemaju
Last edited by desni on 16/05/2015 18:12, edited 1 time in total.