@LBVIEW
Ti si bas rjesio da popljujes NOB i nema tu stajanja vidim.Ne znas da li su za zlocine odgovorni ljudi iz tog mjesta ili hrvati koji su dosli iz Hrvatske,ali znas da su partizani pocinili zlocin.Te 1941 srpska sela su ciscena u tom podrucju kao poslije cunamija.I ja ti napisem da je tu bilo onda odmazde(ne prema svima,nego onima koji su cinili zlocine),ti napises referat i psihonalizu.
Desavalo se to i po Vojvodini,nad vojvodjanskim njemcima,saveznici su spalili Drezden,na Blajburgu su pobili sve kvinslige...to su odmazde.
I da uvijek cu prije vjerovati pripadniku i borcu NOB-a,nego kvinsligu.Nemoj da se uvrijedis ali to je moje misljenje.
Sada opet o stvarnom pokretanju tvoje price,a to je srpski zlocini nad bosnjacima.Navedi ti meni lijepo ko je od Armije BiH 95 cistio srpska sela po Bos.Krajini.Pa onda mozemo pricati o odmazdi.
Odmazda se npr. desila na Kosovu nad Srbima.Tada su cinili Albanci zlocine nad Srbima iz osvete.Bilo je o tome i na ovom forumu u temi Kosovo.I isto se opravdavalo to,dosta njih je stavilo i

,dok nije moderator sve obrisao.
Zanimljivo je kako hoces da uspostavis pararelu i kodeks ratovanja izmedju 1992 i 1941,1914 i cak ranije...Da pravila,moral,zenevska konvencija(ona iz 1947, ne one prdimahovine od ranije koje su bile) koje danas stoje,da se primjenjuje i u slucajevima prije 70,100,150 godina.Danas ni amerikanci,ni englezi kada ratuju negdje ne ubijaju masovno,ali su to cinili i u II i u I WW.Jednostavno vrijeme koje ti pominjes nije isto.Po tom principu bi fino mogao i da optuzujes i po 19,18,17,16... vijeku,jer se niko tada nije drzao danasnjih pravila,nego je bilo oko za oko,zub za zub.
@Gost iz ZG
Svatio sam ja sta ti pricas,da jedan nacionalizam hrani drugi.Samo sam napomenuo cinjenicu da HRT(drzavna televizija),pokusa da vise ne ucestvuje u tome.Jer ga ona svjesno,nesvjesno promovise i siri,kada on pjeva u udarnom terminu.Ne vidim sta tu nije jasno.Isto kao kada na RTS-u pjeva Ceca,oni svejesno ili nesvjesno sire jednu istu ideju.