Regrutacija za WORLD OF TANKS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Mr.Fundamental

#901 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Mr.Fundamental »

Može li mi neko pojasniti ovaj sistem otkrivanja, odnosno interesuje me samo jedna situacija. Zašto nekada ne vidim tenk koji mi je bukvalno pred nosom? Par situacija:

1. jedan mi tenk bježi u rikverc iza ugla. Ja dolazim iza tog ugla možda 10 sekundi poslije, u međuvremenu je nestao sa radara, kada tamo nikog :? Gledam gdje je mogao nestati tako brzo, kad odjednom BUM! pogodio me sa bukvalno sa 2 metra razmaka, ja tačno gledao u taj ćošak. Nije bilo žbunja, zgrada, uzbrdice, nizbrdice...bukvalno je pred nosom bio, ali mi se na mapi nije pojavio.

2.razmjenjujem granate sa nekim likom, povlačim se iza jedne ulice koja ima par zgrada, oko 50m duga. Lijepo se nakosim kod ugla i čekam ga. Nikog nema kod opet ja fasujem prvi granatu! Šta je bilo? Znači lik se normalno pojavio iza ugla, još malo i prešao ulicu, nanišanio me i opalio. Meni ništa nije pokazano, iako sam po svim vražijim zakonima trebao vidjeti.

3. Najnoviji slučaj: tenk nestaje iza kuće. Čekam ga na sredini livade, kad odjednom se ukaza pored mene :) Izašao je iz zaklona kuće, prešao oko 30-40m čiste livade prema meni. Kako to?

Ovakve se situacije ne dešavaju često, ali kada se dese, zna biti izuzetno frustrirajuće. :twisted:
Filter

#902 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Filter »

vjerovatno lag. igras preko wirelessa?
vikend je bio katastrofa. server je stucao ko veliki
Creasy

#903 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Creasy »

Mr.Fundamental wrote:Može li mi neko pojasniti ovaj sistem otkrivanja, odnosno interesuje me samo jedna situacija. Zašto nekada ne vidim tenk koji mi je bukvalno pred nosom? Par situacija:

1. jedan mi tenk bježi u rikverc iza ugla. Ja dolazim iza tog ugla možda 10 sekundi poslije, u međuvremenu je nestao sa radara, kada tamo nikog :? Gledam gdje je mogao nestati tako brzo, kad odjednom BUM! pogodio me sa bukvalno sa 2 metra razmaka, ja tačno gledao u taj ćošak. Nije bilo žbunja, zgrada, uzbrdice, nizbrdice...bukvalno je pred nosom bio, ali mi se na mapi nije pojavio.

2.razmjenjujem granate sa nekim likom, povlačim se iza jedne ulice koja ima par zgrada, oko 50m duga. Lijepo se nakosim kod ugla i čekam ga. Nikog nema kod opet ja fasujem prvi granatu! Šta je bilo? Znači lik se normalno pojavio iza ugla, još malo i prešao ulicu, nanišanio me i opalio. Meni ništa nije pokazano, iako sam po svim vražijim zakonima trebao vidjeti.

3. Najnoviji slučaj: tenk nestaje iza kuće. Čekam ga na sredini livade, kad odjednom se ukaza pored mene :) Izašao je iz zaklona kuće, prešao oko 30-40m čiste livade prema meni. Kako to?

Ovakve se situacije ne dešavaju često, ali kada se dese, zna biti izuzetno frustrirajuće. :twisted:

Znači da ti tenkovi imaju veću camo vrijednost (kamuflaža) od tvojih tenkova... Recimo ti si u nekom većem tenku kao npr. T29, a on u E-25. On može da ide prema tebi preko livade i da on tebe vidi, a ti njega ne vidiš, jer je njegova silueta mnogo manja, odnosno camo vrijednost veća. Tu naravno igra ulogu i istreniranost posade (camo skill), kao i maskirna mreža, ako si u stanju mirovanja...
madtv

#904 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by madtv »

Mr.Fundamental wrote:Može li mi neko pojasniti ovaj sistem otkrivanja, odnosno interesuje me samo jedna situacija. Zašto nekada ne vidim tenk koji mi je bukvalno pred nosom? Par situacija:

koji destroyeri su to bili? :)
Mr.Fundamental

#905 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Mr.Fundamental »

Filter wrote:vjerovatno lag. igras preko wirelessa?
vikend je bio katastrofa. server je stucao ko veliki
Ne igram preko wirellesa, brzina interneta mi je odlična, ne vjerujem da je toliki lag bio da lika ne vidim punih 40m kako ide prema meni. :)
Creasy wrote: Znači da ti tenkovi imaju veću camo vrijednost (kamuflaža) od tvojih tenkova... Recimo ti si u nekom većem tenku kao npr. T29, a on u E-25. On može da ide prema tebi preko livade i da on tebe vidi, a ti njega ne vidiš, jer je njegova silueta mnogo manja, odnosno camo vrijednost veća. Tu naravno igra ulogu i istreniranost posade (camo skill), kao i maskirna mreža, ako si u stanju mirovanja...
Ja sam trenutno u M18 Hellcatu i kupio sam maskirnu mrežu. Možda je u slučajevima kada sam se ja kretao bio presudan camo rating. Ali se znalo desiti i obratno, kada sam ja nepomičan, aktivirana je bila kamuflaža, da mi se opet desi ista situacija, plus što nisu uvijek bili tenkovi sa niskom siluetom. A kad se tenkovi kreću, ona mreža ne vrijedi, ne znam koliko je tada camo rating efikasan. A nije brate ni kod mene trospratnica od tenka :)
madtv wrote: koji destroyeri su to bili? :)
Što je najgore, nisu uvijek destroyeri bili. U prvoj opisanoj situaciji Sherman srednji tenk, u drugoj je bio TD SU-100, a u trećoj Grille, ona artiljerija. A bilo je i situacija sa teškim tenkovima :)
Yapi Yapo

#906 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Yapi Yapo »

Joj jebem ti ovaj T-28, k'o da je od papira. Valja mi gubiti živce dok ne otključam KV-1.
Yapi Yapo

#907 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Yapi Yapo »

Koristite li kakve modifikacije?
zdruzdjo

#908 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by zdruzdjo »

Yapi Yapo wrote:Joj jebem ti ovaj T-28, k'o da je od papira. Valja mi gubiti živce dok ne otključam KV-1.
Ma namuciti ces se, nema govora. Ali sa kv1 ces odmoriti.
Nije brz, ali je tvrd. Topovi su mu fini. Onaj velikog kalibra je dobar i puno nosi ali se sporo puni i moras racunati na sporost granate dok je onaj manj brz i u punjenju i granata. Rijetko kad ces u minusu sa njim biti na kraju.

Sent from my ifona
Naslovnica

#909 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Naslovnica »

Ovih dana lag satra.
Yapi Yapo

#910 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Yapi Yapo »

Jedva čekam da izbace War Thunder Tanks, ovaj WoT je sranje.
Don Zivconi

#911 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Don Zivconi »

Yapi Yapo wrote:Jedva čekam da izbace War Thunder Tanks, ovaj WoT je sranje.
oderase porazi hahaha :?:
Yapi Yapo

#912 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Yapi Yapo »

Ma nije to nego moram odigrat milijardu partija da dođem do jačih tenkova, grind to death. :-)
A1fa

#913 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by A1fa »

sinoc sam updetovo na novu verziju, il je do mene bilo sto sam pospan igrao ili mi odjednom sad nesto stopa, imam osjecaj da mi je tigarII jos tromiji nego je bio, nisanu mi duze treba da se skupi, cudno nekako sve :? :?

A sto se tice klanova ili vodova, volio bih ako ko regrutuje da me zovne, imam IX tier E75 a na Ferdinanda sam nabacio 12mm onaj top, ala je milina sad igrat kad ti se zaleti kakav tier VII, pa ga skresem iz prve :D
Do sada nisam igrao nikako u tim klanovima, pomalo samo timski batle kad se treba nagrada pokupit, pa da i to probam..
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#914 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by mk ultra »

http://forum.worldoftanks.com/index.php ... u-servers/

evo u cem je problem
danas sam i ja probao novi update, i malo je reci da je lose
Don Zivconi

#915 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Don Zivconi »

A1fa wrote:sinoc sam updetovo na novu verziju, il je do mene bilo sto sam pospan igrao ili mi odjednom sad nesto stopa, imam osjecaj da mi je tigarII jos tromiji nego je bio, nisanu mi duze treba da se skupi, cudno nekako sve :? :?

A sto se tice klanova ili vodova, volio bih ako ko regrutuje da me zovne, imam IX tier E75 a na Ferdinanda sam nabacio 12mm onaj top, ala je milina sad igrat kad ti se zaleti kakav tier VII, pa ga skresem iz prve :D
Do sada nisam igrao nikako u tim klanovima, pomalo samo timski batle kad se treba nagrada pokupit, pa da i to probam..
koji ti je nick
A1fa

#916 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by A1fa »

Don Zivconi wrote:
A1fa wrote:sinoc sam updetovo na novu verziju, il je do mene bilo sto sam pospan igrao ili mi odjednom sad nesto stopa, imam osjecaj da mi je tigarII jos tromiji nego je bio, nisanu mi duze treba da se skupi, cudno nekako sve :? :?

koji ti je nick
Hajjam
sema911s

#917 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by sema911s »

Image

kako kazu jedan od losijih tenkova

nego sada MM cesto da borbu nacijaa
Don Zivconi

#918 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Don Zivconi »

Image

evo jutros kupio i prva partija sa matildom :D
The 51st State

#919 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by The 51st State »

vI tier t-84-85, solidno sve...., ima li ko kakav savjet za dalje, imam opcije t43 i kv linije?
Filter

#920 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Filter »

Don Zivconi wrote:Image

beton tenk... spora ko puz ali tamo gdje prodje trava ne raste
Don Zivconi

#921 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Don Zivconi »

Filter wrote:
Don Zivconi wrote:Image

beton tenk... spora ko puz ali tamo gdje prodje trava ne raste
Jeste spora ali je nista u poredjenju sa Matildom BP koja je duplo sporija ali ima jos puno bolji top strasan top :D
Filter

#922 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Filter »

Don Zivconi wrote:
Jeste spora ali je nista u poredjenju sa Matildom BP koja je duplo sporija ali ima jos puno bolji top strasan top :D
to nisam vozao, samo ovu obicnu. kad sam je skontao, cuda su se dogadjala :mrgreen:
A1fa

#923 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by A1fa »

Filter wrote:
Don Zivconi wrote:
to nisam vozao, samo ovu obicnu. kad sam je skontao, cuda su se dogadjala :mrgreen:
Nisam do sada forsirao Ruse al evo dva dana uzeo sa KV1 da igram, ovo je smjesno kad te stave sa TierV i poneki VI..pa skoro svaki put dobijem medalju ,,celicni zid'' ako ne uletim bas u kakvu noob ekipu... :D
Israphel

#924 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Israphel »

Bil se ja mogu regrutovat? :D Imam tenkove uglavnom tier IV a uskor ću i na tier V na Wolverina, M4 i još neke nzm im ime :D
MrTheamir

#925 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by MrTheamir »

Ako ima mjesta volio bih i ja da se učlanim u klan. Israphel i ja smo dobri prijatelji i duže vremena smo već razrađivali taktike zajedno. Nisam velik level ( ugl level IV i jedan teški tenk na lvl V ). Sve što sam otključavao otključavao sam na američkom stablu. Jako dobro igram artiljeriju. Volio bih kada biste me prihvatili. Hvala. :bih:
Post Reply