Regrutacija za WORLD OF TANKS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Lobs

#351 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Lobs »

Evo da se i ja javim i nabacim koju
Igru igram od bete i ona ima vise slojeva nego sto se misli.
Skilovi na posadi tenka ti mogu u mnogome olaksati situaciju, slozio bi se sa prethodnicima tek od tier 5 mozes da ostavljas posadu sa tenka na tenk tako da otprilike kad dodjes do tier 9 imas 3 ful skilla.
Mala napomena dobro razmislite sta hocete od tenka i sta treba da radi, razlika od 5%-10% na tenki mada se cini mala je ogromna.
Primjer skill (braca po oruziju) daje vam 5% na sve skilove posade :dalje gledanje 5%(prostim rijevnikom imate osnovno 400 m sa 5% vidite jos 20 m), punite 10 sec sa tim skilom punite 9,5 sec, nisanite 3 sec sa skilom nisanite 2,85 sec, tako da isti tenk sa istom posadom i sve isto osim tog skila veoma lako pobijedi svog protivnika na toj maloj razlici jednostavno radite sve prije njega.
Popravke to je skil koji primjera radi medijum tenkovi nakon tier 5 moraju imati jednostavno skracujete vrijeme popravke tenka (ako vec nemate set za popravku ili ste ga potrosili) i to za nekih 25%,zajedno sa velikim setom za popravke( 500k srebra) daje bolesno vrijeme popravke na medijum tenkovima ako ste trakani ili vam je nesto onesposobljeno tako da veoma lako vrijeme popravke na nekim medijumima moze biti 3-4 sec total.Mislim da je neko ranije napisao sta staviti kao opremu na tenka , malo sam razmisljao gdje najvise igraci grijese i to je na jednom komadu opreme;Binokular(dvogled) ovde se dosta igraca opece u osnovi to ti dodaje wiev range za 25% ili prostim rijecnikom na 100m dobijete +25m (napomena i to samo ako stojite na nekom mjestu i aktivira se nakon 6 sec stajanja), e sad mali savjet nacicete po forumima cuda bozija i savakakve daljine zvanicno je da mozete spotati do 500m medutim STVARNO je 445m,i tu dolazimo do sustine problema ko ovo koristi.U praksi samo TD (ili ako igrate kao TD sa svojim tenkom) i niko sem njih, medijum tenkovi imaju svoj dvogled koji daje 10% non stop dali se kretali ili stajali.
Ovo je mali blic ako nekog jos nesto interesjuje a mozda znam dati problem(tj. opekao se vise puta) rado cu pomoci
_Belaj_Bager_

#352 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by _Belaj_Bager_ »

Lobs wrote:Evo da se i ja javim i nabacim koju
Igru igram od bete i ona ima vise slojeva nego sto se misli.
Skilovi na posadi tenka ti mogu u mnogome olaksati situaciju, slozio bi se sa prethodnicima tek od tier 5 mozes da ostavljas posadu sa tenka na tenk tako da otprilike kad dodjes do tier 9 imas 3 ful skilla.
Mala napomena dobro razmislite sta hocete od tenka i sta treba da radi, razlika od 5%-10% na tenki mada se cini mala je ogromna.
Primjer skill (braca po oruziju) daje vam 5% na sve skilove posade :dalje gledanje 5%(prostim rijevnikom imate osnovno 400 m sa 5% vidite jos 20 m), punite 10 sec sa tim skilom punite 9,5 sec, nisanite 3 sec sa skilom nisanite 2,85 sec, tako da isti tenk sa istom posadom i sve isto osim tog skila veoma lako pobijedi svog protivnika na toj maloj razlici jednostavno radite sve prije njega.
Popravke to je skil koji primjera radi medijum tenkovi nakon tier 5 moraju imati jednostavno skracujete vrijeme popravke tenka (ako vec nemate set za popravku ili ste ga potrosili) i to za nekih 25%,zajedno sa velikim setom za popravke( 500k srebra) daje bolesno vrijeme popravke na medijum tenkovima ako ste trakani ili vam je nesto onesposobljeno tako da veoma lako vrijeme popravke na nekim medijumima moze biti 3-4 sec total.Mislim da je neko ranije napisao sta staviti kao opremu na tenka , malo sam razmisljao gdje najvise igraci grijese i to je na jednom komadu opreme;Binokular(dvogled) ovde se dosta igraca opece u osnovi to ti dodaje wiev range za 25% ili prostim rijecnikom na 100m dobijete +25m (napomena i to samo ako stojite na nekom mjestu i aktivira se nakon 6 sec stajanja), e sad mali savjet nacicete po forumima cuda bozija i savakakve daljine zvanicno je da mozete spotati do 500m medutim STVARNO je 445m,i tu dolazimo do sustine problema ko ovo koristi.U praksi samo TD (ili ako igrate kao TD sa svojim tenkom) i niko sem njih, medijum tenkovi imaju svoj dvogled koji daje 10% non stop dali se kretali ili stajali.
Ovo je mali blic ako nekog jos nesto interesjuje a mozda znam dati problem(tj. opekao se vise puta) rado cu pomoci
Mala ispravka: BIA daje +5% na sposobnost posade i ne znači da će loader puniti brže za 5%. Moj Churchill III je prije BIA punio za 1,92 s, a sa BIA puni za 1,88 s, što ti daje povećanje skilla za loadera 2,08%. Na komadantu je taj procenat još manji i view range se povećava tek za 1,5%. Razlog tome je što posada na 50% svoje poslove obavlja s 75% efikasnosti, a procenti koje dobijate s opremom, S BIA i onim čokoladicama se dodaju na posadu a ne na njenu efikasnost. Znači, procenat na posadu donosi otprilike 0,4-0,5% na njenu efikasnost.

Drugo: Istina je da se ne može spotati preko 445m ali veći view range (preko 445m, max je kod Pattona, 700 i kusur metara sa svim džidžama) povećava šansu za detektovanje tenkova tako da će Patton prije detektovati destroyera na 300m , nego tenk kojem je view range 400m max.

Treće: Cvike su dobre i za skaute. Čučneš u grm i osvjetljavaš (grm na E7 na Malinovki kad startaš s južne baze npr)

Image
Naslovnica

#353 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Naslovnica »

Ja sam skontao da mi je do sada najbolji MM KV1 i Churcill1. Samo zato sam zadržao Churchilla, inače je rinaka od tenka. Sa njima nikada nisam na gubitku, i kada ne pogodim nikoga, i kada me unište, ja opet dobar. 8-)
Koji su po vama (i posatiskikama) najbolji MM?
_Belaj_Bager_

#354 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by _Belaj_Bager_ »

Naslovnica wrote:Ja sam skontao da mi je do sada najbolji MM KV1 i Churcill1. Samo zato sam zadržao Churchilla, inače je rinaka od tenka. Sa njima nikada nisam na gubitku, i kada ne pogodim nikoga, i kada me unište, ja opet dobar. 8-)
Koji su po vama (i posatiskikama) najbolji MM?
Evo ti link pa pogledaj non-premium tenkove s najboljom prosječnom zaradom (neto)
http://www.vbaddict.net/wot.php?do=stat ... &groupby=0

Image
Creasy

#355 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Creasy »

Ma nidje veze da Hummel tako slabo kotira sa zaradom...
_Belaj_Bager_

#356 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by _Belaj_Bager_ »

Creasy wrote:Ma nidje veze da Hummel tako slabo kotira sa zaradom...
To je prosjek čiste zarade od igrača koji uploadaju svoje podatke na ovaj site...

Evo pogledaj moju prosječnu zaradu

Image
AbU_JamaL_MovE

#357 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by AbU_JamaL_MovE »

Prima li se jos ljudi u klan?
Creasy

#358 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Creasy »

_Belaj_Bager_ wrote:
To je prosjek čiste zarade od igrača koji uploadaju svoje podatke na ovaj site...

Image

Imas dobru statistiku, ali ti je klan cini mi se ne bas tako dobar... Zasto ne pokusas u nekom jacem? Mislim da je zanimljivije igrati povremeno klanske, nego samo random ili TC.

Btw, koji je najbolji klan sa nasih prostora? Cuo sam samo za JNA da su prejaki, ostale tako dobre bas i ne znam...
_Belaj_Bager_

#359 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by _Belaj_Bager_ »

Creasy wrote:
_Belaj_Bager_ wrote:

Image

Imas dobru statistiku, ali ti je klan cini mi se ne bas tako dobar... Zasto ne pokusas u nekom jacem? Mislim da je zanimljivije igrati povremeno klanske, nego samo random ili TC.

Btw, koji je najbolji klan sa nasih prostora? Cuo sam samo za JNA da su prejaki, ostale tako dobre bas i ne znam...
KAZNA i SLF su trenutno najbolje rangirani klanovi iz ex-yu http://wotcs.com/clans.php?order=sc3

Mlad je ovo klan, tek treba da se pokaže :) Još nam fali dosta 10ki za CW, al sabiremo polako. A dobro mi je ovdje, zezamo se, nema stege...

Image
lordi

#360 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by lordi »

U moj klan je svako dobrodošao ko ima tier X tenk ili osmicu arty barem jedn/u i da koristi TS
madtv

#361 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by madtv »

Creasy wrote:
_Belaj_Bager_ wrote:

Image

dobar je ovo klan :thumbup: :thumbup:
c0rE

#362 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by c0rE »

Promijenite sifru na WoTu, ko igra na EU serverima :D hakovani su bili, i sad svakom ko promijeni sifru daju 300 golda :D

Sent from my U8180 using Tapatalk 2
lajkujMe

#363 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by lajkujMe »

c0rE wrote:Promijenite sifru na WoTu, ko igra na EU serverima :D hakovani su bili, i sad svakom ko promijeni sifru daju 300 golda :D

ozbiljno? :D
Herr Flick

#364 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Herr Flick »

Evo i ja sam se reg.da napokon vidim to,na koju god stranicu da odem samo je ta reklama :D :D
Naslovnica

#365 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Naslovnica »

Ja sam zamijenio 300 golda za novac/poene.
c0rE

#366 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by c0rE »

lajkujMe wrote:
c0rE wrote:Promijenite sifru na WoTu, ko igra na EU serverima :D hakovani su bili, i sad svakom ko promijeni sifru daju 300 golda :D

ozbiljno? :D

ozbiljno :D nek su se vala i oni sjeeetili da daju jednom :P

c0rE

#367 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by c0rE »

Naslovnica wrote:Ja sam zamijenio 300 golda za novac/poene.
mislim da nisi mogao napraviti vecu glupost, al kasno je sad, najbolje cuvat za Demount opreme ako imas opremu, il fino nadjes jedan dan u sedmici predvidjen samo za igranje i uzmes premium za 250 golda, il jednostavno ako ti treba nesto iskustva, uzmes da konvertujes iskustvo na vozilu u slobodno :D

Kiki_Musampa

#368 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Kiki_Musampa »

Herr Flick wrote:Evo i ja sam se reg.da napokon vidim to,na koju god stranicu da odem samo je ta reklama :D :D
Hehe,gotov si:)
Naslovnica

#369 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Naslovnica »

c0rE wrote:
Naslovnica wrote:Ja sam zamijenio 300 golda za novac/poene.
mislim da nisi mogao napraviti vecu glupost, al kasno je sad, najbolje cuvat za Demount opreme ako imas opremu, il fino nadjes jedan dan u sedmici predvidjen samo za igranje i uzmes premium za 250 golda, il jednostavno ako ti treba nesto iskustva, uzmes da konvertujes iskustvo na vozilu u slobodno :D

:)
Ma nisam ja hard core, a imam i sabura...
Sa 300 golda se moglo dobiti samo 7500 iskustva.
Don Zivconi

#370 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Don Zivconi »

Naslovnica wrote:Ja na TierVII guram SU-152, TigerP i IS.
Najbolji tenk koji sam do sada imao i koji nikada neću prodati je KV-1S. Na njemu imam 100% posadu, + po 2 dodatna perksa. Zver za svoj Tier.
Najbolje su mi legli švabe i sovjeti, engleze manje-više prezirem, francuze probao, došao do ELC i odustao, ne leže mi nikako.
Kineze neću ni da počinjem.
Ne igram u klanovima, više volim sam.
Kinezi su ti zakon :lol: mozes kad se ustelis furati onu staru pobij sve i vrati se sam :D

Image
Ajatolah_

#371 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Ajatolah_ »

Kontam da bi najbolje bilo uzeti slot za ovo zlata...
c0rE

#372 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by c0rE »

ja kupio embleme bosne bb stavio na is-3 i kv-1s :D

sema911s

#373 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by sema911s »

c0rE wrote:ja kupio embleme bosne bb stavio na is-3 i kv-1s :D

ja sam konto na tigra stavit ljiljan al me strah da me ne banuju il prekinu mec ko na kosevu heheheh :D :-D

jutros sam se zahebo i prodao vk3601h i pantera imal kojim lucajem tipka undo :sad:
c0rE

#374 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by c0rE »

haha posalji im onaj ticket kao slucajno vako nako, znam da je tako bilo na LoLu, posaljes im ko slucajno ga kupio i to i vrate ti sve npr ko sto si juce imao :p

Warashii

#375 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Warashii »

Halali Huso materi. Ako moras njima nesto pisati da ti vrate ili nesto slicno tome nadaj se 90% da ce to biti bezuspjesan pokusaj. Pazite, mjenjate sifre i ne govorite svoje sifre drugima, jednom izgubljen acc na WoT je skoro pa nemoguce vratiti.
Post Reply