lajkujMe wrote:Poz, kad sam vidio ovu temu odlucio sam da pogledam o kakvoj se igri radi.
Moram reci da mi se svidza i eto vec 2 ili 3 dana igram.
Ali me dosta zbunjuje u igrici to sto ne znam po cemu je neki tenk bolji od drugih, to jest meni se cini da moji tenkovi nevaljaju nicemu, nekad sam sretnik pa uspijem ubiti nekog, ali izgleda da me stalno ubijaju tenkovi mog "uzrasta".
Odlucio sam se forsirati Njemacke tenkove ali stalno imam osjecaj da nevaljaju.
Trenutno imam PzKpfw 38 nA tier 4 (mislim nmg trenutno uci u igricu), Wespu, jos 2 tenka tier 2, i onaj premium ruski.
uglavnom ovim "najboljim" nisam zadovoljan ma nisam ni jednim zadovoljan moje granate ne probijaju oklop ma koliko god puta ga pogodio.
Moze neke preporuke sta raditi? to jest na koje tenkove ciljati?
Na samom pocetku je sve strasno

ali da probam objasniti koliko i ja sam znam.
Tenkovi se razlikuju po kalibru cijevi, debljini oklopa, kolicini HP-a Osim toga prevagu u igri donose i perkovi odnosno vjestine s kojima raspolaze posada, uvjezbanost posade kao i moduli koje si postavio na tenkove.
Na pocetku vecina tenkova je troma, sporo se krece, slabo probija i svi ih buse, kasnije se to mjenja. Veci kalibar i imas bolju penetraciju, naucis kako s kojim tenkom da igras, njemci u se ubili za grada tipa Himelsdorf, ameri za nekih kotlina tipa Stepe dok su Rusi posebna prica, neka vrsta je mira da WG preferira Ruse mada i ne mora biti istina a ja sam vjerujem da nije, oni su dakle u svakom segmentu poprilicno dobri.
Sami Tieri ili klase tenkova najvise ulogu igraju kod MM ( match maker-a ) dakl da napravi ekipe i nikad se ne zavaravaj sto je neki tenk medium a X je tier ( do nedavno ih nije bilo ).
Tenkove gadjaj sa strane, u motor ( zadnji dio, osim AupfB on ima motor naprijed ali je i TierIX pa do njega imas jos ) medju gusjenice, da mu trazis ammo rack, u vrh kupole tj. "hatch" il kako ga mi u raji zovemo poklopac od tegle.
Problem je za tebe sto te MM ne mazi vjerujem mnogo, sad imas ljudi sa 10 000 odigranih partija a igraju sa Terom II, III ili IV i sto kazes nekada treba puno srece da se neko ubije jer oni ipak poznau igru kao i mape. Mape je jako bitno da naucis, ja igram po tom principu da tacno znam gdje moj protivnik sada stoji i gdje ja mogu doci a da me on ne pogodi.
Cuvaj se artiljerije, uvijek budi u pokretu, stanes opali i furaj, nikada ne stoj na jednom mjestu osim ako si iza zaklona ( kuca ili stijena ) . Zbunje ti pruza dobru kamuflazu jos ako imas maskirnu mrezu i s tim jos vjestinu posade na maskiranju sve dok ne opalis jako si dobro skriven. Cuvaj se malih brzih francuza, busni su ali su bezobrazno brzi i imaju cijevi sa po, cini mi se, pet granata u njima ( ja ih licno ne vozim i o njima najmanje znam ).
Tenk u ovoj igri je kao i auto, sto ga duze vozis znas sta, kako, dokle i na koji nacin mozes, jednostavno kroz igru napredujes sa njim. JEdnstavno skontas dal je dobro da ides i iz daleka snajperas, kada je dobar trenutak da se zabijes u tenk i da se obracunate, kada mozes da mu dingas, koliko da se popnes na brdo zadnjim djelom tako da napravis ugao pod kojim bi te dingao, odnosno da iskosis oklop da "dobijes na debljini oklopa" .
Kroz igru sa tenkom nabacujes dakle cijevi, kupole, gusjenice, motore i radio. Sve je skoro pa podjednako bitno s tim da uvijek istrazis gusjenice i namontiras ih pa onda sve ostao jer one nose tezinu svih ostalih modula. Cisto da ti se nebi desilo da istrazis kupolu i ne mozes je staviti jer stare gusjenice ne podrzavaju tezinu. ISto tako ne moze na svaku kupolu ni cijev. Gledaj penetraciju cijevi sa obicnim AP ( armor piercing ) granatam, sam damage granate je relativan i ne mora uvijek da iznosi kao sto je "deklarisano" u vecini slucajeva je nesto manji.
Baziraj se na jednu granu, dakle u ovom slucaju njemacku i odredi dali na MAusa ili E100 ili E50M. Ja sam sa njemcima skoro na E100 i mogu ti reci da nii jedan njemacki tenk nije valjao dok nije bio u full-u, tek osjetis onda njegovu pravu moc. NArocito E75, bas im se onda napijes krvi.
Ako si spreman uplatiti premium onda ti savjetujem da to ne cinis sada nego poslije kada dodjes barem do TieraVIII i onda pokusas za mjesec da dodjes do Tiera X, zajebano al mozes pokusat. NAjbolja igra je sa Tierom VIII, tako da nemoj zuriti u vece Tiere jer svakako ako si veliki Tier sa njima i igras, ako si manji sa njima i igras i to je to

.
MA dalo bi se svu noc pisati al et pitaj pa pokusam objasniti ako stagod zapne.