Regresija!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sgsaray

#1 Regresija!

Post by sgsaray »

Već danima u raznim časopisima čitam da je za uspješnost rješavanje problema potrebno uraditi Regresiju.
Iskreno da kažem to mi zvuči strašno. Zanima me da li je neko imao takvo iskustvo i da li je pomoću toga uspio riješiti svoj problem.
veljaca

#2 Re: Regresija!

Post by veljaca »

sgsaray wrote:Već danima u raznim časopisima čitam da je za uspješnost rješavanje problema potrebno uraditi Regresiju.
Iskreno da kažem to mi zvuči strašno. Zanima me da li je neko imao takvo iskustvo i da li je pomoću toga uspio riješiti svoj problem.
Da nije mozda pisalo nesto u vezi REGRESA ..... Regres bi mnogima rijesio problem ( jos da ga Vlada ne smanji ) ....
A ako je ipak pisalo Regresija - volio bih i ja znati sta to snaci ?????
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#3 Re: Regresija!

Post by pape »

veljaca wrote:
sgsaray wrote:Već danima u raznim časopisima čitam da je za uspješnost rješavanje problema potrebno uraditi Regresiju.
Da nije mozda pisalo nesto u vezi REGRESA ..... Regres bi mnogima rijesio problem ( jos da ga Vlada ne smanji ) ....
A ako je ipak pisalo Regresija - volio bih i ja znati sta to snaci ?????
Koliko ja znam, ... regresija je - povratak u prvobitno stanje.
Isto tako, ... medicinari upotrebljavaju termin regresija, kada je bolest u fazi povlacenja.
Ako netko ima definiciju iz leksikona, bilo bi lijepo da nam napise.
JThomas

#4 Re: Regresija!

Post by JThomas »

mogu reći da bi i meni regres pomogao :D

a vjerovatno se hoće reći da se trebaš vratiti na uzrok problema, sagledati kako je uopšte došlo do njega.
Rambo-Amadeus

#5 Re: Regresija!

Post by Rambo-Amadeus »

jesam li ja lud ili... :-) :-) :-) :-)

o kakvom problemu govoris, sta je u pitanju? ovaj uvodni post nema nikakvog smisla i jos se ovi dole serbez nadovezuju... :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
izgleda da ipak ludim... :-) :-) :-) :-)
nellington

#6 Re: Regresija!

Post by nellington »

Im'o sam ja druga, imao tako nekih on problema, i proba on s tom regresijom... prvo onako, iz fazona, onda se čovjek navukao, svaki dan regresija... nikad više nije bio onaj isti, stari...

[Moramo se malo zezati dok ne dobijemo insight u ono što je sgsaray htio da kaže]
Rambo-Amadeus

#7 Re: Regresija!

Post by Rambo-Amadeus »

ama dobro , znam ja da je regresija zajebana stvar, ali covjece Boziji...zavisi u kojem kontekstu se spominje, pa zato mi nista nije jasno bilo...

:D
mondo bizarro

#8 Re: Regresija!

Post by mondo bizarro »

koliko ja znam regresija se najčešće spominje kao mehanizam ego odbrane...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9 Re: Regresija!

Post by PipiDugaDevetka »

Meni se čini da sam vas sve sa Foruma čitao, gledao, slušao,... u nekom prošlom životu.

-Isuseee, kaj ste mu ovo uradili?! Kak' je ružan,
rekao je moj mali rođak Memo (Memnun) iz Zagreba nakon što su ga osunetili.
slavkoimamodilera

#10 Re: Regresija!

Post by slavkoimamodilera »

Lancelot je u pravu, na to se misli u psihologiji ;-)
slavkoimamodilera

#11 Re: Regresija!

Post by slavkoimamodilera »

PipiDugaDevetka wrote:-Isuseee, kaj ste mu ovo uradili?! Kak' je ružan,
rekao je moj mali rođak Memo (Memnun) iz Zagreba nakon što su ga osunetili.
Legendo :lol: :lol: :lol:
sgsaray

#12 Re: Regresija!

Post by sgsaray »

Auuuuuu zaista ne mogu da shvatim da tako malo ljudi zna šta je regresija. A dobro Bože moj, ja se izvinjavam što nisam na početku detaljno objasnila o čemu se radi kada je u pitanju pojam REGRESIJA ali evo to je uspješno odradio LANCELOT. Svaka čast. Pa sada kada već znate šta to znači možete li malo podijeliti svoje misšljenje sa nama. Hvala!
Post Reply