prva 100% ,gentoo wrote:Jel ima negdje onaj aktuelni kalkulator da je tacan ? Koliko je popust na 3x po redu registraciju ? 20% ?
2.95%,
3. 90%,
4. 85%
itd itd
Moderators: _BataZiv_0809, anex
prva 100% ,gentoo wrote:Jel ima negdje onaj aktuelni kalkulator da je tacan ? Koliko je popust na 3x po redu registraciju ? 20% ?
skafiskafsnjak wrote:prva 100% ,gentoo wrote:Jel ima negdje onaj aktuelni kalkulator da je tacan ? Koliko je popust na 3x po redu registraciju ? 20% ?
2.95%,
3. 90%,
4. 85%
itd itd
oj zaebo se ahahahahhahahahaha.gentoo wrote:skafiskafsnjak wrote:prva 100% ,gentoo wrote:Jel ima negdje onaj aktuelni kalkulator da je tacan ? Koliko je popust na 3x po redu registraciju ? 20% ?
2.95%,
3. 90%,
4. 85%
itd itd
100% znam da je 2. 90%. U principu skontao sam da je meni ove godine 4. po redu pa sam zato imao u glavi -20%
problemnatravunu wrote:To si trebao barem sedmicu prije početi, jer onda sa tom potvrdom i dalje voziš defakto registrovan auto, ovako u sivoj si zoniel_bake007 wrote:Registracija mi ističe u Subotu, u Petak idem predati papire u osiguravajuću kuću da oni to sve srede i zanima me da li ću dobiti potvrdu neku da mogu voziti automobil dok čekam papirologiju?
Prosle g cekao 10 radnih dana, ove cekao 24h. Kako im je volja izgledaBakir1 wrote:sa produzenjem skripi u KS do te mjere da se ceka po 7 dana, dok u ostalim gradovima to bude gotovo za dan ili dva max.
policajac ima pravo,i to u dijelu da taj auto nije reg, bez obzira sto je neko ispostovao proceduru na nacin da je predao za produzenje, ali nije predao na vrijeme...
predati se moze mjesec dana prije, komotno
mali Ninja wrote:jel neko zadnje vrijeme regiatrovao motor/auto, gdje je najpovoljnije?
Ja mislim,nisam siguran, da je zakonski rok da ti zavrsi reg 15 dana ... prema tome, mozemo samo usima mahatinepass1 wrote:Prosle g cekao 10 radnih dana, ove cekao 24h. Kako im je volja izgledaBakir1 wrote:sa produzenjem skripi u KS do te mjere da se ceka po 7 dana, dok u ostalim gradovima to bude gotovo za dan ili dva max.
policajac ima pravo,i to u dijelu da taj auto nije reg, bez obzira sto je neko ispostovao proceduru na nacin da je predao za produzenje, ali nije predao na vrijeme...
predati se moze mjesec dana prije, komotno
Druzeskafiskafsnjak wrote:Ljudi, regiatracija se moze produziti mjesec dana prije isteka. Ko je kriv onima sto cekaju da istekne pa onda idu u osiguranje.
Ja svake godine 10 dana prije isteka odem i zavrsim. Kopiram saobracajnu, da vide da je auto reg.
Realno, tako te svaki policajac moze kazniti, nemas saobracajnu. Ali imaju razumjevanja za to.
Znas sta je tu problem, ti predas danas , osiguranje preda u mup za 10 dana , oni u mupu zavrse za 10 ... to je tebi 20 dana. I ti mislis, zakonski rok 15, sad cu ih tuziti . A u biti osiguranje tu jebe situaciju .axe22 wrote:Druzeskafiskafsnjak wrote:Ljudi, regiatracija se moze produziti mjesec dana prije isteka. Ko je kriv onima sto cekaju da istekne pa onda idu u osiguranje.
Ja svake godine 10 dana prije isteka odem i zavrsim. Kopiram saobracajnu, da vide da je auto reg.
Realno, tako te svaki policajac moze kazniti, nemas saobracajnu. Ali imaju razumjevanja za to.
Ja sam prije 3 godine predao 20 dana ranije radi godisnjeg, i na kraju sam morao pomjeriti godisnji (rezervaciju smjestaja itd itd) jer sam cekao 23 dana da bude gotovo.
Jutros bio u mupu i nista, znaci 7 dana vec nije gotovo.
Dok u Gracanici pocetkom mjeseca sam registrovao drugo vozilo i bila je gotova za 30 minuta + upis plina, Tuzla je posebna prica.
U Tuzli uplatnice ne smiju biti popunjavane ruko nego printerom, ako popunis rukom prave problem i ako nigdje nije definisano da ne smijes.
(Prosle godine bilo oko 200 000 KM manjka zbog ti uplatnica, neko popunjavao a nije nista uplatio i sad kao to ce sprijeciti ako je uplatnica popunjena pomocu printera, glupost).
Pa realno, to bi po zakonu trebao svako.axe22 wrote:Ja predam sve ne cekam nista od osiguranja da ono preda, policu od osiguranja dobijes u roku 10-20 minuta i sa njom i uplatnicama (uplacenim) pravac mup.
Tako sam i ove godine.
Od ove godine cak ima i kopija citave police osiguranja pokraj uplatnice.
Problem je sto su u Tuzli nesposobni, stalno se izvlace kako im ke sistem pao i pravi problem.
Ja predao 10 rd ranije, i taj dan moram na put. Na kraju molio tetu na salteru pa mi se smilovala u pola 3 odnijela nacelniku da potpise. Pravo iz mupa na put.skafiskafsnjak wrote:Ja mislim,nisam siguran, da je zakonski rok da ti zavrsi reg 15 dana ... prema tome, mozemo samo usima mahatinepass1 wrote:Prosle g cekao 10 radnih dana, ove cekao 24h. Kako im je volja izgledaBakir1 wrote:sa produzenjem skripi u KS do te mjere da se ceka po 7 dana, dok u ostalim gradovima to bude gotovo za dan ili dva max.
predati se moze mjesec dana prije, komotno![]()
Ono sto mozes uraditi je to da predas 10 il 15 dana prije isteka
Tvoj auto je bio registrovan 100% .Ned071 wrote:sinoc redovna kontrola u nedzaricima... kod mene polisa osiguranja i kopija saobraćajne... cekam na produzenje registracije... na racunu pise da se auto moze koristiti samo u kantonu... policajac pogledao pojas, pregledao polisu i zahvalio se na suradnji... tako da ne kontam bas o cemu pricate
Ned071 wrote:sinoc redovna kontrola u nedzaricima... kod mene polisa osiguranja i kopija saobraćajne... cekam na produzenje registracije... na racunu pise da se auto moze koristiti samo u kantonu... policajac pogledao pojas, pregledao polisu i zahvalio se na suradnji... tako da ne kontam bas o cemu pricate