- Registracija vozila - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
skafiskafsnjak

#2401 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

gentoo wrote:Jel ima negdje onaj aktuelni kalkulator da je tacan ? Koliko je popust na 3x po redu registraciju ? 20% ?
prva 100% ,
2.95%,
3. 90%,
4. 85%

itd itd
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#2402 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by gentoo »

skafiskafsnjak wrote:
gentoo wrote:Jel ima negdje onaj aktuelni kalkulator da je tacan ? Koliko je popust na 3x po redu registraciju ? 20% ?
prva 100% ,
2.95%,
3. 90%,
4. 85%

itd itd

100% znam da je 2. 90%. U principu skontao sam da je meni ove godine 4. po redu pa sam zato imao u glavi -20% :mrgreen:
skafiskafsnjak

#2403 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

gentoo wrote:
skafiskafsnjak wrote:
prva 100% ,
2.95%,
3. 90%,
4. 85%

itd itd

100% znam da je 2. 90%. U principu skontao sam da je meni ove godine 4. po redu pa sam zato imao u glavi -20% :mrgreen:
oj zaebo se ahahahahhahahahaha.

100, 90 , 85 , 80 , 75 ,70 , 65 ,60 ,55 ,50 :D
axe22

#2404 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by axe22 »

problemnatravunu wrote:
el_bake007 wrote:Registracija mi ističe u Subotu, u Petak idem predati papire u osiguravajuću kuću da oni to sve srede i zanima me da li ću dobiti potvrdu neku da mogu voziti automobil dok čekam papirologiju?
To si trebao barem sedmicu prije početi, jer onda sa tom potvrdom i dalje voziš defakto registrovan auto, ovako u sivoj si zoni

U Tuzli se ceka preko 7 dana da registrujes auto. Predao u ponedeljak, registracija istekla u cetvrtak i jos uvijek nisam dobio saobracajnu, znaci meni komotno propada vec 4 dana police osiguranja jer nisu sposobni da zavrse posao u toku 24 sata.

(vozam sa policom osiguranja, jer su kod nas obavjestene sve patrole na zastoj u procesu registracije tako da nema neki problema).

A ja da sam na mjestu ovog sa slucajeva x (a da je predato za produzenje registracije prije isteka) isao bi na sud, i onda na sudu samo predocio saobracajnu u kojoj se vidi da je vozio registrovano na dan pisanja kazne. (registracija ide od onog dana kad predas osim u slucaju da je ostalo jos validne registracije onda od dana isteka kako sam upucen).
Mozda opet grijesim.

I u Tuzli polica osiguranja za 1.9 sa 110 kw je 380 (bonus 45%), tehnicki oko 90 KM i ostatak troskova 155 KM.
Throttle

#2405 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Throttle »

U Zenici se sve završi za dan, eventualno dva ako ti agencija radi ovjeru u MUPu. Što je neki korektan period, iskopiraju ti saobraćajnu da možeš vozit taj dan ili dva ako je registracija još uvijek važeća.
530i

#2406 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

Jedina greška ovog čovjeka na snimku je što je u nekom terminu pred sami istek registracije pokrenuo taj proces. Ali glavni krivac za sve je katastrofalna sporost MUP-ova, kojima za jedan upisan datum i udaren pečat treba i preko sedam dana. Premda i ove agencije love u mutnom, neregistrovan auto i auto sa kopiranom dozvolom naprosto nije nigdje dozvoljeno voziti, nema tu kanton, entitet, ovo ono...bilo kakva kontrola rezultira prekršajnim nalogom. Čudi me da MUP ne reguliše i to, tj. da zabrani takvu praksu agencijama, ali valjda je koja markica svakome draga.
mayab

#2407 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by mayab »

Stvarno je tužno i smijesno da ova drzava jos nije uspjela rijesiti produzenje registracije u istom danu, da ne kazem u istom satu, kad se prišlo procesu produzenja!
To je izgleda jedna od , za BiH, nedostižnih stvari, poput izgradnje ispravnog , nivelisanog šahta na našim cestama :lol: :lol:
:-x
Kod zapadnih susjeda , se produzenje registarcije obavljalo u roku pola sata, sve u stanici teh.pregleda, već prije skoro 20 godina, koliko se ja mogu sjetiti :|
Zna li iko kako je kod istočnih komšija??

Uglavnom, poruka svima, da ne bi bilo po ušima od policije, pokrenite produzenje barem sedam dana prije, ja si uzmem dvije hefte prije za obavezu da to odradim
Bakir1

#2408 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

sa produzenjem skripi u KS do te mjere da se ceka po 7 dana, dok u ostalim gradovima to bude gotovo za dan ili dva max.
policajac ima pravo,i to u dijelu da taj auto nije reg, bez obzira sto je neko ispostovao proceduru na nacin da je predao za produzenje, ali nije predao na vrijeme...
predati se moze mjesec dana prije, komotno
nepass1

#2409 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by nepass1 »

Bakir1 wrote:sa produzenjem skripi u KS do te mjere da se ceka po 7 dana, dok u ostalim gradovima to bude gotovo za dan ili dva max.
policajac ima pravo,i to u dijelu da taj auto nije reg, bez obzira sto je neko ispostovao proceduru na nacin da je predao za produzenje, ali nije predao na vrijeme...
Prosle g cekao 10 radnih dana, ove cekao 24h. Kako im je volja izgleda
Bakir1

#2410 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

logicki gledano, auto u tom trenutku nije bio registrovan, to sto ce biti registrovan dok dodje do suda to ne pije vode....
skafiskafsnjak

#2411 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Ljudi, regiatracija se moze produziti mjesec dana prije isteka. Ko je kriv onima sto cekaju da istekne pa onda idu u osiguranje.

Ja svake godine 10 dana prije isteka odem i zavrsim. Kopiram saobracajnu, da vide da je auto reg.

Realno, tako te svaki policajac moze kazniti, nemas saobracajnu. Ali imaju razumjevanja za to.
mali Ninja

#2412 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by mali Ninja »

jel neko zadnje vrijeme regiatrovao motor/auto, gdje je najpovoljnije?
Nisrin

#2413 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Nisrin »

mali Ninja wrote:jel neko zadnje vrijeme regiatrovao motor/auto, gdje je najpovoljnije?

Pogledaj u ZOVKO.

Sarajevo najskuplje, ali nam je za dan bilo sve gotovo, mada mi registrujemo i 10- 20 dana prije isteka registracije :D
skafiskafsnjak

#2414 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

nepass1 wrote:
Bakir1 wrote:sa produzenjem skripi u KS do te mjere da se ceka po 7 dana, dok u ostalim gradovima to bude gotovo za dan ili dva max.
Ja mislim,nisam siguran, da je zakonski rok da ti zavrsi reg 15 dana ... prema tome, mozemo samo usima mahati :D

Ono sto mozes uraditi je to da predas 10 il 15 dana prije isteka 8-)
axe22

#2415 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by axe22 »

skafiskafsnjak wrote:Ljudi, regiatracija se moze produziti mjesec dana prije isteka. Ko je kriv onima sto cekaju da istekne pa onda idu u osiguranje.

Ja svake godine 10 dana prije isteka odem i zavrsim. Kopiram saobracajnu, da vide da je auto reg.

Realno, tako te svaki policajac moze kazniti, nemas saobracajnu. Ali imaju razumjevanja za to.
Druze
Ja sam prije 3 godine predao 20 dana ranije radi godisnjeg, i na kraju sam morao pomjeriti godisnji (rezervaciju smjestaja itd itd) jer sam cekao 23 dana da bude gotovo.

Jutros bio u mupu i nista, znaci 7 dana vec nije gotovo.

Dok u Gracanici pocetkom mjeseca sam registrovao drugo vozilo i bila je gotova za 30 minuta + upis plina, Tuzla je posebna prica.
U Tuzli uplatnice ne smiju biti popunjavane ruko nego printerom, ako popunis rukom prave problem i ako nigdje nije definisano da ne smijes.
(Prosle godine bilo oko 200 000 KM manjka zbog ti uplatnica, neko popunjavao a nije nista uplatio i sad kao to ce sprijeciti ako je uplatnica popunjena pomocu printera, glupost).
skafiskafsnjak

#2416 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

axe22 wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ljudi, regiatracija se moze produziti mjesec dana prije isteka. Ko je kriv onima sto cekaju da istekne pa onda idu u osiguranje.

Druze
Ja sam prije 3 godine predao 20 dana ranije radi godisnjeg, i na kraju sam morao pomjeriti godisnji (rezervaciju smjestaja itd itd) jer sam cekao 23 dana da bude gotovo.

Jutros bio u mupu i nista, znaci 7 dana vec nije gotovo.

Dok u Gracanici pocetkom mjeseca sam registrovao drugo vozilo i bila je gotova za 30 minuta + upis plina, Tuzla je posebna prica.
U Tuzli uplatnice ne smiju biti popunjavane ruko nego printerom, ako popunis rukom prave problem i ako nigdje nije definisano da ne smijes.
(Prosle godine bilo oko 200 000 KM manjka zbog ti uplatnica, neko popunjavao a nije nista uplatio i sad kao to ce sprijeciti ako je uplatnica popunjena pomocu printera, glupost).
Znas sta je tu problem, ti predas danas , osiguranje preda u mup za 10 dana , oni u mupu zavrse za 10 ... to je tebi 20 dana. I ti mislis, zakonski rok 15, sad cu ih tuziti . A u biti osiguranje tu jebe situaciju .

Sto se tice tih uplatnica...da se mene pita, ja bih trazio da je svaka provedena odmah , nebitno kako kucas - rukom ili printerom. JEr kad provede uplatnicu, onda na njoj pise iznos i provizija. Mnogi su svasta radili ... npr uplati 3km , ode u banku , oni mu pecat udare, onda on doda nulu i preda u mup . Ne treba traziti kucanje printerom, samo treba traziti da su provedene i to je to .
axe22

#2417 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by axe22 »

Ja predam sve ne cekam nista od osiguranja da ono preda, policu od osiguranja dobijes u roku 10-20 minuta i sa njom i uplatnicama (uplacenim) pravac mup.
Tako sam i ove godine.
Od ove godine cak ima i kopija citave police osiguranja pokraj uplatnice.

Problem je sto su u Tuzli nesposobni, stalno se izvlace kako im ke sistem pao i pravi problem.
skafiskafsnjak

#2418 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

axe22 wrote:Ja predam sve ne cekam nista od osiguranja da ono preda, policu od osiguranja dobijes u roku 10-20 minuta i sa njom i uplatnicama (uplacenim) pravac mup.
Tako sam i ove godine.
Od ove godine cak ima i kopija citave police osiguranja pokraj uplatnice.

Problem je sto su u Tuzli nesposobni, stalno se izvlace kako im ke sistem pao i pravi problem.
Pa realno, to bi po zakonu trebao svako.
Ne smijem ja u tvoje ime da uplacujem nista na banci. Uplacuje onaj cije je ime na uplatnici :D

A da ne govorim o tome da manje cekas ...
nepass1

#2419 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by nepass1 »

skafiskafsnjak wrote:
nepass1 wrote:
Ja mislim,nisam siguran, da je zakonski rok da ti zavrsi reg 15 dana ... prema tome, mozemo samo usima mahati :D

Ono sto mozes uraditi je to da predas 10 il 15 dana prije isteka 8-)
Ja predao 10 rd ranije, i taj dan moram na put. Na kraju molio tetu na salteru pa mi se smilovala u pola 3 odnijela nacelniku da potpise. Pravo iz mupa na put.
Ned071

#2420 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Ned071 »

sinoc redovna kontrola u nedzaricima... kod mene polisa osiguranja i kopija saobraćajne... cekam na produzenje registracije... na racunu pise da se auto moze koristiti samo u kantonu... policajac pogledao pojas, pregledao polisu i zahvalio se na suradnji... tako da ne kontam bas o cemu pricate
Bakir1

#2421 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

a jel to u toku registracije tj jel ti istekla registracija?
Ned071

#2422 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Ned071 »

istekla 22 marta, na tehnickom bio 20. marta
skafiskafsnjak

#2423 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Ned071 wrote:sinoc redovna kontrola u nedzaricima... kod mene polisa osiguranja i kopija saobraćajne... cekam na produzenje registracije... na racunu pise da se auto moze koristiti samo u kantonu... policajac pogledao pojas, pregledao polisu i zahvalio se na suradnji... tako da ne kontam bas o cemu pricate
Tvoj auto je bio registrovan 100% .

Vjerovatno si predao prije isteka reg ili su oni registrovali ,a nisu ti jos saobracajnu dostavili .
Da si neregistrovan bio, kazna bi bila 100%

EDIT: za zakon je nebitno da li si predao ili nisi ... ima samo 2 stavke - reigstrovan i neregistrovan .
Jedino mogu policajci biti raspolozeni pa da te ne kazne .... po zakonu bi trebali
Last edited by skafiskafsnjak on 26/03/2018 11:13, edited 1 time in total.
axe22

#2424 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by axe22 »

Ned071 wrote:sinoc redovna kontrola u nedzaricima... kod mene polisa osiguranja i kopija saobraćajne... cekam na produzenje registracije... na racunu pise da se auto moze koristiti samo u kantonu... policajac pogledao pojas, pregledao polisu i zahvalio se na suradnji... tako da ne kontam bas o cemu pricate

Ma to ovi sinoc u slucajevima X da se dokazu pred kamerama pa napisase kaznu. hhh
Bakir1

#2425 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

u principu ako si gledao prilog na slucajevima x sinoc, uredaj detektuje vozila sa isteklom registracijom, patrola koja je tebe zaustavila smatrala je da je to dovoljno sto ti imas od dokumenata, uredjaj povuce iz baze i zna da to nije dovoljno
Post Reply