Registracija vozila putem Interneta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
muhamedp

#1 Registracija vozila putem Interneta

Post by muhamedp »

Dok sam jedno vrijeme zivio u Hrvatskoj, osiguravao sam najcesce putem alianz directa, sto mi jako odgovaralo jer jednostavno tokom dana, zbog posla, nemam vremena da idem u osiguravajucu kucu i da ganjam sve, pa sam sve obavljao putem Interneta. Posto mi uskoro istice registracija, zanima me da li u BiH neka osiguravajuca kuca ili agencija nudi online kupovinu police, ili cak mogucnost online registracije vozila. Ako imate neka saznanja i iskustva, molim vas da mi preporucite linkove.

hvala.
bosnaihercegovina

#2 Re: Registracija vozila putem Interneta

Post by bosnaihercegovina »

jarane, kolko je meni poznato kod nas nema mogucnosti da preko interneta registriras auto. Osiguranje mozes naruciti preko interneta, ali ne mozes platiti online (sto ti i ne savjetujem u bosni da ti neko ne mazne podatke sa kartice). Proguglas li naci ces http://www.mojeosiguranje.net i http://www.automarket.ba. Ovi prvi su izgleda agencija za posredovaje, a drugi auto oglasnik koji koliko vidim nudi online prodaju auto osiguranja uz popusta. Posjetio sam stranice tog hrvatskog alianza, pa se kontam hocel i kod nas vako nesto zazivjeti uskoro.
muhamedp

#3 Re: Registracija vozila putem Interneta

Post by muhamedp »

@bosnaihercegovina

hvala ti za linkove, narucio sam policu BSO preko automarket.ba i danas mi je stigla polica sa svim uplatnicama i poklon miris za auto. Stvarno su me iznenadili brzinom.

jos kad bi se sve ostale dazbine mogle platiti online to bi bilo pravo. Ovako mi je glupo jer imam internet banking, platim online neke dazdbine pa moram ici u banku da mi daju onu klasicnu potvrdu o uplati, jer to traze u mup-u. Kod nas uvijek mimo svijeta.

Interesantno je i to da vecina MUP-ova, il skoro svi u BiH krse zakon i traze iskljucivo bankovne uplatnice kao dokaz o uplati osiguranja, dok u zakonu o osiguranju motornih vozila lijepo stoji ili bankovne uplatnice ili ovjerena numerisana potvrda o uplati iz osiguravajuce kuce.
mirnesr

#4 Re: Registracija vozila putem Interneta

Post by mirnesr »

Interesantno je i to da vecina MUP-ova, il skoro svi u BiH krse zakon i traze iskljucivo bankovne uplatnice kao dokaz o uplati osiguranja, dok u zakonu o osiguranju motornih vozila lijepo stoji ili bankovne uplatnice ili ovjerena numerisana potvrda o uplati iz osiguravajuce kuce.
da, kolko znam u mupu traze isljucivo bankovne potvrde da je osiguranje placeno. Nisam znao da u zakonu stoji da moze i potvrda iz osiguranja. posto vidim da si kupio osiguranje online preko automarketa uz popust, kako onda pravdas uplatu u mup-u ako je popust 10%, a ti imas uplatnicu na iznos manji za 10% od stvarne cijene premije osiguranja? Istice mi rega za koi dan pa bih mozda i ja narucio online ako je sve regularno. Hvala.
muhamedp

#5 Re: Registracija vozila putem Interneta

Post by muhamedp »

kako onda pravdas uplatu u mup-u ako je popust 10%, a ti imas uplatnicu na iznos manji za 10% od stvarne cijene premije osiguranja? Istice mi rega za koi dan pa bih mozda i ja narucio online ako je sve regularno
Ma OK su ovi iz automarket.ba, regularni sto se mene tice. Mozda me nisi dobro skonto. Oni su uplatili razliku od 10% popusta i poslali mi sa policom uplatnicu popunjenu na moje ime tako da sam u mup predao dvije uplatnice koje u ukupnom iznosu odgovaraju cijeni police. Poslali su mi cak i ostale popunjene uplatnice za puteve, vode, takse itd i poklon miris za auto, tako da sam za preostale dazdbine morao otici u banku i uplatiti po tim dobijenim uplatnicama.

ono sto sam u prethodnom postu rekao je da je glupo da kod nas postoji internet bankarstvo, ali ti dzaba jer kod ovakvih stvari gdje ti npr mup trazi uplatnice kao potvrdu uplate (iako u zakonu stoji da moze i potvrda) dzaba sto platis internet bankingom kad opet moras u banku da ti izdaju potvrdu o uplati koju ces nositi u mup. da zelim ici u banku nebi placao internet bankingom, valjda mu je to i svrha, a oni koji su donosili zakon su vjerovatno to predvidjeli pa su fino rekli da moze i potvrda o uplati iz osiguranja.
Post Reply