Pozdrav,
Moze li mi neko pomoci, naime interesuje me ako je registrovana firma kao d.o.o. i zeli da otvori poslovnu jedinicu kao trgovinu, koje su obaveze u tom slucaju i da li je direktor te trgovine, isti kao i d.o.o?
Hvala.
Registracija poslovne jedinice
Moderator: anex
- Haris.ba
#2 Re: Registracija poslovne jedinice
Direktor ostaje isti, ali moze se imenovati rukovodioc poslovnice sa odredjenim ovlastima radi lakseg rada u praksi. Direktor drustva ne postaje poseban direktor poslovnice. Moze se otvoriti u poseban racun poslovnice radi lakseg poslovanja.
Na kakve obaveze mislis? Moras imati prostor koji zadovoljava tehnicke uslove u vlasnistvu ili u zakupu, moras imati radnika, radnike.
Procedura otvaranja trgovine ti je kako opcina kaze, oni ti izdaju rjesenje za male trgovacke radnje.
Na kakve obaveze mislis? Moras imati prostor koji zadovoljava tehnicke uslove u vlasnistvu ili u zakupu, moras imati radnika, radnike.
Procedura otvaranja trgovine ti je kako opcina kaze, oni ti izdaju rjesenje za male trgovacke radnje.
-
forumka
#3 Re: Registracija poslovne jedinice
Ok, hvala Vam na odgovoru.
Bitno mi je da znam da ostaje isti direktor i da se ne mora novi imenovati, znaci on stoji u rjeesenju opcine.
Mislila sam na obaveze:
Otvaranje racuna
Prijava radnika
Inst.kase
Vodjenje trg.knjige
Odnosno sta je sve potrebno u okviru registracije trgovine, ako je pod okvirom jedne poslovnice.
Lp i hvala.
Bitno mi je da znam da ostaje isti direktor i da se ne mora novi imenovati, znaci on stoji u rjeesenju opcine.
Mislila sam na obaveze:
Otvaranje racuna
Prijava radnika
Inst.kase
Vodjenje trg.knjige
Odnosno sta je sve potrebno u okviru registracije trgovine, ako je pod okvirom jedne poslovnice.
Lp i hvala.
- bandit_mo
#4 Re: Registracija poslovne jedinice
Odluka o osnivanju poslovnice, prijava za registraciju, oflas u služenim novinama, OP obrazac, izjava o prihvaćanju funkcije rukovoditelja, dokaz o plaćenoj sudskooj taksi, i sve to na Općinski sud.
Radnici i kasa tek po registraciji podružnice. Račun može biti isti kao sjedišta.
Ovako nekako smo mi išli...
Radnici i kasa tek po registraciji podružnice. Račun može biti isti kao sjedišta.
Ovako nekako smo mi išli...
-
forumka
#5 Re: Registracija poslovne jedinice
Hvala puno na informacijama.
Samo Vas nisam razumijela je li prvo Opcinski sud, pa u Opcini rjesenje ili samo Opcinski sud?
Samo Vas nisam razumijela je li prvo Opcinski sud, pa u Opcini rjesenje ili samo Opcinski sud?