Registracija oldtimer vozila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#1 Registracija oldtimer vozila
eh poštovani,znam kako bi trebalo ici u teoriji ali me zanima praksa,auto iz 78 uredno registrovan sve 5,uskoro mi istice registracija,po izmjenama zakona imam pravo registrovati kao oldtimer-a sa uplatom police i tehničkog pregleda.
e sada imam dilemu,ima vlasnicki list ali stara saobracajna dozvola,jel moram ja platiti opet punu registraciju ili?
kako sve da uradim u praksi,nove tablice?stare tablice?gospoda iz mup-a nemaju pojma a i meni je nova situacija
e sada imam dilemu,ima vlasnicki list ali stara saobracajna dozvola,jel moram ja platiti opet punu registraciju ili?
kako sve da uradim u praksi,nove tablice?stare tablice?gospoda iz mup-a nemaju pojma a i meni je nova situacija
- shlauf
#2 Re: Registracija oldtimer vozila
Juče u emisiji PUN GAS je bilo priče oko toga. Čini mi se da ćeš ovaj put samo vršiti tehnički pregled i da će ti produžiti registraciju. Nadji negdje pregled te emisije pa ćeš znati iz prve ruke.
- Bakir1
#3 Re: Registracija oldtimer vozila
ma gledao sam i ja slaufpedijo moja,ali meni je to sve jasno ali gospodi u miliciji nije,oni jos nisu za to culi i ne poznaju bas najbolje clanove koji govore o izmjeni ove situacije
treba mi info iz prve ruke 33 godine star auto,registrovan sa starim tablicama i saobracajnom,stikerom i vlasnickim listom
treba mi info iz prve ruke 33 godine star auto,registrovan sa starim tablicama i saobracajnom,stikerom i vlasnickim listom
- iceman ze
#4 Re: Registracija oldtimer vozila
Bakir1 wrote:ma gledao sam i ja slaufpedijo moja,ali meni je to sve jasno ali gospodi u miliciji nije,oni jos nisu za to culi i ne poznaju bas najbolje clanove koji govore o izmjeni ove situacije![]()
ti si pricao pretpostavljam sa salterskim sluzbenicima, najavi se ba kod Sefa administracije i rijesi situaciju, stvar je dobre volje....sretno
- Bakir1
#5 Re: Registracija oldtimer vozila
necu da mi iko cini bilo kakvu uslugu,ja na to imam pravo i hocu da ga iskoristim kao takvo
gori su ti misevi gore nego oni dole,sa onima za cokoladu zavrsis a sa ovim jazavcima sve golemo
gori su ti misevi gore nego oni dole,sa onima za cokoladu zavrsis a sa ovim jazavcima sve golemo
-
530i
#6 Re: Registracija oldtimer vozila
Kako dobiti potvrdu da je auto oldtimer? Da li je dovoljno da samo ima 30+ godina ili treba još nešto? Ako sam dobro razumio šta vi govoriti potrebno je samo platiti osiguranje i tehnički pregled, bez silnih putarina, bihamka i dr.
-
Monsignor
#7 Re: Registracija oldtimer vozila
Ja sam svog preveo , registrovao i naravno morao sam platiti punu cijenu i na saobracajnoj mi umjesto datuma isteka registracije stoji "TRAJNO" onda po isteku uplacujem samo osiguranje i tehnicki.
Sad bas ne znam za tu situaciju kad imas stare tablice i sticker ali preporucujem ti da kontaktiras neku od agencija za registraciju, oni su u mnogim situacijama bolje upuceni od salterskih sluzbenika.
pozz
Sad bas ne znam za tu situaciju kad imas stare tablice i sticker ali preporucujem ti da kontaktiras neku od agencija za registraciju, oni su u mnogim situacijama bolje upuceni od salterskih sluzbenika.
pozz
- Bakir1
#8 Re: Registracija oldtimer vozila
pa auto iz 80-te godine ima 30 godina to je potvrda sama po sebi,eh sada uvoz auta iz neke druge zemlje za carinjenje i uvoz zahtjeva potvrdu od udruzenja ili tako nekoga da je oldtimer.530i wrote:Kako dobiti potvrdu da je auto oldtimer? Da li je dovoljno da samo ima 30+ godina ili treba još nešto? Ako sam dobro razumio šta vi govoriti potrebno je samo platiti osiguranje i tehnički pregled, bez silnih putarina, bihamka i dr.
samo se plati osiguranje i pregled i novi stiker,ali to funkcionise sa novim tablicama,a prvi put puna cijena,valjda cu morati i nove tablice i saobracajnu platiti pa da to zazivi,a iskreno zao mi je starih tablica
- Magarece_godine
#9 Re: Registracija oldtimer vozila
Zakonski svako auto preko 30 godina spada u olditmere i moze se trajno registrovati, bas kao pcelarska vozila i jos neka poljoprivredna vozila ... Dakle zakonski moze ... Medjutim u praksi to jos uvijek nije sprovodljivo zbog cinjenice da Zakon nije uskladjen sa podzakonskim aktima, u ovom slucaju sa pravilnikom o registraciji ... Ministarstvo ima godinu dana da to uskladi, sto je u nasem slucaju do juna ... Dakle u najgorem slucaju od juna mjeseca ove godine olditimeri mogu imati trajnu registraciju, sto ne znaci da se auto jednom godisnje ne mora voziti na tehnicki pregled i uplacivati polica osiguranja.
-
Monsignor
#10 Re: Registracija oldtimer vozila
Ne znam sta da ti kazem sem da je moj oldtimer trajno registrovan jos od novembra prosle godineMagarece_godine wrote:Zakonski svako auto preko 30 godina spada u olditmere i moze se trajno registrovati, bas kao pcelarska vozila i jos neka poljoprivredna vozila ... Dakle zakonski moze ... Medjutim u praksi to jos uvijek nije sprovodljivo zbog cinjenice da Zakon nije uskladjen sa podzakonskim aktima, u ovom slucaju sa pravilnikom o registraciji ... Ministarstvo ima godinu dana da to uskladi, sto je u nasem slucaju do juna ... Dakle u najgorem slucaju od juna mjeseca ove godine olditimeri mogu imati trajnu registraciju, sto ne znaci da se auto jednom godisnje ne mora voziti na tehnicki pregled i uplacivati polica osiguranja.
- Magarece_godine
#11 Re: Registracija oldtimer vozila
Nisi jediniMonsignor wrote:Ne znam sta da ti kazem sem da je moj oldtimer trajno registrovan jos od novembra prosle godineMagarece_godine wrote:Zakonski svako auto preko 30 godina spada u olditmere i moze se trajno registrovati, bas kao pcelarska vozila i jos neka poljoprivredna vozila ... Dakle zakonski moze ... Medjutim u praksi to jos uvijek nije sprovodljivo zbog cinjenice da Zakon nije uskladjen sa podzakonskim aktima, u ovom slucaju sa pravilnikom o registraciji ... Ministarstvo ima godinu dana da to uskladi, sto je u nasem slucaju do juna ... Dakle u najgorem slucaju od juna mjeseca ove godine olditimeri mogu imati trajnu registraciju, sto ne znaci da se auto jednom godisnje ne mora voziti na tehnicki pregled i uplacivati polica osiguranja.
- Optimist
#12 Re: Registracija oldtimer vozila
Nema veze sa registracijom, ali je zanimljiv link:
http://cgi.ebay.de/Zastava-1100-Lizenz- ... 2eb2e58f0e
http://cgi.ebay.de/Zastava-1100-Lizenz- ... 2eb2e58f0e
-
Mlad i Nevin
#13 Re: Registracija oldtimer vozila
Kad smo kod oltdimera, da ne otvaram novu temu pogledajte šta sam ulovio :