Registracija frizerskog salona - Pomoc

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Programer28

#1 Registracija frizerskog salona - Pomoc

Post by Programer28 »

Postovani,

Dali podnosilac registracije za frizerski salon mora biti prijavljen u tom gradu. Ja sam iz Sarajeva i zelim otvoriti frizerski salon u Tuzli, ujedno taj salon u TZ ce biti jedini.

Ima li neko iskustva pri registraciji ove djelatnosti, koje troskove mogu ocekivati?
talić

#2 Re: Registracija frizerskog salona - Pomoc

Post by talić »

Programer28 wrote:Postovani,

Dali podnosilac registracije za frizerski salon mora biti prijavljen u tom gradu. Ja sam iz Sarajeva i zelim otvoriti frizerski salon u Tuzli, ujedno taj salon u TZ ce biti jedini.

Ima li neko iskustva pri registraciji ove djelatnosti, koje troskove mogu ocekivati?
Odgovor na tvoje pitanje zavisi od načina registracije. Ako će biti d.o.o. onda nema nikakvih problema, ako će biti frizerski obrt onda bi mislim trebao imati prijavu u toj općini.
Važnije pitanje je da li imaš namjeru prijaviti sav promet, ući u sistem PDV-a, prijaviti sve radnice i ne varati državu. Ako je odgovor potvrdan onda sve fino zaboravi jer je propast zagarantovana.
Programer28

#3 Re: Registracija frizerskog salona - Pomoc

Post by Programer28 »

Nece biti doo, vec obrt.

Nevjerujem da postoji osoba u BiH koja sve prijavljuje i stampa uvjek racune. Ali poprilicno zelim biti siguran i pokusat sve regularno da radim.
Post Reply