Postovani,
Dali podnosilac registracije za frizerski salon mora biti prijavljen u tom gradu. Ja sam iz Sarajeva i zelim otvoriti frizerski salon u Tuzli, ujedno taj salon u TZ ce biti jedini.
Ima li neko iskustva pri registraciji ove djelatnosti, koje troskove mogu ocekivati?
Registracija frizerskog salona - Pomoc
Moderator: anex
-
talić
#2 Re: Registracija frizerskog salona - Pomoc
Odgovor na tvoje pitanje zavisi od načina registracije. Ako će biti d.o.o. onda nema nikakvih problema, ako će biti frizerski obrt onda bi mislim trebao imati prijavu u toj općini.Programer28 wrote:Postovani,
Dali podnosilac registracije za frizerski salon mora biti prijavljen u tom gradu. Ja sam iz Sarajeva i zelim otvoriti frizerski salon u Tuzli, ujedno taj salon u TZ ce biti jedini.
Ima li neko iskustva pri registraciji ove djelatnosti, koje troskove mogu ocekivati?
Važnije pitanje je da li imaš namjeru prijaviti sav promet, ući u sistem PDV-a, prijaviti sve radnice i ne varati državu. Ako je odgovor potvrdan onda sve fino zaboravi jer je propast zagarantovana.
-
Programer28
#3 Re: Registracija frizerskog salona - Pomoc
Nece biti doo, vec obrt.
Nevjerujem da postoji osoba u BiH koja sve prijavljuje i stampa uvjek racune. Ali poprilicno zelim biti siguran i pokusat sve regularno da radim.
Nevjerujem da postoji osoba u BiH koja sve prijavljuje i stampa uvjek racune. Ali poprilicno zelim biti siguran i pokusat sve regularno da radim.
-
trnoruzica_sa