registracija automobila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
abdulazizsarajevo

#1 registracija automobila

Post by abdulazizsarajevo »

Gdje mi predlazete da uradim registraciju automobila...

Da li je to zaista svejedno...
Ukoliko se odlucim za neku od ovih kuca..npr. Loki da li to znaci da sam mozda mogao proci i jeftinije kod neke druge..

HVALA
zlatan01

#2 Re: registracija automobila

Post by zlatan01 »

abdulazizsarajevo wrote:Gdje mi predlazete da uradim registraciju automobila...

Da li je to zaista svejedno...
Ukoliko se odlucim za neku od ovih kuca..npr. Loki da li to znaci da sam mozda mogao proci i jeftinije kod neke druge..

HVALA
Jedno pitanje;
Jel' to kuce koje spominjes posreduju kod registracije, tj. placa se njima a oni "hodaju" MUP, tehnicki i to? Ili je nesto drugo?
abdulazizsarajevo

Pa ne razumjem se bas...ali koliko znam npr. Loki..ti njima das saobracajnu jos par papira i oni ti registruju auto...

mene zanima da li bi ja prosao ako svoje auto registrujem u nekoj drugoj kuci..

napominjem da ja npr dam oko 500KM za registraciju njima oni onda poplacaju sve troskove...:

putarina
AMS
tablice i saobracajna
tehnicki pregled
usluga za registraciju
fond za zastitu voda
POLISA OSIGURANJA - to je najskuplje oko 300KM

gdje ste vi registrovali auto koliko ima kubika i koliko vas je kostalo???
Semiramida

Post by Semiramida »

Imaš u Velešićima, kad prođeš benzisku pumpu, pa desno ulicom 150m, s lijeve strane Unis-ov servis, tehnički pregled & registraciju vozila. Valjda se zove Unis. Sam tehnički pregled je 40KM, a ostalo je osiguranje i sve što si nabrojao. Mene za autić koji je 1,6kubika i 51kW (70ks) registracija dođe oko 420KM. U istom objektu možeš registrovati auto kod nekoliko osiguravajućih kuća.

Uzgred, ne preskači tehnički pregled: meni su prije dvije godine rekli da su mi kočnice skroooz otišle. A ja to ne bih znala do zadnjeg...

I da, tu, u UNIS-u sve završiš za 15-tak minuta i dođeš po saobraćajnu za 3-4 dana.
Last edited by Semiramida on 24/01/2008 09:07, edited 1 time in total.
jaca78

Post by jaca78 »

ja sam neki dan registrovala reno clio 390 KM. kuca se zove zansa i na dobrinji je. godinama registrujem tu
abdulazizsarajevo

Ja razmisljam o Loki-ju..imaju super stranicu i sve se fino moze preracunati..koliko ce biti registracija..

Mislim da se radi sve u 5 - 10 ...mislio sam da je moguce vise ustedjeti...ali cini mi se da je isto gdje god da ga registrujem..
Post Reply