Registracija auto od preminulog vlasnika???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tesla_001

#1 Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by tesla_001 »

U pitanju je moje auto koje se vodilo na ime preminulog mi oca. Rociste o nasljedjivonju nece biti još za najmanje tri mjeseca, zbog nekih drugih komplikacija. Registracija mi istice za mjesec, a auto mi puno treba. Zanima me dali postoji ikakva mogucnost da se to auto registruje prije rocista, recimo u smislu saglasnosti nasljednika?
kurty

#2 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by kurty »

tesla_001 wrote:U pitanju je moje auto koje se vodilo na ime preminulog mi oca. Rociste o nasljedjivonju nece biti još za najmanje tri mjeseca, zbog nekih drugih komplikacija. Registracija mi istice za mjesec, a auto mi puno treba. Zanima me dali postoji ikakva mogucnost da se to auto registruje prije rocista, recimo u smislu saglasnosti nasljednika?
Identisnu situaciju imao prije dva mjeseca, samo sto ej u pitanju bio komsija, a auto ide meni...

Prvo, zao mi je zbog oca...

Eh ovako, nista ne mozes uraditi po tom pitanju... Moras cekati ostvainsku raspravu i to je to...

Medjutim, pokusaj naci nekog ko se bavi registracijom, ispircaj sta je bilo, i sta hoces... Morat ces da se potpises na tudje ime, al sta je tu je... Jos jedna stvar, jesil vratio licnu, mislim, ocevu licnu jesil odnjeo u cips da je poniste???
tesla_001

#3 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by tesla_001 »

Nisam vratio licnu, ali mislim da to nece proci, jer je prošlo 7 mjeseci od smrti. Sigurno da imaju zavedeno i to kada budu provjeravali kazne.
Ateista

#4 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by Ateista »

tesla_001 wrote:Nisam vratio licnu, ali mislim da to nece proci, jer je prošlo 7 mjeseci od smrti. Sigurno da imaju zavedeno i to kada budu provjeravali kazne.
Ne budi bas 100% siguran, mom starom su poslali preporuceno pismo oko godinu dana nakon smrti, traze da vrati tablice od auta koji je UKRADEN, posto je proslo ne znam koliko vremena a da auto nije registrovan.

Koji je to debilizam, salju covjeku koji je umro za auto koji je ukraden, nemaju ni je jednu ni drugu informaciju...

Ne znam kako ide procedura i mozes li samo sa licnom, ali nista me ne bi cudilo kad prave ovakve greske.
Karabaja

#5 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by Karabaja »

Bez pravosnažnog rješenja o naslijeđivanju nema ni registracije ni prevoda, a samim tim ni vozanja.
kurty

#6 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by kurty »

Karabaja wrote:Bez pravosnažnog rješenja o naslijeđivanju nema ni registracije ni prevoda, a samim tim ni vozanja.
zbog toga sam pitao da li je vratio licnu... Kad se auto moze registrovati bez tehnickog, moze i ovako... Meni su cak i policajci rekli "nisi licnu trebao vracati"...

Sve se moze to zavrsiti...

Malo je sve to jadno... Ako je tako s autom, onda je i s drugim nasljedstvom... Nije mi jasno sta ako muz i zena, recimo, budu poprilicno bogati, sve na njegovo ime bude, on umre... Sta ce jadnica, onda zivit bez prebijene pare, dok ne dodje sudsko rjesenje...
Wind

#7 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by Wind »

Ma mozes ga registrovat, samo otidji gdje je zadnji put registrovan (mislim na agenciju) das licnu ili fotokopiju i pusti da ljudi zavrse...provjereno radi.

Znaci ovo se odnosi na produzenje regitracije a ne na prenos vlasnistva a mislim da je to sada prioritet.
tesla_001

#8 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by tesla_001 »

Hvala na informaciji, provjerit cu, tamo gdje sam registrovao prošle godine. U pitanju je samo produžetak registracije.
tesla_001

#9 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by tesla_001 »

Evo išao sam u agenciju gdje je auto bilo registrovano. Ljudi kažu da nema teorije da se išta može dok ne dobijem riješenje o nasljedstvu. Provjerio sam i u drugom osiguranju, isti odgovor i kažu da po nekom pravilu ni sada nebih smio vozati to auto. Navodno provjeravaju se podaci o vlasniku dali ima kazni i odmah ce izbaciti da je prminuo.
kurty

#10 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by kurty »

tesla_001 wrote:Evo išao sam u agenciju gdje je auto bilo registrovano. Ljudi kažu da nema teorije da se išta može dok ne dobijem riješenje o nasljedstvu. Provjerio sam i u drugom osiguranju, isti odgovor i kažu da po nekom pravilu ni sada nebih smio vozati to auto. Navodno provjeravaju se podaci o vlasniku dali ima kazni i odmah ce izbaciti da je prminuo.
Ne znam onda...

ja debilizma i propisa majko moja...

Kod mene je u pitanju komsino auto, pa mi je iole jasno, al to kod tebe...

a debilizma majko moja...
Karabaja

#11 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by Karabaja »

šta sam ja rek'o, a? :D
kurty

#12 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by kurty »

Karabaja wrote:šta sam ja rek'o, a? :D
svaka cast.. :-D
Miki123

#13 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by Miki123 »

kurty wrote:
tesla_001 wrote:Evo išao sam u agenciju gdje je auto bilo registrovano. Ljudi kažu da nema teorije da se išta može dok ne dobijem riješenje o nasljedstvu. Provjerio sam i u drugom osiguranju, isti odgovor i kažu da po nekom pravilu ni sada nebih smio vozati to auto. Navodno provjeravaju se podaci o vlasniku dali ima kazni i odmah ce izbaciti da je prminuo.
Ne znam onda...

ja debilizma i propisa majko moja...

Kod mene je u pitanju komsino auto, pa mi je iole jasno, al to kod tebe...

a debilizma majko moja...
A jebi ga buraz. Tako je isto i sa nekretninama, sve dok se ne donese rješenje o nasljeđivanju one su faktički blokirane, a na ostavinsku raspravu se čeka i preko godinu.. :sad:
tesla_001

#14 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by tesla_001 »

Zaboravih napisati, pitali su me dali imam punomoc. Nemam, da imam mozda bi se i moglo nešto uraditi.
to je to

#15 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by to je to »

Ateista wrote:
tesla_001 wrote:Nisam vratio licnu, ali mislim da to nece proci, jer je prošlo 7 mjeseci od smrti. Sigurno da imaju zavedeno i to kada budu provjeravali kazne.
Ne budi bas 100% siguran, mom starom su poslali preporuceno pismo oko godinu dana nakon smrti, traze da vrati tablice od auta koji je UKRADEN, posto je proslo ne znam koliko vremena a da auto nije registrovan.

Koji je to debilizam, salju covjeku koji je umro za auto koji je ukraden, nemaju ni je jednu ni drugu informaciju...

Ne znam kako ide procedura i mozes li samo sa licnom, ali nista me ne bi cudilo kad prave ovakve greske.
Zao mi je zbog tvog oca i strasno je da to prolazite. Interesuje me kada su vam poslali pismo (mislim je li to neka nova procedura) i kada je auto ukardeno tj. koliko dugo auto nije registrovano?
Ateista

#16 Re: Registracija auto od preminulog vlasnika???

Post by Ateista »

to je to wrote:
Ateista wrote:

Zao mi je zbog tvog oca i strasno je da to prolazite. Interesuje me kada su vam poslali pismo (mislim je li to neka nova procedura) i kada je auto ukardeno tj. koliko dugo auto nije registrovano?
Umro je prije 2,5 godine, a auto je ukraden malo prije toga.

E sad, ne mogu naci to pismo, ne sjecam se bas tacno ali mislim da je pismo stiglo oko godinu dana nakon toga, pretpostavljam da treba proci 6 ili 9 mjeseci da auto nije registrovan da bi to poslali, ali stvarno nisam siguran.
Post Reply