registracija auta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
king1

#1 registracija auta

Post by king1 »

kupio sam auto prije 2 mjeseca... nemam kupoprodajni ugovor i kopiju licne, imam vlasnicku i saobracajnu... osoba je iz gradiske, ja sam iz sarajeva.. kako mogu registrovati auto ovde, bez da idem tamo ? imam njegov br. licne karte...
Nabucco

#2 Re: registracija auta

Post by Nabucco »

king1 wrote:kupio sam auto prije 2 mjeseca... nemam kupoprodajni ugovor i kopiju licne, imam vlasnicku i saobracajnu... osoba je iz gradiske, ja sam iz sarajeva.. kako mogu registrovati auto ovde, bez da idem tamo ? imam njegov br. licne karte...
Nemaš kupoprodajni ugovor, da li je uopšte potpisan?? :shock:
preludezalude

#3 Re: registracija auta

Post by preludezalude »

king1 wrote:kupio sam auto prije 2 mjeseca... nemam kupoprodajni ugovor i kopiju licne, imam vlasnicku i saobracajnu... osoba je iz gradiske, ja sam iz sarajeva.. kako mogu registrovati auto ovde, bez da idem tamo ? imam njegov br. licne karte...
Nikako. Ne mozes registrovati auto nigdje. Nemas kupoprodajni ugovor, znaci da auto nije tvoje.
Carlo8

#4 Re: registracija auta

Post by Carlo8 »

Kupoprodajni ugovor. kopija osobne, stara prometna .Tek onda na osiguranje i registracija.Znači pod hitno napraviti kupoprodajni ugovor i ovjerit ga kod notara,tad otić na mup gdje je auto registrirano s starim vlasnikom da ga odjavi.Tek onda možeš auto prenjet na se i registrovat.Nikako drugačije.Ili to ili izvadi punomoć pa ga tako vozi.
Nabucco

#5 Re: registracija auta

Post by Nabucco »

Carlo8 wrote:Kupoprodajni ugovor. kopija osobne, stara prometna .Tek onda na osiguranje i registracija.Znači pod hitno napraviti kupoprodajni ugovor i ovjerit ga kod notara,tad otić na mup gdje je auto registrirano s starim vlasnikom da ga odjavi.Tek onda možeš auto prenjet na se i registrovat.Nikako drugačije.Ili to ili izvadi punomoć pa ga tako vozi.

Nije potreban nikakva ovjera kod notara,a ni odlazak u mup(ako je auto registrovano tj. nije odjavljeno) sve se može završiti u nekoj osiguravajučuj auto kuci(gdje registrujes vozilo).. :-)
Post Reply