registracija auta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
king1
#1 registracija auta
kupio sam auto prije 2 mjeseca... nemam kupoprodajni ugovor i kopiju licne, imam vlasnicku i saobracajnu... osoba je iz gradiske, ja sam iz sarajeva.. kako mogu registrovati auto ovde, bez da idem tamo ? imam njegov br. licne karte...
- Nabucco
#2 Re: registracija auta
Nemaš kupoprodajni ugovor, da li je uopšte potpisan??king1 wrote:kupio sam auto prije 2 mjeseca... nemam kupoprodajni ugovor i kopiju licne, imam vlasnicku i saobracajnu... osoba je iz gradiske, ja sam iz sarajeva.. kako mogu registrovati auto ovde, bez da idem tamo ? imam njegov br. licne karte...
-
preludezalude
#3 Re: registracija auta
Nikako. Ne mozes registrovati auto nigdje. Nemas kupoprodajni ugovor, znaci da auto nije tvoje.king1 wrote:kupio sam auto prije 2 mjeseca... nemam kupoprodajni ugovor i kopiju licne, imam vlasnicku i saobracajnu... osoba je iz gradiske, ja sam iz sarajeva.. kako mogu registrovati auto ovde, bez da idem tamo ? imam njegov br. licne karte...
-
Carlo8
#4 Re: registracija auta
Kupoprodajni ugovor. kopija osobne, stara prometna .Tek onda na osiguranje i registracija.Znači pod hitno napraviti kupoprodajni ugovor i ovjerit ga kod notara,tad otić na mup gdje je auto registrirano s starim vlasnikom da ga odjavi.Tek onda možeš auto prenjet na se i registrovat.Nikako drugačije.Ili to ili izvadi punomoć pa ga tako vozi.
- Nabucco
#5 Re: registracija auta
Carlo8 wrote:Kupoprodajni ugovor. kopija osobne, stara prometna .Tek onda na osiguranje i registracija.Znači pod hitno napraviti kupoprodajni ugovor i ovjerit ga kod notara,tad otić na mup gdje je auto registrirano s starim vlasnikom da ga odjavi.Tek onda možeš auto prenjet na se i registrovat.Nikako drugačije.Ili to ili izvadi punomoć pa ga tako vozi.
Nije potreban nikakva ovjera kod notara,a ni odlazak u mup(ako je auto registrovano tj. nije odjavljeno) sve se može završiti u nekoj osiguravajučuj auto kuci(gdje registrujes vozilo)..