Registar Saobracajnih kazni - zastarivanje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dgL_

#1 Registar Saobracajnih kazni - zastarivanje

Post by dgL_ »

Drustvo,

nakon koliko godina u FBiH zastarijevaju saobracajni prekrsaji odnosno kazne... prema onom zakonu iz 2014 godine kada je odobreno ono placanje 50% kazne u roku od 8 dana ? Ako neko zna pouzdano...

par drugova mi je reklo da su uspjeli cak i produziti vozacku dozvolu iako su imali kazni na sebi ? Da li je to moguce ?
ned424

#2 Re: Registar Saobracajnih kazni - zastarivanje

Post by ned424 »

Neznam za vozacku to ali ja nisammogao registrovati auto odnosno ja sam registrovao hehe ali mi nisi dali saobracajnu dok nisam platio kaznu.
A zastari ti poslije 5 god provjereno.
dgL_

#3 Re: Registar Saobracajnih kazni - zastarivanje

Post by dgL_ »

ned424 wrote:Neznam za vozacku to ali ja nisammogao registrovati auto odnosno ja sam registrovao hehe ali mi nisi dali saobracajnu dok nisam platio kaznu.
A zastari ti poslije 5 god provjereno.

za auto znam... ne mozes podici saobracajnu dok ne platis sve kazne koje imas... ali me striktno ovo zanima... dal i je tok 5 godina ili je radi o nekom drugom vremenskom periodu..
tempuser

#4 Re: Registar Saobracajnih kazni - zastarivanje

Post by tempuser »

Brat u august 2010 imao neku kaznu, vjerovatno zaboravio platiti, a nema auto na svoje ime, neki dan predao da produzi VD i cvrc - ne moze, imate neplacenu kaznu + 20 KM za kasnjenje.
dgL_

#5 Re: Registar Saobracajnih kazni - zastarivanje

Post by dgL_ »

tempuser wrote:Brat u august 2010 imao neku kaznu, vjerovatno zaboravio platiti, a nema auto na svoje ime, neki dan predao da produzi VD i cvrc - ne moze, imate neplacenu kaznu + 20 KM za kasnjenje.

znaci da bi po zakonu kako stoji na MUPovoj officijalnoj stranici ona zastarila da je on isti postupak htio uraditi u augustu ove godine (5 godina od kazne)...
U svakom slucaju hvala puno...

Vozacka mi istice 2022. a licna 2020... tako da cemo od januara 2017. poceti placati saobracajne kazne.. auto svakako nije na meni i ljepota... :)

(licnu pretpostavljam da mogu izvaditi jer sam ljetos uspio izvaditi Pasos...)
mobsterc

#6 Re: Registar Saobracajnih kazni - zastarivanje

Post by mobsterc »

Ovo i mene zanima..znam jednog momka, ima kazni jedno 10000KM, i znaci samo ne smije pustiti da mu se uzme vozacka i sve mu se 'halali' nakon 5g? :-)
dgL_

#7 Re: Registar Saobracajnih kazni - zastarivanje

Post by dgL_ »

mobsterc wrote:Ovo i mene zanima..znam jednog momka, ima kazni jedno 10000KM, i znaci samo ne smije pustiti da mu se uzme vozacka i sve mu se 'halali' nakon 5g? :-)

izgleda da da.. citao sam maloprije clan zakona 40. cini mi se o prekrsajima...

(cak i ako mu uzmu vozacku na mejsec dana neki kazu da je moze dobiti bez placanja kazni... jedino prilikom izdavanja NOVE vozacke odnosno produzenja vazenja se racunaju...)
mobsterc

#8 Re: Registar Saobracajnih kazni - zastarivanje

Post by mobsterc »

Pa stvarno u ovoj drzavi samo lud moze biti posten... Kud platih ijednu kaznu. :D
dgL_

#9 Re: Registar Saobracajnih kazni - zastarivanje

Post by dgL_ »

mobsterc wrote:Pa stvarno u ovoj drzavi samo lud moze biti posten... Kud platih ijednu kaznu. :D

imam nekih 2-3 iz 2013. imam jednu kao pjesak kod Muzeja kofa nacrveno prelazio 50 KM (ta je +20) i maloprije me na ulazu naka glupaca koja je izasla odozgo prije pola godine maximalno zabiljezi u blokic... neda glupaca progovorit... pise i suti... pa reko mogul znat sta pises?? Kaze znat ces kad bude trebalo... ma lijepi stari policajci... ovaj novi sljam sto je doso odozgo, ja ne znam kakve su im hamajlije gore na Vracama podjelili ali su preodvratni, FUJ!
Post Reply