REGIONALNA LIGA U FUDBALU
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zgembo_sa
#26 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
Izricito protiv!
- Epitop
#27 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
Za, ali jednoga dana kada sve zemlje budu u EU.
- odvijac
#28 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
ma kakvi protiv toga 100%,prvo sto bi nasa liga oslabila jos vise,a drugo sto bi se poselamili sa europom!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#29 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
Spekulacije,ili stvarno nesto ima od ovoga..ko zna.
Interesantno je da je javna tajna da se otvoreno prica o tome,iza "poluzatvorenih"vrata,na relacijama UEFA ,Dinamo,Zvezda,Partizan,Hajduk.
Za mene jos interesantnije da bi,po ovom scenariju,pozivnicu iz BiH dobili Sarajevo i Zrinjski
http://www.pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=63354
Interesantno je da je javna tajna da se otvoreno prica o tome,iza "poluzatvorenih"vrata,na relacijama UEFA ,Dinamo,Zvezda,Partizan,Hajduk.
Za mene jos interesantnije da bi,po ovom scenariju,pozivnicu iz BiH dobili Sarajevo i Zrinjski
- Topla voda
#30 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
a kome idemo u goste drugo kolo? 
-
Ripicipi
#31 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
Pa normalno, nece valjda zeljo-LIBERO- wrote:Spekulacije,ili stvarno nesto ima od ovoga..ko zna.
Za mene jos interesantnije da bi,po ovom scenariju,pozivnicu iz BiH dobili Sarajevo i Zrinjski![]()
- Topla voda
#32 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
pa idemo domzalama,pa dolazi salcburg? 
- bato99
- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#34 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
Protiv te lige svakako.Bio bi to dodatni poligon za sirenje nacionalizma kojeg i ovako imamo za izvoza kao i za ispoljavanje razlicitih frustracija kod ljudi .Niciji zivot nije vrijedan toga.Ovo je Balkan kakve Skandinavske lige i poredjenja o cemu vi?
-
paja_patak
#35 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
protiv lige sa austrijancima i slovacima, samo ex-yu a vidim Zrinjski bi kao isao hahaha po cemu su oni to zasluzili po sjajnim nastupima u evropi kad im dudelange sa raznim ribarima,pekarima, konobarima dodje pod bijeli brijeg, zabije 4. komada i izbaci ih

-
elSaik
#36 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
I sad mi objasni po kojem kriteriju Zrinjski i Sarajevo?bato99 wrote:
edit:
Nakon ovoga
još glasnije ponavljama - otkud Zrinjski i Sarajevo?Kriterij za pozivanje bit će da su to, pod jedan, objektivno najjači klubovi iz zemalja uključenih u to natjecanje, ali, isto tako, i klubovi koji već imaju određenu tradiciju i iskustvo igranja u europskim kupovima, tj. čija su imena koliko-toliko "zvučna" i "dobro poznata".
- hepek071
#37 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
Iz ugla ljubitelja fudbala ja bih podržao jednu regionalnu ligu jer mislim da bi tu bilo više love za klubove, a samim time i kvalitet fudbala bi se popravio.
Međutim uzimajući u obzir mentalni sklop tzv. "navijača" bolje nam je da nemamo takve lige. Ja kao ljubitelj fudbala i navijač FK Sarajevo, posljednji put na utakmici, na Koševu, sam bio na onom gradskom derbiju kada je Ćelo napravio "počasni krug" sa fijakerom pred početak utakmice. Od tada gledam fudbal samo na TV-u.
Mada i pored toga, mislim da je regionalna liga moguća, ali da funkcioniše po principu košarkaške lige gdje "navijači" ne idu na gostovanja. A za sam kriterij izbora koji klubovi? Samo klubovi koji postignu rezultate, odnosno zanju igrati lopte.
Međutim uzimajući u obzir mentalni sklop tzv. "navijača" bolje nam je da nemamo takve lige. Ja kao ljubitelj fudbala i navijač FK Sarajevo, posljednji put na utakmici, na Koševu, sam bio na onom gradskom derbiju kada je Ćelo napravio "počasni krug" sa fijakerom pred početak utakmice. Od tada gledam fudbal samo na TV-u.
Mada i pored toga, mislim da je regionalna liga moguća, ali da funkcioniše po principu košarkaške lige gdje "navijači" ne idu na gostovanja. A za sam kriterij izbora koji klubovi? Samo klubovi koji postignu rezultate, odnosno zanju igrati lopte.
- Epitop
#38 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
Zbog ravnopravnosti službeni jezik lige bi bio Hrvatski (vidi satnicu rasporeda)
Što se tiče lige mislim da mi tu izgubili jer nismo dovoljno snažni finansijski i organizaciono da se uključimo u to takmičenje, Ovdje bi prvo "pala mrtva glava" ko bi ispred BiH išao u tu ligu, a kod nas se sve koristi u politicke svrhe tako da ne vidim zašto se i to ne bi iskoristilo da se još više svadjamo.
Što se tiče lige mislim da mi tu izgubili jer nismo dovoljno snažni finansijski i organizaciono da se uključimo u to takmičenje, Ovdje bi prvo "pala mrtva glava" ko bi ispred BiH išao u tu ligu, a kod nas se sve koristi u politicke svrhe tako da ne vidim zašto se i to ne bi iskoristilo da se još više svadjamo.
-
sasa_t
#39 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
U koji vrh? Gdje ti nekog vidis u vrhu sem cibone i partizana koji su tu bili oduvijek...in33sa wrote:Koliko je Jadranska liga u kosarci vratila ex yu klubove u vrh europske kosarke, toliko bi i slicna liga pomogla fudbalu na nasim prostorima.
Glupost koja bi na kraju rezultirala mrtvim glavama.
Ali jasno, nasih fudbalskim gazdama (vecinom mafijoze, znakovito) je lakse narodu bacati hljeba i igara, nego uraditi nesto na poboljsanju ocajne kvalitete klupskog fudbala.
- Epitop
#40 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
procitaj ponovo sta je covjek napisaosasa_t wrote:U koji vrh? Gdje ti nekog vidis u vrhu sem cibone i partizana koji su tu bili oduvijek...in33sa wrote:Koliko je Jadranska liga u kosarci vratila ex yu klubove u vrh europske kosarke, toliko bi i slicna liga pomogla fudbalu na nasim prostorima.
Glupost koja bi na kraju rezultirala mrtvim glavama.
Ali jasno, nasih fudbalskim gazdama (vecinom mafijoze, znakovito) je lakse narodu bacati hljeba i igara, nego uraditi nesto na poboljsanju ocajne kvalitete klupskog fudbala.
-
sasa_t
#41 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
Do mene tek sam se probudio, nema takav smajli 
-
paja_patak
#42 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
haha ali Zrinjski i tradicijaelSaik wrote:I sad mi objasni po kojem kriteriju Zrinjski i Sarajevo?bato99 wrote:
edit:
Nakon ovogajoš glasnije ponavljama - otkud Zrinjski i Sarajevo?Kriterij za pozivanje bit će da su to, pod jedan, objektivno najjači klubovi iz zemalja uključenih u to natjecanje, ali, isto tako, i klubovi koji već imaju određenu tradiciju i iskustvo igranja u europskim kupovima, tj. čija su imena koliko-toliko "zvučna" i "dobro poznata".
tradicija duga 5 godina
- Peppers
#43 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
Molim lijepo, a gdje su tu Modrica, Brotnjo i ostali klubovi sa svijetlom tradicijom poput Zrinjskog? Necemo se tako igrat!
- hepek071
#44 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
ma de ljudi o kavoj tradiciji pričate?! Da je tako onda ne bi imali vertikalno postavljen ligaški sistem sa ispadanjem najgoreg, nego bi u premijer ligi igrali klubovi koji su prvi osnovani
jedina "tradicija" za ulazak u neku ligu jesu rezultati
- Peppers
#45 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
Hajde sad se fino vrati na postavljeni tekst koji je podstakao ovu raspravu i vidi sta je napisano o uslovima za ulazak u ovu ligu, te pokusaj povezati te kriterije sa Zrinjskim.hepek071 wrote:ma de ljudi o kavoj tradiciji pričate?! Da je tako onda ne bi imali vertikalno postavljen ligaški sistem sa ispadanjem najgoreg, nego bi u premijer ligi igrali klubovi koji su prvi osnovani![]()
Tekst je prenio portal pincom.info.....dovoljno.
- bato99
#46 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
eto zaštoelSaik wrote:I sad mi objasni po kojem kriteriju Zrinjski i Sarajevo?bato99 wrote:
edit:
Nakon ovogajoš glasnije ponavljama - otkud Zrinjski i Sarajevo?Kriterij za pozivanje bit će da su to, pod jedan, objektivno najjači klubovi iz zemalja uključenih u to natjecanje, ali, isto tako, i klubovi koji već imaju određenu tradiciju i iskustvo igranja u europskim kupovima, tj. čija su imena koliko-toliko "zvučna" i "dobro poznata".
-
nihoniho
#47 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
ova ideja je definitivno jedina vadiona za fudbal na ovim prostorima. koncentracija, kvaliteta i kapitala unutar cca 16 ex yu timova je neophodna za razvoj. najveci problem je saglasnost FIFAe kao i uspostavljanje efikasne takmicarske komisije koja bi se brinula za korektnost. navijace ne vidim kao narocit problem. jednostavno ukinuti internacionalna gostovanja dok te grupe ne pokazu spremnost da budu "normalni" gosti i domacini. jebi ga, ne smije se dozvoliti da budemo taoci par hiljada kretena.
naravno, sve ovisi o spremnosti ucesnika da djeluju konstruktivno i prevazilze probleme inace, pasce se na prvom ispitu. no ako odluce da je prave onda treba i istrajati.
naravno, sve ovisi o spremnosti ucesnika da djeluju konstruktivno i prevazilze probleme inace, pasce se na prvom ispitu. no ako odluce da je prave onda treba i istrajati.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#48 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
Apsolutno za jer duboko vjerujem u moc trzisne konkurentnosti sto se odnosi i na kvalitet fudbala. Pored toga, ratovi u bisoj YU su poceli na stadionima, bio bi red kad bi se na njima i zavrsili.
Moze li osoba koja je otvorila ovaj pod-forum da otvori i anketu pa da jasno vidimo kakvo je misljenje.
Moze li osoba koja je otvorila ovaj pod-forum da otvori i anketu pa da jasno vidimo kakvo je misljenje.
-
#49 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
Sto se tice navijaca, mozda prvu ili drugu sezonu igrati iza zatvorenih vrata one utakmice koje bi mogli donjeti probleme. Ili samo pustiti domace navijace da dolaze. A kako odrediti koje su tekme problematicne?
Za primjer mozemo uzeti Jadransku ligu. Sjecam se kada je pocela da je svaki put u Zadru i Beogradu dolazilo do nekih problema. Il je novinarima dojadilo o tome pisati ili ja vise ne citam nase medije, ali ne sjecam se zadnji put kada sam cuo za neku tucu u dvorani. Eto mislim da je Bosna putovala u BG ili je Zvezda dolazila u SA prije par dana, je li bilo kakvih problema u dvoranama? Da li su uopste isli gostojuci navijaci na te utakmice?
Problema bi sigurno bilo, ali uz dobar zakon, kamere, snimanje tih koji prave probleme, davanjem njima zabranu na dolaske tim utakmicama, taj bi se problem morao rijesiti. To je moje misljenje.
A sada sport
...ebiga Balkan prvo se mora o ratu i nacionalizmu raspravljati....
Kao sto su to mnogi strucnjaci vec naveli ko ce to placati, organizovati i sta bi FIFA i UEFA rekli na to. Da li je to prvenstvo koji bi teklo u isto vrijeme sa drzavnim prvenstvima? Ako jeste, cemu onda svrha? Pa i ako nije, recimo da je liga sama za sebe, kako onda odluciti koliki ce koeficient biti. Neka bude prva sezona i pobjednik recimo Hajduk. Sta su ostali timovi iz drugih drzava dobili? Da nisu u toj ligi, barem bi imali pravo da udju u kvalifikacije za CL ili uefa cup. Opet, argument protiv toga je, ako nemozes da budes pobjednik balkanske lige onda nemas sta traziti ni u kvalifikacijama za kontinentalna takmicenja.
Ko bi dobio te sve pare koje se zarade? Da li bi islo ko u CL, da klubovi dobiju dio zaradjenog novca ili bi islo savezu? Da li bi svaki savez dobio istu kvotu, ili bi se Balkanizacija probudila i pocelo se pricati kako sve pare idu u Beograd, a iz Beograda kako Ljubljana krade sve po obicaju?? Vazno je da FIFA/UEFA to dozvole, sve ostalo je moguce, samo naravno treba zalaganja.
Za primjer mozemo uzeti Jadransku ligu. Sjecam se kada je pocela da je svaki put u Zadru i Beogradu dolazilo do nekih problema. Il je novinarima dojadilo o tome pisati ili ja vise ne citam nase medije, ali ne sjecam se zadnji put kada sam cuo za neku tucu u dvorani. Eto mislim da je Bosna putovala u BG ili je Zvezda dolazila u SA prije par dana, je li bilo kakvih problema u dvoranama? Da li su uopste isli gostojuci navijaci na te utakmice?
Problema bi sigurno bilo, ali uz dobar zakon, kamere, snimanje tih koji prave probleme, davanjem njima zabranu na dolaske tim utakmicama, taj bi se problem morao rijesiti. To je moje misljenje.
A sada sport
Kao sto su to mnogi strucnjaci vec naveli ko ce to placati, organizovati i sta bi FIFA i UEFA rekli na to. Da li je to prvenstvo koji bi teklo u isto vrijeme sa drzavnim prvenstvima? Ako jeste, cemu onda svrha? Pa i ako nije, recimo da je liga sama za sebe, kako onda odluciti koliki ce koeficient biti. Neka bude prva sezona i pobjednik recimo Hajduk. Sta su ostali timovi iz drugih drzava dobili? Da nisu u toj ligi, barem bi imali pravo da udju u kvalifikacije za CL ili uefa cup. Opet, argument protiv toga je, ako nemozes da budes pobjednik balkanske lige onda nemas sta traziti ni u kvalifikacijama za kontinentalna takmicenja.
Ko bi dobio te sve pare koje se zarade? Da li bi islo ko u CL, da klubovi dobiju dio zaradjenog novca ili bi islo savezu? Da li bi svaki savez dobio istu kvotu, ili bi se Balkanizacija probudila i pocelo se pricati kako sve pare idu u Beograd, a iz Beograda kako Ljubljana krade sve po obicaju?? Vazno je da FIFA/UEFA to dozvole, sve ostalo je moguce, samo naravno treba zalaganja.
-
nihoniho
#50 Re: REGIONALNA LIGA U FUDBALU
evo laicko vidjenje...
16 timova
srbija 5 timova, hrvatska 5 , cg 3 , bih 3.
ispadaju 4, svako nacionalno prvenstvo daje po jedan tim u reg. ligu.
recimo, 1. i 2. idu u CLQ, 3. , 4. (5.) u uefa
nacionalni kupovi daju jos po jednog ucesnika u uefa...
sto se tice raspodjele zarade, troskova i sl , to se moze dogovoriti
16 timova
srbija 5 timova, hrvatska 5 , cg 3 , bih 3.
ispadaju 4, svako nacionalno prvenstvo daje po jedan tim u reg. ligu.
recimo, 1. i 2. idu u CLQ, 3. , 4. (5.) u uefa
nacionalni kupovi daju jos po jednog ucesnika u uefa...
sto se tice raspodjele zarade, troskova i sl , to se moze dogovoriti