e tu si upravu ako sarajevo osvoji ove godine e onda sarajevo,zrinjki i siroki ce konkurirat za tu ligu,to je posteno
Regionalna liga Ex-Yu
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Zapadni_Mostar
#176 Re: Regionalna liga Ex-Yu
No problemo, pitacu te na kraju sezone i za taj argument
[/quote]
e tu si upravu ako sarajevo osvoji ove godine e onda sarajevo,zrinjki i siroki ce konkurirat za tu ligu,to je posteno
- Obuca9
#177 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Ako ćeš gledati trenutni uspjeh, onda vas ni tu nema.Zapadni_Mostar wrote:ahahahahahahha jao bolesnog umaaa,boze mojjj,ne zivi se na staroj slaVI i nece igrat u regionalnoj ligi tradicija kralju,igraju trenitno najuspjesniji klubovi a zna se ko je to to su siroki i zrinjski,a to za fasizam,samo cu ti reci da si bolestanBaltazar_khan wrote:Zato što se gleda tradicija, brojnosto navijača, za razliku od tradicije fašističkih klubova iz hercegovineZapadni_Mostar wrote:evo jedno pitanje zasto bi igrali zeljo i sarajevo u toj ligi kad su dvs najuspjesnija kluba od kada se igra zajednicka liga zrinjski i siroki![]()
![]()
![]()
1. lištica
2. Borac
3. Sarajevo
4. Velež
5. Željezničar
6. Zrinjski
A ako već nećeš da gledaš period od 1945-1992, onda nemoj gledati ni period 2003-2009, nego samo sezonu 2009/10, ne možeš uzimati samo onaj dio prošlosti koji tebi odgovara
-
emigracija
#178 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Prvo, vi niste nikome zanimljivi i niko ne bi organizovao ovakvo jedno takmicenje jer zeli da mu vi dodjete u goste ili da se vucara po tim vasim mjestima. Ideja je da se povezu gradovi i timovi sa fudbalskom kulturom i tradicijom prije svega koji ce biti mamac za publiku gdje god da se pojave...kuzis neZapadni_Mostar wrote:evo jedno pitanje zasto bi igrali zeljo i sarajevo u toj ligi kad su dvs najuspjesnija kluba od kada se igra zajednicka liga zrinjski i siroki
-
Zapadni_Mostar
#179 Re: Regionalna liga Ex-Yu
uzimam ligu otkad se zajedno igra znaci svi klubovi zajedno iz bih, i tu se najuspjesniji zrinjski i siroki,to je tako a ti se mozes vadit na nesto bezveze,vam je krivo sto jedan siroki grad od 30000 stanovnika ima bolje uslove i bolju momcad od tkz, glavnog grada sarajeva
-
Zapadni_Mostar
#180 Re: Regionalna liga Ex-Yu
ahahahhaahahah pa pogledaj koje bi klubove mislili zvat da se napravi liga misle zvat zrinjski,zeljo sarajevo i siroki,pa ti vidi ko ne voli ta nasa mjesta i mostar koji je jedan od najvecih gradova u bih,a ja govorim sto je realno otkad se igra zajednicka liga bih zrinjski i siroki su najuspjesniji imaju po dvije tituleemigracija wrote:Prvo, vi niste nikome zanimljivi i niko ne bi organizovao ovakvo jedno takmicenje jer zeli da mu vi dodjete u goste ili da se vucara po tim vasim mjestima. Ideja je da se povezu gradovi i timovi sa fudbalskom kulturom i tradicijom prije svega koji ce biti mamac za publiku gdje god da se pojave...kuzis neZapadni_Mostar wrote:evo jedno pitanje zasto bi igrali zeljo i sarajevo u toj ligi kad su dvs najuspjesnija kluba od kada se igra zajednicka liga zrinjski i siroki
- therrarrius
#181 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Zapadni_Mostar wrote:uzimam ligu otkad se zajedno igra znaci svi klubovi zajedno iz bih, i tu se najuspjesniji zrinjski i siroki,to je tako a ti se mozes vadit na nesto bezveze,vam je krivo sto jedan siroki grad od 30000 stanovnika ima bolje uslove i bolju momcad od tkz, glavnog grada sarajeva
- Baltazar_khan
#182 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Po čemu to ti gledaš uspješnost Zrinjskog? Klub koji redovno kad izbori evropu, doduše na sumnjiv način, bude napucan i nakantan od raznoraznih amaterskih klubova tipa Dudelange, pa hajmo reći i ona eliminacija od onih Makedonaca. Zamisli kako bi tek prolazili protiv Partizana i Zvezde. Valjda se sjećaš onih 6 komada kad ste igrali protiv Partizana, i onih 5 komada u beogradu. Jednostavno klubovima bez neke tradicije nije mjesto u regionalnoj ligi. Ja ti garantujem da ce u prvoj sezoni ako bude doslo do te lige, igrati samo klubovi sa tradicijom kao što su Sarajevo, Željezničar, Velež i Borac. Poslije bi mogli omanji klubovi kao što su zrinjski i lištica da izbore tu ligu preko domaće lige, da ih poguraju korumpirani lopovi u savezu koji gledaju nacionalni ključ.Zapadni_Mostar wrote:
ahahahahahahha jao bolesnog umaaa,boze mojjj,ne zivi se na staroj slaVI i nece igrat u regionalnoj ligi tradicija kralju,igraju trenitno najuspjesniji klubovi a zna se ko je to to su siroki i zrinjski,a to za fasizam,samo cu ti reci da si bolestan![]()
![]()
![]()
-
Zapadni_Mostar
#183 Re: Regionalna liga Ex-Yu
ja sam to misli u smislu to da oni vazda govorre klub iz naseg glavnog grada nije prvak a nei siroki selo jest,zbog toga sam rako a ne zbog nacionalizamatherrarrius wrote:Zapadni_Mostar wrote:uzimam ligu otkad se zajedno igra znaci svi klubovi zajedno iz bih, i tu se najuspjesniji zrinjski i siroki,to je tako a ti se mozes vadit na nesto bezveze,vam je krivo sto jedan siroki grad od 30000 stanovnika ima bolje uslove i bolju momcad od tkz, glavnog grada sarajeva
![]()
![]()
nista bez nacionalizma jelda?
-
emigracija
#184 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Opameti se, vrati se ti velezu...ove tvoje ne vole ni u hrvatskoj, kad bi igrali dinamo-zrinjski vjerujem da bi doslo po 500 navijaca sa obje strane, s tim sto bi vjerovatno svi bili iz hercegovineZapadni_Mostar wrote:ahahahhaahahah pa pogledaj koje bi klubove mislili zvat da se napravi liga misle zvat zrinjski,zeljo sarajevo i siroki,pa ti vidi ko ne voli ta nasa mjesta i mostar koji je jedan od najvecih gradova u bih,a ja govorim sto je realno otkad se igra zajednicka liga bih zrinjski i siroki su najuspjesniji imaju po dvije tituleemigracija wrote:Prvo, vi niste nikome zanimljivi i niko ne bi organizovao ovakvo jedno takmicenje jer zeli da mu vi dodjete u goste ili da se vucara po tim vasim mjestima. Ideja je da se povezu gradovi i timovi sa fudbalskom kulturom i tradicijom prije svega koji ce biti mamac za publiku gdje god da se pojave...kuzis neZapadni_Mostar wrote:evo jedno pitanje zasto bi igrali zeljo i sarajevo u toj ligi kad su dvs najuspjesnija kluba od kada se igra zajednicka liga zrinjski i siroki
-
Zapadni_Mostar
#185 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Baltazar_khan wrote:Po čemu to ti gledaš uspješnost Zrinjskog? Klub koji redovno kad izbori evropu, doduše na sumnjiv način, bude napucan i nakantan od raznoraznih amaterskih klubova tipa Dudelange, pa hajmo reći i ona eliminacija od onih Makedonaca. Zamisli kako bi tek prolazili protiv Partizana i Zvezde. Valjda se sjećaš onih 6 komada kad ste igrali protiv Partizana, i onih 5 komada u beogradu. Jednostavno klubovima bez neke tradicije nije mjesto u regionalnoj ligi. Ja ti garantujem da ce u prvoj sezoni ako bude doslo do te lige, igrati samo klubovi sa tradicijom kao što su Sarajevo, Željezničar, Velež i Borac. Poslije bi mogli omanji klubovi kao što su zrinjski i lištica da izbore tu ligu preko domaće lige, da ih poguraju korumpirani lopovi u savezu koji gledaju nacionalni ključ.Zapadni_Mostar wrote:
ahahahahahahha jao bolesnog umaaa,boze mojjj,ne zivi se na staroj slaVI i nece igrat u regionalnoj ligi tradicija kralju,igraju trenitno najuspjesniji klubovi a zna se ko je to to su siroki i zrinjski,a to za fasizam,samo cu ti reci da si bolestan![]()
![]()
![]()
brate ti samo gledas tradiciju gleda se upjesnost jos jednom ti govorim ne zivi se na staroj slavi kao vi,a vama je ako zrinjski i siroki osvoje prvenstvo onda je kupljeno,a ako sarajevo osvoji onda je sasvim sve bilo regularno, daj bola gledaj realno ,ti mislis da bi se ta liga pravila tako, bih bi imala dva kluba a reko sam ti gore koji klubovi konkuriraju tu
-
emigracija
#186 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Pa dobro hebiga onda ni Hajduk ne bi igrao tu ligu, jel tako
-
Zapadni_Mostar
#187 Re: Regionalna liga Ex-Yu
za emigracija
kralju sad kad nemas argumenata skreces sa teme, i ako neznas dinamo i zrinjski su igrali prije manje od mjesec dana u mostaru i bilo je 10000 ljudi dinamovih navijaca samo 500 i to (livno,siroki,posusje,ljubuski i mala skuoina iz zagreba) a ultrasa je na stajanju bilo 3000-4000 zato nemoj pricati gluposti kad neznas

kralju sad kad nemas argumenata skreces sa teme, i ako neznas dinamo i zrinjski su igrali prije manje od mjesec dana u mostaru i bilo je 10000 ljudi dinamovih navijaca samo 500 i to (livno,siroki,posusje,ljubuski i mala skuoina iz zagreba) a ultrasa je na stajanju bilo 3000-4000 zato nemoj pricati gluposti kad neznas
-
Zapadni_Mostar
#188 Re: Regionalna liga Ex-Yu
pa otkad se igra hrvatska liga od 1992 dinamo i hajduk imaju najvise titula stoga bi hajduk trebo igratemigracija wrote:Pa dobro hebiga onda ni Hajduk ne bi igrao tu ligu, jel tako
-
elSaik
#189 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Sve to stoji sme jedne male činjenice a ta je da tvoje napisano nema veze sa mojim napisanim.Djokej wrote:Osjećam se direktno prozvanim, pa da ti odgovorim.. Igrači koji sjede istoj kafani kao i ja do nekih doba i cirkaju pićence, a u jutro imaju trening ili čak i tekmu, igrače koje vidjam da se u 2 ujutro voza po naselju sa djevojkom iako je sutra redovno kolo ne zaslužuju moju pažnju. Taj isti igrač predstavlja klub koji ja volim, pa mi čisto dodje da im sidjem i pokažem kako se bori na terenu.. Više se nerviraju ljudi na tribinama nego sami igrači, eh zbog toga mnogi od nas ne zeli da gleda padavičare po terenu već hoce da vide malo fudbala. Ne želim da podržavam truhli fudbal, i ne tražim da igrači koji predstavljaju moj klub budu šampioni, taman da su zadnji na tabeli ako vidim da ginu na terenu imaju moju podršku i pažnju. Odavno već ne nisam vidio neki trud poseban, mada sam vidio da postoji napredak od ove sezone al jos uvijek to nije dovoljno.elSaik wrote:Prvo je problem što više od pola vas uopšte i ne prati domaći, kako naš tako i susjeda nam, fudbal, pa vam sva kritika zajedničkog takmičenja počinje i završava sa navijačkim neredima. Drugi je problem što više od pola vas uopšte nema pojma niti je pratilo kada je prvi put spominjana liga po kojem bi principu bila formirana i igrana. Tako npr. imaš situaciju da Djokej ističe kako bi se Zvezda i Partizan namučili da osiguraju Europu kroz regionalnu ligu zanemarujući činjenicu da formiranje ovakvog takmičenja nema za posljedicu ukidanje nacionalnih prvenstava. Ponavljam, ne radi se naddržavnom već međudržavnom takmičenju. Treće, regionalno takmičenje nije planirano kao isključi exJugoslavensko takmičenje već se ozbiljno razmatra i o pozivanju klubova iz drugih, geografski bliskih država, kao što su, primjera radi Mađarska i Austrija. Četvrto, svako od vas zanemaruju činjenicu finansijske i sportske koristi domaćih klubova od takvog takmičenja. Ono što danas imamo jesu klubovi koji se guše u dugovima, a te iste dugove sigurno ne mogu vratiti igrajući između sebe i ispadajući, uglavnom, u prvim krugovima eurotakmičenja. A mogli bi duelima sa najvećim iz regiona. Da ne govorim koliko bi bilo lakše prodati svog igrača kroz utakmice sa Dinamom, Hajdukom, Partizanom... nego u susretima timova koje u njihovim gradovima gleda 50 ljudi.
Doduše, objašnjavati sve ovo i još mnogo toga ljudima koji se prepucavaju na temama Lazio - Roma, Barcelona - Real, Chelsea - Arsenal, sa "joj jesmo vas pocijepali", "koliko smo samo prilika propustili", "ma kakvi vi, bolji smo od vas deset puta bili", je besmisleno i samo me glava zaboli.
-
emigracija
#190 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Kakvih bolan argumenata, kazem da na maksimiru gostuje zrinjski da bi bili vjerovatno 1000-2000 gledalaca, pola dinamovi pola vasi s tim sto bi vjerovatno SVI bili iz hercegovine, ne vjerujem da bi zagrepcani dosli gledati zrinjski kad vec ne gledaju ni puno poznatije timove kad im dodju, a i cesto sam u zagrebu pa znam koliko ste im zanimljivi
- nellington
#191 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Emigracija, pusti trola, neće još dugo sa svojim provokacijama opstati, a svako normalan zna kako stvari stoje i koji je red veličine FKS, Željo, a koji Lištica i Hinjski.
-
fletcher
#192 Re: Regionalna liga Ex-Yu
oko kojih mizernih liga i klubova vi polemišete, definitivno spadate u gore navedene grupe.
glavu gore, ima života i nogometa osim ovih kukuruz liga
glavu gore, ima života i nogometa osim ovih kukuruz liga
- Djokej
#193 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Sve to stoji sme jedne male činjenice a ta je da tvoje napisano nema veze sa mojim napisanim.[/quote]elSaik wrote: Osjećam se direktno prozvanim, pa da ti odgovorim.. Igrači koji sjede istoj kafani kao i ja do nekih doba i cirkaju pićence, a u jutro imaju trening ili čak i tekmu, igrače koje vidjam da se u 2 ujutro voza po naselju sa djevojkom iako je sutra redovno kolo ne zaslužuju moju pažnju. Taj isti igrač predstavlja klub koji ja volim, pa mi čisto dodje da im sidjem i pokažem kako se bori na terenu.. Više se nerviraju ljudi na tribinama nego sami igrači, eh zbog toga mnogi od nas ne zeli da gleda padavičare po terenu već hoce da vide malo fudbala. Ne želim da podržavam truhli fudbal, i ne tražim da igrači koji predstavljaju moj klub budu šampioni, taman da su zadnji na tabeli ako vidim da ginu na terenu imaju moju podršku i pažnju. Odavno već ne nisam vidio neki trud poseban, mada sam vidio da postoji napredak od ove sezone al jos uvijek to nije dovoljno.
Isitna je da ja nisam pohvatao sve konce oko međudržavnog takmičenja, to stoji.. desi se.. Al eto kad sam već spomenut u tekstu bio bih nepristojan da ti ne odgovorim i ne kažem svoje mišljenje..
-
elSaik
#194 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Djokej wrote:Isitna je da ja nisam pohvatao sve konce oko međudržavnog takmičenja, to stoji.. desi se.. Al eto kad sam već spomenut u tekstu bio bih nepristojan da ti ne odgovorim i ne kažem svoje mišljenje..elSaik wrote:Sve to stoji sme jedne male činjenice a ta je da tvoje napisano nema veze sa mojim napisanim.Djokej wrote: Osjećam se direktno prozvanim, pa da ti odgovorim.. Igrači koji sjede istoj kafani kao i ja do nekih doba i cirkaju pićence, a u jutro imaju trening ili čak i tekmu, igrače koje vidjam da se u 2 ujutro voza po naselju sa djevojkom iako je sutra redovno kolo ne zaslužuju moju pažnju. Taj isti igrač predstavlja klub koji ja volim, pa mi čisto dodje da im sidjem i pokažem kako se bori na terenu.. Više se nerviraju ljudi na tribinama nego sami igrači, eh zbog toga mnogi od nas ne zeli da gleda padavičare po terenu već hoce da vide malo fudbala. Ne želim da podržavam truhli fudbal, i ne tražim da igrači koji predstavljaju moj klub budu šampioni, taman da su zadnji na tabeli ako vidim da ginu na terenu imaju moju podršku i pažnju. Odavno već ne nisam vidio neki trud poseban, mada sam vidio da postoji napredak od ove sezone al jos uvijek to nije dovoljno.
- aerosa
#195 Re: Regionalna liga Ex-Yu
A gledaj ovako, nikom vani nije zanimljivo da gleda nekakve povampirene klubove ,sa fašizoidnim navijačima i tradicijom dugom 15 godina i navijačkim korpusom od 30-100 ljudi .Zapadni_Mostar wrote:uzimam ligu otkad se zajedno igra znaci svi klubovi zajedno iz bih, i tu se najuspjesniji zrinjski i siroki,to je tako a ti se mozes vadit na nesto bezveze,vam je krivo sto jedan siroki grad od 30000 stanovnika ima bolje uslove i bolju momcad od tkz, glavnog grada sarajeva
- scheph
#196 Re: Regionalna liga Ex-Yu
regionalna liga nebi ni pocela a vec bi se "braca" posvadjala, prvo bi se po obicaju Srbi zalili: zasto bre samo 4 mjesta nama a nas ima najvise u regionu bla bla bla...
onda i Hrvati bi rekli to isto i na kraju bi Slovenci ustali i rekli: evo vidite zbog cega smo mi izasli iz Jugoslavije i otisli bi da igraju hokej sa Austrijancima.
onda i Hrvati bi rekli to isto i na kraju bi Slovenci ustali i rekli: evo vidite zbog cega smo mi izasli iz Jugoslavije i otisli bi da igraju hokej sa Austrijancima.
-
Fordas
#197 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Naravno da sam za ovo jer bi to definitivno bilo pozitivno za sve klubove iz BiH i mislim da bi u slucaju ove lige najvise profitirali nasi klubovi. A sto se tice ostalih komentara na jedan se moram osvrnuti
3 ili 4 puta sam bio pod B.Brijegom i NIKAD ali bas NIKAD nisam vidio vise od 300-400 ljudi na tom famoznom stajanju. Isto se moglo vidjeti i nekoliko puta na televiziji. Sa druge strane, tradicija ekipa koje spominjes uglavnom se vezu za stvari tipa ovih:
ili
a da ne spominjem pretproslu utakmicu i kordicev gol rukom, te vasu smijuriju iz Trebinja i Posusja u godini u kojoj ste osvojili titulu, zato nemoj vise
Listicu nema potrebe ne komentirati
Zapadni_Mostar wrote: kralju sad kad nemas argumenata skreces sa teme, i ako neznas dinamo i zrinjski su igrali prije manje od mjesec dana u mostaru i bilo je 10000 ljudi dinamovih navijaca samo 500 i to (livno,siroki,posusje,ljubuski i mala skuoina iz zagreba) a ultrasa je na stajanju bilo 3000-4000 zato nemoj pricati gluposti kad neznas![]()
![]()
3 ili 4 puta sam bio pod B.Brijegom i NIKAD ali bas NIKAD nisam vidio vise od 300-400 ljudi na tom famoznom stajanju. Isto se moglo vidjeti i nekoliko puta na televiziji. Sa druge strane, tradicija ekipa koje spominjes uglavnom se vezu za stvari tipa ovih:
ili
a da ne spominjem pretproslu utakmicu i kordicev gol rukom, te vasu smijuriju iz Trebinja i Posusja u godini u kojoj ste osvojili titulu, zato nemoj vise
Listicu nema potrebe ne komentirati
- starii
#198 Re: Regionalna liga Ex-Yu
nije loše da se napravi ta liga..ostala je jedna utakmica iz starog sistema jos ne zavrsena..Hajduk- Crvena zvezda 4.5.1980
-
mikelandjelo
#199 Re: Regionalna liga Ex-Yu
ako se napravi liga trebalo bi bit klubova proporcionalno broju stanovnika:
srbija - 4 (zvezda, partizan, vojvodina, ofk)
hrvatska - 3 (dinamo, hajduk, slaven)
bih - 2 (1 rs i 1 federacija) (sarajevo, borac)
makedonija - 2 (vardar, rabotnicki)
i slovenija - 2 (olimpija, maribor)
crna gora - 1 (buducnost)
otprilike ovako...
srbija - 4 (zvezda, partizan, vojvodina, ofk)
hrvatska - 3 (dinamo, hajduk, slaven)
bih - 2 (1 rs i 1 federacija) (sarajevo, borac)
makedonija - 2 (vardar, rabotnicki)
i slovenija - 2 (olimpija, maribor)
crna gora - 1 (buducnost)
otprilike ovako...
- cyprus
#200 Re: Regionalna liga Ex-Yu
Da probam još jdnom dobit adekvatan odgovor. Smanjiću broj pitanja. Dakle, moguće su dvije opcije:
a) regionalna liga bi bila naddržavna i iz nje bi se išlo u Ligu Šampiona i Europa Ligu
Pitanje: Zar ne bi bila šteta da se naši klubovi oproste od takmičenja u Evropi ili da se u najboljem slučaju svake 3-4 godine neko probije tamo?
b) regionalna liga ne bi bila naddržavna, igrala bi se paralelno sa domaćim prvenstvima
Pitanje: Koji je motiv velikih regionalnih klubova da nastupaju u ovom rezultatski skoro nevažnom takmičenju i pri tom još šalju svoje najjače sastave?
a) regionalna liga bi bila naddržavna i iz nje bi se išlo u Ligu Šampiona i Europa Ligu
Pitanje: Zar ne bi bila šteta da se naši klubovi oproste od takmičenja u Evropi ili da se u najboljem slučaju svake 3-4 godine neko probije tamo?
b) regionalna liga ne bi bila naddržavna, igrala bi se paralelno sa domaćim prvenstvima
Pitanje: Koji je motiv velikih regionalnih klubova da nastupaju u ovom rezultatski skoro nevažnom takmičenju i pri tom još šalju svoje najjače sastave?