Regina u Tuzli nekad u Decembru! Odron nad odronima...
Moderator: _BataZiv_0809
-
Drumer
#1 Regina u Tuzli nekad u Decembru! Odron nad odronima...
Htjeo sam ovo jos nekad prije napisati ali nisam stigao.
Jako volim svirku uzivo, i cijenim ljude koji preferiraju takav nacin prezentiranja sebe ili svog benda.I jos ako to zvuci dobro onda je pun pogodak...
I tako dodje dan kad je Regina tzv.bend dosao u Tuzlu da svira, i na nagovor svoje djevojke odem ja da vidim kako ce biti i sta imaju da pokazu navikani momci iz Regine koje toliko furaju po medijima i koji toliko sebe velicaju u intervjuima. Iako su me neki jarani odgovarali al hajde nema veze. Kad ono ne lezi vraze, trenutak istine, kad ne samo da nisu pokazali nista, i da zvuce skroz lose vec ne zvuce nikako: CISTA PREVARA COVJECE. Bubnjar uopste ne svira nego glumi kao na tv-u kad sviraju na playback, jer je bila pustena matrica bubnjeva a on samo mlatara rukama i jos slusalice nataknuo na glavu kao da svira ne daj boze pomocu metronoma:))))( izgleda i da ne znaju drugacije, i u pravu je jedan moj dobar prijatelj kad ih je nazvao virtualnim bendom, sto u stvari i jesu). Gitare su skroz bile stisane da bi se sto tise culo umijece sviranja doticne gospode. I jos slag na sve ovo je bio kad su nakon 4-5 odsviranih svojih hitova koliko i imaju za 20 godina plodnog rada, poceli da sviraju Harisa Džinovica. E tad sam morao da pobjegnem glavom bez obzira, i da shvatim ono sto je moj prijatelj rekao: virtualni ili prostije receno bend koji ne postoji. Oni se ne mogu nazvati bendom, jer to po mom misljenju i nisu. Eto toliko.
Vasi komentari, iskustva sa doticnim bendom su pozeljni.
Jako volim svirku uzivo, i cijenim ljude koji preferiraju takav nacin prezentiranja sebe ili svog benda.I jos ako to zvuci dobro onda je pun pogodak...
I tako dodje dan kad je Regina tzv.bend dosao u Tuzlu da svira, i na nagovor svoje djevojke odem ja da vidim kako ce biti i sta imaju da pokazu navikani momci iz Regine koje toliko furaju po medijima i koji toliko sebe velicaju u intervjuima. Iako su me neki jarani odgovarali al hajde nema veze. Kad ono ne lezi vraze, trenutak istine, kad ne samo da nisu pokazali nista, i da zvuce skroz lose vec ne zvuce nikako: CISTA PREVARA COVJECE. Bubnjar uopste ne svira nego glumi kao na tv-u kad sviraju na playback, jer je bila pustena matrica bubnjeva a on samo mlatara rukama i jos slusalice nataknuo na glavu kao da svira ne daj boze pomocu metronoma:))))( izgleda i da ne znaju drugacije, i u pravu je jedan moj dobar prijatelj kad ih je nazvao virtualnim bendom, sto u stvari i jesu). Gitare su skroz bile stisane da bi se sto tise culo umijece sviranja doticne gospode. I jos slag na sve ovo je bio kad su nakon 4-5 odsviranih svojih hitova koliko i imaju za 20 godina plodnog rada, poceli da sviraju Harisa Džinovica. E tad sam morao da pobjegnem glavom bez obzira, i da shvatim ono sto je moj prijatelj rekao: virtualni ili prostije receno bend koji ne postoji. Oni se ne mogu nazvati bendom, jer to po mom misljenju i nisu. Eto toliko.
Vasi komentari, iskustva sa doticnim bendom su pozeljni.
- J.P.Montoya
Kakva bolan regina, nemaju ljudi dvije pjesme da valjaju, od toga jedna koju su prepjevali na hiljadu nacina
-
incognito071
Pusur wrote:Jedini band za koji ja znam da je uradio remix SVOJE pjesme
hehehehe..kao Regina 20 godina poslije: guess what- nismo nista novo smislili.
Sasvim normalno jarane. Znajuci da je narod na ovim prostorima glup ko ona stvar i da ce ga slusati uradio bi i ja remix. I poslije toga uradio bi remix tog remixa jer bi i na njemu dobar bio...
- DaysleepeR
remix svoje pjesme koja je ustvari obradaPusur wrote:Jedini band za koji ja znam da je uradio remix SVOJE pjesme
hehehehe..kao Regina 20 godina poslije: guess what- nismo nista novo smislili.
-
Drumer
I jos jedna stvar, Davor je spomenuo tu noc u Tuzli da su pred sami rat bili u istom klubu i imali koncert, kako je on rekao prije 16 godina. Raspitam se ja malo, i tako dodjem do informacije da kad su tada svirali u Tuzli doveo ih je tadasnji menadzer Henda, a predgrupa su nastupali provjereni muzicari iz Tuzlanskog benda Atina, Basista tog benda sada u njemackoj ima svoj studio, i svirao je sa svim vecim zvijezdama iz BiH i okoline. Kad su poceli da sviraju momcici iz Regine, tada su imali po 20-ak godina, gitare se nista nisu cule, i na pitanje momaka iz Atine zasto se tako slabo cuje, Henda je rekao i bolje da se ne cuje jer svakako ne znaju svirati. Nakon skoro sat svirke, Henda im je rekao da sidju sa bine i da puste ljude da sviraju. Eh eto jos jedna sitnica vezano za bend...
- Neelix
ne kontam, cemu mrznja 
mislim nije da su vam sta uradili licno? ljudi su prije rata otpjevali par simpaticnih ljubavnih pjesmica...poslije rata obradili dvije svoje, i jednu od bijelog dugmeta...
ne znaju svirat, zapravo pojma nemam jer ih nisam nikad gledao
... al to nije razlog za mrznju....valjda 
mislim nije da su vam sta uradili licno? ljudi su prije rata otpjevali par simpaticnih ljubavnih pjesmica...poslije rata obradili dvije svoje, i jednu od bijelog dugmeta...
ne znaju svirat, zapravo pojma nemam jer ih nisam nikad gledao
- furija Strašna
Drumer wrote:Nisam ja tema, nego Reginasencho wrote:Levatu.![]()
![]()
Šta sve čovjek neće učiniti za ljubav.
-
Rambo-Amadeus
a ti drugi put fino pamet u glavu pa na Sabana Saulica...
a kad iskljucim zezanciju, buduci da u trenucima pijanstva slusamo tako neke "specificne" narodnjake, ljudi koji to ne slusaju ne bi vjerovali kakvi su to majstori koji sviraju uzivo po nekim tamo satorima sa sabanima i ostalim, kvalitetnijim" pjevacima...ali jebi ga kad ljudi imaju ukuse i predrasude pa ce radije ic slusat regine, jabuke, dugmeta kako bi se deklarisali kao, valjda, kulturni i urbani (niđe veze) dok ovamo sviraju ljudi koji su za njih mocarti ( i Amadeusi
) u bukvalnom smislu te rijeci...
jbg, sta ja znam...
a kad iskljucim zezanciju, buduci da u trenucima pijanstva slusamo tako neke "specificne" narodnjake, ljudi koji to ne slusaju ne bi vjerovali kakvi su to majstori koji sviraju uzivo po nekim tamo satorima sa sabanima i ostalim, kvalitetnijim" pjevacima...ali jebi ga kad ljudi imaju ukuse i predrasude pa ce radije ic slusat regine, jabuke, dugmeta kako bi se deklarisali kao, valjda, kulturni i urbani (niđe veze) dok ovamo sviraju ljudi koji su za njih mocarti ( i Amadeusi
jbg, sta ja znam...
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
E ovo kao da sam ja pisala.Sjecam se Davora i njegovih pocetaka i moje zaljubljenosti u njega tada,cak sam vezala glupe marame preko glave kao on nekad......Hehedinchy84 wrote:Kako sam ja bila zaljubljena u Davora ko dijete![]()
![]()
Otprilike u tom periodu je i moje interesovanje prema Regini prestalo
Kad se samo sjetim........
-
eterno
#23 Re: Regina u Tuzli nekad u Decembru! Odron nad odronima...
Nisam ih nikada gledao/slusao uzivo. Al po pjesmama sa zadnjeg albuma na kojima ima puno syntha i "dance" fazona, uvijek sam bio siguran da sviraju uz "backtracks/samplove"Drumer wrote: Bubnjar uopste ne svira nego glumi kao na tv-u kad sviraju na playback, jer je bila pustena matrica bubnjeva a on samo mlatara rukama i jos slusalice nataknuo na glavu kao da svira ne daj boze pomocu metronoma:))))( izgleda i da ne znaju drugacije, i u pravu je jedan moj dobar prijatelj kad ih je nazvao virtualnim bendom, sto u stvari i jesu). Gitare su skroz bile stisane da bi se sto tise culo umijece sviranja doticne gospode.
I jos slag na sve ovo je bio kad su nakon 4-5 odsviranih svojih hitova koliko i imaju za 20 godina plodnog rada, poceli da sviraju Harisa Džinovica.
Synthove i neke efekte mogu razumjeti, to rade i najveci, ali ako je istina to za bubanj sto kazes onda je stvarno KATASTROFA.
Na Youtube imaju neki snimci sa njihovih svirki al je zvuk zesce loseg kvaliteta pa se i necuje bas dobro, u svakom slucaju se cuje da imaju "backtracks" cak i za basbubanj da bi dobili onaj "dance" fazon.
I slazem se da gitara zvuci bjedno.
Da je bubnjar imao "InEarMonitoring" siguran sam da ne bih ni komentirao to za slusalice. Jednostavno mu je lakse imati velike slusalice na glavi, nego manje u usima.
A 100% ima "metronom" u slusalicama posto je to moranje zbog "backtrackova/samplova".
Naj pametnije bi bilo da imaju klavijaturistu na svirkama. (Al kosta)
I normalno da pojacaju gitare, hehe.
A to sto su odsvirali i folka (Harisa Dz.), to je sramota. Ako su bas odlucili da sviraju nesto tudje mogli su bar iz svoga zanra.
Ma da mislim da je bolje svirat svoje pa neznam ti kakvo da je.
Izgleda da je bas tako kao sto je tvoj jaran rekao "virtualni bend". Zalosno.
Al opet mislim da je bolje da ima i takvih, pa da ih mladi slusaju, a ne onaj Folkshit.