Regina u Tuzli nekad u Decembru! Odron nad odronima...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Drumer

#1 Regina u Tuzli nekad u Decembru! Odron nad odronima...

Post by Drumer »

Htjeo sam ovo jos nekad prije napisati ali nisam stigao.
Jako volim svirku uzivo, i cijenim ljude koji preferiraju takav nacin prezentiranja sebe ili svog benda.I jos ako to zvuci dobro onda je pun pogodak...
I tako dodje dan kad je Regina tzv.bend dosao u Tuzlu da svira, i na nagovor svoje djevojke odem ja da vidim kako ce biti i sta imaju da pokazu navikani momci iz Regine koje toliko furaju po medijima i koji toliko sebe velicaju u intervjuima. Iako su me neki jarani odgovarali al hajde nema veze. Kad ono ne lezi vraze, trenutak istine, kad ne samo da nisu pokazali nista, i da zvuce skroz lose vec ne zvuce nikako: CISTA PREVARA COVJECE. Bubnjar uopste ne svira nego glumi kao na tv-u kad sviraju na playback, jer je bila pustena matrica bubnjeva a on samo mlatara rukama i jos slusalice nataknuo na glavu kao da svira ne daj boze pomocu metronoma:))))( izgleda i da ne znaju drugacije, i u pravu je jedan moj dobar prijatelj kad ih je nazvao virtualnim bendom, sto u stvari i jesu). Gitare su skroz bile stisane da bi se sto tise culo umijece sviranja doticne gospode. I jos slag na sve ovo je bio kad su nakon 4-5 odsviranih svojih hitova koliko i imaju za 20 godina plodnog rada, poceli da sviraju Harisa Džinovica. E tad sam morao da pobjegnem glavom bez obzira, i da shvatim ono sto je moj prijatelj rekao: virtualni ili prostije receno bend koji ne postoji. Oni se ne mogu nazvati bendom, jer to po mom misljenju i nisu. Eto toliko.
Vasi komentari, iskustva sa doticnim bendom su pozeljni.
Comrad

Post by Comrad »

Ovo ti cekao da ti se slegne :D Ma meni je Regina jedan simpatican, smijesan bend. :D
obuca

Post by obuca »

s kiketom mogu skupa :D djecicu zabavljat :D
Drumer

Post by Drumer »

Comrad wrote:Ovo ti cekao da ti se slegne :D Ma meni je Regina jedan simpatican, smijesan bend. :D
Pa ima i toga malo. Ali nisam vise mogao odugovlaciti, jer kontam moram ljudima reci istinu, barem onima koji je jos ne znaju... :)
groar

Post by groar »

Ja vec dugo vremena tvrdim da je Regina najgori bend na svijetu. Bez ikakve konkurencije. Cak su i oni Zerini cvikerasi sto se nazivaju skupa Crvenom Jabukom za osam klasa bolji
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

Kakva bolan regina, nemaju ljudi dvije pjesme da valjaju, od toga jedna koju su prepjevali na hiljadu nacina
Tesssa

Post by Tesssa »

Kako sam ja bila zaljubljena u Davora ko dijete :-) :-) :-) Otprilike u tom periodu je i moje interesovanje prema Regini prestalo :D
_LoLiTa_

Post by _LoLiTa_ »

Uzasni su uzivo, u svakom pogledu, i audio i video.
incognito071

Post by incognito071 »

Forum nije za vas, forum nije za vas ... :lol: :lol: :lol:
Pusur

Post by Pusur »

Jedini band za koji ja znam da je uradio remix SVOJE pjesme
hehehehe..kao Regina 20 godina poslije: guess what- nismo nista novo smislili.
8)
incognito071

Post by incognito071 »

Pusur wrote:Jedini band za koji ja znam da je uradio remix SVOJE pjesme
8)

Sasvim normalno jarane. Znajuci da je narod na ovim prostorima glup ko ona stvar i da ce ga slusati uradio bi i ja remix. I poslije toga uradio bi remix tog remixa jer bi i na njemu dobar bio... ;-)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Pusur wrote:Jedini band za koji ja znam da je uradio remix SVOJE pjesme
8)
remix svoje pjesme koja je ustvari obrada
Drumer

Post by Drumer »

sencho wrote:Levatu. :-D :-D
Šta sve čovjek neće učiniti za ljubav.
Nisam ja tema, nego Regina :roll:
zimomor

Post by zimomor »

incognito071 wrote:Forum nije za vas, forum nije za vas ... :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
Drumer

Post by Drumer »

I jos jedna stvar, Davor je spomenuo tu noc u Tuzli da su pred sami rat bili u istom klubu i imali koncert, kako je on rekao prije 16 godina. Raspitam se ja malo, i tako dodjem do informacije da kad su tada svirali u Tuzli doveo ih je tadasnji menadzer Henda, a predgrupa su nastupali provjereni muzicari iz Tuzlanskog benda Atina, Basista tog benda sada u njemackoj ima svoj studio, i svirao je sa svim vecim zvijezdama iz BiH i okoline. Kad su poceli da sviraju momcici iz Regine, tada su imali po 20-ak godina, gitare se nista nisu cule, i na pitanje momaka iz Atine zasto se tako slabo cuje, Henda je rekao i bolje da se ne cuje jer svakako ne znaju svirati. Nakon skoro sat svirke, Henda im je rekao da sidju sa bine i da puste ljude da sviraju. Eh eto jos jedna sitnica vezano za bend...
ProS

Post by ProS »

haha da,da,da!
mrzim prokletu reginu,njihove remixe i ogavne,kao savremene :oops: refrene i ponavljanja :shock:
Pusur

Post by Pusur »

sjecate li se Regina praska za pecivo? hihihhihi
Hendrix

Post by Hendrix »

Među mojom rajom ih zovemo Vagina. :-D
Ljude ba neko poguro s parama pa hajmo nazor nešto , Davoru je bolje bilo da ostane u Gruntibugli , tamo su bar svirali.
Neelix

Post by Neelix »

ne kontam, cemu mrznja :?

mislim nije da su vam sta uradili licno? ljudi su prije rata otpjevali par simpaticnih ljubavnih pjesmica...poslije rata obradili dvije svoje, i jednu od bijelog dugmeta... :D

ne znaju svirat, zapravo pojma nemam jer ih nisam nikad gledao :D ... al to nije razlog za mrznju....valjda :shock:
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Drumer wrote:
sencho wrote:Levatu. :-D :-D
Šta sve čovjek neće učiniti za ljubav.
Nisam ja tema, nego Regina :roll:
:lol: :lol: :lol:
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

a ti drugi put fino pamet u glavu pa na Sabana Saulica... :D

a kad iskljucim zezanciju, buduci da u trenucima pijanstva slusamo tako neke "specificne" narodnjake, ljudi koji to ne slusaju ne bi vjerovali kakvi su to majstori koji sviraju uzivo po nekim tamo satorima sa sabanima i ostalim, kvalitetnijim" pjevacima...ali jebi ga kad ljudi imaju ukuse i predrasude pa ce radije ic slusat regine, jabuke, dugmeta kako bi se deklarisali kao, valjda, kulturni i urbani (niđe veze) dok ovamo sviraju ljudi koji su za njih mocarti ( i Amadeusi :D ) u bukvalnom smislu te rijeci...

jbg, sta ja znam... :roll:
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

Post by Šeherzada »

dinchy84 wrote:Kako sam ja bila zaljubljena u Davora ko dijete :-) :-) :-) Otprilike u tom periodu je i moje interesovanje prema Regini prestalo :D
E ovo kao da sam ja pisala.Sjecam se Davora i njegovih pocetaka i moje zaljubljenosti u njega tada,cak sam vezala glupe marame preko glave kao on nekad......Hehe :lol:
Kad se samo sjetim........
eterno

#23 Re: Regina u Tuzli nekad u Decembru! Odron nad odronima...

Post by eterno »

Drumer wrote: Bubnjar uopste ne svira nego glumi kao na tv-u kad sviraju na playback, jer je bila pustena matrica bubnjeva a on samo mlatara rukama i jos slusalice nataknuo na glavu kao da svira ne daj boze pomocu metronoma:))))( izgleda i da ne znaju drugacije, i u pravu je jedan moj dobar prijatelj kad ih je nazvao virtualnim bendom, sto u stvari i jesu). Gitare su skroz bile stisane da bi se sto tise culo umijece sviranja doticne gospode.
I jos slag na sve ovo je bio kad su nakon 4-5 odsviranih svojih hitova koliko i imaju za 20 godina plodnog rada, poceli da sviraju Harisa Džinovica.
Nisam ih nikada gledao/slusao uzivo. Al po pjesmama sa zadnjeg albuma na kojima ima puno syntha i "dance" fazona, uvijek sam bio siguran da sviraju uz "backtracks/samplove"
Synthove i neke efekte mogu razumjeti, to rade i najveci, ali ako je istina to za bubanj sto kazes onda je stvarno KATASTROFA.

Na Youtube imaju neki snimci sa njihovih svirki al je zvuk zesce loseg kvaliteta pa se i necuje bas dobro, u svakom slucaju se cuje da imaju "backtracks" cak i za basbubanj da bi dobili onaj "dance" fazon.
I slazem se da gitara zvuci bjedno.

Da je bubnjar imao "InEarMonitoring" siguran sam da ne bih ni komentirao to za slusalice. Jednostavno mu je lakse imati velike slusalice na glavi, nego manje u usima.
A 100% ima "metronom" u slusalicama posto je to moranje zbog "backtrackova/samplova".

Naj pametnije bi bilo da imaju klavijaturistu na svirkama. (Al kosta)
I normalno da pojacaju gitare, hehe.

A to sto su odsvirali i folka (Harisa Dz.), to je sramota. Ako su bas odlucili da sviraju nesto tudje mogli su bar iz svoga zanra.
Ma da mislim da je bolje svirat svoje pa neznam ti kakvo da je.

Izgleda da je bas tako kao sto je tvoj jaran rekao "virtualni bend". Zalosno.

Al opet mislim da je bolje da ima i takvih, pa da ih mladi slusaju, a ne onaj Folkshit.
Post Reply