REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ibrik

#1 REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by ibrik »

Predao sam saobracajnu u osiguravajucu kucu i izdali su mi potvrdu na koju kazu smijem voziti samo u kantonu?
meni je to totalno nebulozno i van svake pameti, pa nisam ja kriv sto njima treba 10 dana da produze registraciju...

Ineteresuje me je li ovo tacno ili ona u osiguranju prica nebuloze?
proljetni kauboj

Post by proljetni kauboj »

Informacija da se sa potvrdom moze voziti po Kantonu je tocna, jer su i meni tako rekli,kada sam produzavao registraciju.
Jedino sto me cudi je sto produzenje prometne traje najvise dan -dva , tako da mi nije jasno tko tebi produzava dozvolu kad mu treba 10 dana?
zena21

Post by zena21 »

meni su rekli da mi ta potvrda vazi 15 dana, s tim da su mi papiri bili gotovi vec za 2 dana... opstina centar ...

nove tablice i saobracajna
GoschaUkuchi

#4 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by GoschaUkuchi »

ibrik wrote:Predao sam saobracajnu u osiguravajucu kucu i izdali su mi potvrdu na koju kazu smijem voziti samo u kantonu?
meni je to totalno nebulozno i van svake pameti, pa nisam ja kriv sto njima treba 10 dana da produze registraciju...

Istina je, vrijedi samo za Kanton.
Garant je produzenje u Opstini Novi grad!?
sulesavic

Post by sulesavic »

Jbg, pro¹le godine (2006.) je Novom Gradu trebalo tri dana da pozavr¹avaju proceduru.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Tehnicki pregled 1 sat, placanje dazbina u osiguranju 30 min, cekanje u MUP-u(prosjek 1 sat) sve skupa 2,5 sata...sta ba 3 dana...:D.
sulesavic

Post by sulesavic »

Bobi wrote:Tehnicki pregled 1 sat, placanje dazbina u osiguranju 30 min, cekanje u MUP-u(prosjek 1 sat) sve skupa 2,5 sata...sta ba 3 dana...:D.
Subota. Tehnièki u BIHAMK-u pola sata, guranje osi 15 minuta, minuta dogovora nakon toga da se oni bakæu sa MUP-om.

Ponedjeljak. Odlazak po saobraæajnu. 2 minute.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Pa zar ne mozete uzeti nekoliko slobodnih sati prije podne(radnim danom)...kakvi su vam to sefovi... :-? ?
sulesavic

Post by sulesavic »

Bobi wrote:Pa zar ne mozete uzeti nekoliko slobodnih sati prije podne(radnim danom)...kakvi su vam to sefovi... :-? ?
©ifra: Mittal Steel
dr.iver

Post by dr.iver »

Ma nemoj dobar je Mittal, robovlasnik :lol:
brate ako i objektivno ne mogu sa stignem zovnem ljude iz osiguranja i oni to odrade...da sad ne reklamiram ljude, ali stvarno su ljubazni...
nokia6170

#11 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by nokia6170 »

ibrik wrote:Predao sam saobracajnu u osiguravajucu kucu i izdali su mi potvrdu na koju kazu smijem voziti samo u kantonu?

kad je novo sarajevo u pitanju, onda cekas podugo...ja sam nedavno cekao cak 15 dana???!!! rekli mi ako imas koga da pogura....znaci Lido osiguranje, otvoreno ti kazu da trazis stelu i da to tako svi rade. taman kad sam krenuo da zaganjam stelu, javise mi da je gotova..dva dana pred more:)

a sto se tice vozanja, ja sam vala vozio i van kantona, policija me zaustavila prije mostara, prebrza voznja, oprostili mi:) nisu nista pitali za osiguranje.

pokusao preci granu, islo mi se na more, vratili me fino kulturno hrvatski carinici...ja se okrenuo, zahvalio i pravac Kravice vodopad....

eto, sad mozda sam ja imao srece, al sam vozio normalno po svojoj drzavi bez saobracajne sa tim privremenim papirima:)
ibrik

Post by ibrik »

I kod mene je u pitanju opcina Novo Sarajevo i Lido osiguranje i isto tako su mi rekli da ako imam stelu moze brze ici,a ako nemam treba 10tak dana...ne mogu da vjerujem da su toliki debili da dozvoljavaju voznju samo po kantonu, pa nisam ja kriv sto im treba 10 dana...kolega mi registrovao auto u Camelija osiguranju i oni mu izdali potvrdu na kojoj pise da smije voziti na BH registracionom podrucju, tako da ne vjerujem da bi trebalo biti razlike od osiguranja do osiguranja...
SundanceKid

#13 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by SundanceKid »

Vidim da je ova tema davno umrla, ali da ne pravim novu bezveze, bolje da uradim bump...imam isti problem, pa jel ovo i dalje ovako ili se nesto promijenilo??

Predo sam za papire za registraciju, dobio potvrdu od osiguranja, ali zbog neke greske moram cekat ponedeljak da mi daju saobracajnu, a sutra bih trebao van kantona...jel mogu sa ovom potvrdom, ili je to i dalje isto???

Pozz
vjesticanametli

#14 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by vjesticanametli »

ja sam vozila i van SA kaRtona i zaustavljali su me .............nisu nista rekli a nisam ni kaznjena
SundanceKid

#15 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by SundanceKid »

kakavdanakneiskustvu wrote:
SundanceKid wrote:Vidim da je ova tema davno umrla, ali da ne pravim novu bezveze, bolje da uradim bump...imam isti problem, pa jel ovo i dalje ovako ili se nesto promijenilo??

Predo sam za papire za registraciju, dobio potvrdu od osiguranja, ali zbog neke greske moram cekat ponedeljak da mi daju saobracajnu, a sutra bih trebao van kantona...jel mogu sa ovom potvrdom, ili je to i dalje isto???

Pozz

prvi put čujem za te potvrde,sumnjivo mi je to,čuj osiguranje ti daje potvrdu,policija ako te zaustavi a auto ti nije registrovano ta potvrda ti 100 % neće pomoći
Kako prvi put cujes za potvrde, svake godine kad registrujem auto, predam saobracajnu, i dobijem papir od osiguravajuce kuce, s kojim vozim par dana dok mi ne vrate ovjerenu saobracajnu... Ne znam sta tu ima cudno, ne vozis ti neregistrovano auto, predas uredno papire za registraciju, pa moras imat neki dokument kojim potvrdjujes da si ispunio obaveze, i da mozes u medjuvremenu voziti. Jedini je problem sto ti kazu vozi u kantonu, a eto ja bih trebao van kantona...
muha_sa

#16 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by muha_sa »

SundanceKid wrote:
SundanceKid wrote:Vidim da je ova tema davno umrla, ali da ne pravim novu bezveze, bolje da uradim bump...imam isti problem, pa jel ovo i dalje ovako ili se nesto promijenilo??

Pozz

prvi put čujem za te potvrde,sumnjivo mi je to,čuj osiguranje ti daje potvrdu,policija ako te zaustavi a auto ti nije registrovano ta potvrda ti 100 % neće pomoći
Kako prvi put cujes za potvrde, svake godine kad registrujem auto, predam saobracajnu, i dobijem papir od osiguravajuce kuce, s kojim vozim par dana dok mi ne vrate ovjerenu saobracajnu... Ne znam sta tu ima cudno, ne vozis ti neregistrovano auto, predas uredno papire za registraciju, pa moras imat neki dokument kojim potvrdjujes da si ispunio obaveze, i da mozes u medjuvremenu voziti. Jedini je problem sto ti kazu vozi u kantonu, a eto ja bih trebao van kantona...
ako kreneš van kantona ideš na svoj rizik :-) s polisom možeš vozit samo u kantonu u kojem je registrovano vozilo-da,registrovano al nemaš saobracajnu-ni kriv ni dužan :-) -jebi ga-tako je.
muha_sa

#17 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by muha_sa »

ja prvi put čujem za to,ja kad predam papire za registraciju isti dan mi bude auto registrovano,ako ti je istekla registracija nebitna je ta potvrda,bar u zenici,moraš imati kod sebe za vrijeme vožnje saobraćajnu dozvolu,važeću
bude registrovano isti dan i u SA al saobracajnu cekamo po heftu-u najboljem slucaju dan manje :D
vjesticanametli

#18 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

ne znam na koga cekamo ali svaki put dobijem papir i vozam kao da imam saobracajnu :-)
spreca

#19 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by spreca »

U jebo te :shock: ...pa takve gluposti nejma cak ni u rusiji......dali je to zakonom dozvoljeno zasto se ne bunite....sad cekas hevtu a iduce godine mozda ces cekati mjesec....ranije ako se ne varam nije bilo tako
poznanik

#20 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by poznanik »

muha_sa wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: ja prvi put čujem za to,ja kad predam papire za registraciju isti dan mi bude auto registrovano,ako ti je istekla registracija nebitna je ta potvrda,bar u zenici,moraš imati kod sebe za vrijeme vožnje saobraćajnu dozvolu,važeću
bude registrovano isti dan i u SA al saobracajnu cekamo po heftu-u najboljem slucaju dan manje :D
svašta,na koga čekate,na radnike CIPS-a ili radnike osiguravajućih kuća?

Kada predaješ zahtjev - papire za registraciju vozila, podrazumijeva se da se među njima nalazi i polica osiguranja.

U Sarajevu - gužva nastaje u službi za obradu dokumentacije, u kojoj se još uvijek sav posao obavlja "pješke", sva zaprimljena dokumenta se moraju detaljno pregledati i prekontrolisati, i takva poslati načelnicima na potpis. Načelnici obično potpisuju dan poslije, ako ih ikako i ima u kancelarijama. Nekad nema dovoljno tablica, nekad obrazaca saobraćajne... Problem je i sa nedovoljnim brojem službenika, posebno ako neko ode na bolovanje ili odmor.
vjesticanametli

#21 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

vjesticanametli wrote:ne znam na koga cekamo ali svaki put dobijem papir i vozam kao da imam saobracajnu :-)

i je li te kad zaustavila policija a ti im umjesto saobraćajne dadneš tu potvrdu?
jeste..........imala tu potvrdu a novu godinu isla slaviti u loviste bijele vode..........isla iz sarajeva .........kad sam se vracama 1 januara zaustavili su me i pogledali...........nista
poznanik

#22 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by poznanik »

ibrik wrote:Predao sam saobracajnu u osiguravajucu kucu i izdali su mi potvrdu na koju kazu smijem voziti samo u kantonu? Ineteresuje me je li ovo tacno ili ona u osiguranju prica nebuloze?
Ako smiješ voziti "neregistrirano" vozilo u Kantonu Sarajevo, onda ga smiješ voziti i po cijelom svijetu :D

Ti si samo predao zahtjev za registraciju - zahtjev za unos podataka o vozilu i vlasniku u registar kod MUP-a, ali to ne znači da su ti vozilo i svi podaci verificirani. Npr. može da se desi da je vozilo, koje si prethodno kupio kao rabljeno, u evidenciji ukradenih ili potraživanih vozila, što znači da će ti i zahtjev za registraciju biti odbijen.

Samo je saobraćajna dozvola u originalu, vjerodostojan dokaz o registraciji vozila.
530i

#23 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by 530i »

Predajte malo ranije papire pri registraciji, a voziti se možete sa ovjerenom ili neovjerenom kopijom saobraćajne i važećom polisom osiguranja. Ne razumijem taj ciganluk sa nedostatkom tablica ili blanko dokumenata...pa naruči ih 100.000 neće propast...
muha_sa

#24 Re: REG. VOZILA-gdje smijes voziti na potvrdi od osiguranja?

Post by muha_sa »

je li ti bila istekla registracija auta?
jest da nisi mene pito al hajd-nema veze :D
-nikad ne cekam zadnji dan isteka registracije vec obicno desetak dana prije isteka sve odradim za sljedecu godinu--pošto mi urade osiguranje--odem na tehnicki i prodjem uredno tehnicki tad ostavim saobracajnu--koja nije istekla--kod kuce koja registruje te dobijem potvrdu i polisu osiguranja s kojom mogu vozit auto--auto koje još uvijek registrovano al pošto nemam saobracajnu fino mi objasne da ne idem iz svog kantona--ne rizikujem nit gdje idem--cekam saobracajnu. :D
Post Reply