_BosanaC wrote:
Ima s tim sto sam maltene trecinu zivota tamo proveo, i sto cak ni iza '95. nisam nasao tamo ni jednog jedino Srbina iz Banja Luke, nego iskljucivo Bosance iz Banja Luke.
A ako si bio tamo znas onda vrlo dobro da u Beogradu ne mozes biti Srbin, isto kao sto u Zagrebu ne mozes biti Hrvat.
Pa ja ako sebe smatram Srbinom sta ima neko da me drugacije naziva.
Ti ako sebe smatras Bosancem ja cu te tako i zvati.
Po tvojoj logici ako si vec trecinu zivota proveo u Bg-u, tj u Srbiji, onda te sad u Sarajevu smatraju Srbinom, tako ispade.Losa logika.
U Srbiju idem u Novi Sad al cesto navratim u BG i tamo imam dosta prijatelja koji me zovu imenom a ne Bosancem.
Takodje kad se sa nekim upoznajem prvo se predstavim imenom a ako pita odakle sam, odgovor je iz Banja Luke, a to je u RS u BIH.
Mozda su 95 nekog i zvali Bosancem al mene danas ne zovu.
Petrovic77 wrote:
Realnost se moze privremeno nametnuti snagom JNA arsenala, ali se s tim castan covjek ne moze pomiriti. Ne samo zato sto ta tvoja sebicnost u Bosni, srpski narod na Kosovu, u Hrvatskoj i evo ubrzo cak i u Crnoj Gori, dovodi u podredjen polozaj. Jer i medju Albancima i medju Crnogorcima i medju Hrvatima imas likova poput tebe, koji se pozivaju na realnost.
Tri naroda trebaju biti ravnopravna na tlu citave BiH prijatelju.
Moja sebicnost dovodi narod na Kosovu u podredjen polozaj???
Sta lupas.
A to svoje castan covjek a ne realan okaci macku o rep.
Pa sta bi onda Srbi trebali raditi da budu casni u situaciji kad su iz Hrvatske, 51% Bosne, i sa Kosova protjerani svi Srbi sa svojih vjekovnih ognjista.
Po tebi ja da ostanem castan trebam ici u Hrvatsku i Kosovo i protjerivati Siptare i Hrvate sa srpske zemlje. Nema nista od tog.
E pa druze vidis to je realnost.
Da su u Hrvatskoj, FBIH, i na Kosovu juzno od Ibra pocinjeni zlocini nad Srbima, da su protjerani i da je izvrseno njihovo etnicko ciscenje, a oni koji su ostali su ubijeni u ciscenju.
I iako su svi formalno za multietnicnost i povratak u praksi se to svjesno ne radi i realno vecina Srba se nece nikad vratiti a onaj mali broj koji se vrati ce biti nacionalna manjina na svojoj zemlji.
I ja sam tu realnost, koliko god ruzna bila kao takvu prihvatio, tamo smo pukli i gotovo.
Istina i u RS je izvrseno etnicko ciscenje Bosnjaka i Hrvata, jbg ugledali se na vas.
Prakticno Srbija, koliko god vi nju ne volite, jedina nije izvrsila etnicko ciscenje i tamo i danas zivi velik broj Muslimana i Hrvata.
Zato je RS jedni srpski prostor van danasnje Srbije sa kog Srbi nisu protjerani.
I kad nas niste uspjeli protjerati u ratu ako ocekujete da mi danas pristanemo na ukidanje RS, onda si stvarno lud.
Znaci ako hocete da zivimo zajedno u BIH moze al uz opstanak RS-a.
Vi prihvatite RS a mi BIH i mirna Bosna.
Ako necete, ma pali brate.
Inace po ustavu sva tri naroda su konstitutivna na cijelom prostoru BIH.
A sto se tice reformi iako vecina gradjana RS nije ni za kakve prenose nadloznosti na drzavni nivo ja bi licno prihvatio aprilski ustavni paket i Lajicakov prijedlog o policiji radi ulaska u EU ali taj kompromis je maksimum na koji smo spremni.
Vi odbijete nama jos bolje a vi ste onda krivci za izolaciju, sto se kao sto vidis vec i desava.
A sta ti je,majke ti, privremena realnost???
Prouci malo realizam, trebace ti uskoro.