Uz koleginu izjavu dodajem samo jos i politicki proljev
Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
- Mr.Sojic
#51 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Dobro kolega @PM72 rece "politicki prdez"

Last edited by Mr.Sojic on 25/09/2015 13:48, edited 1 time in total.
- Mr.Sojic
-
VCorp
#53 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Kurac moj početak kraja. Kraj RS -a će biti kad se digne naša zastava u Banja Luci.
- tandmand
#54 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Naravno da će reakcija međunarodne zajednice da izostane ako ne uzmemo u obzir verbalne osude. Vidimo svakodnevno šta se događa u ovoj izbjegličkoj krizi, gdje se EU raspala. Ni svojim članicama EU ne može zapovijediti, nemaju zajedničko stajalište. Ako ne mogu Mađarsku, Hrvatsku pa i Srbiju dotjeratu "u suru", pa kako će onda jednog Milorada Dodika. Ako ne bi bilo nasilnih sukoba, onda nam je kiparski scenario izgledan.karanana wrote:ostaje da se vidi reakcija medjunarodne zajednice i bakira i drugih kriminalaca koji predstavljaju muslimanski tor.
ako reakcija izostane a vjerovatno hoce, sljedeci referendum bi mogao takodjer brzo.
Što se tiče Bakira i SDA, ne vjerujem da znaju išta smisleno poduzeti osim mlatimudanskih apela "slobodoljubljivoj međunarodnoj zajednici." Nada će nam se vraćati od rezolucije do rezolucije. Ne mogu da riješe pitanje bosanskog jezika u RS, pa kako će se onda suprotstaviti referendumu. Pesimist sam glede budućnosti, jer evo imamo danas da ljudi i roba ne mogu da prelaze HR-SR granicu. Kako god Evropa bude rješavala izbjegličku krizu, našu će sigurno još gore.
-
palermo
#55 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Naša zastava je već dignuta u Banjaluci. Ono što treba raditi je da se ona učvrsti i nikome ne padne na pamet da je pokuša skinutiVCorp wrote:Kurac moj početak kraja. Kraj RS -a će biti kad se digne naša zastava u Banja Luci.
-
Mirza007
#56 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Odluka Vijeca da a Skupstine ne. Bitna je objava Skupstine u Sluzbanim Novinana. Od tada 2 mjeseca a toga jos nema. Sve su to marifetluci da im prodje prijedlog u strukturnom dijalogu. Dobri Bosnjo se pali ko hepo kockica ali pogresnim povodom. Njihov pravi cilj je strukturni dijalogu.karanana wrote:a jel ovo u sluzbenim novinama objavljeno?Mirza007 wrote:Nije objavljena odluka NS RS nego Vijeca za zastitu nacionalnog interesa ustavnog suda RS. To je za datum odrzavanja referenduma nebitno.
Ovdje se referendum koristi kao sredstvo pritiska u strukturnom dijalogu za pravosudje na nivou BiH. Kad dobiju sta hoce nece ga vise ni spominjati. Valjda to vidi ko treba da vidi. Bacaju prasinu u oci.
znaci ova odluka mu ne daje 2 mjeseca da ga organizuje nego ne mora nikako?
- It_is_a_Leclerc
#57 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Svakim novim korakom koji Dodik ide u otvoreni rat sa Bošnjacima, i konfrontaciju sa međunarodnom zajednicom i zapadom, korak je bliže ka njegovom i nestanku onog što predstavlja.
Prema tome, što se referenduma tiče, samo dajte.
Prema tome, što se referenduma tiče, samo dajte.
- Drvosjeca iz Dejcica
#58 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Po meni adekvatan odgovor bi io kontra referendum u F.BiH ili dijelu F.BiH. Samo pitanje da li imamo zakon o referendumu u F.BiH, mislim da nemamo?
-
palermo
#59 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Jes, jes njima je najbitniji strukturni dijalog. I kad bude dan referenduma mi ćemo pričati da se radi o Dodikovoj ublehi.Mirza007 wrote: Odluka Vijeca da a Skupstine ne. Bitna je objava Skupstine u Sluzbanim Novinana. Od tada 2 mjeseca a toga jos nema. Sve su to marifetluci da im prodje prijedlog u strukturnom dijalogu. Dobri Bosnjo se pali ko hepo kockica ali pogresnim povodom. Njihov pravi cilj je strukturni dijalogu.
Ljudi već štampaju listiće a mi im ne vjerujemo. Znamo bolje od njih šta hoće.
Mi kao onaj mirni dečkić što stačlno ponavlja nasilniku, haj mi dirni nos ako smiješ, ovaj ti dirne nos a ti opet njemu, haj sad ako smiješ, on smije, a ti opet, haj ako smiješ i sve tako dok ovome ne dojadi, pa te nogom u guzicu zatjera....
-
palermo
#60 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
A o čemu ćemo mi referendisati ??Drvosjeca iz Dejcica wrote:Po meni adekvatan odgovor bi io kontra referendum u F.BiH ili dijelu F.BiH. Samo pitanje da li imamo zakon o referendumu u F.BiH, mislim da nemamo?
- Bosanski_kralj
#61 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
U svemu ovome najviše me nerviraju nazovimo ih naši političari. Pa daj reagujte, zagalamite, recite da će biti rata ako se referendum održi.
-
daddy-kool
#62 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
palermo wrote:Vidim opet relativiziranje referenduma, te nenajsedajte na fore Dodika, te to su gluposti, te ovo , te ono.....
Što se mene tiče, ja bih zazveckao oružjem.......to je jedini način da se ovaj trend zaustavi...
Ne znam šta je pametno.
Čini mi da šta god radili da će doći vrijeme i onog pravog referenduma, a onda će biti sukoba.
- Drvosjeca iz Dejcica
#63 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Kolega je pomenuo stranicu ispred, recimo da li smatrate da je referendum RS-a protuustavan i da krši Dejtonski sporazum.palermo wrote:A o čemu ćemo mi referendisati ??Drvosjeca iz Dejcica wrote:Po meni adekvatan odgovor bi io kontra referendum u F.BiH ili dijelu F.BiH. Samo pitanje da li imamo zakon o referendumu u F.BiH, mislim da nemamo?
-
daddy-kool
#64 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Nema ništa od toga.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kolega je pomenuo stranicu ispred, recimo da li smatrate da je referendum RS-a protuustavan i da krši Dejtonski sporazum.palermo wrote:A o čemu ćemo mi referendisati ??Drvosjeca iz Dejcica wrote:Po meni adekvatan odgovor bi io kontra referendum u F.BiH ili dijelu F.BiH. Samo pitanje da li imamo zakon o referendumu u F.BiH, mislim da nemamo?
Nego pitanje je da li pustiti ovaj referendum, pa da čekamo na ziceru kada bude pravi, ili da se sada zateže maksimalno.
- cyprus
#65 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
''Nemojte misliti da nećete...''Bosanski_kralj wrote:U svemu ovome najviše me nerviraju nazovimo ih naši političari. Pa daj reagujte, zagalamite, recite da će biti rata ako se referendum održi.
-
palermo
#66 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Samo daješ legitimitet njihovom referendumu. Usput, mogao bi ga održati samo na dijelu Federacije. Ni pod razno na to pomisliti.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kolega je pomenuo stranicu ispred, recimo da li smatrate da je referendum RS-a protuustavan i da krši Dejtonski sporazum.palermo wrote:A o čemu ćemo mi referendisati ??Drvosjeca iz Dejcica wrote:Po meni adekvatan odgovor bi io kontra referendum u F.BiH ili dijelu F.BiH. Samo pitanje da li imamo zakon o referendumu u F.BiH, mislim da nemamo?
@daddy, naravno da je teško biti pametan. Meni pada na pamet u ovom trenutku stara srpska taktika, balvane na ceste.....pa da vidimo kome će prvo pući živci, a nije da se nemaju gdje postaviti...
- LBVIEW
#67 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Koja MZ,je li ona mjesnacyprus wrote:Dodik jede govna... Nadam se da će međunarodna zajednica ovo spriječit, jer ako već ne moraju gurati procese naprijed, dužnost im je da bar zaustave unazadne procese...
Taj se vec oglasio osudom,izvjestajem UN,dakle supljom koju konstantno prosipaju jos od vremena onih
smradova Jakasija i Galija.
ove izbjeglicke krize koju impotentna EU ne zna i ne moze rijesiti( a k'o fol je sposobna da rijesi balkansko pitanje),sprovesce ne samo ovaj referendum vec i neki drugi u koji je,da se ne lazemo, ovaj uvertira.Kakva bolan MZ,jedino sto vola iz Laktasa moze omesti u njegovim nakanama je strah od,uvjetno receno,bosnjacke reakcije,samo sudeci po tome koliko su sposobni i odlucni ovi sto Bosnjake kao predstavljaju,put mu je otvoren.Sto rece Palermo,doslo je vrijeme da se bez uvijanja upozori na posljedice,samo ko bi na sebe preuzeo taj rizik,draza je fotelja.Mnogi su ovdje upozoravali sto bi bezgranicna popustljivost srpskoj strani mogla prouzrokovati ali su prozivani za huskanje,dijasporsko naprdivanje i sta vec ne.Rezultat te infantilne i glupe politike vidimo: Dodick & co danas rade sto hoce,od krsenja elementarnih prava Bosnjaka pa do otvorenog ksenja Dejtonskog sporazuma.
- Drvosjeca iz Dejcica
#68 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
To bi im sjelo k'o kec na 12, to samo i čekaju.palermo wrote: Meni pada na pamet u ovom trenutku stara srpska taktika, balvane na ceste.....pa da vidimo kome će prvo pući živci, a nije da se nemaju gdje postaviti...
- bingov buraz
#69 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Samo naprijed Baja,istraj u inat dusmanima 
-
Mirza007
#70 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Od Dejtona do danas se prijeti referendumom pa nista. A u medjuvremenu prodje nakaradna reforma policije, pade aprilski paket i sl. a evo cini se sjebace i ono malo pravosudja na drzavnom nivou. Generalno nazadovanje pogotovo od 2008.palermo wrote:Jes, jes njima je najbitniji strukturni dijalog. I kad bude dan referenduma mi ćemo pričati da se radi o Dodikovoj ublehi.Mirza007 wrote: Odluka Vijeca da a Skupstine ne. Bitna je objava Skupstine u Sluzbanim Novinana. Od tada 2 mjeseca a toga jos nema. Sve su to marifetluci da im prodje prijedlog u strukturnom dijalogu. Dobri Bosnjo se pali ko hepo kockica ali pogresnim povodom. Njihov pravi cilj je strukturni dijalogu.
Ljudi već štampaju listiće a mi im ne vjerujemo. Znamo bolje od njih šta hoće.
Mi kao onaj mirni dečkić što stačlno ponavlja nasilniku, haj mi dirni nos ako smiješ, ovaj ti dirne nos a ti opet njemu, haj sad ako smiješ, on smije, a ti opet, haj ako smiješ i sve tako dok ovome ne dojadi, pa te nogom u guzicu zatjera....
Ali eto bitno je da se raspravlja hoce li ili ne biti referenduma.
Generalni cilj velikosrpske politike od 1804 do danas je pripajanje teritorija naseljenih Srbima zapadno od drine matici Srbiji. Mogu se mijenjati Karadodjordjevici, Obrenovici, Pasic, Rankovic, Milosevic, Karadzic ili Dodik, taj cilj ostaje tu, samo drugacije upakiran.
Dodik ga pokusava doseci na mirni nacin, rastakanjem drzave malo po malo kad vec Karadzic nije uspio topovima.
Cim prodje strukturni dijalog i MZ ispuni njihove uvjete uz klimanje glavom nasih mazluma, nestaje price o referendumu - do iduce potrebe.
- sWeeT_Companion
#71 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Nikoga nisam uvrijedio i nema potrebe za tim neandertalskim načinom ophodjenja pojedinaca prema meni. I ovaj portal je prenio vijest koju sam i ja koristio za temu.
Dakle, referendum je demokratko pravo i kao takvo se ne smije tumačiti nikako drugačije. Nikakve secesija, samoopredjeljenje. Već jednostavno izjašnjavanje o radu institucija. Koje ne rade svoj posao i koje provode politiku u interesu isključivo jednog naroda.
http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=169322Додик-Цвијановић: Поштовати вољу и глас народа (АУДИО/ВИДЕО)
Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће на основу референдума о Суду и Тужилаштву БиХ и снаге воље која стоји иза њега бити затражено рјешавање проблема правосуђа БиХ. Додик je у изјави за Радио Београд рекао да је вијест, коју су поједини медији објавили о датуму одржавања референдума у Српској, спекулација. Опширније у аудио прилогу.
Dakle, referendum je demokratko pravo i kao takvo se ne smije tumačiti nikako drugačije. Nikakve secesija, samoopredjeljenje. Već jednostavno izjašnjavanje o radu institucija. Koje ne rade svoj posao i koje provode politiku u interesu isključivo jednog naroda.
-
VCorp
#72 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
palermo wrote:Naša zastava je već dignuta u Banjaluci. Ono što treba raditi je da se ona učvrsti i nikome ne padne na pamet da je pokuša skinutiVCorp wrote:Kurac moj početak kraja. Kraj RS -a će biti kad se digne naša zastava u Banja Luci.
Nije naša veš ona što nam je nacrtao onaj šupak međunarodni u Paintu. Ti ako ces se odreci historije svoje zemlje i naroda radi ulizivanja govnima koja su tu radi sebe a ne nas, onda je to tvoj problem. Moja na sebi ima ljiljane a ovu koristim za brisanje guzice. Svaki put kad je Hrvati i Srbi zapale i gore oni trokutići meni je drago i smijem se, i ja sam za to da dođemo na utakmicu i palimo taj Varta wc papir.
-
splinter
#73 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
I šta kaže cvijanoviČka, poštovati glas naroda, ono papci, glasovi, folovi. I ono našlo da spominje glas naroda. Da je kakve dobre rupe pa da se sakrije u nju na par godina
- moa
#74 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Upravo tako, zato ustavno preuredjenje drzave mora se desiti pod hitno. Ja sam za uredjenje poput distrikta brcko. Iako mislim da je ovo pokusaj da se skine odgovornost za upravljanje resursima zadnjih 15 godina.breuer wrote:Ima li boljeg dokaza o nemogućnosti postojanja ove države od uplitanja međunarodne zajednice?! MIslim, to je ono što Dodik i hoće...cyprus wrote:Dodik jede govna... Nadam se da će međunarodna zajednica ovo spriječit, jer ako već ne moraju gurati procese naprijed, dužnost im je da bar zaustave unazadne procese...
- sWeeT_Companion
#75 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Pa zahvaljujući licemjerstvu je i izgubila izbore.... Prisjetimo se Ivanićeve teške pobjede i bošnjačkih glasova...splinter wrote:I šta kaže cvijanoviČka, poštovati glas naroda, ono papci, glasovi, folovi. I ono našlo da spominje glas naroda. Da je kakve dobre rupe pa da se sakrije u nju na par godina