Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post Reply
PM72

#26 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by PM72 »

10 novembra 1991 održan je "plebiscit srpskog naroda u BiH".Na sve strane visile su zastave Jugoslavije.Na stolu na kojem su se uzimali referendumski " listići,bile su dvije kamare.Crvena je bila ćirilićna a plava latinična.Ko fol,da bude ravnopravno. ;-)

Helem,moja malenkost uzme bezbeli plavi latinični.Na njemu je pisalo : Jeste li za očuvanje Jugoslavije kao zajednice naroda i narodnosti?" I veliko DA ili PROTIV.

Uzmem crveno ćirilićno kad tamo " Jeste li za ujedinjenje SAO Romanije,SAO Semberije,SAO Birča,SAO Hercegovine,SAO Krajine,RSK Krajine sa ostatkom Jugoslavije u jedinstvenu državu srpskog naroda" :evil: :evil: :evil: I veliko ZA ili PROTIV.

Meni mrak pao na oči.Zaokružim ono PROTIV i to ne jednom nego nekoliko puta.

Onda su imali oružje,silu JNA,moćnu Srbiju...a sad je ovo politički prdež namjenjen zabavljanju vlastitog stada.
dezurni_ucenik

#27 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by dezurni_ucenik »

emmir1 wrote:
sWeeT_Companion wrote:Baš tako.
Da su institucije Sud i Tužilaštvo uz Sipu radile svoj posao profesionalno, a ne jednostrano i isključivo politički do ovoga ne bi ni dolazilo. :roll:

Nisu radile profesionalno.

Srbi čine oko 77 procenata optuženih za ratne zločine, a znamo da su uradili 90 posto svih zločina u ratu.

Znači trebalo je više optužnica za Srbe.

Inače poserem vam se na referendum, nikad više nećete biti u prilici kao 90 tih.

Ovaj put će se pokucat na vaša vrata

:thumbup:

Svijet vise nije na nji'ovoj strani. Nisu vise vojna sila, nemaju se sa cime kurciti. A Dodik, ovo treba pripisati njegovim psihosomatskim oboljenjima.
red evil

#28 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by red evil »

Govorimo nema od referunda ništa a Mile stalno povlači nove korake. MZ šta će učinit? Neće ništa. Ne bih volio sad kompromis,, oni će njemu nešto dati a da ne bude referendum. Još gore bi to bilo po nas.
PM72

#29 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by PM72 »

red evil wrote:Govorimo nema od referunda ništa a Mile stalno povlači nove korake. MZ šta će učinit? Neće ništa. Ne bih volio sad kompromis,, oni će njemu nešto dati a da ne bude referendum. Još gore bi to bilo po nas.
Tako će i biti dok je Bošnjama najveći problem redukcija vode...
tandmand

#30 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by tandmand »

Samo opušteno. Bakir ima 5-6 apela uvijek spremnih u rukavu a ako to ne bude djelotvorno, onda neki truhli kompromis. :oops:
PM72

#31 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by PM72 »

tandmand wrote:Samo opušteno. Bakir ima 5-6 apela uvijek spremnih u rukavu a ako to ne bude djelotvorno, onda neki truhli kompromis. :oops:
E ako mi Bakir donosi nafaku...neka grom pukne u njegovu guzicu i neka mi se nafaka razleti na sve strane!
Jolpaz

#32 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by Jolpaz »

emmir1 wrote:
sWeeT_Companion wrote:Baš tako.
Da su institucije Sud i Tužilaštvo uz Sipu radile svoj posao profesionalno, a ne jednostrano i isključivo politički do ovoga ne bi ni dolazilo. :roll:

Nisu radile profesionalno.

Srbi čine oko 77 procenata optuženih za ratne zločine, a znamo da su uradili 90 posto svih zločina u ratu.

Znači trebalo je više optužnica za Srbe.

Inače poserem vam se na referendum, nikad više nećete biti u prilici kao 90 tih.

Ovaj put će se pokucat na vaša vrata
:thumbup: :bih:
dječak sa šibicama

#33 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by dječak sa šibicama »

Imacemo i mi u Sarajevu nekakav referendum uskoro, Komsic najavio, Ivo.

Jedino ne znam kakav :D
Android Knego

#34 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by Android Knego »

PM72 wrote:10 novembra 1991 održan je "plebiscit srpskog naroda u BiH".Na sve strane visile su zastave Jugoslavije.Na stolu na kojem su se uzimali referendumski " listići,bile su dvije kamare.Crvena je bila ćirilićna a plava latinična.Ko fol,da bude ravnopravno. ;-)

Helem,moja malenkost uzme bezbeli plavi latinični.Na njemu je pisalo : Jeste li za očuvanje Jugoslavije kao zajednice naroda i narodnosti?" I veliko DA ili PROTIV.

Uzmem crveno ćirilićno kad tamo " Jeste li za ujedinjenje SAO Romanije,SAO Semberije,SAO Birča,SAO Hercegovine,SAO Krajine,RSK Krajine sa ostatkom Jugoslavije u jedinstvenu državu srpskog naroda" :evil: :evil: :evil: I veliko ZA ili PROTIV.
bas si 100% siguran da su bile dvije varijante sadrzaja na listicima?
Android Knego

#35 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by Android Knego »

red evil wrote:Govorimo nema od referunda ništa a Mile stalno povlači nove korake. MZ šta će učinit? Neće ništa.
MZ ce uciniti, i to zbog sebe a ne zbog nas... ne trebaju im novi talasi izbjeglica, a kamoli rat u komsiluku... i dobro je sto se ovo desava u vrijeme ovih izbjeglica na evropskim granicama. cisto da ih podsjeti kako bi to izgledalo da se zakuha kod nas... Miletu to nikako ne ide na ruku...
red evil wrote:Ne bih volio sad kompromis,, oni će njemu nešto dati a da ne bude referendum. Još gore bi to bilo po nas.
pa Mile sve sto radi, radi da nesto dobije. a mislim da nece prestati dok ne dobije... po pičci... :D
VCorp

#36 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by VCorp »

Ja se samo jedne stvari bojim. Da se ne bi našlo budala da počnu pušketati poslije tog famoznog referenduma a da govna iz međunarodne zajednice upravo s ovim referendumom pokušavaju izazvati sukob kod nas, da bi otjerali ove imigrante s naših područja i da bi sebi našli '' opravdan '' razlog da od Balkana zatvore sve granice prema Sjeveru. Znam da je to malo vjerovatno ali šta je ta bagra radila sve kroz historiju, pogotovo Amerikanci, ništa me ne bi začudilo. Mi svi tu seremo o tome kako se Dodik kurči, odgovora od MZ i nema baš na adekvatnom nivou ali nekako sumnjam da Ameri i ostala marva nisu dobro upućeni u sve što se događa oko tog referenduma.

P.S. S obzirom da nije prvi, a ni zadnji put da Dodik krši Dejton zašto se ne nađe neki pravnik i ode u Strazbur da obori taj Dejton i vrati nazad Ustav Republike Bosne i Hercegovine ? Ta mogućnost postoji, to je jedna od prvih tačaka dejtonsko (ne)mirovnog sporazuma. Zašto to još niko nije od naših pokrenuo, šta to spriječava ? Ako ima neko odgovore na to zamolio bih ga da mi pojasni malo bolje. Pozdrav.
bdzs

#37 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by bdzs »

Referendumom koji ne prouzrokuje nikakvo pravno dejstvo može se prouzrokovati samo veća bijeda u i onako bijednom u entitetu RS. Nadam se da će to Bošnjački poltički glupsoni uvidjeti i pustiti ih da se sami zakopaju.
Mirza007

#38 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by Mirza007 »

Nije objavljena odluka NS RS nego Vijeca za zastitu nacionalnog interesa ustavnog suda RS. To je za datum odrzavanja referenduma nebitno.
Ovdje se referendum koristi kao sredstvo pritiska u strukturnom dijalogu za pravosudje na nivou BiH. Kad dobiju sta hoce nece ga vise ni spominjati. Valjda to vidi ko treba da vidi. Bacaju prasinu u oci.
karanana

#39 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by karanana »

Mirza007 wrote:Nije objavljena odluka NS RS nego Vijeca za zastitu nacionalnog interesa ustavnog suda RS. To je za datum odrzavanja referenduma nebitno.
Ovdje se referendum koristi kao sredstvo pritiska u strukturnom dijalogu za pravosudje na nivou BiH. Kad dobiju sta hoce nece ga vise ni spominjati. Valjda to vidi ko treba da vidi. Bacaju prasinu u oci.
a jel ovo u sluzbenim novinama objavljeno?
znaci ova odluka mu ne daje 2 mjeseca da ga organizuje nego ne mora nikako?
O'zone
Globalni moderator

#40 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by O'zone »

Ja sam za referendum na kome će referendumsko pitanje biti "jeste li za referendum" ali ni taj referendum ne bih organizovao dok ne bih imao drugi referendum na kome bi bilo referendumsko pitanje "jeste li za referendum na kome će se glasati da li ste za referendum na kome će referendumsko pitanje biti "jeste li za referendum""

S tim da minimalni iznos izdvojen iz budžeta za i jedan od ovih referenduma ne smije biti ispod 120 milona KM. Nećemo da imamo smećarski referendum nego gospodski referendum na lijepom reljefnom papiru vrhunske A++ klase težine ne ispod 250 gr/m i Dupont ili Pelikan nalivperima da se zaokružuju rezltati a nekim glupim no name hemijskim olovkama a kutije za glasanje da budu od mahagonija.
PM72

#41 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by PM72 »

Android Knego wrote:
PM72 wrote:10 novembra 1991 održan je "plebiscit srpskog naroda u BiH".Na sve strane visile su zastave Jugoslavije.Na stolu na kojem su se uzimali referendumski " listići,bile su dvije kamare.Crvena je bila ćirilićna a plava latinična.Ko fol,da bude ravnopravno. ;-)

bas si 100% siguran da su bile dvije varijante sadrzaja na listicima?
Čuj jesam li 100% siguran? Pa bio na licu mjesta,čitao oba listića.Još sam se zakačio sa jednim kretenom kad je rekao da smo došli (jaran i ja) da provociramo.
palermo

#42 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by palermo »

Vidim opet relativiziranje referenduma, te nenajsedajte na fore Dodika, te to su gluposti, te ovo , te ono.....

Što se mene tiče, ja bih zazveckao oružjem.......to je jedini način da se ovaj trend zaustavi...
obuzdan

#43 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by obuzdan »

Ljudi spremite se. Nemojte da bude opet ko 92 "kad su nas iznenadili" :D
PM72

#44 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by PM72 »

Nijedno sranje nije počelo pred zimu... :D
cyprus

#45 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by cyprus »

Dodik jede govna... Nadam se da će međunarodna zajednica ovo spriječit, jer ako već ne moraju gurati procese naprijed, dužnost im je da bar zaustave unazadne procese...
red evil

#46 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by red evil »

PM72 wrote:Nijedno sranje nije počelo pred zimu... :D
Za sve postoji prvi put :mrgreen:
breuer

#47 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by breuer »

cyprus wrote:Dodik jede govna... Nadam se da će međunarodna zajednica ovo spriječit, jer ako već ne moraju gurati procese naprijed, dužnost im je da bar zaustave unazadne procese...
Ima li boljeg dokaza o nemogućnosti postojanja ove države od uplitanja međunarodne zajednice?! MIslim, to je ono što Dodik i hoće...
cyprus

#48 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by cyprus »

breuer wrote:
cyprus wrote:Dodik jede govna... Nadam se da će međunarodna zajednica ovo spriječit, jer ako već ne moraju gurati procese naprijed, dužnost im je da bar zaustave unazadne procese...
Ima li boljeg dokaza o nemogućnosti postojanja ove države od uplitanja međunarodne zajednice?! MIslim, to je ono što Dodik i hoće...
Nije da nisi upravu, ali nisi ništa novo ni rekao... Opšte je poznato da u ovoj konstelaciji unutrašnjih odnosa BiH ne može egzistirati kao jedinstvena država bez međunarodne zajednice... To je dakle smisao postojanja OHR-a u BiH... A to znači da bi on trebao djelovati u skladu sa svojim smislom postojanja...
breuer

#49 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by breuer »

cyprus wrote:Nije da nisi upravu, ali nisi ništa novo ni rekao... Opšte je poznato da u ovoj konstelaciji unutrašnjih odnosa BiH ne može egzistirati kao jedinstvena država bez međunarodne zajednice... To je dakle smisao postojanja OHR-a u BiH... A to znači da bi on trebao djelovati u skladu sa svojim smislom postojanja...
A koji je smisao postojanja države BiH onda?
cyprus

#50 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by cyprus »

breuer wrote:
cyprus wrote:Nije da nisi upravu, ali nisi ništa novo ni rekao... Opšte je poznato da u ovoj konstelaciji unutrašnjih odnosa BiH ne može egzistirati kao jedinstvena država bez međunarodne zajednice... To je dakle smisao postojanja OHR-a u BiH... A to znači da bi on trebao djelovati u skladu sa svojim smislom postojanja...
A koji je smisao postojanja države BiH onda?
Nemogućnost pravedne podjele.
Post Reply