Hajde, uostalom misli šta hoćeš, nije vrijedno trošiti vrijema da te ubjeđujem da si u krivu.VCorp wrote:
Pa borio sam se i ja, ta sa ljiljanima simbolizira historiju ovog naroda, njegovu slobodu i patnju. To je zastava koju volim a ovu mrzim zato sto nametnuta prvenstveno zbog onih koji su htjeli nas sve pobiti i raseliti, pa su ukinuli našu jer im nije pasala a oni neće ni tu staru a ni ovu novu. Ja na svoje ne dam, i kraj priče. Što mi svaki put moramo na uštrb sebe da se dodvoravamo drugima a oni neće sekunde da nama popuste ? Neće, imamo svoj inat a imam još veći ponos. Vi slobodno, niko vam ne brani braćo moja ali mene nisu slomili u ratu pa neće ni u miru.
Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
-
palermo
#126 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
-
stari grad Visegrad
#127 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
O Vrhovnom Sudu BiH ne moze odlucivati 30% gradjana u BiH. Sud Bih se tice svih a ne samo 30%.
-
Drinski
#128 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Ma daj vec jednom, pa da vratimo okupirane teritorije u ustavni poredak. Ili da se ljudi otcijepe. Ja nikad nisam bio protiv toga, neka uzmu tenkove i urade to. Naravno, ako mogu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#129 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Pa živimo u okviru BiH, te institucije donose odluke koje se tiču i građana F.BiH. Misliš da sudstvo F.BiH nema uticaja na građane RS-a? Evo recimo Tužilaštvo RS-a je izvršilo pretres firme u čijem je vlasnišvu ovaj portal. Itekako institucije oba entiteta utiču na građane entiteta i Distrikta Brčko, to što ti misliš da Bošnjaci žive na Marsu pa ih se institucije RS-a ne tiču je naivno sa tvoje strane.sWeeT_Companion wrote:drvosječa
Ne vidim smisao što bi narod koji živi na jednoj teritoriji odlučivao o radu institucije s kojom nema nikakve veze i od čijeg djelovanja nema apsolutno nikakvu korist ili gubitak?
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 25/09/2015 20:11, edited 1 time in total.
- moa
#130 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Genocidas, poklali ste, protjerali, silovali dobar dio ne srpskog zivlja i sad seres ovda. Imas li imalo stida. Samo ovo nemoj zaboraviti, razjebali ste jugu i niste dobro prosli. Sljedeci put ako krenete a idete u dobrom pravcu, nece Vam se suditi po hagu i nece historiju pisati mesjunarodni sud. Nece bosnjo vise biti rahmetlija i dobro se zapitajtr sta radite. Ovim tempom cete brze probuditi bosnjacki nacionalizam i onda ce tek biti belaj. Keru genocidni prestani kenjat.sWeeT_Companion wrote:Nek SDA sutra pokrene pitanje institucija RS-a na teritoriji RS-a. Jer se radi o entitetskim. I u okviru entiteta nek se oni koji žive u istom izjasne. Nije nemoguće da će ta institucija biti kažnjena glasom naroda, ne vidim problem.Ne rade ni institucije RS-a svoj posao, zašto o tome nema referenduma?
- mayab
#131 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
To je poanta; uz to, entitet RS je samo entitetstari grad Visegrad wrote:O Vrhovnom Sudu BiH ne moze odlucivati 30% gradjana u BiH. Sud Bih se tice svih a ne samo 30%.
- sWeeT_Companion
#132 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Nemoj tako, pripisuješ mi riječi koje nisam rekao.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa živimo u okviru BiH, te institucije donose odluke koje se tiču i građana F.BiH. Misliš da sudstvo F.BiH nema uticaja na građane RS-a? Evo recimo Tužilaštvo RS-a je izvršilo pretres firme u čijem je vlasnišvu ovaj portal. Itekako institucije oba entiteta utiču na građane entiteta i Distrikta Brčko, to što ti misliš da Bošnjaci žive na Marsu pa ih se institucije RS-a ne tiču je naivno sa tvoje strane.sWeeT_Companion wrote:drvosječa
Ne vidim smisao što bi narod koji živi na jednoj teritoriji odlučivao o radu institucije s kojom nema nikakve veze i od čijeg djelovanja nema apsolutno nikakvu korist ili gubitak?
Bošnjaci su komšije koji žive u državnoj zajednici sa nama lošim momcima Srbima. BiH je država dva entiteta i tri naroda. Institucije BiH su institucije koje rade o glavi svih naroda. Institucije entiteta su institucije koje rade o glavi naroda u entitetu.
Što se tiče upada u klix, protiv sam narušavanja medijskih sloboda. Ali taj napad je izveden u saradnji sa državnim organima.
-
Drinski
#133 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
E sto vas lik istrola.
- Drvosjeca iz Dejcica
#134 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Sa istim onim državnim organima koje osporavate?sWeeT_Companion wrote:Nemoj tako, pripisuješ mi riječi koje nisam rekao.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa živimo u okviru BiH, te institucije donose odluke koje se tiču i građana F.BiH. Misliš da sudstvo F.BiH nema uticaja na građane RS-a? Evo recimo Tužilaštvo RS-a je izvršilo pretres firme u čijem je vlasnišvu ovaj portal. Itekako institucije oba entiteta utiču na građane entiteta i Distrikta Brčko, to što ti misliš da Bošnjaci žive na Marsu pa ih se institucije RS-a ne tiču je naivno sa tvoje strane.sWeeT_Companion wrote:drvosječa
Bošnjaci su komšije koji žive u državnoj zajednici sa nama lošim momcima Srbima. BiH je država dva entiteta i tri naroda. Institucije BiH su institucije koje rade o glavi svih naroda. Institucije entiteta su institucije koje rade o glavi naroda u entitetu.
Što se tiče upada u klix, protiv sam narušavanja medijskih sloboda. Ali taj napad je izveden u saradnji sa državnim organima.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 25/09/2015 20:17, edited 1 time in total.
-
VCorp
#135 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Pa ubijedi me. Moram glumiti pred svijetom da želim živjeti s onima koji svaki dan sjebavaju Bosnu na koji god način stignu i još pri tome na uštrb sebe a na njihov fašizam da moram podjarmiti svoj identitet ? Izvini, to nisam ja. Volio sam ja bratstvo i jedinstvo, i danas volim više Srbe i Hrvate nego bilo koje druge narode na ovoj planeti ali poslije svega i dalje trebam plesati kako oni sviraju ? Ama neću burazeru, nikad više. Ja nisam od onih koji kad mu spomene Srbin rat i zločine ne kaže kako stvari stoje i ćuti da ih slučajno na uvrijedi i ne posvađa se s njim. Jebo ti tu priču prijatelju, imam i ja svoj ponos.palermo wrote:Hajde, uostalom misli šta hoćeš, nije vrijedno trošiti vrijema da te ubjeđujem da si u krivu.VCorp wrote:
Pa borio sam se i ja, ta sa ljiljanima simbolizira historiju ovog naroda, njegovu slobodu i patnju. To je zastava koju volim a ovu mrzim zato sto nametnuta prvenstveno zbog onih koji su htjeli nas sve pobiti i raseliti, pa su ukinuli našu jer im nije pasala a oni neće ni tu staru a ni ovu novu. Ja na svoje ne dam, i kraj priče. Što mi svaki put moramo na uštrb sebe da se dodvoravamo drugima a oni neće sekunde da nama popuste ? Neće, imamo svoj inat a imam još veći ponos. Vi slobodno, niko vam ne brani braćo moja ali mene nisu slomili u ratu pa neće ni u miru.
- sWeeT_Companion
#136 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Pa taj pretres pokazuje svu nesposobnost državnih organa. U svakom smislu, bez da stajem na ičiju stranu. Još jedan idealan primjer kako Tužilaštvo i Sud ne rade svoj posao, a istakao bih i Vijeće za medije,ako takvo nešto i uopšte još postoji.Sa istim onim državnim organima koje osporavate?Presmješno. To loši momci si ti rekao, ako misliš da jeste nemam ništa protiv. Za tvoju informaciju taj pretres koji spomišnješ je potpisala sudinica Tužilaštva KS. Toliko o lošoj saradnji i koordinaciji između pravosuđa. To samo najbolje okazuje koliko je to isprepleten sistem pa tvoj argument da se sudstvo jednog entiteta ne tiče građana drugogo je pao u vodu.
- perfekcionista1
#137 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
aparthejd. Budemo li sjedili i posmatrali nece biti dobro-.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pokušavam da shvatim tvoju logiku. Srbi imau pravo da se izjasne na entitetskom novou o Tužilaštvu i Sudu BiH koji su nivo iznad i u kojem ne učestvuju samo Srbi. Sa druge strane Bošnjaci u entitetu F.BiH nemaju to isto "demokratsko" pravo da se izjasne recimo o radu institucija RS-a koji su isti entitetski nivo.
- Drvosjeca iz Dejcica
#138 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
sWeeT_Companion wrote:Pa taj pretres pokazuje svu nesposobnost državnih organa. U svakom smislu, bez da stajem na ičiju stranu. Još jedan idealan primjer kako Tužilaštvo i Sud ne rade svoj posao, a istakao bih i Vijeće za medije,ako takvo nešto i uopšte još postoji.Sa istim onim državnim organima koje osporavate?Presmješno. To loši momci si ti rekao, ako misliš da jeste nemam ništa protiv. Za tvoju informaciju taj pretres koji spomišnješ je potpisala sudinica Tužilaštva KS. Toliko o lošoj saradnji i koordinaciji između pravosuđa. To samo najbolje okazuje koliko je to isprepleten sistem pa tvoj argument da se sudstvo jednog entiteta ne tiče građana drugogo je pao u vodu.
EDIT: Razlog pretresa je tako banalan da ne želim ni komentarisati.Po naredbi Kantonalnog suda Sarajevo, policija MUP-a Kantona Sarajevo uz podršku pripadnika MUP-a RS izvršili su pretres prostorija Klix.ba, zbog, kako je navedeno, postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo neovlaštenog prisluškivanja ili tonskog snimanja.
-
palermo
#139 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Al zaista.....vjerovatno je danas i povišicu zaradioDrinski wrote:E sto vas lik istrola.
-
hizo ramidovic
#140 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
referenduma ce biti kad se dobije mig iz bg...no, bg ne trepce jer je i sam u govnima...dodik prijeti plasticnim pistoljem...i obezbjedjuje jaku pregovaracku poziciju...stalna politicka ofanziva i maximalisticki zahtjevi naspram inferiorne bosnjacke politike koja se svela na borbu za fotelje i nadzorne odbore..
-
stari grad Visegrad
#141 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Da Sud u RS radi profesionalno ne bi bilo toliko nepravednih presuda. Da ne govorim koliko je entietski sud rs korumpran i moraju raditi kako SNSD kaze.sWeeT_Companion wrote:Baš tako.
Da su institucije Sud i Tužilaštvo uz Sipu radile svoj posao profesionalno, a ne jednostrano i isključivo politički do ovoga ne bi ni dolazilo.
- kamen spoticanja
#142 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Poziciju za sta?hizo ramidovic wrote:referenduma ce biti kad se dobije mig iz bg...no, bg ne trepce jer je i sam u govnima...dodik prijeti plasticnim pistoljem...i obezbjedjuje jaku pregovaracku poziciju...stalna politicka ofanziva i maximalisticki zahtjevi naspram inferiorne bosnjacke politike koja se svela na borbu za fotelje i nadzorne odbore..
Ukinut ce bosanski jezik? Aha...dodik je svjestan da bosnjacka politicka voda polahko.preljeva entiteske granice...a para nema ni za lijeka...pa se obreni petrovici pojavljuju kao gljive poslije kise...
referendum je toliko nakaradno zamisljen da sta god uradu bice lose-lose...ali mrmot nejma alternativu...sirotinju moras necim zabaviti
- Danguba
#143 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Da su Sud, Tuzilastvo i SIPA radile svoj posao Dodik(zajedno uz mnoge) bi bio iza resetaka.sWeeT_Companion wrote:Baš tako.
Da su institucije Sud i Tužilaštvo uz Sipu radile svoj posao profesionalno, a ne jednostrano i isključivo politički do ovoga ne bi ni dolazilo.
Dodik je zajedno sa svojim partijskim kolegama dao saglasnost za formiranje ovih institucija.
Na celu ovih institucija redovnom rotacijom bili su i Srbi. Prostora za promjene rada ovih institucija bilo je ALI sada kada se kriminal odmotava, kada se otkrivaju mnoge afere koje ce ici preko ovih institucija, treba zatalasati referendumom ne bi li ih zaplasio u svom radu inace ce ih ukinuti.
Kao sto neko rece, Dodik je najopasniji za same Srbe. Bukvalno unistava sve i onda dize prasinu da to sakrije. Jednog dana kada ga ne bude na politickoj sceni, pljuvat ce ga isto kao i Milosevica(koji je svo vrijeme imao bezuslovnu podrsku biraca a milijarde iznio iz zemlje tako da Marko i Mira mogu mirno zivjeti). Ako takve obozavate, onda ste mazohisti.
-
hizo ramidovic
#144 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
poziciju za pregovore o reformi pravosudja...kamen spoticanja wrote: Poziciju za sta?
Ukinut ce bosanski jezik? Aha...dodik je svjestan da bosnjacka politicka voda polahko.preljeva entiteske granice...a para nema ni za lijeka...pa se obreni petrovici pojavljuju kao gljive poslije kise...
referendum je toliko nakaradno zamisljen da sta god uradu bice lose-lose...ali mrmot nejma alternativu...sirotinju moras necim zabaviti
bos jezik? pa on je u rs vec ukinut
- kamen spoticanja
#145 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Nece mile docekati reformu pravosudjahizo ramidovic wrote:poziciju za pregovore o reformi pravosudja...kamen spoticanja wrote: Poziciju za sta?
bos jezik? pa on je u rs vec ukinut
Kazem ti bos nije ukinut niti ce biti...a sto opet govori da mile nema ideju ni u stvarima u kojima ima naizgled apsolutnu kontrolu
-
palermo
#146 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
NIje mi potpuno jasno na što misliš kada kažeš neće Mile dočekati reformu pravosudja ? Međ.zajednica ga ukloniti ili će se desiti nešto drugo.kamen spoticanja wrote: Nece mile docekati reformu pravosudja![]()
Kazem ti bos nije ukinut niti ce biti...a sto opet govori da mile nema ideju ni u stvarima u kojima ima naizgled apsolutnu kontrolu
Miletu nije ni potrebna neka ideja, on samo plovi već utabanim stazama. Pitanje je, hoćemo li ga negdje presresti ili će on ipak dolutati do cilja. Makar i bez ideje.
- kamen spoticanja
#147 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Reforma pravosudja krenut ce od njega...i nista s tim nece imati mz...al hoce sdspalermo wrote:NIje mi potpuno jasno na što misliš kada kažeš neće Mile dočekati reformu pravosudja ? Međ.zajednica ga ukloniti ili će se desiti nešto drugo.kamen spoticanja wrote: Nece mile docekati reformu pravosudja![]()
Miletu nije ni potrebna neka ideja, on samo plovi već utabanim stazama. Pitanje je, hoćemo li ga negdje presresti ili će on ipak dolutati do cilja. Makar i bez ideje.
- Sanjarko
#148 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
https://www.google.com/webhp?ie=utf-8&o ... u+BeograduVCorp wrote:Ja se samo jedne stvari bojim. Da se ne bi našlo budala da počnu pušketati poslije tog famoznog referenduma a da govna iz međunarodne zajednice upravo s ovim referendumom pokušavaju izazvati sukob kod nas, da bi otjerali ove imigrante s naših područja i da bi sebi našli '' opravdan '' razlog da od Balkana zatvore sve granice prema Sjeveru. Znam da je to malo vjerovatno ali šta je ta bagra radila sve kroz historiju, pogotovo Amerikanci, ništa me ne bi začudilo. Mi svi tu seremo o tome kako se Dodik kurči, odgovora od MZ i nema baš na adekvatnom nivou ali nekako sumnjam da Ameri i ostala marva nisu dobro upućeni u sve što se događa oko tog referenduma.
P.S. S obzirom da nije prvi, a ni zadnji put da Dodik krši Dejton zašto se ne nađe neki pravnik i ode u Strazbur da obori taj Dejton i vrati nazad Ustav Republike Bosne i Hercegovine ? Ta mogućnost postoji, to je jedna od prvih tačaka dejtonsko (ne)mirovnog sporazuma. Zašto to još niko nije od naših pokrenuo, šta to spriječava ? Ako ima neko odgovore na to zamolio bih ga da mi pojasni malo bolje. Pozdrav.
https://www.google.com/webhp?ie=utf-8&o ... u+Beogradu
Tek ste sad nesto malo skontali.
-
palermo
#149 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Ne znam, ja mislim da je ovo da Mile puca na reformu pravosudja naša zabluda, briga njega za pravosuđe.kamen spoticanja wrote:
Reforma pravosudja krenut ce od njega...i nista s tim nece imati mz...al hoce sds
On puca na više, a ukoliko Mile raspiše referendum( a hoće) SDS neće imati izbora nego da stane uz njega.
- Sanjarko
#150 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra
Cini ti se.PM72 wrote:Nijedno sranje nije počelo pred zimu...