REFERENDUM

Locked
policy

#301 Re: REFERENDUM

Post by policy »

SARAJEVO - Ambasadori Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) odlučno podržavaju pravosudne institucije na državnom nivou Bosne i Hercegovine.Upravni odbor PIC-a najoštrije je osudio pokušaje poput mjere koju je poduzela Narodna skupština RS 13. aprila kako bi se podrile ove institucije, saopćeno je iz Delegacije Evropske unije u BiH. Ocjenjuje se da će ovi pokušaji podriti vladavinu zakona i stoga su u suprotnosti sa Daytonskim sporazumom.

"Naglašavamo da je efikasan, nezavisan i nepristran pravosudni sistem od temeljnog značaja za vladavinu zakona, što je suštinski element funkcionalnog demokratskog društva. Efikasne i nezavisne državne pravosudne institucije su temeljni uvjet za integraciju u EU i euroatlantske integracije", navodi se u saopćenju PIC-a.

Dodaje se da zvaničnici koji podrivaju pravosudne institucije na državnom nivou nanose štetu potencijalu BiH za pristupanje EU.

Upravni odbor PIC-a pozdravio je blagovremenu izjavu koju je dala visoka predstavnica baronica Ashton u vezi s ovim pitanjem, uključujući i njen poziv političkim liderima da ne podrivaju napredak koji je ostvaren do sada, te da svoje bojazni riješe putem odgovarajućih institucionalnih kanala.

Ustavni sud BiH, koji je i sam daytonska institucija, je eksplicitno i nedvojbeno podržao ustavnost Državnog suda.

Nadalje UO PIC-a konstatira da je Parlamentarna skupština BiH usvojila Zakon o Državnom sudu BiH 2002. godine i Zakon o Tužilaštvu BiH 2003. godine.

Naglašava se da nijedan poslanik iz oba entiteta nije glasao protiv ovih zakona u državnom Parlamentu. Iz PIC-a podsjećaju da u skladu s Daytonskim sporazumom entiteti imaju obavezu da u potpunosti poštuju Ustav BiH i odluke institucija BiH.

"Željeli bismo podsjetiti da autoritet visokog predstavnika, uključujući korištenje izvršnih ovlasti, ima čvrst pravni osnov u Daytonskom sporazumu i odgovarajućim rezolucijama Vijeća sigurnosti", ističe se u saopćenju.

Ambasadori Upravnog odbora PIC-a još jednom su pozvali sve strane da podrže državne institucije BiH i vladavinu prava u interesu bh. građana.

Oni su naglasili da bi sve strane trebale raditi na jačanju pravosudnih institucija, a ne podrivanju njihove efikasnosti i jurisdikcije.

Oštro su osudili svaki pokušaj podrivanja ovih institucija ili dovođenja u pitanje njihove legitimnosti.

"Nećemo dozvoliti da se takvi pokušaji ostvare", zaključuje se u saopćenju.
Pa imajuci u vidu ranija saopstenja PIC-a, ovo i nije tako lose. Medjitim ostaje pitanje na koji nacin nece dozvoliti da se takvi pokusaji ostvare. Ovo u prevodu znaci da se PIC nije saglasio oko akcije. Da ce se moliti SDA i SDP da reaguju kroz Vijece naroda u NSRS, kako bi se medjunarodnoj zajednici kupilo vrijeme da skonta kako da reaguje do jeseni. Ili mozda znaci da je Inzko dobio zeleno svjetlo da uradi nesto. Cut cemo uskoro. Ali ako ne bude nikakve konkretne akcije - pa vrijeme je da se probudimo iz drijemeza kako je MZ na nasoj strani i kako MZ nece dozvoliti ovo, ono. Cak je ICG poceo da silji za Dodika preko onog dobronamjernog "Americkog Hrvata", Marka Preleca, koji kaze da se ne trebamo sekirati jer niko ne moze ukinuti drzavni sud i tuziteljstvo. Pa Dodik i ne zeli da ih ukine, nego samo zeli da njihove odluke ne vaze na 50% teritorije.

Dakle, meni se cini - use, i u svoje kljuse. SDP i SDA su reagovali jucer saopstenjima. Cekaju da vide sta ce uraditi MZ vjerovatno.

Medjutim, svi zaboravljaju da je NSRS donijela i zakljucak kojim ne priznaje vlast u F BIH, sto znaci da nema sansi da se formiraju drzavni organi vlasti. To je zapravo i veci problem. Mozda je to i stvarni cilj Dodikove akcije.
AliceInChains

#302 Re: REFERENDUM

Post by AliceInChains »

Milorad Dodik
"Međunarodna zajednica može imati stav, ali bit će referenduma u RS"
Međunarodna zajednica ima pravo na svoj, a mi na svoj stav, a referenduma u RS-u će biti, kada odluka o tome bude pravosnažna, kazao je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik. “Mislim da su njihove reakcije motivisane galamom iz Sarajeva. Upravo na to reagiraju”, ustvrdio je Dodik komentirajući reakcije predstavnika međunarodne zajednice nakon odluke Narodne skupštine RS-a o referendumu na kojim bi se građani izjasnili o odlukama visokog predstavnika u BiH, posebno u kontekstu nadležnosti Suda i Tužilaštva BiH.

Milorad Dodik

Referendum će se održati, nakon što postane pravosnažan, jer, zna i Dodik, postoji mogućnost da Klub Bošnjaka stavi veto na odluku.

“To će odrediti datum referendum, a on će se svakako desiti i dat će odgovar i na ključna pitanja. I to nije referendum o status RS-a, već o nezakonitom djelovanju visokog predstavnika. Ne želimo da on ode iz BiH, a da mi ne kažemo šta mislimo o tome, jer bi bili saučesnici u tome”, ustvrdio je Dodik.

Tvrdi i da ne stoje argument da su zakoni o Državnom sudu i Tužilaštvu usvojeni u Parlamentu BiH, jer, smatra kako taj zakonodavni organ ne može odlučivati o nečemu o čemu nema nadležnosti.

Dodik je potvrdio da je jučer bio u Briselu, ali nije želio da odgovori da li je tamo razgovarano o formiranju nove državne vlasti.
(FENA
Komrad

#303 Re: REFERENDUM

Post by Komrad »

Penicilin wrote:
zagazaga wrote: pričamo o različitim stvarima....ti postojanje naroda povezuješ sa napretkom države.....narod će uvijek postojati a hoće li prosperirati zavisi od ''pameti i nataliteta'' (što neko reče na forumu)

za ovo ostalo.......ja lično bih više voljela da je 'neko' Ustavnom sudu napisao apelaciju i tražio da oni dodiku kažu po kojim pitanjima može raspisivati referendum, da ga fino i kulturno (ovo ga najviše nervira) vrate u ustavne okvire a ne da se čeka inskovo djelovanje, daju se izjave po štampi i započinje rat po forumima
U pravu si. Narod će uvijek postojati samo je pitanje gdje, pod kojim imenom i u kojem broju. Evo ti na primjer Bošnjaci danas postoje u jednom dijelu Federacije BiH ali ne postoje na 90% područja u RS-u. Tako isto za 50 godina možda Bošnjaci budu postojali u Americi, Turskoj ili Njemačkoj ali ih više neće biti u BiH. Za 50 godina možda bude na planeti zemlji 10 miiona Bošnjaka ili recimo 500.000 onih koji se identificiraju za zemljom Bosnom.
Zato Bosnjaci moraju napraviti svoju maticu.. tj. svoju nacionalnu drzavu da im se nebi desilo da ih za 50 godina vise bude u americi nego u BiH...
palermo

#304 Re: REFERENDUM

Post by palermo »

Komrad wrote: Naveo sam ti primjer kraljevine SHS Bosnjaci su opstali...
Opstanak ovakve BiH nije pitanje opstanka Bosnjaka
U Kraljeivini SHS Bošnjaci nisu bili narod, oni su tretirano kao vjerska skupina bez ikakvog političkog subjektiviteta.
Pa čak i u toj SHS postojala je Bosna i Hercegovina kao jedinstvena administartivna teritorija.

I šta znači opstanak ovaklve BiH nije pitanje opstanka Bošnjaka. Naravno da opstanak dejtonska BiH nije vezana za opstanak Bošnjaka, ali država Bosna i Hercegovina i Bošnjaci su neraskidivo povezani. Ne postoji jedno bez drugog.
Komrad

#305 Re: REFERENDUM

Post by Komrad »

palermo wrote:
Komrad wrote: Naveo sam ti primjer kraljevine SHS Bosnjaci su opstali...
U Kraljeivini SHS Bošnjaci nisu bili narod, oni su tretirano kao vjerska skupina bez ikakvog političkog subjektiviteta.
Pa čak i u toj SHS postojala je Bosna i Hercegovina kao jedinstvena administartivna teritorija.

I šta znači opstanak ovaklve BiH nije pitanje opstanka Bošnjaka. Naravno da opstanak dejtonska BiH nije vezana za opstanak Bošnjaka, ali država Bosna i Hercegovina i Bošnjaci su neraskidivo povezani. Ne postoji jedno bez drugog.
Veze ti nemas.. ovo nije tacno

Bosnjacka drzava je nesto cemu treba teziti ... sve ostalo nas vodi u ponavljanje historije
Moramo imati institucije koje nas mogu zastiti
Moramo imati teritorij koji ce nam biti matica koji mozemo odbraniti a ne da nam se opet desi protjerivanje
AliceInChains

#306 Re: REFERENDUM

Post by AliceInChains »

Komrad wrote:
Penicilin wrote:
zagazaga wrote: pričamo o različitim stvarima....ti postojanje naroda povezuješ sa napretkom države.....narod će uvijek postojati a hoće li prosperirati zavisi od ''pameti i nataliteta'' (što neko reče na forumu)

za ovo ostalo.......ja lično bih više voljela da je 'neko' Ustavnom sudu napisao apelaciju i tražio da oni dodiku kažu po kojim pitanjima može raspisivati referendum, da ga fino i kulturno (ovo ga najviše nervira) vrate u ustavne okvire a ne da se čeka inskovo djelovanje, daju se izjave po štampi i započinje rat po forumima
U pravu si. Narod će uvijek postojati samo je pitanje gdje, pod kojim imenom i u kojem broju. Evo ti na primjer Bošnjaci danas postoje u jednom dijelu Federacije BiH ali ne postoje na 90% područja u RS-u. Tako isto za 50 godina možda Bošnjaci budu postojali u Americi, Turskoj ili Njemačkoj ali ih više neće biti u BiH. Za 50 godina možda bude na planeti zemlji 10 miiona Bošnjaka ili recimo 500.000 onih koji se identificiraju za zemljom Bosnom.
Zato Bosnjaci moraju napraviti svoju maticu.. tj. svoju nacionalnu drzavu da im se nebi desilo da ih za 50 godina vise bude u americi nego u BiH...

Hehehe. Da te malo korigujem: Bosnjaci ne moraju napraviti svoju maticu. Bosnjaci moraju ocuvati svoju maticu ;-) :mrgreen:

Doduse, ako sa "napraviti" mislis na povratak Sandzaka, Herceg Novig i dijela Dalmacije pod okrilje Bosanske teritorije.....ma ne, isto ne napraviti, vise izgraditi :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 15/04/2011 18:41, edited 1 time in total.
muha_sa

#307 Re: REFERENDUM

Post by muha_sa »

prljavi Hare wrote:Mislim da se ovdje previse govori o ulozi MZ,hoce li...nece li....kako ce....i slicno.Ne bih se ja uzdao ni u
kakvu MZ.EU je dokazano razjedinjena i rijetko ucinkovita,vazno je zadrzati State Department kao saveznike.
Samo se treba uzdati u sami sebe,mislim da imamo dovoljno snage i iz svega ovoga mozemo izaci i u boljoj
poziciji! :thumbup:
Da ne bude opet da pozivamo na sukobe ali ako Dodi udara na Ustav i drzavne institucije onda se dejtonski
ustav jednostavno resetuje i na to treba gledati kao poklon!Nije slucajno Paddy izjavio ovo sto je izjavio,
iskusan je to politicki lav! :thumbup: Davanje zelenog svjetla na semaforu za vojnu akciju omogucilo bi nam
da rijesimo stvari za koje bi u suprotnom trebale desetine godina a za sve te godine slusali bi smo kao
do sada vrijedjanja,negiranja genocida,razne Cankovice,Curguze,Galijasevice.....i slicna govna!!!!
Mene nikada nije zanimala prica tipa....joj vidi ko predstavlja borce,vidi ovoga,kako ovo.....Na stranu sada
ta licna nezadovoljstva i frustracije,ZABORAVITE!!!
Licno sam i u onome ratu nahebao kao zuti,nisam internet ratnik ali ni sekunde ne bih oklijevao,samo da
precednik nastavi u ovome pravcu,pruza nam se jedinstvena prilika da se oslobodimo ove fasisticke
sumske tvorevine.

Pamet u glavu......brasno,ulje,so,secer,kafa,gorivo,svijece,MTS(i na crno,sto vise i sto vise mozete
uskladistiti).......lagano se poceti organizovati,gdje,ko,sta,kada,i onda cekamo sta ce biti.

Ako se precednik u svemu ovome oslanja na MUP PC,zastitare,lovacka i slicna udruzenja,nesto pomoci
od paravojnih jedinica iz Servije.....e onda se debelo preracunao,i on i SANU stab u Beogradu.

Citiracu postovanog bravara:
"Radimo kao da će 100 godina biti mir, spremajmo se kao da će sutra biti rat!"
:dance: :dance: :dance: :thumbup: :bih:
:thumbup:
palermo

#308 Re: REFERENDUM

Post by palermo »

Komrad wrote: Veze ti nemas.. ovo nije tacno

Bosnjacka drzava je nesto cemu treba teziti ... sve ostalo nas vodi u ponavljanje historije
Moramo imati teritorij koji ce nam biti matica koji mozemo odbraniti a ne da nam se opet desi protjerivanje
Nebitno imam li veze, ono što znam je da stalno proturaš tezu o bošnjačkoj državi koja bi se ostvarila na način da se dijeli Bosna i Hercegovina. i U tom smislu, i pored tvoji vatrenih psotova za SDP, ti se nimalo ne razlikuješ od Čovića i Dodika.
Penicilin

#309 Re: REFERENDUM

Post by Penicilin »

Komrad wrote:Naveo sam ti primjer kraljevine SHS Bosnjaci su opstali...
Opstali su zato što je poslije SHS došla SR BiH u okviru koje su imali priliku da opstanu. Pitam ja tebe kako su opstali u Srebrenici jer to je malo sviježiji primjer opstanka Bošnjaka na ovim prostorima. Poenta je u tome da se svaka propuštena istorijska prilika i svaki istorijski poraz skupo plaća a da se svaka istorijska šansa i prilika masno naplaćuje. Za propuštenu priliku za sticanje državnosti u 19. vijeku platili smo skupu cijenu u 20. da bi došli u poziciju da nam kompletan biološki opstanak visio o koncu 93. i 94. godine. A već danas dvadesetak godina kasniej mi smo opet kao komotni da se to ne može nama desiti. Hoću da kažem da smo poziciju u kojoj smo danas skupo platili i da će nas svako odstupanje ako ne odmah onda u nekoj budućoj iteraciji ponovo dovesti na granicu fizičkog opstanka. Pitanje je zapravo šta smo spremni učiniti sada da ne bi doveli narednu generaciju u poziciju da plaća naše račune.
Komrad

#310 Re: REFERENDUM

Post by Komrad »

AliceInChains wrote: Hehehe. Da te malo korigujem: Bosnjaci ne moraju napraviti svoju maticu. Bosnjaci moraju ocuvati svoju maticu ;-) :mrgreen:

Doduse, ako sa "napraviti" mislis na povratak Sandzaka, Herceg Novig i dijela Dalmacije pod okrilje Bosanske teritorije.....ma ne, isto ne napraviti, vise izgraditi :mrgreen:
nemam nista protiv da danasnja BiH bude nacionalna drzava Bosnjaka :)

Edit: a ako govorimo o povratu teritorija onda prvo vratiti, Srebrenicu, Bratunac, Vlasenicu,Zvornik,Doboj,Prijedor,Focu
insistirati na autonomiji u sandzaku a onda se baciti na crnu goru i ploce :)
Last edited by Komrad on 15/04/2011 18:47, edited 1 time in total.
Komrad

#311 Re: REFERENDUM

Post by Komrad »

Penicilin wrote:
Komrad wrote:Naveo sam ti primjer kraljevine SHS Bosnjaci su opstali...
Opstali su zato što je poslije SHS došla SR BiH u okviru koje su imali priliku da opstanu. Pitam ja tebe kako su opstali u Srebrenici jer to je malo sviježiji primjer opstanka Bošnjaka na ovim prostorima. Poenta je u tome da se svaka propuštena istorijska prilika i svaki istorijski poraz skupo plaća a da se svaka istorijska šansa i prilika masno naplaćuje. Za propuštenu priliku za sticanje državnosti u 19. vijeku platili smo skupu cijenu u 20. da bi došli u poziciju da nam kompletan biološki opstanak visio o koncu 93. i 94. godine. A već danas dvadesetak godina kasniej mi smo opet kao komotni da se to ne može nama desiti. Hoću da kažem da smo poziciju u kojoj smo danas skupo platili i da će nas svako odstupanje ako ne odmah onda u nekoj budućoj iteraciji ponovo dovesti na granicu fizičkog opstanka. Pitanje je zapravo šta smo spremni učiniti sada da ne bi doveli narednu generaciju u poziciju da plaća naše račune.
Samo nacionalna drzava Bosnjaka moze sprijeciti ovo o cemu ti pricas...
AliceInChains

#312 Re: REFERENDUM

Post by AliceInChains »

Pa jest vi smijesni....cuj Bosnjaci nisu postojali. Nego eto, zabranili nam ljudi da se izjaznjavamo kao Bosnjaci...a mi svi uz inat neopredjeljeni.

Uveli Jugoslavenstvo....a mi uz inat skupa Jugoslaveni. Eto, skontali i multizajebaci, da nas ipak nije tako lahko odvojiti, ili vam nasilno asimilirati kroz obezpravljenje.....pa hajde sirotinjo, budite muslimani... :mrgreen:
AliceInChains

#313 Re: REFERENDUM

Post by AliceInChains »

Komrad wrote:
AliceInChains wrote: Hehehe. Da te malo korigujem: Bosnjaci ne moraju napraviti svoju maticu. Bosnjaci moraju ocuvati svoju maticu ;-) :mrgreen:

nemam nista protiv da danasnja BiH bude nacionalna drzava Bosnjaka :)

Ona jeste maticna drzava Bosnjaka. Da to nebi bilo tako, BIH danas nebi postojala, a pogotovo ne u ovom obliku.

Hocu da nam se vrati Sandzak, Herceg Novi, i dio Dalmacije.....i onda sam rahat svoj na svome :mrgreen:
Penicilin

#314 Re: REFERENDUM

Post by Penicilin »

Komrad wrote: Bosnjacka drzava je nesto cemu treba teziti ... sve ostalo nas vodi u ponavljanje historije
Aha sad mi je jasno o čemu govoriš. Zamolio bi te da više ne komentarišeš moje postove jer ja sa tobom više nemam šta diskutovati.
Penicilin

#315 Re: REFERENDUM

Post by Penicilin »

ok. just forget it.
heckler

#316 Re: REFERENDUM

Post by heckler »

Definitivno najperfidniji trol na sa-x forumu trenutno.
palermo

#317 Re: REFERENDUM

Post by palermo »

Komrad wrote: Samo nacionalna drzava Bosnjaka moze sprijeciti ovo o cemu ti pricas...
Bošnjaci ne psotoje bez Bosne i Hercegovine, oni svoj identitet crpe iz povezanosti sa ovom zemljom, Bosna i hercegovina je smisoa i razlog postojanja Bošnjaka. Preseli Bošnjake kao narod negdje drugo, daj im teritoriju i reci im to je vaša nacionalna država, oni više neće biti to što jesu.
Sezam

#318 Re: REFERENDUM

Post by Sezam »

palermo wrote:
Komrad wrote: Samo nacionalna drzava Bosnjaka moze sprijeciti ovo o cemu ti pricas...
Bošnjaci ne psotoje bez Bosne i Hercegovine, oni svoj identitet crpe iz povezanosti sa ovom zemljom, Bosna i hercegovina je smisoa i razlog postojanja Bošnjaka. Preseli Bošnjake kao narod negdje drugo, daj im teritoriju i reci im to je vaša nacionalna država, oni više neće biti to što jesu.
:twisted:

Ma ovaj Komrad je odavno procitan, na svakoj temi perfidno zagovara samostalnost PC...

@penicilin - odlicni postovi :thumbup:
AliceInChains

#319 Re: REFERENDUM

Post by AliceInChains »

palermo wrote:
Tacno, nece vise biti merhamet. Nego ce biti radikalni, zato sto im je neko oduzeo maticu. :mrgreen: Pazi, npr. Sandzak vec preko 100 godina nije dio BIH, opet Srbi i CrnoGorci nisu uspjeli da posrbe/pocrnogore (sve) tamosnje Bosnjake.

Sto? E pa vidis, tu je malo nesta vise u pitanju, nego sama definicija nacije kroz teritoriju....znaci, Bosnjake ne povezuje isklucivo teritorija. Kontas?

Neko rece, BIH je postojala i u SHS. Nije tacno.
palermo

#320 Re: REFERENDUM

Post by palermo »

AliceInChains wrote: Tacno, nece vise biti merhamet. Nego ce biti radikalni, zato sto im je neko oduzeo maticu. :mrgreen: Pazi, npr. Sandzak vec preko 100 godina nije dio BIH, opet Srbi i CrnoGorci nisu uspjeli da posrbe/pocrnogore (sve) tamosnje Bosnjake.

Sto? E pa vidis, tu je malo nesta vise u pitanju, nego sama definicija nacije kroz teritoriju....znaci, Bosnjake ne povezuje isklucivo teritorija. Kontas?

Neko rece, BIH je postojala i u SHS. Nije tacno.
Ne kontam, ali nebitno. Pročitaj ponovno šta Penicilin kaže, sve ti je tamo....

I nikad ne zaboravi, Bosna i hercegovina je uslov postojanja Bošnjaka kao političkog naroda. (kao što penicilin reče, bilo bi ispravnije reći Bosanaca, ali eto).
Komrad

#321 Re: REFERENDUM

Post by Komrad »

palermo wrote:
Bosnjaci su postojali prije drzave BiH a narocito prije Hercegovine... Nema potrebe da se Bosnjake igdje preseljava kad smo toliko stoljeca opstali ovdje... Moje je misljenje da trebamo teziti nacionalnoj drzavi
Komrad

#322 Re: REFERENDUM

Post by Komrad »

AliceInChains wrote:

Ona jeste maticna drzava Bosnjaka. Da to nebi bilo tako, BIH danas nebi postojala, a pogotovo ne u ovom obliku.

Hocu da nam se vrati Sandzak, Herceg Novi, i dio Dalmacije.....i onda sam rahat svoj na svome :mrgreen:
Bosnjaci su u BiH konstitutivan element sa jos dva naroda... i to je mozda najveca podvala u historiji bosne i bosnjaka jer se ne zna sta su to narodi unijeli u konstituciju BiH.. teritoriju, suverenitet?? Nista

Ja sam govorio o nacionalnoj drzavi kao sto je Hrvatska Hrvatima, Srbija Srbima pa da Bosna bude Bosnjacima
Komrad

#323 Re: REFERENDUM

Post by Komrad »

Sezam wrote:
palermo wrote:
:twisted:

Ma ovaj Komrad je odavno procitan, na svakoj temi perfidno zagovara samostalnost PC...

@penicilin - odlicni postovi :thumbup:
Pod uslovom da nam vrate: prijedor, doboj,visegrad,vlasenicu,srebrenicu,bratunac,focu,zvornik
AliceInChains

#324 Re: REFERENDUM

Post by AliceInChains »

Malo je ovo komicna rasprava, pogotovo na temi REFERENDUM.

Sta vi hocete uopste da kazete??????

Historija Bosne i Hercegovine je preduga, pa tako i povezanost Bosnjaka uz BIH. KAZEM VAM, odjednom Bosne nije bilo u SHS+bilo nam je zabranjeno da se izjasnjavamo kao nacionalna skupina.

Pa sto mi to nismo tada postali Srbi i Hrvati, doduse kao nacionalna skupina nestali??????????????????????
petar308

#325 Re: REFERENDUM

Post by petar308 »

tesanj wrote:nappred Dodok krajnje je vrijeme da se to rijesi, inije 92 naoruzani smo do zuba barem moje selo, bosna bosancima. Allahuekber
E moja budalo,ti bi ratovao a sa tim poklikom bas nam pokazujez svu ljepotu vase multietnicnosti,pa vas cudi jos sto i Josipovic kaze da se boji muslimana u bih.Naravno kad vidi religioznog primitivca kao sto si ti a nazalost i mnogo drugih,Kad se sve sabere i oduzme odcjepljenje i kineski zid izmedju nas i vas je izgleda jedino rijesenje,nazalost.
Locked