REFERENDUM

Locked
MuaDib

#26 Re: REFERENDUM

Post by MuaDib »

Dodi je svjestan da je RS u banani, da je prokocakao zlatnu koku Telecom, a eno počeli i štajkovi u rafineriji Brod, prva rata za kredit MMF-u dolazi za 2 mjeseca, a oni nemaju ni prebijene u budžetu. I evo ti ga rješenje, Dodik vrlo smišljeno raspiše referndum o Sudu i Tužilašvu. A uspust se moli Bogu da ga smijene, jer je bolje da ga smijeni čika visoki i bude srpski pačenik, nego da ga srpski narod motkama izbaci iz Banskih dvora. Vrlo jednostavno on hoće da ispadne žrtva MZ diktature, a ne žrtva pobune, koja je neizbježna, kad stane budžet.
dingosp0

#27 Re: REFERENDUM

Post by dingosp0 »

MuaDib wrote:Dodi je svjestan da je RS u banani, da je prokocakao zlatnu koku Telecom, a eno počeli i štajkovi u rafineriji Brod, prva rata za kredit MMF-u dolazi za 2 mjeseca, a oni nemaju ni prebijene u budžetu. I evo ti ga rješenje, Dodik vrlo smišljeno raspiše referndum o Sudu i Tužilašvu. A uspust se moli Bogu da ga smijene, jer je bolje da ga smijeni čika visoki i bude srpski pačenik, nego da ga srpski narod motkama izbaci iz Banskih dvora. Vrlo jednostavno on hoće da ispadne žrtva MZ diktature, a ne žrtva pobune, koja je neizbježna, kad stane budžet.
dobro receno...
cyprus

#28 Re: REFERENDUM

Post by cyprus »

dingosp0 wrote:
MuaDib wrote:Dodi je svjestan da je RS u banani, da je prokocakao zlatnu koku Telecom, a eno počeli i štajkovi u rafineriji Brod, prva rata za kredit MMF-u dolazi za 2 mjeseca, a oni nemaju ni prebijene u budžetu. I evo ti ga rješenje, Dodik vrlo smišljeno raspiše referndum o Sudu i Tužilašvu. A uspust se moli Bogu da ga smijene, jer je bolje da ga smijeni čika visoki i bude srpski pačenik, nego da ga srpski narod motkama izbaci iz Banskih dvora. Vrlo jednostavno on hoće da ispadne žrtva MZ diktature, a ne žrtva pobune, koja je neizbježna, kad stane budžet.
dobro receno...
:thumbup:
Penicilin

#29 Re: REFERENDUM

Post by Penicilin »

Već viđena taktika diverzije. Ovako je isto čovjek baco bombe o referedumu dok je pravio zgradu vlade i uzimo milione. On zna da u PCu pali priča o otcjepljenju i tu furku podgrijava ne bi li kako skreno pažnju sa ekonomske propasti u koju ulaze. Nadam se da će se izvršna vlast u Federaciji baciti na posao i rješavati polako stvarne probleme a Dodika ostaviti OHR-u koji ima dužnost da čuva ustavni poredak. Ovo nije 92. i RS apsolutno nema nikakve vojne sile uz pomoć koje bi mogli pokušati provesti bilo kakve političke zamisli pa čak ni uz pomoć Srbije. Čak šta više RS je u vrlo nepovoljnoj situaciji i zato nikada neće ni pokušati izazvati bilo kakav konflikt. Na kraju krajeva OSBiH imaju obavezu da zaštite ustavni poredak, teritorijalni integritet i suverenitet zemlje. Ali se na tu priču ne treba paliti jer bi novi konflikt ekonomski unazadio zemlju i zato za treba izbjeći po svaku cijenu. Dodiku politički odgovara stanje krize i on je stalno nastoji proizvesti. Haka mu je odgovarao kao sparing partner jer je i njemu odgovaralo da glumi dežurnog patriotu. Nadam se da će ga Lagi i Baka hladno otresti i poručiti Incku da očekuju da najoštrije sankcionišu antiustavno djelovanje i pozvati naciju na suživot dobrosusjedske odnose toleranciju poželiti boljitak za sve narode i građane bla bla bla :zzzz:
HomeArt

#30 Re: REFERENDUM

Post by HomeArt »

A usput je pun ko brod :oops:
Komrad

#31 Re: REFERENDUM

Post by Komrad »

Ja sam zato da na ovo niko ne reaguje... neka sud i tuzilastvo nastave da rade kao i do sada... ako nece tuzitelji iz RSa neka rade ovi sa podrucja federacije i laganini

Dva su lijeka protiv Dodika jedan je zavrtanje novca, a drugi je ignore...
I jedan i drugi treba samo postepeno uvoditi kako od medjunarodne zajednice tako i od domacih medija pocev od nas forumasa...
Zato bih volio da se niko ne oglasi po ovom pitanju ... jednostavno ga ignorisati, cenzurirati itd...
zemo_online

#32 Re: REFERENDUM

Post by zemo_online »

Vojno rijesit problem.
Penicilin

#33 Re: REFERENDUM

Post by Penicilin »

test01 wrote:Vojno rijesit problem.
ma jok.
nikada se vojno ne rješavaju problemi koji se mogu riješiti drugim sredstvima.
JBT

#34 Re: REFERENDUM

Post by JBT »

Komrad wrote:Ja sam zato da na ovo niko ne reaguje... neka sud i tuzilastvo nastave da rade kao i do sada... ako nece tuzitelji iz RSa neka rade ovi sa podrucja federacije i laganini

Dva su lijeka protiv Dodika jedan je zavrtanje novca, a drugi je ignore...
I jedan i drugi treba samo postepeno uvoditi kako od medjunarodne zajednice tako i od domacih medija pocev od nas forumasa...
Zato bih volio da se niko ne oglasi po ovom pitanju ... jednostavno ga ignorisati, cenzurirati itd...
Neka se MZ bavi sa njim. Ne smjenjivati ga, to ce narod u RS-u odraditi. Samo mu ponistavati odluke koje dodju iz RS-a a nisu u skladu sa Dejtonom.

P.S. Nesto mi je kao kaharli ovih dana. :)
hercegovac_pravi

#35 Re: REFERENDUM

Post by hercegovac_pravi »

Eh eto ga...brravooooo preCedniče...odavno je poznato da ćeš ti napraviti BiH normalnom državom...podržimo preCednika. :thumbup:
Komrad

#36 Re: REFERENDUM

Post by Komrad »

JBT wrote: Neka se MZ bavi sa njim. Ne smjenjivati ga, to ce narod u RS-u odraditi. Samo mu ponistavati odluke koje dodju iz RS-a a nisu u skladu sa Dejtonom.

P.S. Nesto mi je kao kaharli ovih dana. :)
Tako nesto... treba to na ignore... neka ga oni sredjuju ...a Niksic i ostali neka rade svoj posao :) :thumbup:
Bokas

#37 Re: REFERENDUM

Post by Bokas »

hercegovac_pravi wrote:Eh eto ga...brravooooo preCedniče...odavno je poznato da ćeš ti napraviti BiH normalnom državom...podržimo preCednika. :thumbup:
Kako, tako sto ce raspisati referendum, a onda ce se zavrsiti ono sto je trebalo 1995 :-)
moa

#38 Re: REFERENDUM

Post by moa »

Prije svega dodik je upravu, jer je vecina stvari nametnutna od visokog predstavnika i nije bila volja jednog dijela gradjana BiH ali sa druge strane mislim da se blizi vrijeme za blitz intervenciju i da se vojno porazi ideologija velikih srbija i kraljevskih drzava.. :run:
hercegovac_pravi

#39 Re: REFERENDUM

Polako izlazi na površinu solucija koju Dodik i kompanija pokušavaju realiziovati. Radi se o tzv. "kiprizaciji" BiH u kojoj tzv. "pc" ne bi bila suverena tvorevina ali ne bi bila ni pod punom kontrolom i suverentitetom BiH.
To je "velikosrpskoj" politici ostalo kao jedina opcija u pokušaju održavanja genocidne tvorevine. Vidjet ćemo našto će ovo izaći ali čisto sumnjam da će im izdobriti.
Pokušaj sprovođenja rezultata ove ankete treba maksimalno iskoristiti i izvršiti pritisak na MZ da radi svoj posao ili kao sljedeću opciju im nametnuti stvarnost da je Dodik poništio Daytonski mirovni sporazum. U svakom slučaju ne promišljen i očajnički potez preCednika.
hercegovac_pravi

#40 Re: REFERENDUM

Bokas wrote:
hercegovac_pravi wrote:Eh eto ga...brravooooo preCedniče...odavno je poznato da ćeš ti napraviti BiH normalnom državom...podržimo preCednika. :thumbup:
Kako, tako sto ce raspisati referendum, a onda ce se zavrsiti ono sto je trebalo 1995 :-)
Ne sikiraj se bolan...saznat ćeš na vrijeme :zzzz:
hercegovac_pravi

#41 Re: REFERENDUM

moa wrote:Prije svega dodik je upravu, jer je vecina stvari nametnutna od visokog predstavnika i nije bila volja jednog dijela gradjana BiH ali sa druge strane mislim da se blizi vrijeme za blitz intervenciju i da se vojno porazi ideologija velikih srbija i kraljevskih drzava.. :run:
:lol: :lol:
Baš ozbiljno? Daytonski mirovni sporazum jasno definiše osnivanje državnih institucija i ovlasti OHR i "visokog" predstavnika. Ovim potezom Dodik stavlja van snage Daytonski mirovni sporazum, postojeći Ustav sadašnje BiH, i vraća na snagu Ustav RBiH kao jedinu legalnu opciju prepoznatu u UN-u. Bujrum "preCedniče"..
Bokas

#42 Re: REFERENDUM

Post by Bokas »

hercegovac_pravi wrote: Ne sikiraj se bolan...saznat ćeš na vrijeme :zzzz:
Samo javi na vreme, ocekujem te u prvim redovima, nema smisla da ti izdas 8-)
hercegovac_pravi

#43 Re: REFERENDUM

Bokas wrote:
hercegovac_pravi wrote: Ne sikiraj se bolan...saznat ćeš na vrijeme :zzzz:
Samo javi na vreme, ocekujem te u prvim redovima, nema smisla da ti izdas 8-)
Šta? Pa ne mislim ti ja preko Drine. Tako da ćeš uzalud čekat ili pomjeri "prve redove" mada je poznato da Srbi ne ratuju protiv naoružanog protivnika već isključivo protiv golorukih civila. Tako da nekako ne vjerujem u "pomeranje prvih redova"...
Bokas

#44 Re: REFERENDUM

Post by Bokas »

hercegovac_pravi wrote:Šta? Pa ne mislim ti ja preko Drine. Tako da ćeš uzalud čekat ili pomjeri "prve redove" mada je poznato da Srbi ne ratuju protiv naoružanog protivnika već isključivo protiv golorukih civila. Tako da nekako ne vjerujem u "pomeranje prvih redova"...
Ja samo gledam preko CNN-a sa kokicama u rukama.

Jednom cu se pohvaliti unucima da sam upoznao junaka jos pre odsudnog boja, nisam ni slutio kakav ce to borac ispasti 8)

Nemoj da izdas molim te, Dodik ne racuna na takve, da zna sta mu se sprema, ne bi ni spomenuo referendum.
hercegovac_pravi

#45 Re: REFERENDUM

Bokas wrote:
hercegovac_pravi wrote:Šta? Pa ne mislim ti ja preko Drine. Tako da ćeš uzalud čekat ili pomjeri "prve redove" mada je poznato da Srbi ne ratuju protiv naoružanog protivnika već isključivo protiv golorukih civila. Tako da nekako ne vjerujem u "pomeranje prvih redova"...
Ja samo gledam preko CNN-a sa kokicama u rukama.

Jednom cu se pohvaliti unucima da sam upoznao junaka jos pre odsudnog boja, nisam ni slutio kakav ce to borac ispasti 8)

Nemoj da izdas molim te, Dodik ne racuna na takve, da zna sta mu se sprema, ne bi ni spomenuo referendum.
Pa ostani gledati, ko te uopšte tjera da se petljaš? Neshvatljiv je ovaj poriv da kod "nebeCkog naroda" da misle da se ništa ne može bRez njihA"...

A Dodik...preCednik je jak ko beton, na žalost i bojim se da si u pravu :mrgreen:
Bokas

#46 Re: REFERENDUM

Post by Bokas »

hercegovac_pravi wrote: Pa ostani gledati, ko te uopšte tjera da se petljaš? Neshvatljiv je ovaj poriv da kod "nebeCkog naroda" da misle da se ništa ne može bRez njihA"...

A Dodik...preCednik je jak ko beton, na žalost i bojim se da si u pravu :mrgreen:
Da sam na Dodinom mestu, raspisao bi referendum o referendumu za referendum. Sto je sigurno, sigurno... ali on brza, nema strpljenja, verovatno sto je jak ko beton. :)

Samo se ti spremaj, nemoj da te iznenadi, prva neretvljanska mora biti udarna, bez tebe nije to to.
Bosnolog

#47 Re: REFERENDUM

Post by Bosnolog »

Treba samo sokoliti Dodija u rusenju Deytona,on je pritjeran uza zid vlastititom Dododespotovskom vladavinom,....Ovo on dize alarm zbog sebe i kokuz bankrotiralog stanja u sumskoj,......

Slijedi ogledanje u vlastito ogledalo i suocavanje sa svim onim lazima koje je istima servirao,.....Biti ce svakakakih scenarija u buducnosti.....

Glad ociju nema,stoga treba biti spreman na sve opcije,...

Dodik je sam usao pod reflektore koje je sam ukljucio i sada ce biti dodatno pracen,.....Ovim cinom je doveo u iskusenje MZ da mora reagovati,....

Dodi je kao posljednji kockar ulozio sav svoj politicki ulog,sto bi rekli biti ili ne biti,Jos uvijek je pretezak da bi mogao poletjeti i odletjeti tek tako,On ovim zeli izdejstvovati smjenu da ode u miru trositi opljackanu lovu........ :D
Bokas

#48 Re: REFERENDUM

Post by Bokas »

Bosnolog wrote:Treba samo sokoliti Dodija u rusenju Deytona,on je pritjeran uza zid vlastititom Dododespotovskom vladavinom,....Ovo on dize alarm zbog sebe i kokuz bankrotiralog stanja u sumskoj,......

Slijedi ogledanje u vlastito ogledalo i suocavanje sa svim onim lazima koje je istima servirao,.....Biti ce svakakakih scenarija u buducnosti.....

Glad ociju nema,stoga treba biti spreman na sve opcije,...

Dodik je sam usao pod reflektore koje je sam ukljucio i sada ce biti dodatno pracen,.....Ovim cinom je doveo u iskusenje MZ da mora reagovati,....

Dodi je kao posljednji kockar ulozio sav svoj politicki ulog,sto bi rekli biti ili ne biti,Jos uvijek je pretezak da bi mogao poletjeti i odletjeti tek tako,On ovim zeli izdejstvovati smjenu da ode u miru trositi opljackanu lovu........ :D
Dodik nikad nece raspisati referendum o nezavisnosti, ili ce ga raspisati onda kad ne bude nikakvih smetnji za to, a to nece biti jos dosta godina. Ovo sada je driblanje, zezanje javnosti.

OHR mu ne moze nista, uspeo je da do kraja diskredituje tu ustanovu koja je pre vedrila i oblacila, smenjivala politicare, rusila vlast, cak i EU je nezadovoljna njome, i dokle god ona postoji, imace odlican izgovor zasto se tako ponasa.

Najbolji su ovi - aj nek raspise referendum :-) Nije on glup, savrseno je razumeo kako stvari funkcionisu, prodaje pricu narodu, to oberucke prihvataju Bosnjaci koji onda na osnovu toga drze pod uzdom svoj narod, igraju ping-pong medjusobno, a malo ko to kapira.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#49 Re: REFERENDUM

Post by prljavi Hare »

Penicilin wrote:
test01 wrote:Vojno rijesit problem.
ma jok.
nikada se vojno ne rješavaju problemi koji se mogu riješiti drugim sredstvima.
Naravno,nikada ne rjesavati problem vojnim putem,oružano rjesenje problema izgleda mnogo prihvatljivije! 8-)
MoodSwingeR

#50 Re: REFERENDUM

Post by MoodSwingeR »

Ovo nije prvi put da bosanski Srbi organiziraju referendum, dapace. Bio je jedan za 'ostanak u Jugoslaviji', pa onaj o planu Vance-Owen... Svaki je jednoumno odrazavao volju vladajuce kaste, svaki je vodio daljoj konfrontaciji (sto pocetku, sto nastavku rata), i nagovjestavao izolaciju i strateske gubitke srpskoj strani.

Nema razloga da i ovaj referendum ne poluci slican ishod.
Locked