Čekaj ba, ti reče "sve što valja dijaspora je." Šta je sa Alenom Rizvanovićem?Ahjaa233 wrote:Ja se stvarno necu vise mijesati. Necu da budem ratno huskac. Samo neka ne bude opet "help baznia now; help Baznia pipl"
https://www.youtube.com/watch?v=khqHfkuS-f8
Referendum!!!
-
Korisnikk
#301 Re: Referendum!!!
- DaysleepeR
#302 Re: Referendum!!!
Prosto neviđen bezobrazluk, nijedan, ali nijedan da kaže, evo ja ću sutra doći, hajde za mnom da se borimo.
- bach
#303 Re: Referendum!!!
Stigli dobrovoljci iz Srbije
Granatiranje srpskog sela Blagovac iz pravca Kobilje Glave, koje se dogodio 3 maja, a u kojim je bilo ranjenih, nije proteklo bez odgovora. Najrazvijenije selo na teritoriji grada Sarajeva sa isključivo srpskim stanovništvom, zbog čega je najvjerovatnije i bilo meta artiljrijskog napada, nalazilo se manje od pola kilometra od glavnog puta koji je spajao Vogošću sa glavnim gradom BiH. Početak sela bio je stotinjak metara od glavene kapije UNIS-ovih fabrika. Pružalo se u širinu od par kilometara uz lagani uspon prema vrhu brda. Imali su svu infrastrukturu kao i samo naselje Vogošća, asfaltirane ceste, gradski prevoz, struju, telefonske linije, a osim gradske vode imali su i svoj rezervoar za snadbijevanje kuća, koristeći tu vodu za zaljevanje svojih bašta. Zbog svega što je u selu postojalo, zemlja se prodavala po veoma visokoj cijeni, pa je dostizala vrijednost morskih parcela, zbog čega su samo ljudi sa "dubljim đepom" kupovali na Blagovcu parcele za gradnju kuća.
Pogled sa vrha sela imao je pregled teritorijeje pod muslimanskom kontrolom, pa je iz tog razloga selo dobio priliku da se po vrhovima brda postavi artiljerijsko oruđe. Tadašnji komandir tek formirane blagovačke artiljerijske jedinice, Željko Blagovčanin-Gipso iskoristi je krađu Golf-ova, pa vozila koja je izvozio iz fabrike nije prodavao da bi se obogatio, nego ih je davao nekim visoko rangiranim oficirima JNA, a oni su mu za uzvrat davali artiljeriska oruđa po njegovoj želji. Tako je Gipso uz minobacače i topove nabavio i Višecijevni Bacač Raketa. Imajući sva ta oruđa na raspolaganju, on je naredio da se iz svih raspoloživih sredstava silovito uzvratio artiljerijskom napadu sa Kobilje Glave.
Nakon tog dana artiljerijski napadi sa Blagovca bili su česti i nepredvidivi. Paljba iz artiljerije bi se izvodila u svako doba dan, bez obzira dali je imalo potrebe za njeno korištenje. Za kratak vremenski period ispaljeno je toliko raketa iz VBR-a, da se moglo cijeli rat koristiti za odbrnbene potrebe, za šta je to oruđe i bilo namjenjeno. Sjećam se da je u tom periodu dok je bilo raketa, VBR često korišten noću, pa su neki iz naselja odlazili na Blagovac i dok se ispaljuju rakete posmatrali bi eksplozije, koje su se razlijevaju u mraku i pravile krugove sa puno svijetlih iskrica. Sve me je to pomalo ljutilo, jer je to igledalo kao djećija igra vatrometa, a ne da se radi o raketama koje siju smrt. Istog mišljenja kao i ja bio je i Željko, jedan od vlasnika kafe-slastičarne "Vitraž". Željko, Labud i Pesak bili su momci sa Ilidže, ali poštop su u Vogošći bili vlasnici Vitraža, zatvorili su lokal i početkom maja dobrovoljno pristupili u srpsku vojsku. Željko je po VES-u bio artiljerac, pa se iz tog razloga prijavio kod Gipse, Laba je otišao u tek formiranu bataljonsku vojnu policiju a Pesak je sa svojim velikim prijateljem Slavom došao u našu četu. Kada je Željko vidio kako Gipso bez ikakve potrebe koristi artiljeriju, počeo je da se buni protiv toga, a Gipso je na to pobijesnio, izvadio svoj "Magnum", strpao Željku u usta da ga ubije. Gipso to nije ozbiljno mislio, nego je to bio njegov način da održi svoj autoritet , ali Željko to nije shvatio tako, napustio je jedinicu i tišao iz Vogošće.
Nekontrolisana paljba iz VBR-a uticala je na veoma brzu potrošnju zaliha raketa, a pošto je proizvođač bio na hrvatskoj teritoriji nije se imalo mogučnosti nabaviti nove, pa je tokom rata to oruđe ostalo kao strao gvožđe. Neselektivna upotreba artiljerije nije bila naredba viših komandi nego hir pojedinaca, a komande da ne bi iritirale ostale borce ignorisale su takvu upotrebu oruđa, što kod mnogih boraca u Vogošći nije nailazilo na odobravanje, ali nisu mogli ništa učiniti da se takva praksa prekine!
-
dezurni_ucenik
#304 Re: Referendum!!!
bingov buraz wrote:Puna Tomasica onih izvedenih iz podruma.DaysleepeR wrote:bujrum dijasporo, oslobodi nam zemlju!
imate mahanje iz podruma
Dajdza ubijen u Omarskoj, rodjaci pronadjeni u Tomasici, nekoliko rodica silovano, da ne spominjem daleku rodbinu koju je zadesila ta prijedorska tragedija.
I vi ovdje imate muda nekoga cetnikom proglasavati. Jos jednom : sram i stid da vas je. PU....
-
hajducka travica
#305 Re: Referendum!!!
Hoce..oni najsnalazljiviji u takvim situacijama.Kontaju na sverc i profiterstvo.sha_ba wrote:a to fakat neko konta da ce se raja vratit dole da brane drzavu
- bingov buraz
#306 Re: Referendum!!!
Nije za cestitke,nikakav napor,samo minimum upotrijebljenog intelekta i poznavanje vase price su dovoljni.calculator wrote:
E jebajiga sad, uspio si me provaliti, čestitamA sad vježbaj dijasporske skokove
To nesto fazon duhovito ne kontam,nisam u dijaspori ako na to mislis.
- DaysleepeR
#307 Re: Referendum!!!
uu pa ti si donji, naložen na borbu još nisi na sigurnom... šta da ti kažem, vidimo se u čituljibingov buraz wrote:Nije za cestitke,nikakav napor,samo minimum upotrijebljenog intelekta i poznavanje vase price su dovoljni.calculator wrote:
E jebajiga sad, uspio si me provaliti, čestitamA sad vježbaj dijasporske skokove
- Man of steel
#308 Re: Referendum!!!
A ti misliš da će neko ginuti za tebe i ovu državu dok ti hladiš muda u mračnom podrumu?DaysleepeR wrote:bujrum dijasporo, oslobodi nam zemlju!
imate mahanje iz podruma
Ako nećeš pušku u ruku onda te sljeduje lopata pa kopaj rovove.
Nije ti rat želim-želiš pa bi ti da biraš šta hoćeš a šta nećeš.
-
Korisnikk
#309 Re: Referendum!!!
Došlo ih na hiljade a pobjeglo ih na nekoliko stotina hiljada u dijasporu. I takvi koji su pobjegli danas ovdje izigravaju patriote. Doduše, ne samo da izigravaju patriote nego nekada nađu i vremena da kao Alen kolju krstaše kako oni vole reći. Dobro nas predstavljaju u svijetu.Ahjaa233 wrote:Pa sta cemo vam kada zelite da bjezite u podrum? Da dodjemo i potpisemo kapitulaciju umjesto vas jer nemate vremena za to "ceka kladionica"...DaysleepeR wrote:Prosto neviđen bezobrazluk, nijedan, ali nijedan da kaže, evo ja ću sutra doći, hajde za mnom da se borimo.![]()
Iz dijaspore je u proslom ratu doslo na hiljade boraca samo iz SAD-a i Australije, Sandzaka, Kosova pa i Turske, Njemacke. Nije bi oproblem u ljudstvu nego u tehnici. Ljudi je bilo i previse. Tehnike se nije imalo jebem vas glupe. Stvarno vas Bog ni zasta nije stvorio nego da cevape pravite.
Last edited by Korisnikk on 16/07/2015 01:04, edited 1 time in total.
- bingov buraz
#310 Re: Referendum!!!
Da li to pobija ovo sto sam napisao.DaysleepeR wrote:Puna je Tomašica moje familije, a nešto sumnjam da je tvoje. Nego ima i razlika između gluposti i pameti.bingov buraz wrote: Puna Tomasica onih izvedenih iz podruma.
A to sto me pitas,Tomasica konkretno nije ali u drugim jamama da.
Ne znam to oko pameti,ako nisi skontao sto sam napisao to sto jesam ne bih se hvalio intelektom.
-
dezurni_ucenik
#311 Re: Referendum!!!
Znam ja sta su ovi veceras podivljali. Djecica u iscekivanju Call of Duty: Black Ops III pa bi ovdje da se malo igramo ratovanja.
Last edited by dezurni_ucenik on 16/07/2015 01:06, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#312 Re: Referendum!!!
eto ti ćeš mi reći šta ću ja radit, ginućeš nego šta bude li se ginulo, ja sam svoju turu odradio, mogu ti samo bit nadređeni ako me i dopadne kakva vojskaMan of steel wrote:A ti misliš da će neko ginuti za tebe i ovu državu dok ti hladiš muda u mračnom podrumu?DaysleepeR wrote:bujrum dijasporo, oslobodi nam zemlju!
imate mahanje iz podruma
Ako nećeš pušku u ruku onda te sljeduje lopata pa kopaj rovove.
Nije ti rat želim-želiš pa bi ti da biraš šta hoćeš a šta nećeš.
- insomnia78
#313 Re: Referendum!!!
Neš nadameKorisnikk wrote:Marš dijasporaš! Krepi!Ahjaa233 wrote:Znam bruku ljudi koji su se vracali iz dijaspore da raatuju za BiH a pola vas ste bili p opodrumima u Sarajevu a uz to ih je bruka bila po hotelima u Hrvatskoj. Ljudi poput Blaza Kraljevica, Sefera Halilovica, Ejuba Ganica, pa sve je to dijaspora.Korisnikk wrote:Voljeli bi dijasporaši da se zarati da mogu glumiti sajber patriote i slati mailove podrške. Inače što je dijasporaš dalje od BiH utoliko je i veći patriota, ali naravno samo na riječima. Napušite mi se one stvari nepismena gamad.
I dijaspora danas najuspjesnije lobira. Vi niste nizasta. Kad vam samo covijek vidi taj govor tijela i ne samouvjerenost jasno je da tu nema potencijala. I na kraju dijaspora vam je izgradila reprezentaciju; jedino dzeko nije dijaspora. Dijaspora vam i odrzava ekonomiju od totalnog potopa. A ovo ne zakuhava dijaspora nego Srbi koji se lazno predstavljaju a njih je pun forum.

- oldtajmer
#314 Re: Referendum!!!
ne ratujem ja za Doku,Kljujica i Aliju,vec ratujem da mi cetnik ne udje u avliju
hebo vas rat i prica o mogucem ratu,to moze samo prizivati onaj ko nikada u zivotu nije ni cuo fijukanje metka,detonaciju granate,vidio uzivo ranjene i mrtve ljude itd.
meni su cetri godine rata previse i da imam deset zivota,a ne ovaj jedan
tako da djeco smanjite dozivljaj i upalite pc pa uzivajte u cod-u i sl. igrama
hebo vas rat i prica o mogucem ratu,to moze samo prizivati onaj ko nikada u zivotu nije ni cuo fijukanje metka,detonaciju granate,vidio uzivo ranjene i mrtve ljude itd.
meni su cetri godine rata previse i da imam deset zivota,a ne ovaj jedan
tako da djeco smanjite dozivljaj i upalite pc pa uzivajte u cod-u i sl. igrama
- DaysleepeR
#315 Re: Referendum!!!
ti si haveru neviđena kukavica, ne smiješ ni napisati reda radi da ćeš doći da se boriš... baš kukavica, da ne koristim goru riječAhjaa233 wrote:Pa sta cemo vam kada zelite da bjezite u podrum? Da dodjemo i potpisemo kapitulaciju umjesto vas jer nemate vremena za to "ceka kladionica"...DaysleepeR wrote:Prosto neviđen bezobrazluk, nijedan, ali nijedan da kaže, evo ja ću sutra doći, hajde za mnom da se borimo.![]()
Iz dijaspore je u proslom ratu doslo na hiljade boraca samo iz SAD-a i Australije, Sandzaka, Kosova pa i Turske, Njemacke. Nije bio problem u ljudstvu nego u tehnici. Ljudi je bilo i previse. Tehnike se nije imalo jebem vas glupe. Stvarno vas Bog ni zasta nije stvorio nego da cevape pravite.
- mO k3
#316 Re: Referendum!!!
Kriva vam je dijaspora , sto vam neko drugi o glavi radi .....
- bingov buraz
#317 Re: Referendum!!!
Sad si vec i bezobrazan.Ko rat zelio u kuci mu bio eto toliko sam nalozen.DaysleepeR wrote:uu pa ti si donji, naložen na borbu još nisi na sigurnom... šta da ti kažem, vidimo se u čituljibingov buraz wrote:Nije za cestitke,nikakav napor,samo minimum upotrijebljenog intelekta i poznavanje vase price su dovoljni.calculator wrote:
- DaysleepeR
#318 Re: Referendum!!!
pa ne znam šta onda njaške ovuda. isti ko i ja samo jak na riječima. skuliraj.bingov buraz wrote: Sad si vec i bezobrazan.Ko rat zelio u kuci mu bio eto toliko sam nalozen.
-
mmaar
#319 Re: Referendum!!!
Kao i na onoj temi tamo, salonaska posla i jeftino spinovanje.mO k3 wrote:Kriva vam je dijaspora , sto vam neko drugi o glavi radi .....
- mO k3
#320 Re: Referendum!!!
Hajde smiri malo strasti ....DaysleepeR wrote:pa ne znam šta onda njaške ovuda. isti ko i ja samo jak na riječima. skuliraj.bingov buraz wrote: Sad si vec i bezobrazan.Ko rat zelio u kuci mu bio eto toliko sam nalozen.
- DaysleepeR
#321 Re: Referendum!!!
nije kriva nego je na nju red. nas jebu od 92 i njihovi i naši. umori se čovjek. ima vidim ljudi puni elana, nek preuzmu. šta fali. biće certifikata i povlastica na uvoz polovnih vozila, a bude i neka penzija boračka. nije loše. ko izgubi nogu dobije feliciju škodu, može 120 razvit.mO k3 wrote:Kriva vam je dijaspora , sto vam neko drugi o glavi radi .....
-
Ripicipi
#322 Re: Referendum!!!
Super si to rekao, zato ne znam zasto se VI uzbudjujete?mO k3 wrote:Kriva vam je dijaspora , sto vam neko drugi o glavi radi .....
Last edited by Ripicipi on 16/07/2015 01:13, edited 1 time in total.
- mO k3
#323 Re: Referendum!!!
A sta ćeš ti ???DaysleepeR wrote:nije kriva nego je na nju red. nas jebu od 92 i njihovi i naši. umori se čovjek. ima vidim ljudi puni elana, nek preuzmu. šta fali. biće certifikata i povlastica na uvoz polovnih vozila, a bude i neka penzija boračka. nije loše. ko izgubi nogu dobije feliciju škodu, može 120 razvit.mO k3 wrote:Kriva vam je dijaspora , sto vam neko drugi o glavi radi .....
-
Korisnikk
#324 Re: Referendum!!!
Ma đesi dijasporaš moj dragi!? Budi pozdravljen.mO k3 wrote:Kriva vam je dijaspora , sto vam neko drugi o glavi radi .....
- mO k3
#325 Re: Referendum!!!
Grdne rane moje ....