Referendum(i) u RS-u

Locked
Nuken

#9901 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Nuken »

U Banja Luci gužva malo li je reći.Mislim da čitav grad glasa,sve skupa s mrtvima.Na biračkim mjestima redovi od po 10 metara,vani...
prog321

#9902 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prog321 »

kowalski1 wrote:Gdje Sefer? Jel to nije navio sat na vrijeme :lol: :lol: :lol:

Cuo sam se sa Seferom. Ka'e odmotaj ono iz podruma.
Ja poceo kad eto ti Skijasa zove ka'e hajmo u lov na srndace. Ponesi optiku. :-D

Image
Kio

#9903 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kio »

Ma vala pun mi je khm i referendumskog pitanja. Prvo velika vecina medija, spinuje naslove i govori o referendumu == otcjepljenje RS-a. Sto nije tacno, radi se o referendumu za 9. januar, koji su i uvijek slavili, a mi se kao nesto bunili.

Znaci Bake i Dodik se sastali u Laktasima na jagnjetini jer Bake kao musliman jede samo halal hranu i skontali kako da ucvrste pozicije pred javnosti, no hard feelings Dodik, ali cemo ti javno ++++ mater :)

I onda naprave ovu farsu od referenduma kao bitno pitanje, u stvari ce tu temu musti do izbora i onda puf, ponovo nacionalisticke strane pobjeduju...
Da li ce opet nesto provuci i usvojiti kroz ovih mjesec dana, ostaje nam da vidimo.

Ovo je pravi primjer da se vidi kako su mediji odron 21 vijeka. Spinuju teme i naslove, huskaju rat, zarad profita i par pregleda.
Nije ni cudo kako je 90 tih izbio rat.

Znam da ce opet biti floskula: ali de malo otvorite oci, razmislite svojom glavom, niste spali na to da vam neko drugi govori ko ste i sta ste, kako da zivite svoj zivot i s kime da se druzite...

Prosli protesti koji su bili, vidjeli ste da je Hamdija pobjegao odmah u Hrvatsku. Tako da i ovi poltroni koji glasaju za SDA,HDZ i ostale, zar fakat mislite da kada se zaguzica da se oni nece uhvatiti noge preko, a vi debili koji ste glasali za njih od 96' :izet:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9904 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Velkoski »

Mediji pišu ono što narod želi, jednom kada to shvatite, lakše će vam biti da razumijete neke stvari :mrgreen:
DonieBrasco

#9905 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by DonieBrasco »

Za ovu drzavu samo hidrogenska od 100.000 kilotna pomaze, da nas obrise kao miseve i dezinfikuje a onda da neke generacije u buducnosti prave iznova drustvo kako treba biti.
ibizza

#9906 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ibizza »

animals wrote:Kad svatite jedno..
dok je SDA, i Bakira, bit ce Dodika i njegovi..
do tad nema nade za BiH..
Kako ovo mene nervira, 10 godina sluaam ovu pricu, na pocetku je bio Haris, pa Zlaja a sad i Bake...

Ovo sto radi Dodik je staro 200 godina.
kowalski1

#9907 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kowalski1 »

Ali Baka, Baka je odigro je za 10-ku :lol: Vuče potez, a unaprijed već ima tri smišljena :lol: :lol:
Kio

#9908 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kio »

Velkoski wrote:Mediji pišu ono što narod želi, jednom kada to shvatite, lakše će vam biti da razumijete neke stvari :mrgreen:
Fakat nisam znao haha :)
Pa normalno, prvi Klix tako radi (takav im je biznis model). Prate ljudi sta se cita po forumu, komentarima i onda to prezentuju. Ali najgore sto sliku o desavanju u zemlji, svijetu prosjecan "bosanac" formira na osnovu klix-a i ostalih medija. Sve sto je popularno danas, nazalost (crna hronika) itekako kotira dobro kod medija.
Vidis kako su na klix-u odmah stavili onu plavusu na udarnu sliku o referendumu, :zjev:
insomnia78

#9909 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:sukladno cinjenici da je Erdo sada jaran sa Putinom, logicno je ocekivati da Putin, Erdi i Bakiru za ljubav, ne podrzi Dodika.

Sto se toga tice, nema straha. Erdo nece iznevjeriti svoje najvjernije fanove.
Osim toga tu je i Iran. Znaci, nema da omane
bh.tornjak

#9910 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

Herr Flick wrote:
Niemand wrote:
animals wrote:Kad svatite jedno..
dok je SDA, i Bakira, bit ce Dodika i njegovi..
do tad nema nade za BiH..
Nidje veze.
Kako nema,pa Bake je zakuho ovo oko dana RS,znaci Bake zakuha,Mile zakuha i tako prodje vrijeme do izbora

bio Hare....isao Dodiku na ruku ....
bio Zlaja....isao Dodiku na ruku ....
sad je Bake....isao Dodiku na ruku...

najbolje bi bilo da Bosnjaka nema.....svojim postojanjem idu na ruku Dodiku i njegovoj politici
DonieBrasco

#9911 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by DonieBrasco »

Od sutra kao da nista nije bilo, sve po starome do referenduma za odcjepljenje u 2017.
Kio

#9912 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kio »

DonieBrasco wrote:Za ovu drzavu samo hidrogenska od 100.000 kilotna pomaze, da nas obrise kao miseve i dezinfikuje a onda da neke generacije u buducnosti prave iznova drustvo kako treba biti.
Ma drug, hebe ti se za ostale. Ne treba bas toliko negativan biti. Promjeniti narod ne mozes, promjeni sebe i preko grane :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#9913 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Velkoski »

Kio wrote:
Velkoski wrote:Mediji pišu ono što narod želi, jednom kada to shvatite, lakše će vam biti da razumijete neke stvari :mrgreen:
Pa normalno, prvi Klix tako radi (takav im je biznis model). Prate ljudi sta se cita po forumu, komentarima i onda to prezentuju. Ali najgore sto sliku o desavanju u zemlji, svijetu prosjecan "bosanac" formira na osnovu klix-a i ostalih medija. Sve sto je popularno danas, nazalost (crna hronika) itekako kotira dobro kod medija.
Vidis kako su na klix-u odmah stavili onu plavusu na udarnu sliku o referendumu, :zjev:
Pa dok se ne promijeni svijest naroda, neće ni mediji. Kapitalizam - ne živi se od zraka, šta 'š.

Sve dok ja imam 100.000 pregleda na 'Kim pokazala guzove', a 500 na nekom autorskom tekstu, neću se ni truditi da imam vrhunski kvalitet.
Niemand

#9914 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Niemand »

A hocel bosanci danas takodjer glasati u rs-u?
zlajaBHF

#9915 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by zlajaBHF »

salik79 wrote:
Na uprilicenom sastanku, koji je trajao 10-tak minuta, referendum se nije ni u natruhama spomenuo...Ovlas su spomenuti izbori i to bi bilo to. Putin se doslovno popis'o na "delegaciju", a i to cisto da zadovolji protokol (najavljen i zatrazen od ambasade BiH u Moskvi).
Zar te je toliko zaslijepio taj sekteraski subob i ljubav prema Iranu, da ne mozes priznati da je Rusija na stran Dodika ?
insomnia78

#9916 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u

Post by insomnia78 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
japin_mutapi wrote:
salik79 wrote: Nije do Erde, nego do Irana, koji je i Erdu izmirio sa Putinom (Rusijom). Bitniji su im saveznici na globalnom planu od kojekakvih pilicara iz Laktasa.
da li bi mogla proraditi iransko-turska veza u slučaju sranja u bih
neki dotur oružja, novac, lobiranje, instruktori i slično ... ili će im tata vladimir zavrnuti ruku
Ne samo iransko-turska već i pakistanska veza. Ruke im se pozlatile što napraviše Red Arrow HJ-8 (Baktar-Shikan) po kineskoj licenci.
Samo ne zaboravite da ako [/i]veliki bijeli otac [/i]ne metne klimoglav moci ce nam uputiti sam salavate
Kio

#9917 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kio »

Velkoski wrote:
Kio wrote:
Pa dok se ne promijeni svijest naroda, neće ni mediji. Kapitalizam - ne živi se od zraka, šta 'š.

Sve dok ja imam 100.000 pregleda na 'Kim pokazala guzove', a 500 na nekom autorskom tekstu, neću se ni truditi da imam vrhunski kvalitet.
Slazem se, ali kako ces promjeniti ljude koji su vec unutar masine i to na centrifugi za 'ispiranje' :) . Niske strasti ce uvijek imati prednost ispred razuma.
p206

#9918 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by p206 »

kowalski1 wrote:Ali Baka, Baka je odigro je za 10-ku :lol: Vuče potez, a unaprijed već ima tri smišljena :lol: :lol:
podsjećaš me na jednog koji se smijao kad je Tsipras odjebao EU, kasnije ga nije bilo neko vrijeme ovdje
Chisum

#9919 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Chisum »

Image

Izetbegović za Klix.ba: Referendum će proći, a BiH će ostati, pozivam Bošnjake da budu strpljivi

Sta ima Gandi...

Nego, ima li ova minder funjara, koja se debelo okoristila sve i jednim mozgom plivadonom koji je u njemu u njegovoj dzeparsokoj stranci vidio borce za opstanak Bosne, IKAKVU viziju sta i kako dalje, ili se sve svelo na ovaj napaceni Kalimero pogled i strategiju lezi i pravi se mrtav (... i cekaj hoce li Inzko reci koju pametnu, i hoce li laktaskog kmeta Putin primiti prije ili poslije crtanog).
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#9920 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Velkoski »

Kio wrote:
Slazem se, ali kako ces promjeniti ljude koji su vec unutar masine i to na centrifugi za 'ispiranje' :) . Niske strasti ce uvijek imati prednost ispred razuma.
Ma nikako... Pomiriš se s tim da smo okruženi debilima i onda sve ovo shvataš nekako mirnije. :mrgreen:
JThomas

#9921 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by JThomas »

ako ne bude jake i konkretne reakcije, ovo je uvod u raspad države. i to vjerovatno ne ratom, nego sporazumni razvod, dogovoren na sve tri strane.
Ludzak

#9922 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ludzak »

bh.tornjak wrote:

bio Hare....isao Dodiku na ruku ....
bio Zlaja....isao Dodiku na ruku ....
sad je Bake....isao Dodiku na ruku...

najbolje bi bilo da Bosnjaka nema.....svojim postojanjem idu na ruku Dodiku i njegovoj politici
Bošnjaci su glupi. Ne znaju odabrati svog vođu.
Blek Stena

#9923 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Blek Stena »

Niemand wrote:A hocel bosanci danas takodjer glasati u rs-u?
svi koji zive u RSu imaju pravo glasa. I bosanci, a bogami i hercegovci :D
Meni kao srbinu je fascinanto kako je bosanac postala pogrdna rijec, dok recimo hercegovac nije, odnosno nije u onoj mjeri u kojoj je bila prije rata :D
and

#9924 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by and »

prepisuju misliš. :mrgreen:
ja medija :run:
dječak sa šibicama

#9925 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dječak sa šibicama »

Eno sad ni Bakir ne valja.

Nista, drugi put glasati za Sefera.
Locked