Referendum(i) u RS-u
-
Nuken
#9901 Re: Referendum(i) u RS-u
U Banja Luci gužva malo li je reći.Mislim da čitav grad glasa,sve skupa s mrtvima.Na biračkim mjestima redovi od po 10 metara,vani...
-
prog321
- Kio
#9903 Re: Referendum(i) u RS-u
Ma vala pun mi je khm i referendumskog pitanja. Prvo velika vecina medija, spinuje naslove i govori o referendumu == otcjepljenje RS-a. Sto nije tacno, radi se o referendumu za 9. januar, koji su i uvijek slavili, a mi se kao nesto bunili.
Znaci Bake i Dodik se sastali u Laktasima na jagnjetini jer Bake kao musliman jede samo halal hranu i skontali kako da ucvrste pozicije pred javnosti, no hard feelings Dodik, ali cemo ti javno ++++ mater
I onda naprave ovu farsu od referenduma kao bitno pitanje, u stvari ce tu temu musti do izbora i onda puf, ponovo nacionalisticke strane pobjeduju...
Da li ce opet nesto provuci i usvojiti kroz ovih mjesec dana, ostaje nam da vidimo.
Ovo je pravi primjer da se vidi kako su mediji odron 21 vijeka. Spinuju teme i naslove, huskaju rat, zarad profita i par pregleda.
Nije ni cudo kako je 90 tih izbio rat.
Znam da ce opet biti floskula: ali de malo otvorite oci, razmislite svojom glavom, niste spali na to da vam neko drugi govori ko ste i sta ste, kako da zivite svoj zivot i s kime da se druzite...
Prosli protesti koji su bili, vidjeli ste da je Hamdija pobjegao odmah u Hrvatsku. Tako da i ovi poltroni koji glasaju za SDA,HDZ i ostale, zar fakat mislite da kada se zaguzica da se oni nece uhvatiti noge preko, a vi debili koji ste glasali za njih od 96'
Znaci Bake i Dodik se sastali u Laktasima na jagnjetini jer Bake kao musliman jede samo halal hranu i skontali kako da ucvrste pozicije pred javnosti, no hard feelings Dodik, ali cemo ti javno ++++ mater
I onda naprave ovu farsu od referenduma kao bitno pitanje, u stvari ce tu temu musti do izbora i onda puf, ponovo nacionalisticke strane pobjeduju...
Da li ce opet nesto provuci i usvojiti kroz ovih mjesec dana, ostaje nam da vidimo.
Ovo je pravi primjer da se vidi kako su mediji odron 21 vijeka. Spinuju teme i naslove, huskaju rat, zarad profita i par pregleda.
Nije ni cudo kako je 90 tih izbio rat.
Znam da ce opet biti floskula: ali de malo otvorite oci, razmislite svojom glavom, niste spali na to da vam neko drugi govori ko ste i sta ste, kako da zivite svoj zivot i s kime da se druzite...
Prosli protesti koji su bili, vidjeli ste da je Hamdija pobjegao odmah u Hrvatsku. Tako da i ovi poltroni koji glasaju za SDA,HDZ i ostale, zar fakat mislite da kada se zaguzica da se oni nece uhvatiti noge preko, a vi debili koji ste glasali za njih od 96'
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9904 Re: Referendum(i) u RS-u
Mediji pišu ono što narod želi, jednom kada to shvatite, lakše će vam biti da razumijete neke stvari 
-
DonieBrasco
#9905 Re: Referendum(i) u RS-u
Za ovu drzavu samo hidrogenska od 100.000 kilotna pomaze, da nas obrise kao miseve i dezinfikuje a onda da neke generacije u buducnosti prave iznova drustvo kako treba biti.
-
ibizza
#9906 Re: Referendum(i) u RS-u
Kako ovo mene nervira, 10 godina sluaam ovu pricu, na pocetku je bio Haris, pa Zlaja a sad i Bake...animals wrote:Kad svatite jedno..
dok je SDA, i Bakira, bit ce Dodika i njegovi..
do tad nema nade za BiH..
Ovo sto radi Dodik je staro 200 godina.
-
kowalski1
#9907 Re: Referendum(i) u RS-u
Ali Baka, Baka je odigro je za 10-ku
Vuče potez, a unaprijed već ima tri smišljena

- Kio
#9908 Re: Referendum(i) u RS-u
Fakat nisam znao hahaVelkoski wrote:Mediji pišu ono što narod želi, jednom kada to shvatite, lakše će vam biti da razumijete neke stvari
Pa normalno, prvi Klix tako radi (takav im je biznis model). Prate ljudi sta se cita po forumu, komentarima i onda to prezentuju. Ali najgore sto sliku o desavanju u zemlji, svijetu prosjecan "bosanac" formira na osnovu klix-a i ostalih medija. Sve sto je popularno danas, nazalost (crna hronika) itekako kotira dobro kod medija.
Vidis kako su na klix-u odmah stavili onu plavusu na udarnu sliku o referendumu,
- insomnia78
#9909 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u
Osim toga tu je i Iran. Znaci, nema da omanedječak sa šibicama wrote:sukladno cinjenici da je Erdo sada jaran sa Putinom, logicno je ocekivati da Putin, Erdi i Bakiru za ljubav, ne podrzi Dodika.
Sto se toga tice, nema straha. Erdo nece iznevjeriti svoje najvjernije fanove.
- bh.tornjak
#9910 Re: Referendum(i) u RS-u
Herr Flick wrote:Kako nema,pa Bake je zakuho ovo oko dana RS,znaci Bake zakuha,Mile zakuha i tako prodje vrijeme do izboraNiemand wrote:Nidje veze.animals wrote:Kad svatite jedno..
dok je SDA, i Bakira, bit ce Dodika i njegovi..
do tad nema nade za BiH..
bio Hare....isao Dodiku na ruku ....
bio Zlaja....isao Dodiku na ruku ....
sad je Bake....isao Dodiku na ruku...
najbolje bi bilo da Bosnjaka nema.....svojim postojanjem idu na ruku Dodiku i njegovoj politici
-
DonieBrasco
#9911 Re: Referendum(i) u RS-u
Od sutra kao da nista nije bilo, sve po starome do referenduma za odcjepljenje u 2017.
- Kio
#9912 Re: Referendum(i) u RS-u
Ma drug, hebe ti se za ostale. Ne treba bas toliko negativan biti. Promjeniti narod ne mozes, promjeni sebe i preko graneDonieBrasco wrote:Za ovu drzavu samo hidrogenska od 100.000 kilotna pomaze, da nas obrise kao miseve i dezinfikuje a onda da neke generacije u buducnosti prave iznova drustvo kako treba biti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9913 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa dok se ne promijeni svijest naroda, neće ni mediji. Kapitalizam - ne živi se od zraka, šta 'š.Kio wrote:Fakat nisam znao hahaVelkoski wrote:Mediji pišu ono što narod želi, jednom kada to shvatite, lakše će vam biti da razumijete neke stvari
Pa normalno, prvi Klix tako radi (takav im je biznis model). Prate ljudi sta se cita po forumu, komentarima i onda to prezentuju. Ali najgore sto sliku o desavanju u zemlji, svijetu prosjecan "bosanac" formira na osnovu klix-a i ostalih medija. Sve sto je popularno danas, nazalost (crna hronika) itekako kotira dobro kod medija.
Vidis kako su na klix-u odmah stavili onu plavusu na udarnu sliku o referendumu,
Sve dok ja imam 100.000 pregleda na 'Kim pokazala guzove', a 500 na nekom autorskom tekstu, neću se ni truditi da imam vrhunski kvalitet.
-
Niemand
#9914 Re: Referendum(i) u RS-u
A hocel bosanci danas takodjer glasati u rs-u?
-
zlajaBHF
#9915 Re: Referendum(i) u RS-u
Zar te je toliko zaslijepio taj sekteraski subob i ljubav prema Iranu, da ne mozes priznati da je Rusija na stran Dodika ?salik79 wrote:
Na uprilicenom sastanku, koji je trajao 10-tak minuta, referendum se nije ni u natruhama spomenuo...Ovlas su spomenuti izbori i to bi bilo to. Putin se doslovno popis'o na "delegaciju", a i to cisto da zadovolji protokol (najavljen i zatrazen od ambasade BiH u Moskvi).
- insomnia78
#9916 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u
Samo ne zaboravite da ako [/i]veliki bijeli otac [/i]ne metne klimoglav moci ce nam uputiti sam salavateDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ne samo iransko-turska već i pakistanska veza. Ruke im se pozlatile što napraviše Red Arrow HJ-8 (Baktar-Shikan) po kineskoj licenci.japin_mutapi wrote:da li bi mogla proraditi iransko-turska veza u slučaju sranja u bihsalik79 wrote: Nije do Erde, nego do Irana, koji je i Erdu izmirio sa Putinom (Rusijom). Bitniji su im saveznici na globalnom planu od kojekakvih pilicara iz Laktasa.
neki dotur oružja, novac, lobiranje, instruktori i slično ... ili će im tata vladimir zavrnuti ruku
- Kio
#9917 Re: Referendum(i) u RS-u
Slazem se, ali kako ces promjeniti ljude koji su vec unutar masine i to na centrifugi za 'ispiranje'Velkoski wrote:Pa dok se ne promijeni svijest naroda, neće ni mediji. Kapitalizam - ne živi se od zraka, šta 'š.Kio wrote:Fakat nisam znao hahaVelkoski wrote:Mediji pišu ono što narod želi, jednom kada to shvatite, lakše će vam biti da razumijete neke stvari
Sve dok ja imam 100.000 pregleda na 'Kim pokazala guzove', a 500 na nekom autorskom tekstu, neću se ni truditi da imam vrhunski kvalitet.
- p206
#9918 Re: Referendum(i) u RS-u
podsjećaš me na jednog koji se smijao kad je Tsipras odjebao EU, kasnije ga nije bilo neko vrijeme ovdjekowalski1 wrote:Ali Baka, Baka je odigro je za 10-kuVuče potez, a unaprijed već ima tri smišljena
![]()
- Chisum
#9919 Re: Referendum(i) u RS-u

Izetbegović za Klix.ba: Referendum će proći, a BiH će ostati, pozivam Bošnjake da budu strpljivi
Sta ima Gandi...
Nego, ima li ova minder funjara, koja se debelo okoristila sve i jednim mozgom plivadonom koji je u njemu u njegovoj dzeparsokoj stranci vidio borce za opstanak Bosne, IKAKVU viziju sta i kako dalje, ili se sve svelo na ovaj napaceni Kalimero pogled i strategiju lezi i pravi se mrtav (... i cekaj hoce li Inzko reci koju pametnu, i hoce li laktaskog kmeta Putin primiti prije ili poslije crtanog).
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9920 Re: Referendum(i) u RS-u
Ma nikako... Pomiriš se s tim da smo okruženi debilima i onda sve ovo shvataš nekako mirnije.Kio wrote:
Slazem se, ali kako ces promjeniti ljude koji su vec unutar masine i to na centrifugi za 'ispiranje'. Niske strasti ce uvijek imati prednost ispred razuma.
- JThomas
#9921 Re: Referendum(i) u RS-u
ako ne bude jake i konkretne reakcije, ovo je uvod u raspad države. i to vjerovatno ne ratom, nego sporazumni razvod, dogovoren na sve tri strane.
- Ludzak
#9922 Re: Referendum(i) u RS-u
Bošnjaci su glupi. Ne znaju odabrati svog vođu.bh.tornjak wrote:
bio Hare....isao Dodiku na ruku ....
bio Zlaja....isao Dodiku na ruku ....
sad je Bake....isao Dodiku na ruku...
najbolje bi bilo da Bosnjaka nema.....svojim postojanjem idu na ruku Dodiku i njegovoj politici
- Blek Stena
#9923 Re: Referendum(i) u RS-u
svi koji zive u RSu imaju pravo glasa. I bosanci, a bogami i hercegovciNiemand wrote:A hocel bosanci danas takodjer glasati u rs-u?
Meni kao srbinu je fascinanto kako je bosanac postala pogrdna rijec, dok recimo hercegovac nije, odnosno nije u onoj mjeri u kojoj je bila prije rata
- and
#9924 Re: Referendum(i) u RS-u
prepisuju misliš.Velkoski wrote:Mediji pišu ono što narod želi, jednom kada to shvatite, lakše će vam biti da razumijete neke stvari
ja medija
- dječak sa šibicama
#9925 Re: Referendum(i) u RS-u
Eno sad ni Bakir ne valja.
Nista, drugi put glasati za Sefera.
Nista, drugi put glasati za Sefera.