E kud nađe Čemerno?ze kalanga wrote:Recimo Čemerno. Samo jedan od datuma koji će crnim slovima ostati upisani u svo zlo koje je donio sukob 92-95. A ima ih još mnogo.PM72 wrote:baš me zanima šta ti smatraš pod mjestom stradanja.ze kalanga wrote:I Valentinu smeta demokratski čin?!
Zanimljivo kako se još nijedanput nije pojavio na nekom od brojnih mjesta stradanja jednog od konstitutivnih naroda...
Valentin nema apsolutno pravo da se poziva na priču o diskriminaciji, priču o jednakosti i priču o praznicima. Svojim dosadašnjim radom, apsolutno nije legitiman i apsolutno nije kompetentan.
Na Čemernom su bile stacionirane 4 haubice 122 mm iz kojih je tri mjeseca gađana Breza i okolina.Tih 30-tak vojnika bilo u sred sela,mještani ih hranili i pazili i čak potezali konopče.Koliko su pobili naroda do 10 juna 1992 samo dragi Bog ima evidenciju.
fantastičnom diverzantskom akcijom Armije BiH posada i haubice su eliminisane a to što je usput stradalo nekoliko civila je "kolateralna" šteta.Kriv je onaj kreten koji je artiljeriju smjestio u sred sela i tako od njega napravio legitiman vojni cilj.
E jesi mi našao primjer...baš si mi naletio na volej.