Referendum(i) u RS-u

Locked
tlr

#8901 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

daddy-kool wrote:
Ja sam bio šokiran kada sam čuo na sastanku kod predsjednika Nikolića i premijera Vučića da Dodik nije obavio konsultacije o stavu Srbije prije odluke o provođenju referenduma. Nevjerovatno je da donosite tako važne odluke bez širih konsultacija sa okolinom, a posebno Srbijom.

Srbija je u stvari rekla da ne može da podrži referendum, ali da prihvata bilo kakvu odluku RS o tome. Iza svega toga stoji mnogo opasnija igra. Mnogo je onih koji žele otvaranje Dejtonskog sporazuma, a sada se traži povod i krivac za to. Čini mi se da se Dodik sam nudi da uradi taj posao i to bi mogao biti i razlog ovako umjerene reakcije međunarodne zajednice.

To je opasno za RS i mi stalno upozoravamo na to. Čini mi se da su u tom pravcu išle i poruke koje je slao premijer Vučić. Ne vjerujem da Dodik to ne zna. Nisu mi poznati njegovi motivi, ali mogu da naslutim da bi oni mogli biti lične prirode. Pošto nije dobio otvorenu podršku iz Srbije on sada ide u Rusiju čiji stav je da RS ima pravo na referendum. To stavlja u nezgodan položaj vlasti u Srbiji koje su izrazile rezervu.
http://www.rtvbn.com/3833930/izetbegovi ... ugog-hrane
Evo se i Vučić čudi:
Image

Srbija se ne miješa u unutrašnje stvari u BiH. (A. Vučić) :skoljka:
moja tetka

#8902 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moja tetka »

Samo mi je ostala nepoznanica jel referendum ili anket :-)
moja tetka

#8903 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moja tetka »

moja tetka wrote:Samo mi je ostala nepoznanica jel referendum ili anketa :-)
jazzer

#8904 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by jazzer »

ultima_palabra wrote:Program na PTPC:
21:05 | субота, 24. Септембар
Бој на Косову
Je l' to ona istorijska bitka kad' su turke razbili? :)

Od svih SF tema ta mi je najbolja :)
bh.tornjak

#8905 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

moja tetka wrote:Samo mi je ostala nepoznanica jel referendum ili anket :-)

to je anketni referendum savjetodavno-neobavezujuceg karaktera
Tomahawk11
Globalni moderator

#8906 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

jazzer wrote:
Бој на Косову
Je l' to ona istorijska bitka kad' su turke razbili? :)

Od svih SF tema ta mi je najbolja :)
Meni nije.

Ja vise volim gledati Aliene :roll:
moa

#8907 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

.
Last edited by moa on 21/09/2016 16:00, edited 1 time in total.
dogtag

#8908 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dogtag »

Neće valjda sad neke bezvezne ankete pravit, koje koštaju 2,5 miliona! :D

Pa stvarno će ispast pič*ice!!!! :lol: :lol: :lol:

Dodat na ovaj video "big serb*an pussy"

:lol: :lol: :lol:
tandmand

#8909 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tandmand »

ze kalanga wrote:Referendum je demokratsko pravo i kao takvo ga treba posmatrati, pismenim ljudima se tu nema što mnogo objašnjavati. Škoti su glasali o izlasku iz GB-a, Srbi glasaju o tome hoće li proslavljati svoj praznik 9. januar - Dan Republike.
Štef, odustanite o referenduma a Sefer će svoju vojsku povući u kasarne ... :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#8910 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

tandmand wrote:
ze kalanga wrote:Referendum je demokratsko pravo i kao takvo ga treba posmatrati, pismenim ljudima se tu nema što mnogo objašnjavati. Škoti su glasali o izlasku iz GB-a, Srbi glasaju o tome hoće li proslavljati svoj praznik 9. januar - Dan Republike.
Štef, odustanite o referenduma a Sefer će svoju vojsku povući u kasarne ... :mrgreen:
:lol: :thumbup:
jazzer

#8911 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by jazzer »

Mislim da ti je u ovom postu Skotska totalni visak.
tlr

#8912 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

Dodik se javio iz čekaonice u Moskvi
Slušaj 'vamo Čubriloviću.
Imam sjajnu ideju ... premosti ovo njesra sa referendumom ovako i biće sve OK...
Image
Raširi noge ne talasaj puno guzovima kad budeš srao na TV-u. Ok?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8913 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

znaČi sveo se referendum na anketu :( pa koji moj popuštati mrskom sudu Bih pa neče muslimani odlučivat šta je dobro za srbe :evil:
Juliuscezar

#8914 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Juliuscezar »

Бој на Косову
Ako ce nas srbi uzet ko sto su uzeli turke na kosovu, gdje da potpisem.
Šunj

#8915 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Šunj »

bhnapoleon1 wrote:
Бој на Косову
Ako ce nas srbi uzet ko sto su uzeli turke na kosovu, gdje da potpisem.
1. Mart je jedini i najveci drzavni praznik u BiH.
Last edited by Šunj on 21/09/2016 16:31, edited 2 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8916 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

Cuj 1.mart....pa PreCjednik fino rece....i oni nesto slave 1. marta nesto, ja ne znam sta :mrgreen: :mrgreen:
Šunj

#8917 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Šunj »

Tomahawk11 wrote:Cuj 1.mart....pa PreCjednik fino rece....i oni nesto slave 1. marta nesto, ja ne znam sta :mrgreen: :mrgreen:
Image
seln

#8918 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by seln »

ze kalanga wrote: Gosn ultima, valjda ste dovoljno zreli da ne nasjedate na političke govore u ova 3 dana. Ja jesam.
Moderacija, culi ste... trol je zreo.
seln

#8919 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by seln »

ze kalanga wrote:
Neke stvari se novcem ne kupuju. Vaspitanje, bonton, nacionalnost, kulturne vrijednosti. Ili ga imaš ili ga nemaš. Možeš mjenjati, ali to već govori o pojedincu.
Kao na primer, stavljanje gusala novorodjenom pod glavicu...
Statistički više od pola Bošnjaka glasa za SDA.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Jaaano, moj karinaga...neko ti pomesao brlju i dudovacu
Nemam problem šta je svaki drugi stanovnik. Popisna farsa je stvorila tezu da svaki četvrti nije Srbin, stanje stvari na terenu ipak govori drugačije. Što opet apsolutno nema nikakve veze sa željom jednog naroda da proslavlja svoj praznik.
Nista, korigiracemo stanje na terenu... :wink:
Referendum je demokratsko pravo i kao takvo ga treba posmatrati, pismenim ljudima se tu nema što mnogo objašnjavati. Škoti su glasali o izlasku iz GB-a, Srbi glasaju o tome hoće li proslavljati svoj praznik 9. januar - Dan Republike.
Quod licet Iovi, non licet bovi.
FAP mashina

#8920 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by FAP mashina »

kad je tek pocela ova prica oko referenduma, na odredjenom web portalu su samo bosnjaci komentarima bili protiv huskackih tekstova i pozivanja na skukob. medjutim, danas su srbi najglasniji i ostro osudjuju politicare koje zavadjaju narod. pitam se, sta je uzrokovalo ovako 'brzo' budjenje?
hAZNADAR

#8921 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

ze kalanga wrote:

Neke stvari se novcem ne kupuju. Vaspitanje, bonton, nacionalnost, kulturne vrijednosti. Ili ga imaš ili ga nemaš. Možeš mjenjati, ali to već govori o pojedincu.
Statistički više od pola Bošnjaka glasa za SDA.
Što po automatizmu ne znači da su to loši ljudi ili manje vrijedni, nipošto. Znači da demagogija vječitih dobrih momaka koju propagira SDA apsolutno uspjeva i tako već 20 godina postaje nezaobilazan faktor sopstvenog zaluđivanja. Jer Zlatko, Željko,Haris ćute dok Bakir provodi svoj politički plan. Ne bih rekao da oni ne vole BiH...

Nemam problem šta je svaki drugi stanovnik. Popisna farsa je stvorila tezu da svaki četvrti nije Srbin, stanje stvari na terenu ipak govori drugačije. Što opet apsolutno nema nikakve veze sa željom jednog naroda da proslavlja svoj praznik.

Referendum je demokratsko pravo i kao takvo ga treba posmatrati, pismenim ljudima se tu nema što mnogo objašnjavati. Škoti su glasali o izlasku iz GB-a, Srbi glasaju o tome hoće li proslavljati svoj praznik 9. januar - Dan Republike.
Da si imalo pismen, znao bi da RS nije Republika. Da si imalo pametan - znao bi da RS nije istog ranga kao Skotska niti ce ikada biti.

Hebe se nama sta Srbi u RS slave - privatno. RS moze biti vecinski naseljena Srbima, moze i u imenu imati srpski prefiks,.. ali de jure to ne moze biti samo vlasnistvo Srba i da su praznici jednonaciolalni.

I u tome je problem danasnjih Srba - sto jednostavno nisu sposobni prihvatiti cinjenjicu da je BiH multietnicka niti su sposobni zivjeti sa drugima. Srbi danas mentalno, fizicki,.. mogu samo opstati tamo gdje su ili dominantni i glavni ili tamo gdje su jedini. I to je problem kojeg su imali sa sve i jednim narodom bivse YU i imace ubuduce dokle god insisitraju na etnickom eksluzivitetu.

I odakle ti pomisao da je SDA kolovodja svega i da je bosnjacka politicka volja SDA projekt. SDA su samo populisti od samog pocetka. Da ALija nije proglasio referendum o Nezavisnosti - izgubio bi izbore i bio bi izabran neko drugi. Danas u svjetlu ocuvanja integriteta BiH i ovog referenduma - tu mozes cuti samo narodnu volju a ne SDA. Ono sto cujes od SDA je populizam i prilagodjavanje mijenju.
ljevoruki

#8922 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ljevoruki »

Бој на Косову
PTPC danas:
Dnevnik RT Vojvodine
Sta radite, BRE
Beogradska hronika
:lol:

Image
hAZNADAR

#8923 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

artime wrote:Ima li ovdje ikako sankicija. Jbt Halilovic izadje sa izjavom sa mudima i odmah se ovi Srpi iz Srbije dizu. Sta je pn to pogresno rekao za svoju drzavu?? U medjuvremenu ovi iz Srpske hoce secesiju ispod stola za dezintegraciju bih, plus sastanci se sa Putinom i rusijom jbt.. Koja nema nista sa rs. Kontam ja te fol uticaje, pomjeranje figurica na sahu kada smo zemlja izmedju istoka i zapada. Ali ljudi ima li ikakvih sankcija za ovakvo ponasanje? Odo i ja ubit covjeka otet mu imovinu pa odo se pravdati turskoj p.m. Da me vadi iz govana. Dokle je to doslo.
Nema nista od secesije.

Problem je sto se previse sa bosnjacke strane prijeti i zvecka oruzjem.
I desice se referendum i sta onda?

Bosnjaci nece ni poceti rat, niti ukinuti Dejton i vratiti Republiku, niti uhapsiti Dodika,...

I Srbi ce iz svega ovoga izaci osokoljeniji i sa viskom samopouzdanja.

Ne prijeti se ako stvarno ne namjeravas to uraditi.
mO k3

#8924 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

Bakir čita forum , idemo na ime entiteta vrijeme je da se promjeni
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8925 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by japin_mutapi »

sefer se dogovorio sa dodikom, da malo prepadaju narod pred izbore
Locked