Vec poznati rezultati glasova o referendumu od 25.09.2015mO k3 wrote:Listići već izbrojani
Referendum(i) u RS-u
- spreca
#8176 Re: Referendum(i) u RS-u
- Danguba
#8177 Re: Referendum(i) u RS-u
Ko ce nadzirati referendum, glasanje, prebrojavanje, regularnosti i to...ze kalanga wrote:Čuj neće znati. Naravno da će znati,svaka opština ima podatke o stalno prisutnom stanovništvu, samim time nije teško zaključiti procenat izlaznosti, kao ni procenat za jednu odnosno drugu opciju.
E sad, što nakon popisa nismo ustanovili broj stvarno prisutnog stanovništva u BiH, već dobili farsu, pa samim time moguć je svake vrste inženjering, to je drugi par opanaka.
-
tlr
#8178 Re: Referendum(i) u RS-u
Vijest od jučer: SNSD potpuno prekinuo medijsku kampanju za izbore, u korist referenduma 
Zato će taj posao sada da radi PTPC i CPHA. Besplatno.
Jučer u Hercegovini Dodik izjavljuje: Država bre da pomogne razvoj hercegovačkog vinogradarstva!
http://www.srna.rs/novosti1/433933/drza ... rstva-.htm
Pa danas u trku otvorio i paviljon u Banjaluci.
http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=221341
Za vrijeme kafe pauze je obećao kuću siromašnoj sedmočlanoj porodici. Predsednik i humanista bre!
http://www.kurir.rs/region/bosna-i-herc ... ak-2450227
Ceo svet ima bre da zavidi što Srbi-Bosanci imaju na čelu ovakvog predsednika i humanistu!
Zato će taj posao sada da radi PTPC i CPHA. Besplatno.
Jučer u Hercegovini Dodik izjavljuje: Država bre da pomogne razvoj hercegovačkog vinogradarstva!
http://www.srna.rs/novosti1/433933/drza ... rstva-.htm
Pa danas u trku otvorio i paviljon u Banjaluci.
http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=221341
Za vrijeme kafe pauze je obećao kuću siromašnoj sedmočlanoj porodici. Predsednik i humanista bre!
http://www.kurir.rs/region/bosna-i-herc ... ak-2450227
Ceo svet ima bre da zavidi što Srbi-Bosanci imaju na čelu ovakvog predsednika i humanistu!
-
daddy-kool
#8179 Re: Referendum(i) u RS-u
Da, pa i kažem da je to bilo prije ove sjednice 17.09.stari grad Visegrad wrote:Evo i Coviceve izjave od 31 avg.:daddy-kool wrote:
To je sve bilo prije ove zadnje potvrde i zabrane referenduma, te oglašavanja USA ambasade.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-za ... /160831067
Sad je druga priča.
-
stari grad Visegrad
#8180 Re: Referendum(i) u RS-u
E neka ih je Ustavni Sud BiH opametio.
Last edited by stari grad Visegrad on 19/09/2016 15:10, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#8181 Re: Referendum(i) u RS-u
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=221429
Ne znam zašto ne insistiraju da i u nacionalnim timovima igrači budu isto tako zastupljeni? Pošteno.
Dvije trećine je uvijek više od jedne trećine, to je ona formula koju žele primjeniti na sve što postoji."Уставни суд БиХ се показао као политичко тијело Бакира Изетбеговића.![]()
![]()
У суштини, све оно што Бакир замисли, Уставни суд ће и урадити", истакао је Додик и додао да наши представници у заједничким институцијама нису на адекватан начин скренули пажњу да је недопустиво за Републику Српску, да се Уставни суд понаша на овај начин.
"Ријеч је о Уставном суду БиХ, који је састављен од три странца и шест домаћих судија. Домаће судије су биле у већини против свих тих одлука Уставног суда, међутим кад томе додате странце, онда добијете овакве накарадне одлуке. Ти покушају међународних представника, амбасада и других, да застраше, упућујући и одређене пријетње, није ништа ново и није ништа што већ раније нисмо видјели", навео је предсједник Српске.
Ne znam zašto ne insistiraju da i u nacionalnim timovima igrači budu isto tako zastupljeni? Pošteno.
- BHCluster
#8182 Re: Referendum(i) u RS-u
stari grad Visegrad wrote:I Covic je isto rekao prije 2-3 sedmice.PM72 wrote:Referendum će biti održan.Moj drug je pratilac jednog od visokopozicioniranih šupaka iz SDA i on mu je to prenio još prije mjesec dana.Tu postoji neki dogovor a ubjeđen sam da je sve ovo dio predizborne kampanje Mileta i Bakira.
Nije ovo Bakirova trka, on je povodom ovog refernduma osvojio 0 bodova.
Coviceva izjava: http://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-za ... /160831067
Covic je izgleda zaboravio sta se je desilo nakon HDZ-ovog referenduma iz 2000.
Last edited by BHCluster on 19/09/2016 15:10, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#8183 Re: Referendum(i) u RS-u
Mogli smo im mi iz FBiH?Danguba wrote:
Ko ce nadzirati referendum, glasanje, prebrojavanje, regularnosti i to...
-
muzicar_iz_parka
#8184 Re: Referendum(i) u RS-u
Vi bi rat a gdin Bakir se bori za 100 tisuća radnih mjesta.
Rata neće biti jer se druga strana ne osjeća za razliku od devedesetih dovoljno jaka da krene u tu avanturu niti ima logike da će neko iz Sarajeva pokrenuti taj sukob.
Nisam vidovita Džemila da nagađam kakvi sve dogovori postoje između Mile i Bakira, opet ne bi se toliko dugi držali na vlasti da jedan drugom ne nabacuju lopte.
Ako bi bilo kakvog belaja neka se skloni ko može, život je jedan a žrtvovanje običnom čovjeku niko ne plaća posle, niti na bilo koji način nadoknadi, samo se izgube godine a i bar 20-30 godina života dok se cjela situacija normalizuje.
Rata neće biti jer se druga strana ne osjeća za razliku od devedesetih dovoljno jaka da krene u tu avanturu niti ima logike da će neko iz Sarajeva pokrenuti taj sukob.
Nisam vidovita Džemila da nagađam kakvi sve dogovori postoje između Mile i Bakira, opet ne bi se toliko dugi držali na vlasti da jedan drugom ne nabacuju lopte.
Ako bi bilo kakvog belaja neka se skloni ko može, život je jedan a žrtvovanje običnom čovjeku niko ne plaća posle, niti na bilo koji način nadoknadi, samo se izgube godine a i bar 20-30 godina života dok se cjela situacija normalizuje.
-
tlr
#8185 Re: Referendum(i) u RS-u
Sad ozbiljno... Dodik je potrošen političar. Nema više niti jednog ozbiljnog partnera sa kojim bi mogao da sjedne.
Sada ga iz govana može izvaditi samo babin sin. Ne bi me čudio i takav rasplet...
Ja očekujem da će ekipa slabijih živaca - okupljena oko stranke jednog lica "SNSD - Milorad Dodik" prvo pokušati da ga obuzda, a onda će preko noći promijenti dres. Takvim "nezavisnim" likovima je pod hitno potrebna nova sisa, a Dodulova je definitivno presušila. Neće to Baja tako dopustiti, tako da je moguće i dalje usložnjavanje situacije, hapšenja, neredi.
U Srbiji je isto situacija na ivici građanskog rata. NATO je zavrnuo ruku Vučiću ne bi bilo iznenađujuće ako na ulicama za koji dan vidimo radikale, Obraz, 'kozake' i sličnu bulumentu sa transparentima "Bolje rat, nego (NATO) pakt".
Ostaje da se vidi. U vremenu smo u kojem i neki mali, naizgled nebitan događaj može radikalno promijeniti budućnost Srbije, PC i kompletne regije.
Š'o bi rekli 'butterfly effect'.
Idemo dalje.
Sada ga iz govana može izvaditi samo babin sin. Ne bi me čudio i takav rasplet...
Ja očekujem da će ekipa slabijih živaca - okupljena oko stranke jednog lica "SNSD - Milorad Dodik" prvo pokušati da ga obuzda, a onda će preko noći promijenti dres. Takvim "nezavisnim" likovima je pod hitno potrebna nova sisa, a Dodulova je definitivno presušila. Neće to Baja tako dopustiti, tako da je moguće i dalje usložnjavanje situacije, hapšenja, neredi.
U Srbiji je isto situacija na ivici građanskog rata. NATO je zavrnuo ruku Vučiću ne bi bilo iznenađujuće ako na ulicama za koji dan vidimo radikale, Obraz, 'kozake' i sličnu bulumentu sa transparentima "Bolje rat, nego (NATO) pakt".
Ostaje da se vidi. U vremenu smo u kojem i neki mali, naizgled nebitan događaj može radikalno promijeniti budućnost Srbije, PC i kompletne regije.
Š'o bi rekli 'butterfly effect'.
Idemo dalje.
Last edited by tlr on 19/09/2016 15:14, edited 2 times in total.
- Danguba
#8186 Re: Referendum(i) u RS-u
A sta ako su se stvarno svi tako dogovorili i USA i Bakir i Dodo sve sa Covicem. Gurati ovo, prebaciti preko crvene linije i onda ide nadogradnja i popravka Dejtona. Sve mi ovo na taj scenario lici. Previse Dodo samouvjeren , Bakir nesto i nije uplasen, Vucko mlitav kao i uvjek. Tu je to negdje.moa wrote:Mogu se oni dogovoarati sta hoces, ali je US donio odluku o zabrani referenduma. Ako ovo prodje bez sankcija ulazimo u stanje anarhije.PM72 wrote:Referendum će biti održan.Moj drug je pratilac jednog od visokopozicioniranih šupaka iz SDA i on mu je to prenio još prije mjesec dana.Tu postoji neki dogovor a ubjeđen sam da je sve ovo dio predizborne kampanje Mileta i Bakira.
-
Zgoljo
#8187 Re: Referendum(i) u RS-u
Jasta,samo se nadam da si savjet podijelio i na banjaluka forum i poskok,uskok kako li vec.muzicar_iz_parka wrote:Vi bi rat a gdin Bakir se bori za 100 tisuća radnih mjesta.![]()
- ze kalanga
#8188 Re: Referendum(i) u RS-u
Logično da će se javno prezentovati, a i zašto ne bi? Zar uopšte neko sumnja u većinsko mišljenje naroda u RS-u o datom pitanju?!Dozer wrote: Znace Dodo. Da li ce se javno prezentovati stvarni podaci, ili neki fabrikovani? Ja mislim da ce to biti ovi drugi, pa ce se prikazati da je na referendum izaslo preko 90% stanovnika RS![]()
U realnosti ce to biti manje od 40%![]()
Kako ces provjeriti sta je tacno? Nikako.
Drugim rijecima, referendum u nedelju ce biti jedna maksimalna manipulacija kojom ce ptica DoDo pokusati navuci glasove za izbore, a istovremeno to radi i za SDA i HDZ, kao jedine "branioce" druga dva etno-nacionalisticka tabora. Jer - jedni bez drugih ne mogu opstati, i to vrlo dobro znaju.
Ne vidim uopšte potrebu da se fabrikuje nešto u entitetu gdje 90% stanovništva srpske nacionalnosti. E sad, o izlaznosti kao kategoriji se da pričati u kontekstu šta je dobra, srednja žalost ili loša. Ali suštinski izašlo 60% ili 80% apsolutno ne mijenja sam rezultat.
Po raspoloženju ljudi, nisam primjetio one koji kažu da neće izaći. E sad, moguće da im bude mrsko pa ostanu kod kuće, što je apsolutno legitimno.
Tako da ta vaša teza o realnosti je apsolutno neutemeljena.
Vođeni tom vašom percepcijom sve i jedan referendum ikada na svijetu je obična manipulacija, tako da se ne bih više previše upuštao u tom smjeru diskusije. Referendum je demokratski čin i kao takav ga treba i posmatrati. Pravo da iznesu svoj stav imaju svi građani svih nacionalnosti.
Čak nema ni neke naročite kampanje. A narodu i ne treba previše objašnjavati važnost i trenutnu situaciju, narod itekako svjestan.
- bh.tornjak
#8189 Re: Referendum(i) u RS-u
"Nevjerovatno je da ambasadori uzimaju za pravo da komentarišu unutrašnje političke događaje. To nigdje na svijetu nema, samo se ovdje to održava. Zato je BiH neuspješna zemlja i nema šanse da uspije dok se ljudi u njoj ne dogovore šta može biti BiH, bez mogućnosti da se u to uključe strani ambasadori bez obzira odakle dolaze", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.
poslije je otisao na sastanak sa Ruskim ambasadorom....

poslije je otisao na sastanak sa Ruskim ambasadorom....
- ze kalanga
#8190 Re: Referendum(i) u RS-u
Komisija koja je zadužena za isti.Danguba wrote:Ko ce nadzirati referendum, glasanje, prebrojavanje, regularnosti i to...ze kalanga wrote:Čuj neće znati. Naravno da će znati,svaka opština ima podatke o stalno prisutnom stanovništvu, samim time nije teško zaključiti procenat izlaznosti, kao ni procenat za jednu odnosno drugu opciju.
E sad, što nakon popisa nismo ustanovili broj stvarno prisutnog stanovništva u BiH, već dobili farsu, pa samim time moguć je svake vrste inženjering, to je drugi par opanaka.
A niko ne brani i međunarodnom faktoru da posjeti glasačka mjesta i uvjeri se da demokratski čin protiče bez problema.
Svako glasačko mjesto ima svoj glasački odbor sačinjen od 5 članova. Oni su zaduženi za tehnički dio priče, a imajući u vidu da nijedno glasačko mjesto nema više od 1000 glasača, samo prebrojavanje će ići daleko brže nego što je slučaju prilikom svih vrsta izbora.
-
Zgoljo
#8191 Re: Referendum(i) u RS-u
Vi sve znate unaprijed,nije vazan ni odziv,nisu vazni ni spiskovi,nisu vazni ni tacni postotci....ze kalanga wrote:Logično da će se javno prezentovati, a i zašto ne bi? Zar uopšte neko sumnja u većinsko mišljenje naroda u RS-u o datom pitanju?!Dozer wrote: Znace Dodo. Da li ce se javno prezentovati stvarni podaci, ili neki fabrikovani? Ja mislim da ce to biti ovi drugi, pa ce se prikazati da je na referendum izaslo preko 90% stanovnika RS![]()
Drugim rijecima, referendum u nedelju ce biti jedna maksimalna manipulacija kojom ce ptica DoDo pokusati navuci glasove za izbore, a istovremeno to radi i za SDA i HDZ, kao jedine "branioce" druga dva etno-nacionalisticka tabora. Jer - jedni bez drugih ne mogu opstati, i to vrlo dobro znaju.
Ne vidim uopšte potrebu da se fabrikuje nešto u entitetu gdje 90% stanovništva srpske nacionalnosti. E sad, o izlaznosti kao kategoriji se da pričati u kontekstu šta je dobra, srednja žalost ili loša. Ali suštinski izašlo 60% ili 80% apsolutno ne mijenja sam rezultat.
Po raspoloženju ljudi, nisam primjetio one koji kažu da neće izaći. E sad, moguće da im bude mrsko pa ostanu kod kuće, što je apsolutno legitimno.
Vođeni tom vašom percepcijom sve i jedan referendum ikada na svijetu je obična manipulacija, tako da se ne bih više previše upuštao u tom smjeru diskusije. Referendum je demokratski čin i kao takav ga treba i posmatrati. Pravo da iznesu svoj stav imaju svi građani svih nacionalnosti.
Čak nema ni neke naročite kampanje. A narodu i ne treba previše objašnjavati važnost i trenutnu situaciju, narod itekako svjestan.
Pa kad znate sve cemu onda referendum?
- Dozer
#8192 Re: Referendum(i) u RS-u
Bjez', ba, Kalangaze kalanga wrote:Logično da će se javno prezentovati, a i zašto ne bi? Zar uopšte neko sumnja u većinsko mišljenje naroda u RS-u o datom pitanju?!Dozer wrote: Znace Dodo. Da li ce se javno prezentovati stvarni podaci, ili neki fabrikovani? Ja mislim da ce to biti ovi drugi, pa ce se prikazati da je na referendum izaslo preko 90% stanovnika RS![]()
Nemoj svoje licne stavove i percepcije prenositi na narod. Zivi bi li pa vidjeli - ja sam rekao kako ce izgledati sve to, a ti nam u utorak dokazi da to nije bilo tako
Ti, izgleda, bas vjerujes u Dodinu demokraticnost i ispravnost
Last edited by Dozer on 19/09/2016 15:23, edited 1 time in total.
-
tlr
#8193 Re: Referendum(i) u RS-u
Samo na programu PTPC - (pon-ned)
"Selo gori, a baba se češlja"

"Selo gori, a baba se češlja"

- Danguba
#8194 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa i Srbija glumi vojnu neutralnost bez obzira sto nijedan medj. faktor to ne priznaje. Jednostrano kao sto ce biti i rezultati ovog referenduma.ze kalanga wrote:Komisija koja je zadužena za isti.Danguba wrote:Ko ce nadzirati referendum, glasanje, prebrojavanje, regularnosti i to...ze kalanga wrote:Čuj neće znati. Naravno da će znati,svaka opština ima podatke o stalno prisutnom stanovništvu, samim time nije teško zaključiti procenat izlaznosti, kao ni procenat za jednu odnosno drugu opciju.
A niko ne brani i međunarodnom faktoru da posjeti glasačka mjesta i uvjeri se da demokratski čin protiče bez problema.
Svako glasačko mjesto ima svoj glasački odbor sačinjen od 5 članova. Oni su zaduženi za tehnički dio priče, a imajući u vidu da nijedno glasačko mjesto nema više od 1000 glasača, samo prebrojavanje će ići daleko brže nego što je slučaju prilikom svih vrsta izbora.
Pa kada se zna, cemu onda maltretiranje sa listicima.Zar uopšte neko sumnja u većinsko mišljenje naroda u RS-u o datom pitanju?!
- ze kalanga
#8195 Re: Referendum(i) u RS-u
Ti si rekao kako će izgledati to i po automatizmu to će biti tako i nikako drugačije. Baš interesantan prilazak suštini. Ako vjeruješ u to, ne bih zaista trošio vrijeme ubjeđujući te u suprotno.Dozer wrote:Bjez', ba, Kalangaze kalanga wrote:Logično da će se javno prezentovati, a i zašto ne bi? Zar uopšte neko sumnja u većinsko mišljenje naroda u RS-u o datom pitanju?!Dozer wrote: Znace Dodo. Da li ce se javno prezentovati stvarni podaci, ili neki fabrikovani? Ja mislim da ce to biti ovi drugi, pa ce se prikazati da je na referendum izaslo preko 90% stanovnika RS![]()
Nemoj svoje licne stavove i percepcije prenositi na narod. Zivi bi li pa vidjeli - ja sam rekao kako ce izgledati sve to, a ti nam u utorak dokazi da to nije bilo tako
Ti, izgleda, bas vjerujes u Dodinu demokraticnost i ispravnost
Izlaznost na lokalnim izborima 60%, a eto na referendumu će biti 40%, referendumu kog su podržale sve srpske politčke partije, institucije, organizacije i pokreti....
Nevjerujem ja u Dodikovu ispravnost, vjerujem u stav svog naroda. Jebe se meni za Milorada i Milorade, ali mi je itekako važno da je moj narod svjestan trenutka. To kampanje, propaganda i sastanci ne mogu kupiti.
Da se i pismeno potvrdi i poruči zajedničkim ustanovama da je dosta sa provođenjem SDA politike u BiH.Pa kada se zna, cemu onda maltretiranje sa listicima.
-
daddy-kool
- siki_sa
#8197 Re: Referendum(i) u RS-u
Ovog ruskog ambasadora treba protjerati...
-
llull
#8198 Re: Referendum(i) u RS-u
Zna li ko tacan broj presuda ustavnog suda koje se ne postuju ? Neko je izjavio negdje da ih ima preko 80?
Znam onu za izborni zakon i statut u gradu Mostaru, pa postoji neka vezana za komisiju za nestale srbe, i konacno ona o konstitutivnosti bosnjaka, hrvata i srba na teritoriju cijele BIH. Zna li iko za jos koju?
Znam onu za izborni zakon i statut u gradu Mostaru, pa postoji neka vezana za komisiju za nestale srbe, i konacno ona o konstitutivnosti bosnjaka, hrvata i srba na teritoriju cijele BIH. Zna li iko za jos koju?
-
PeppermintSA
#8199 Re: Referendum(i) u RS-u
Ima ih ukupno 99, odnosno 98 bez ove zadnje o referendumu.llull wrote:Zna li ko tacan broj presuda ustavnog suda koje se ne postuju ? Neko je izjavio negdje da ih ima preko 80?
- and
#8200 Re: Referendum(i) u RS-u
pa šta je onda sporno s referendumom 92?ze kalanga wrote:Logično da će se javno prezentovati, a i zašto ne bi? Zar uopšte neko sumnja u većinsko mišljenje naroda u RS-u o datom pitanju?!Dozer wrote: Znace Dodo. Da li ce se javno prezentovati stvarni podaci, ili neki fabrikovani? Ja mislim da ce to biti ovi drugi, pa ce se prikazati da je na referendum izaslo preko 90% stanovnika RS![]()
zašto se nije provela volja građana?
pa ne sumnjamo u većinsko mišljenje, čak se govorilo da se ne može kompletan narod povezivati sa zločinima i svim onim što je karadžić tog dana planirao, a kasnije i sproveo i za šta je dobio 40 godina.sad vidi čuda narod hoće sam da se s tim poveže, pa ne kontam?
i još bi trebalo da se slavi?
šta piše u dejtonskom sporazumu, kad je nastala rs?
priča se o kao političkim odlukama vrhovnog suda bih?
kakve su odluke vrhovnog suda rs?
da li su sve pritužbe bošnjaka o povredi vitalnog interesa odbijene, osim možda 1-2?
kako taj sud u zvaničnim presudama koristi termin republički?valjda entitetski,onako laički.
nisi dosad ni jednom dao odgovor na ova pitanja, naravno.
nevezano za temu, kako pri ozbiljnoj instituciji kakav je entitet može postojati zvanični ured za pomoć optuženim i osuđenim ratnim zločincima?
Last edited by and on 19/09/2016 15:44, edited 1 time in total.