Referendum(i) u RS-u

Locked
L u c i f e r

#4151 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

Samo polahko.

Proci ce americki izbori.

Doci ce Hilari na vlast.

A kazu da joj je omiljeni film Whack the dog.
Paul F.

#4152 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Paul F. »

almir90 wrote:
Paul F. wrote: Možda zato što bi oni jedva dočekali da im otmemo tih nekolko puškica pa da nas optuže za sve i svašta. Pa da se i međunarodno priznanje dovede u pitanje. Kao i svaka šansa za mir, i to našom krivicom.
Slušao sam već jednog takvog, nije u pitanju par puškica, bio je to vojni magacin.

Ne možeš naći opravdanje za takva djela. Eno danas njegov sinčina je imenovao za ministra onog što je prodavao oružje od Armije četnicima. Nema potrebe da pričaš meni te mentale proljeve, kako jadna majko je Aljo nevin u cijeloj toj priči, daleko je on toga. Isto tako su njegovi tzv. komadanti naređivali povlačenje s linija, koje su jedva vraćale. Samo da ti kažem još, da pored njih, jedini je se kao čovjek i komandat kod nas dokazao Ivan Mijačević, dok su neki Ademi i šta ti ja znam samo profitirali na tuđim životima.

Zato ti i kažem, vas je ovdje previše subjektivno, ne želite sagledati neke činjenice i donositi racionalne zaključke.
Toliko od mene na ovu temu!
Sad tek kontam. :D Ti si kockasti. Pa što se ne pretstaviš ko insan nego zloupotjebljavaš jedno lijepo ime ?
Last edited by Paul F. on 28/08/2016 23:56, edited 1 time in total.
almir90

#4153 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by almir90 »

Paul F. wrote: Sad tek kontam. :D Ti si kockasti. Pa što se ne pretstaviš ko insan nego zloupotjebljavaš jedno lijepo ime ?
Jadan si ako me misliš tako kategorisati. :lol:

Bosanac i Hercegovac, Almir mi i jeste pravo ime. Mogu te pozvati kao i onog neki dan, da dođeš da se upoznamo i da ti pokažem lične dokumente. ;)

Znam ja da ide ovo jadno kategorisanje ako se mišljenje razlikuje od mase, sreća pa nisam dio ni jednog nacionalnog tora.
Danguba

#4154 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

almir90 wrote:
Pa kren'o si s pričom da su Srbi na prevaru pokupili naoružanje. Ja navodim primjer samo iz svog grada, jer sam upućen u dešavanja, ko je kriv što smo ostali bez većine naoružanja. Da nije bilo prevare, već je naša vlast kriva što smo ostali morali oružje predavati.
Nije sve tako crno-bijelo. Evo situacije iz Gradačca, nakon izlaska BiH iz Jugoslavije, Srbi su zahtijevali da se oružje vrati nijma, odnosno tada je i dalje postojala Jugoslavija. Alija je naredio da se to naoružanje preda, iako znam ljude koji su učesnici u Armiji, i ošto su se bunili da se oružje ne predaje, jer su znali da će doći do oružanog sukoba. Mirno spavajte, rata neće biti.
Sinko, situacija je mnogo kompleksnija od onoga sto su tebi pricali.

Hvata se ti drugih nauka. Mlad si i steta je da ti zivot prolazi na ovim glupostima.
almir90

#4155 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by almir90 »

Danguba wrote: Sinko, situacija je mnogo kompleksnija od onoga sto su tebi pricali.

Hvata se ti drugih nauka. Mlad si i steta je da ti zivot prolazi na ovim glupostima.
Govorio sam samo o onome šta se dešavalo u mom gradu, o drugim mjestima ne mogu, niti želim ništa tvrditi.

Ovo mi je onako usput, da ubijem vrijeme, svakako se u životu zamaram samo s poslom i parama. Danas sam konačno dočekao i jedan slobodan dan, pa mogu malo dangubiti po forumu. :D
bh.tornjak

#4156 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

Pedja123 wrote:
daddy-kool wrote: To je bilo 99, sad je drugo vrijeme.
Albanija je jednom nogom u NATO-u, a Srbija ima svojih problema, pa je to šbbkbb.

Vojnoekonomski odnos snaga Srbije i zemalja u okurženju je sada potpuno drugi. Zar vam nije bilo dosta ratova?
Albanci su ti kojima nije dosta rata. Svima prete, svuda prave haos, najviše se priča o nekakvoj velikosrpskoj ideologiji a zapravo je na Balkanu jedina ozbiljna velikoalbanska

citas li ti izjave politicara srbije pogotovo poslednjih dana ???
Paul F.

#4157 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Paul F. »

Toto wrote:
Paul F. wrote: Ma ovo je super čovječe. Samozvani i neosporavani najveći srpski nacionalista. Hrabar i pošten dosad neosporavano. Voli slagati između istina koje govori. Osjeća da neće još dugo živjeti i sad završava svoje "djelo". Ako ovo nije zanimljivo, ja ne znam šta jeste. :D
mozda si ti opijen Seseljem ali nekome papanski djeluje: da dva puta u tri posta podvaljues neke bajate sesljeve konferencije za stampu ..
seselj je potrosen, malko ce da prca Nikolica i naprednjake u paralmentu i to je sve..
ako ti je ovo norma neka .. zaradi iti za sendvica
valjda su i modratori sa klixa na normu??
Da ja opet danas cvaju zaradim, ako nije problem. :D Na istom videu, od 36 minute. Najveći srpski nacionalista, hodajuća enciklopedija, častan i pošten. Objašnjava smrt stotinjak Srebreničana. Desetak srpskih policajaca zarobljava stotinjak vojnika ABIH. Valjda ih i razoružavaju jer je naravno riječ o ratnim zarobljenicima. U koloni idu nevezani i jedan napadne policajca i otme mu pušku. Drugi policajac uhvati cijev i digne je u vazduh. Taj zarobljeni pripadnik Armije, koji je naučio da čuva liniju sa nekoliko metaka, ispuca cijeli rafal bez veze u vazduh... A drugi koji su im predali oružje ih sad napadaju...
Juliuscezar

#4158 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Juliuscezar »

Čekam te
Jer te znam
Doći ćeš opet jednog dana

(Zakleo si se čvrsto na to
Na kaležu na križu na oštrici mača
Pijan od pojanja prokletstva i dima tamjana)

Pa
Dođi
Navikao sam davno na tvoje pohode
Kao na neke velike bolesti
Što stižu iz daleka

Kao na goleme ledene i strašne vode
Što donosi ih sve jača
Ova noćna rijeka
Tmača

M.M.D
madner

#4159 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by madner »

Alija je isao na dogovor, zato nije dozvolio da se pokupi oruzje.

Albanci i Srbi imaju vrlo slican nacionalizam.
Drvosjeca iz Dejcica

#4160 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Pedja123 wrote:
daddy-kool wrote: To je bilo 99, sad je drugo vrijeme.
Albanija je jednom nogom u NATO-u, a Srbija ima svojih problema, pa je to šbbkbb.

Vojnoekonomski odnos snaga Srbije i zemalja u okurženju je sada potpuno drugi. Zar vam nije bilo dosta ratova?
Albanci su ti kojima nije dosta rata. Svima prete, svuda prave haos, najviše se priča o nekakvoj velikosrpskoj ideologiji a zapravo je na Balkanu jedina ozbiljna velikoalbanska
Ma živo mi se fućka za Albancima...uvijek će imati podršku Bošnjaka (a i Hrvata) kada zajebaju Srbe. Nisu nas u Bosni klali i ubijali Albanci već četnici, velikosrpska mitomanija i ideologija. Imamo pravo zaštiti se od takve pošasti i države koja je rehabilitirala četnički pokret. Bošnjaci više dileme nemaju niti bi bilo ko od nas imao milosti ili dileme spram srpske ideologije.
bh.tornjak

#4161 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

“Zelene beretke” najavile vojnu vježbu

Udruženje "Zelene beretke" priprema najveću vojnu vježbu poslije rata pod nazivom "Sloboda za sve" tokom koje planiraju korištenje bojeve municije i novijeg naoružanja Oružanih snaga BiH, pišu "Nezavisne novine".

vjezbom na vjezbu.....
tako i treba
arzuhal

#4162 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Da, evo čitam neka razmišljanja među našom srpskom braćom kako Erdogan namjerava da - snažnijem pokretanjem svekolikog bošnjačkog faktora (Bakir, SDA) ka poništavanju Republike Srpske - izazove destabilizaciju Balkana (tog "mekog trbuha Evrope" kako nas je krstio Čerčil) a time i same EU, te tako pokaže Evropi ko ima moći da to i pokrene i zaustavi. Tako bi mogao dodatno ucjenjivati Evropu.

Kao, dogovori Putina i Erdogana i približavanje Moskve i Ankare ne ide u korist Srbima, s obzirom da je nekako i Amerika i EU prepustila zapadni Balkan turskom utjecaju i interesenoj sferi...

Tja...Kod nas vječito isto: Turci, Švabe, Turci, Švabe...A na poluvremenima srpski performansi...
Last edited by arzuhal on 29/08/2016 11:18, edited 1 time in total.
emmir1

#4163 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by emmir1 »

bh.tornjak wrote:“Zelene beretke” najavile vojnu vježbu

Udruženje "Zelene beretke" priprema najveću vojnu vježbu poslije rata pod nazivom "Sloboda za sve" tokom koje planiraju korištenje bojeve municije i novijeg naoružanja Oružanih snaga BiH, pišu "Nezavisne novine".

vjezbom na vjezbu.....
tako i treba

Ma nema ništa od ovoga.

Ko će im dozvoliti vježbu?

Ako ima vježbe paravojske onda nema države, pa nismo poput Dodika
General War

#4164 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by General War »

L u c i f e r wrote:Samo polahko.

Proci ce americki izbori.

Doci ce Hilari na vlast.

A kazu da joj je omiljeni film Whack the dog.
...a cojku joj Dejton ruku djelo, samo da Bakir nesto opet ne usere :mrgreen:
General War

#4165 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by General War »

bh.tornjak wrote:“Zelene beretke” najavile vojnu vježbu

vjezbom na vjezbu.....
tako i treba
:-) :lol: hooj majko.
dezurni_ucenik

#4166 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mladen-i ... /160829041

Ovog Ivanica mi je bas zao. Jadnicak se uvijek trudi da bude veci binsr od Dodika, al bas mu ne ide. Istorija ce zaboraviti njegovu egzistenciju na politickoj sceni sa prvim odlaskom iz zgrade predsjednistva. Nek uzgaja paprike zajedno sa Edhemom Bicakcicem :oops:
Danguba

#4167 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

dezurni_ucenik wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/mladen-i ... /160829041

Ovog Ivanica mi je bas zao. Jadnicak se uvijek trudi da bude veci binsr od Dodika, al bas mu ne ide. Istorija ce zaboraviti njegovu egzistenciju na politickoj sceni sa prvim odlaskom iz zgrade predsjednistva. Nek uzgaja paprike zajedno sa Edhemom Bicakcicem :oops:
Supak na odlasku.
dezurni_ucenik

#4168 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

Danguba wrote:

Supak na odlasku.

Mi ga necemo zapamtiti ni po cemu dobrom, bez obzira sto je bio umjereniji cetnik od Dodika. A i nije nikad pokazivao da zeli neki suzivot sa Bosnjacima.
bh.tornjak

#4169 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

on je lijepo objasnio kako funkcionise njihova politika...
svi imaju zajednicki cilj.....sve ostalo su nijanse...
Danguba

#4170 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

dezurni_ucenik wrote:
Danguba wrote:

Supak na odlasku.

Mi ga necemo zapamtiti ni po cemu dobrom, bez obzira sto je bio umjereniji cetnik od Dodika. A i nije nikad pokazivao da zeli neki suzivot sa Bosnjacima.
...i usput je zaboravio kako je dosao na ovo mjesto.
dezurni_ucenik

#4171 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

bh.tornjak wrote:
on je lijepo objasnio kako funkcionise njihova politika...
svi imaju zajednicki cilj.....sve ostalo su nijanse...

Pa to je jednom i rekao Mladen: "Ja i Milorad Dodik ne slazemo se u dosta toga, ali nas veze ljubav prema RSu".

Pametnom dosta.
dezurni_ucenik

#4172 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

Danguba wrote:
...i usput je zaboravio kako je dosao na ovo mjesto.

Da. To sam zaboravio napisati. Ivanceka uhvatila amnezija, zaboravi on da mu nije bilo Bosnjaka, vjerovatno bi mu krajnji domet bio - gradonacelnik Banja Luke.
radostan dan

#4173 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by radostan dan »

prije još malo pa dvije godine ste tvrdili da ga niste vi izabrali za člana predsjedništva... :mrgreen:

nezahvalnik jedan... :mrgreen:
dezurni_ucenik

#4174 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

radostan dan wrote:prije još malo pa dvije godine ste tvrdili da ga niste vi izabrali za člana predsjedništva... :mrgreen:

Pa mislili su tada kako izmedju dva zla treba birati manje.
bh.tornjak

#4175 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

kako god.....
sve ovo polako izmice kontroli....kola su odavno krenula nizbricom....tesko da se mogu zaustaviti....
pitanje je samo trenutka kad ce se razbit....
onda ode sve u tri lijepe PM..
Locked