Referendum(i) u RS-u

Locked
Danguba

#3776 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Odo se samobanovati jer ovo postaje sprdnja. :D
raoul duke

#3777 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by raoul duke »

Danguba wrote:Odo se samobanovati jer ovo postaje sprdnja. :D
:lol:
daddy-kool

#3778 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/politica ... /160826035

Političari i analitičari: Odugovlačenje sjednice PIC-a pogoršat će stanje u BiH, opstruira se rad države
"Rusija neće dozvoliti bilo kakav aktivniji angažman, a ukoliko se odluče ići mimo nje, onda to neće biti taj PIC, a ni ona neće morati učestvovati u donošenju bilo kakvih odluka. Naši političari i članovi PIC-a trenutno nemaju ideju šta raditi, zato se ovoliko odugovlači sjednica", naglašava naš sagovornik.

Posebno je istaknuo činjenicu kako visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko neće moći iskoristiti Bonske ovlasti ako se provede neustavna odluka o Referendumu o Danu RS-a. Podsjećamo, prethodnih dana gotovo svi bošnjački zvaničnici upozoravali su PIC i visokog predstavnika da spriječe antiustavno djelovanje vlasti u RS-u, time što su zakazali referendum.
Ako se provede ovaj referendum okarakterisan kao antidejtonski (a hoće) i ako skupština RS donese suprotnu odluku onoj od Ustavnog suda BiH (vjerovatno hoće), te ako zapadne sile ne reaguju da to ponište (vjerovatno neće), to znači da je DMS mrtav.

To takođe znači da je krenuo proces otcjepljenja RS, mirnim putem za sada.
Banksy

#3779 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Ako se provede ovaj referendum okarakterisan kao antidejtonski (a hoće) i ako skupština RS donese suprotnu odluku onoj od Ustavnog suda BiH (vjerovatno hoće), te ako zapadne sile ne reaguju da to ponište (vjerovatno neće), to znači da je DMS mrtav.

Tačno.
sportman1

#3780 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by sportman1 »

Bosnjacima drzavu nece niko poklonit.
Morace opet da ratuje za nju.
Ovde neki pisu da nikad vise nece ratovati za Sda, Bakira isl. Pa doci ce po vas. Nece vas ni pitat hocete li.

Kad je ko na tacni drzavu dobio?

Druga opcija je da se RS odrekne dijela teritorija kako bi bosnjaci dobili drzavu na cca 60% bih,a hrvati ionako imaju etnicki cistu Hrvatsku.
Dali bi takva drzava mogla da opstane ekonomski I politicki? Ne znam.
sportman1

#3781 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by sportman1 »

daddy-kool wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/politica ... /160826035

Političari i analitičari: Odugovlačenje sjednice PIC-a pogoršat će stanje u BiH, opstruira se rad države
"Rusija neće dozvoliti bilo kakav aktivniji angažman, a ukoliko se odluče ići mimo nje, onda to neće biti taj PIC, a ni ona neće morati učestvovati u donošenju bilo kakvih odluka. Naši političari i članovi PIC-a trenutno nemaju ideju šta raditi, zato se ovoliko odugovlači sjednica", naglašava naš sagovornik.

Posebno je istaknuo činjenicu kako visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko neće moći iskoristiti Bonske ovlasti ako se provede neustavna odluka o Referendumu o Danu RS-a. Podsjećamo, prethodnih dana gotovo svi bošnjački zvaničnici upozoravali su PIC i visokog predstavnika da spriječe antiustavno djelovanje vlasti u RS-u, time što su zakazali referendum.

Zar nisu do sad 500 puta verbalno prekrsilili Dejton i nisu bili kaznjeni?
Sta ti to govori?
Da MZ nije briga za bih.
Dok ne pocne pucat a onda oni zauzimaju strane.
Kao 92.
BHCluster

#3782 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Image
PIC o referendumu 30. avgusta, pripreme u toku
Vijeće za implementaciju mira (PIC) će na nivou ambasadora zemalja članica u utorak, 30. avgusta, održati sjednicu na kojoj će raspravljati o najavljenom referendumu o Danu RS, potvrdio je za TV1 visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Naveo je kako su detaljne pripreme u toku, te da su mišljenja u vezi sa referendumom još uvijek podijeljena.

Podsjećamo, sastanak Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) trebao je biti održan 23. avgusta, ali je sjednica odgođena zbog dodatnih konsultacija.
:lol:
General War

#3783 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by General War »

daddy-kool wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/politica ... /160826035

Pa nista, prije tandjara, neka zapad uvede sankcije PC, pa neka im rusija daje velike i male...kredite, kao i do sada, ha ja.
statixx

#3784 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by statixx »

Bakir je na otvaranju mosta u Turskoj, mirno spavajte...
mobile9

#3785 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mobile9 »

155_mm

#3786 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

emmir1 wrote:Apsolutno ne bih bio iznenađen da se danas sutra najavi vježba turske specijalne policije sa specijalnim jedinicima FUP a
ma turska ima svojih problema preko glave. turskoj treba biti zahvalan ako primi 100-200 hiljada bosanskih izbjeglica. jer to sigurno nije lako. nijje to samo turi u sator i nek spava. jedino ako to primanje izbjeglica bude u dogovoru sa EU onda bi sigurno bilo bolje.

mislim da bi bilo dovoljno da kantoni SA i TZ odrze vjezbe svojih MUP-ova. ova decentralizacija policije bi mogla biti od prednosti u slucaju ponistenja DMS-a.
benjen

#3787 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

statixx wrote:Bakir je na otvaranju mosta u Turskoj, mirno spavajte...
Bake-Erdo-Putin-pik-dick :mrgreen:
megaman4

#3788 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by megaman4 »

Sve ovo što se dešava u BiH ali i šire je i ludost ali i DEKADENCIJA odnosno DEKADENCIJA cijelog svijeta. :(

Samo je to kod nas malo više ubrzano i prijeti da nas izbriše sa političke karte Evrope i Svijeta ako se ne probudimo i spriječimo to, mada se mi kao narod skoro pa ništa i ne pitamo. Ko sluša narod?

Mi još ne znamo i možda nikada nećemo ni saznati šta zapad u stvari želi s Bosnom i Hercegovinom? Ko zna šta nas sutra čeka? Ko zna kakvu je sudbinu zapad namijenio našoj lijepoj domovini? Ja se toga plašim, jer živimo u neizvjesnosti evo punih 25 godina.

Ali ipak će biti da smo mi kao narod krivi što smo dopustili hoštaplerima da naš životni prostor opogane svojom retorikom kojom svaki dan po jedna porodica odlazi sa ovih prostora. Ako za godinu dana ode još 100.000 - 200.000 ljudi, što se lako može desiti, slobodno možemo reći da smo postali zemlja koja lagano umire i teško ćemo se oporaviti od demografske katastrofe.
L u c i f e r

#3789 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

Biće šta bude.

Ćeraćemo se još.

Jedu govna još od načertanija, ješće ih još, moramo se naviknuti da živimo s tim.

Držati otvorene oči i spremati se na sve način, al brez srkleta, hopušteno...
bh.tornjak

#3790 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

L u c i f e r wrote:Biće šta bude.

Ćeraćemo se još.

Jedu govna još od načertanija, ješće ih još, moramo se naviknuti da živimo s tim.

lučonoša, zapovjednik prvog šejtanskog korpusa je tu... :)

šejtanski pozz, gen. lučonoša
L u c i f e r

#3791 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

bh.tornjak wrote:
L u c i f e r wrote:Biće šta bude.

Ćeraćemo se još.

lučonoša, zapovjednik prvog šejtanskog korpusa je tu... :)

šejtanski pozz, gen. lučonoša
:evil:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3792 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by japin_mutapi »

jebo dejton, jebo rs i federaciju, jebo 51-49 i famoznih 23%, ... jebem dodika, karađića, snsd/sds/pdp i ostale ... takođe natakarim šešelja, vučića, nikolića, dačića, i onu ministarku plavku ... popišam se na vrs, muprs, vojsku srbije, četnike, arkanovce, i ostalu gamad

ako je stani pani, i ako nema druge, onda jebaji ga - kako ono reče bešlagić onomad "neka je rat"

bh.tornjak

#3793 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

" Zveckaju čete, zveckaju uje a kurbani tiho bleje."

by Anto Tomic
Maharadza

#3794 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

Vidjet' će te kad' glavni baja ukine luđačku košulju zvana dayton i njegovom zaslugom dobijemo konačno uređenu državu bez entiteta i kantona...živio preCjednik the liberator! 8-)
SkyLimit

#3795 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by SkyLimit »

Meni ne gine karijera ratnog zločinca ako pukne, već se vidim u Haagu :| Uh kad bi mi kakav Grk, Rus, Rumun, Bugarin...koj bi došao u BiH da se bori za pravoslavnu stvar živ došao u ruke, jao šta bi mu radio, iz odreda "El Mudžahid" bi rekli da sam okrutan :lol:
zunazu

#3796 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by zunazu »

Image
MikroBelaj

#3797 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by MikroBelaj »

SkyLimit wrote:Meni ne gine karijera ratnog zločinca ako pukne, već se vidim u Haagu :| Uh kad bi mi kakav Grk, Rus, Rumun, Bugarin...koj bi došao u BiH da se bori za pravoslavnu stvar živ došao u ruke, jao šta bi mu radio, iz odreda "El Mudžahid" bi rekli da sam okrutan :lol:

A meni karijera domaceg izdajnika,jer krecem prvo po nasim govnima,pa tek onda na ove cetnike :D

Bolje im je da mene zaobidju kad budu djelili naoruzanje !
MikroBelaj

#3798 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by MikroBelaj »

japin_mutapi wrote:jebo dejton, jebo rs i federaciju, jebo 51-49 i famoznih 23%, ... jebem dodika, karađića, snsd/sds/pdp i ostale ... takođe natakarim šešelja, vučića, nikolića, dačića, i onu ministarku plavku ... popišam se na vrs, muprs, vojsku srbije, četnike, arkanovce, i ostalu gamad

ako je stani pani, i ako nema druge, onda jebaji ga - kako ono reče bešlagić onomad "neka je rat"

Upravo tako :D

mirsek

#3799 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mirsek »

MikroBelaj wrote:
SkyLimit wrote:Meni ne gine karijera ratnog zločinca ako pukne, već se vidim u Haagu :| Uh kad bi mi kakav Grk, Rus, Rumun, Bugarin...koj bi došao u BiH da se bori za pravoslavnu stvar živ došao u ruke, jao šta bi mu radio, iz odreda "El Mudžahid" bi rekli da sam okrutan :lol:

A meni karijera domaceg izdajnika,jer krecem prvo po nasim govnima,pa tek onda na ove cetnike :D

Bolje im je da mene zaobidju kad budu djelili naoruzanje !
I jedno i drugo razumijem ili podrzavam, s tim sto bih kod nasih prvo svratio na Poljine da poselamim ugledne domacine kao i provjerio ko je upravljao namjenskom industrijom zadnjih 20 godina. Ti bi mi bili prioritet. A onda temeljito ciscenje uz trazenje dokaza o porijeklu imovine u zadnjih 25 godina. :D
MikroBelaj

#3800 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by MikroBelaj »

emmir1 wrote:Apsolutno ne bih bio iznenađen da se danas sutra najavi vježba turske specijalne policije sa specijalnim jedinicima FUP a
Nemere,blokirace HDZ
Locked